НВ-ВМХ, част 77

• 39 906
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • В Балкана
За фъстъците е споделял нещо подобно и баща ми, макар че аз не му вярвах много-много Embarassed Забелязал си е, че му става много тежко и некомфортно на стомаха, ако яде печени фъстъци, особено в по-голямо количество.

Това и при мен започна да се наблюдава, обаче след системно и продължително ядене на фъстъци (разбирай месеци наред) в не малки количества. Избягвам ги, но понеже са ми любими - понякога си позволявам - по 100-тина грама или малко повече. Нищо не ми става. Проблемът е че много бързо 100-тината грама могат да станат 200, 300 и нагоре.  Embarassed Тогава ми става некомфортно и тежко, ама то е нормално. Кой ще се чувства добре след ядене на 300 гр. фъстъци, макар и домашно печени (т.е. без брашно)!?

Обаче с фъстъчено масло не мога да преям и не ми влияе зле на стомаха. Нямам идея защо, но е факт.

Кам, възможно ли е да ти е станало зле най-вече заради количеството и защото си го била спряла (за известен период от време)?  Rolling Eyes

Смоуки, пожелавам скорошно възстановяване!  Hug

Шоки, благодаря за информацията (за холин, цинк, мед и т.н.), която споделяш.   Hug Не остава пропусната!   bouquet

# 571
  • SA
Да, Шоки, права си. Не бива да се консумират храни, които не ни понасят. Направо ще го спирам напьлно това фьстьчено масло. Чак голямо ограничение не е, защото и без това не е някаква смислена храна, а по-скоро глезотия. А и мен ограниченията не ме притесняват чак толкова, все още има вкусни храни, с които да се изхранвам.  Simple Smile Буркана ще го доизяде пилето ни, то и без това е голям фен на фьстьците.  hahaha
Рейнче, сигурно и количеството имаше значение. Но аз подобни болки, макар и много по-леки и краткотрайни бях забелязала от поне няколко месеца да ми се появяват понякога след ядене. Много специфични - точно в областта на стомаха и като някакви спазми. Вчера бяха абсолютно сьщите болки, само че многократно по-силни ( чак ми прилоша в един момент). А ядох само от това масло, нищо друго преди това. Сигурно голямото количество изигра значение за интензитета на болките. Иначе ако само преям с нещо, може да ми стане тежко, некомфортно, но да се превивам от болка, никога не е било.
Без да искам си проведох тест за поносимост кьм фьстьченото масло по правилата - пьлно елиминиране за няколко седмици и провокация с голямо количество след това.  Simple Smile
Смоуки, как си ти? По-добре ли ти е грьбчето?  Hug
По повод на статията - в книгата на Джими Мур сьщо някои от цитираните лекари изказваха мнение, че на гладно крьвната захар не бива да надвишава 5,1 ммол/л.
А за гликирания хемоглобин - не бях се замисляла за това, че при анемии може стойностите му да са не сьвсем показателни, но е доста логично, че ако няма достатьчно хемоглобин, то няма и какво да се гликира.

# 572
Да, и мен ме стресна това за анемията - ами, доколкото знам, доста жени имат лека анемия ooooh!

# 573
Камче,
благодаря ти, по-добре съм вече. Движа се бавно, ходя с един стегнат корсет и се чувствам като Мария-Антоанета  hahaha

# 574
Смоуки, поне се движиш, а това не е малко Embarassed Дръж се, ще мине! Hug

# 575
  • SA
О, браво! Щом ти разрешават да ходиш толкова скоро, значи бьрзичко ще се вьзстановиш. Преди години моя колежка си счупи прешлен след падане и трябваше само да лежи няколко месеца.

# 576
О, браво! Щом ти разрешават да ходиш толкова скоро, значи бьрзичко ще се вьзстановиш. Преди години моя колежка си счупи прешлен след падане и трябваше само да лежи няколко месеца.

Ми, моят е пукнат, не е съвсем счупен. Не ми дават да ходя много, много, но шило в торба не стои. Пък и все трябва да се обслужвам някак.
Колегите ми се стараят да не скучая и работя с пълна сила от вкъщи - дори съм супер ефективна, защото не се разсейвам с разни срещи и оперативки, които много накъсват деня.

Усмихнат ден, момичета  Heart Eyes

# 577
Шанс, и аз съм със същите мерки като теб Simple Smile.
Това което съм чела, е че мускулна маса се качва принципно бавно, а при жените още по-бавно. Mr. Green Мъжете доста по-лесно качват мускули от нас.
Аз все още не меря калории, но съм се решила да опитам да измервам едва седмица какво точно ям.
Като тренировки също си трябва постоянство, аз успявам 2 пъти седмично, но някой път само 1 път, а като съм в цикъл изобщо не спортувам съответната седмица...  Whistling

Някой беше пускал линк за калкулатор, Асос май че ти беше? Рових назад, но не го открих, ако може пак да го пуснете? Praynig Hug

# 578
  • София
Ето малко калкулатори, които съм си запаметила, но не съм ползвала:

http://caloriecount.about.com/
http://www.fatsecret.com/
http://combyte-bg.com/foods/
http://hranite.info/balansator.php?clr=901
http://www.calorienbalans.com/FoodInfo.aspx
http://spidersport.com/calories.php

Смоуки, пази се  Hug

Аз пък имам достатъчно хемоглобин за гликиране, винаги ми е бил висок, около 128 - 130  Laughing  Което ме подсеща, че трябва да взема да си пусна едни изследвания, ей така, да видя какво става.

