НВ-ВМХ, част 77

• 39 876
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
Камче, днес съм голяма грешница. Ядох от оная храна, забранената, дето няма да я напиша тук и съм със страшни коремни болки. Като ме хвана към 16 часа много се уплаших. Уж си знам как е при хроничен гастрит, как е като почнат болките в червата и жлъчката, ама това нещо е по-различно. Боли високо гастро областта, ври ми стомаха, но не е твърд. И като започнах пектин, пробиотик, чай от мента леко охладен, цинарикс - не минава и не минава. Пих чаша, две вода, ама да бях се сетила да пия повече, уж съм чувала, че при болки трябва.
За първи път си взимам нещо без рецепта, понеже са почивни дни и си предписах "Гастроцид". Не съм го пила, дано поне малко ми помогне. Все пак е Омепразол, а аз всичко което съм пила досега е с главна съставка омепразол, еомепразол, панразол - все едно и също е, доколкото ми е казвал доктор. Просто тоя Гастроцид ще да е по-слаб. Май и ензими трябва да взема. Rolling Eyes

# 556
  • SA
Ох, Мер, ние днес сме имали сходни проблеми с теб.  Hug
Значи, тази промивка, дето аз си я правих - пие се 2-3 чаши вода и се поврьща. И така с 2-3 литра вода, докато се изпразни добре стомаха. Този метод се прилага по принцип при остри отравяния, докато отровата е все още в стомаха, но аз реших, че щом това масло така ми дразни стомаха, ще е добре направо да се премахне оттам. И се оказа добра идея.
При теб вече е кьсно за такива процедури, но омепразол трябва да ти помогне. Сьщо така пий и някакьв спазмолитик ( спазмалгон например), за да намали спазмите. 

# 557
Никога не съм приемала спазмолитик за стомаха, не знаех, че може да помогне. Тя и майка ми днес ми спомена да пия но-шпа, спазмалгон или бусколизин, но аз и казах, че съм си взела Гастроцид.
Имам спазмалгон, имам и но-шпа. Сега ще пия едно хапче Спазмалгон, че то докато подейства Гастроцид ще отнеме време, а може и още ден, два. Rolling Eyes
Благодаря ти, Кам!  Hug

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 22:31 от Merelenda

# 558
  • SA
Да, спазмалгон, или но-шпа са подходящи. Дано ти премине по-бьрзо, Мер!  Hug

# 559
Благодаря ти! Дано!  Hug

# 560
Олеле, в какви премеждия сте се вкарали вие! ooooh! Камче, добре, че си разбрала тази връзка с фъстъченото масло. Явно нещо ти дразни в него и сега от голямото количество и понеже си го била спряла напълно за 3 седмици, този път си реагирала наистина буйно. Махай го това масло, не ти действа добре Hug Наистина може да не е от самите фъстъци, ама може и баш от тях да си е. Ако държиш на такава храна, виж дали няма да си намериш тахан по вашите ширини или пък бадемово масло (то ще е по-скъпо обаче). Вярно, че стават много ограничения, ама пък не е добре да се консумира редовно храна, която явно не ти понася добре и непрекъснато нанася някакви дребни поражения. Не се знае къде може да му излезе краят така ooooh!

Мереленда, обикновен хляб ли яде? Embarassed Дано и ти да се оправиш скоро! Hug

Джия, не знам дали това, което описваш, наистина е свързано със сладкото. Т.е. не знам конкретно при теб какво точно е положението. По принцип замъгляването на зрението е един от признаците за диабет (получава се от високата кръвна захар) и доста хора съобщават, че когато минат на нисковъглехидратно хранене, това замъгляване изчезва. Но пак казвам, не знам как е твоята захар, как ти е инсулинът и въобще за какво става въпрос при теб. Спокойно може да е от преумора или просто намаляване на остротата на зрението по друга причина Embarassed

# 561
Мереленда, какво си яла? Аз така го закъсах преди месец след едни салати и в следващите дни нахут. Пих няколко дена фамотидин, омепразол и ранитидин и не зная от кое от трите неща ми мина, май от последното.

# 562

Джия, не знам дали това, което описваш, наистина е свързано със сладкото. Т.е. не знам конкретно при теб какво точно е положението. По принцип замъгляването на зрението е един от признаците за диабет (получава се от високата кръвна захар) и доста хора съобщават, че когато минат на нисковъглехидратно хранене, това замъгляване изчезва. Но пак казвам, не знам как е твоята захар, как ти е инсулинът и въобще за какво става въпрос при теб. Спокойно може да е от преумора или просто намаляване на остротата на зрението по друга причина Embarassed

Може, просто проблемите станаха твърде много и списъка твърде дълъг. Записвам си тук, подготвям се един вид . То и предният път бях написала дълъг лист, ама джипито никак не се трогна.

