НВ-ВМХ, част 77

• 39 915
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вероятно Уасп ще каже дали е хубав този шоколад, но не вярвам да е чак без никаква захар.
Джия всичко е казала перфектно  Peace
Топеното сирене не е за препоръчване, защото нито е сирене, нито е топено  Laughing Това е едно нищо, всъщност. Но да кажем ако много го обичаш или понякога ти притрябва за някоя рецепта - може.

# 586
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Много отдавна бях чела някъде за режима и помня, пишеше че топено сирене с 60% масленост дори се препоръчва  newsm78 В сайта на ББ тийм мисля че беше статията  Confused

ПП. Ето го и линка на статията http://www.bb-team.org/articles/913_pokachvane-na-teglo-s-nisko- … inna-dieta-nvd-vm

# 587
Мереленда, ще ти мине, но пърженото тесто си е мъка за корема. На мен още не са ми искали рецепта за ранитидин, ако можеш да си намериш, мисля, че ще е по-добре от омепразола. Фъстъци и аз избягвам, от както ми докараха неколкомесечни болки в жлъчката  преди доста години.

# 588
  • София
pettesa, то си става, нали е млечно  Wink Но на мен мисълта ми беше, че това е продукт, който не е истински продукт, а някаква измислица на заводската промишленост. Най-добре е да се ядат истински продукти  Peace

# 589
Шоколадът за готвене на Лидл не е без захар и е 50% какао.

# 590
Не знам за Лидл, но шоколадите за готвене, дори тъмните, обикновено не са чак толкова тъмни Peace Наистина повече от 50% е трудно да се намери, ако се води за готвене.

А шоколадите без захар са с подсладители - захарни алкохоли (малтитол, понякога и още някой вид). От тях много хора получават доста неприятни стомашночревни симптоми, но пък някои ги понасят добре.

# 591
В Лидл има един шоколад 74%, който струва към 1,50 лв. (100 г.) и е най-доброто като цена, което съм открила досега.
Иначе в по-скъпия сегмент е Линд 85%, продава се навсякъде. Линд 99% е много малък като грамаж на същата цена и много по-непривлекателен на вкус. Има го в Карфур.

Да се похваля, че се простих с още 1 кг.

# 592
Вероятно Уасп ще каже дали е хубав този шоколад, но не вярвам да е чак без никаква захар.
Джия всичко е казала перфектно  Peace
Топеното сирене не е за препоръчване, защото нито е сирене, нито е топено  Laughing Това е едно нищо, всъщност. Но да кажем ако много го обичаш или понякога ти притрябва за някоя рецепта - може.

Този шоколад е с повече захар от обикновения черен. Такъв се продва и в Карфур. И топеното сирене кофти. Майонезата също, дори домашна. Само излишни калории е.

Преди седмица си направих ЯМР на коляното (нали имах болки от няколко месеца, заради травма мин. година). В крайна сметка се оказа, че имам частично разкъсан менискус и не може да се оправи. ще ходя на физиотерапия и се надяват да има ефект. Иначе не мога дори да покрия ежедневните нужди от движение. След около 30 мин. ходене получавам ужасни болки. Засега не ми пречат да ходя, но много затрудняват движението на крака ми. Слаба Богу все още ме куцам. Мога само да се моля на Господ, че ще се повлияя от терапиите. Не знам дали изобщо ще мога да ходя на тренировки, но ако мога, ще бъде само кардио. И вероятно някакви силови, които не ангажират долната част на тялото. Просто явно клекът с щанга ми е прецакал коляното завинаги.  Rolling Eyes

# 593
  • SA
Ох, Аги, стискам палци да се повлияеш добре от терапията!  Hug
Не се тревожи, има толкова различни варианти на физическа активност, че винаги ще намериш нещо подходящо.  Heart Eyes

# 594
Отново полезна информация, благодаря  Hug
Имате ли отзиви за Омега 3 на green master?
Кокосовата палчинка и аз не я харесах много точно поради същите причини, че я асоциирам с десерт и не ми се връзва със соления вкус, но със смлени бадеми ммммм  Crazy
Изобщо има много вкусни неща, които да се хапват с този режим и не е така страшно както ми звучеше в началото.