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 14:09 от Вивиан

# 579
Този от Сейв Дарина няма смисъл да се дава, нещо линкът е неправилен и никога не излиза калкулаторът Embarassed

# 580
  • София
Да, вярно е така. Като се отвори сайта адреса е съвсем друг - калориен баланс.ком, а като го пейстнеш излиза Сейв дарина. Както и да е, не е толкова важен. Аз например харесвам таблицата на Спайдърите. Кратка, ясна и само с нашите храни.   Heart Eyes Едно само съм забелязала там - че някои неща са с намален грамаж на В. Например грейпфрута  Mr. Green

# 581
Ми то и авокадото е с драстично намалени въглехидрати при Спайдърите. Може да дават "чистите" въглехидрати - без фибрите newsm78

# 582
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Здравейте, аз лека по-лека навлизам в режима. Днес не съм хапвала нито коричка хляб и засега съм добре, мисля че "прескочих" грипа вече. Сега хапнах 1 яйце, сирене, маслини, домашен колбас. За вечеря предвиждам омлет с много масло, яйца и колбас + салата.
Имам няколко въпроса.Извинете, но в момента ми е невъзможно да чета старите теми:
1.Какво е "фаст"?
2.Какво е мазно кафе ?   Аз в момента го пия със захарин и 1 с.л. пр.мляко.
3.Какъв тъмен шоколад използвате? В смисъл, има един на лидъл за готвене, който е без захар или нормален над 70%.
4.Вечер мога без всичко друго (алкохол, вечеря, десерт), но не мога без салата. Това добре ли е?
5.В някои от постовете се споменаха овесени трици.Може ли? И по колко?
6.Може ли майонеза, а топено сирене?
7.По колко вода трябва да се пие дневно?
8.В инфото за "понякога" прочетох алкохол:  водка, бренди ... без ракия.Не че са ми претрябвали да ги пия, но просто мислех, че етиловия алкохол е един и същ във всички спиртни напитки, независимо от какво е добит.
Уф ... дано да не ви досадя много с въпросите си.
Хубав ден на всички      bouquet

# 583
Здравейте, аз лека по-лека навлизам в режима. Днес не съм хапвала нито коричка хляб и засега съм добре, мисля че "прескочих" грипа вече. Сега хапнах 1 яйце, сирене, маслини, домашен колбас. За вечеря предвиждам омлет с много масло, яйца и колбас + салата.
Имам няколко въпроса.Извинете, но в момента ми е невъзможно да чета старите теми:
1.Какво е "фаст"?
2.Какво е мазно кафе ?   Аз в момента го пия със захарин и 1 с.л. пр.мляко.
3.Какъв тъмен шоколад използвате? В смисъл, има един на лидъл за готвене, който е без захар или нормален над 70%.
4.Вечер мога без всичко друго (алкохол, вечеря, десерт), но не мога без салата. Това добре ли е?
5.В някои от постовете се споменаха овесени трици.Може ли? И по колко?
6.Може ли майонеза, а топено сирене?
7.По колко вода трябва да се пие дневно?
8.В инфото за "понякога" прочетох алкохол:  водка, бренди ... без ракия.Не че са ми претрябвали да ги пия, но просто мислех, че етиловия алкохол е един и същ във всички спиртни напитки, независимо от какво е добит.
Уф ... дано да не ви досадя много с въпросите си.
Хубав ден на всички      bouquet

Не съм специалист, но ето моите съвети  Embarassed

1. Фаст е диета, която не надвишава 1000кал на ден, но почти само от мазно. Например, краве масло, сланина, сметана, може и яйца и др. Тя е за хора, които са един вид в "застои" на отслабване. От нея се сваля почти само вода и не се препоръчва за дълъг период от време.
2. Мазно кафе е когато се добави сметана, кр. масло, кокосово и др. Аз лично го пия с 1ч.л. кокосова сметана, течна сметана на око 38% и малко мялко  Embarassed
3. Тъмния шоколад не е за всеки ден, а като глезотийка от време на време. Аз си взимам над 80% и въпреки това мога да го изям наведнъж без да ми мигне окото. Какъв е този лидълски без захар? До колкото съм виждала всички са със захар. Дори 99% на Линд съдържа захар.
4. Относно салатата, според мен не е никак лош избор, но на някой хора им пречи да свалят, подуват се, изпитват дискомфорт. Индивидуално е.
5. За овесените трици по-добре някой да се включи, но лично аз смятам, че са излишни. Нямат място в режима, като цяло.
6. За топено не знам, но майонеза може и още как  Laughing но домашна, направена със зехтин.
7. Водата лично за мен е много важна, за отслабване и правилното функциониране на организма. В зависимост колко си активна, организма се нуждае от различно количество вода. Но да речем минимума е 2л. При активно спортуващи, минимума е 3л.
8. Само ще кажа, че алкохолът е захар, независимо какъв е.
Дано да съм помогнала. Ако ли не, момичетата да ме поправят.  Hug

# 584
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Джия, много ти благодаря за отговорите   bouquet  Hug ,  Шоколада е специален, води се за готвене, без захар е, в една жълта опаковка.Не се намира при сладкишите, а накъде към щанда за брашното и млякото  Peace, но май не е постоянен продукт, че не помня скоро да съм го засичала.

Общи условия

Активация на акаунт