Една интересна статия(не, че е нещо ново де):

http://blog.paleohacks.com/top-11-goitrogenic-foods-thyroid-health/

Дано не сте я публикували, че не помня много.

# 563
Тези храни (зелеви и т.н.), които са в списъка, могат да се консумират спокойно, ако не се прекалява и ако не са сурови Wink Така че дори при гуша могат да се ядат броколи, не е нужно да се изключват.

# 564
Срам ме е да кажа, ама хайде, ще си призная.
Пържих за домашните мекици, ама никой не яде и всеки кара на кафе. А на мен ми стана свидно, топлички едни  Embarassed Към късния следобед като ме хвана стомаха, място не можех да си намеря. Днес съм по-добре и много предпазливо си пия сутрешното кафе разредено с много вода, че кафето дразни стомаха. Дано да се оправя с тоя Гастроцид.
Леми, и на мен ранитидин ми действа добре, но той вече е с рецепта, а и вече с тия лекарства на протонна помпа никой не ми го е предписвал от детските години и аз не смея да пия, дори да имаме вкъщи. По принцип не си самолекувам стомаха с моите болести, ама сега няма как, в тия почивни дни и двамата гастроентеролози, при които съм ходила са в почивка.

# 565
Мер, може твоят проблем със стомаха да има нещо общо с това, което други съфорумки са споделяли, но за жлъчката - че им се дразни не от мазно, примерно от ребра, сланина, а от пържено тесто, т.е. хем тестото, хем мазнина Embarassed Явно тази комбинация не влияе добре, особено когато човек по-дълго време се е хранил по-нисковъглехидратно и е избягвал тестеното. Ще се оправиш, разбира се, и дано да е по-скоро. Но много неприятно, че се е получило така Sad

# 566
Моето тяло подсъзнателно знае, че не му понасят фъстъците - винаги съм ги мразила и явно има защо - всеки път, когато хапна - макар и малко, винаги имам проблеми със стомаха. Знам, че те са от семейство бобови и може би затова се появява такава реакция.

Кам, добре че бързо си решила проблема.

# 567
За фъстъците е споделял нещо подобно и баща ми, макар че аз не му вярвах много-много Embarassed Забелязал си е, че му става много тежко и некомфортно на стомаха, ако яде печени фъстъци, особено в по-голямо количество.

Между другото, един полезен линк за нормалните стойности на кръвната захар и гликирания хемоглобин (какво би трябвало да се смята наистина за нормално): http://www.phlaunt.com/diabetes/16422495.php

# 568
За първи път си правих кокосова палачинка и не съм очарована много. Разбих си две яйца и добавих кокос на око. Сложих в тигана малко масло и се получи хубава палачинка, не ми се счупи или накъса. Много хубаво мирише, ама на десерт. Сложих си мазен кашкавал и поръсих обилно с шарена сол, ама пак ми сладнеше.  Да видим колко време ще държи ламята Спаска, демек аз, сита.  Whistling

Половината ми е правил огромен омлет само с 2 яйца, вътре със сирене, кашкавал, бекон или шунка. Кокоса го свързвам само със сладките изделия. Май няма да повторя.

Да се отчета за вчера  Embarassed

Закуска- две варени яйца с малко масло(много засищащо), 2-3 рулца от кашкавал и мазна шунка.
Обяд- задушена кайма с доматен сок(много е вкусно), едно варено яйце, някакъв сос(това на работа)
Вечеря- мусака от тиквички, кисело мляко, малко краставица, 3-4 малки кюфтенца от свинска кайма
Преди лягане- чаша кис.мл., 1ч.л. какао, кокосови стърготини, малко стафиди  Embarassed

4 кафета за деня(по принцип пия само 2), две от които мазни

Доста си е според мене за човек, които иска да свали кг. Днес се събудих с една идея по прибран корем, изглеждах добре, тъй като съм източила малко вода.

# 569
Аз фъстъци не мога да ям. От 10 грама си издувам стомаха и съм стигала и до повръщане. Изключително тежка храна са ми. Свекър ми взе че зася тая година. Ще гледаме фъстъци сега  Laughing
Бадеми и кайсиеви ядки хапвам повече като количество, но ми действат по същия начин - с тежест, болки, запек и обостряне на гастрита. Затова ако си позволявам понякога е по няколко ядки и се спирам.
Орехи обичам, но ги ям и тях с голямо внимание и изключително рядко. Слънчоглед също.
Като цяло избягвам всички ядки. Забелязала съм обаче, че ако хапвам малко суров шам фъстък не ми действа така както другите ядки. Но пак с внимание подхождам.

Общи условия

Активация на акаунт