# 595
Попаднах на статията 8 обичайни, но опасни грешки при ВМ НВХ
http://www.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article … _A_High-Fat_.aspx
Ето някои
- прекалена консумация на белтъчини
- лошо здраве на храносмилателната система поради недостиг на фибри (лоша чревна флора)
- хроническо възпаление на организма поради недостатъчен прием на плодове и зеленчуци
- мега дози мазнини
- вкисляване на организма поради хранене с животински храни, без растителни

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 11:19 от hjkl;

# 596
И как точно се окислява организма  hahaha
И за какво са ни фибри, нали мазнините действат смазващо. Ех, тези фибри и аз как им вярвах едно време.
п.с. не съм чела статията

Добро утро  Grinning

Идвам да се отчета за вчера, въпреки че то не е за казване, ама  Embarassed ще споделя.

закуска: кокосова палачинка с две яйца и мазен кашкавал
обяд: малко мусака от тиквички
следобяд: чаша кисело мляко, кокосови стърготини, какао, малко стафиди
преди вечеря  ooooh! пакет шам фъстък 200гр
Вчера пазарихме и като минах покрай него не можах да се въздържа.
вечеря: 200гр печена свинска пържола със зехтин
и за да е пълно освинването черен шоколад 85%
за деня 2 мазни кафета

Вчера сутринта се събудих източила вода, изглеждаща поне с 2-3 кг надолу. Тази сутрин изглеждам потресаващо. Подпухнала отвсякъде. Лакомията винаги дава отражение.

Днес ще съм много примерна.

# 597
  • В Балкана
Попаднах на статията 8 обичайни, но опасни грешки при ВМ НВХ
http://www.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article … _A_High-Fat_.aspx
Ето някои
- лошо здраве на храносмилателната система поради недостиг на фибри (лоша чревна флора)
- хроническо възпаление на организма поради недостатъчен прием на плодове и зеленчуци

Чревната флора, стомаха и организма се чувстват много добре, когато липсват всякакви фибри и зеленчуците са само краставица и морков - по желание, когато искам. Едно време след салата зеле с морков си мислех, че е съвсем нормално да имаш подуване и тежест в стомаха. Разбира се мислех и че след салата от домати е нормално. Въобще смятах, че да ядеш големи салати и после да ти се подува стомахчето, води до по-добро здраве, отслабване и безгрижна тоалетна. Ми не беше точно така. Още повече, че резултата с тоалетната, въпреки много фибри е "мисия невъзможна".  И въпреки, че го виждах, продължавах да вярвам, че пътя с много зеленчуци и плодове е правилният.. Явно е индивидуално.  Wink  hahaha И аз не попадам в тази графа.  hahaha
Не изпитвам нужда от така "полезните" фибри (знаете ли че има и маргарин с фибри  Joy ), макар да ги прием под формата на кокосови стърготини или суров кокосов орех.  Laughing

И твърдя, че нямам възпаление поради недостатъчен прием на плодове и зеленчуци.  Peace И това го виждам, когато домашните и колегите се натръшкат болни, когато около мен всеки се оплаква от нещо - настинка, грипче, стомашно вирусче, пъпки, болки в ставите и прочие други болежки.

Аз май не съм казвала, че тази зима (то не че имаше зима де) и половин ден не съм кихала, кашляла и сополивила.  bowuu И цяла зима карах с тънко, късо палтенце, дългото въобще не съм го вадила.. Пък да не говорим, че от януари излизах с пролетното си якенце, а в някои дни само по риза. Е с шал де, но по риза  Laughing за ужас на околните. Дори и по командировките тръгвах без връхна дреха, за ужас на колегите.  Laughing
На мен режима ми влияе изключително добре на здравето!! И се радвам, че го открих!! Дори и с моите "емоционални отклонения", здравето е перфектно. За килограмите има, какво да се желае. Ама още не ми е дошла музата/волята за тях. Защото за килограмите при мен трябва воля (т.е. да се ограничавам в определени калории, били те и 1800). Мотивацията за здравето никога не съм я губила!

# 598
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Шоколада за готвене просто го споменах ей така, няма да го ползвам, а за захарта не съм му чела състава, просто не е сладък на вкус и затова съм решила така  Rolling Eyes

Добро утро  Heart Eyes

Джия, не закусвай, пий само кафе и до обед ще източиш бойлера  Mr. Green. Поне на мен така ми действа.

И аз имам "дарбата" да задържам големи количества вода в организма, за щяло и нещяло. Много ми помага хладък душ и обтриване на тялото с твърда четка за тяло.Получава се микро масаж и клетките от външния слой изхвърлят по-лесно течностите. Както и не яденето до обяд, а само кафе и зелен чай.  Peace

Мисля скоро да започна и тренировки. Домашно кардио на степер с термо костюм.
Интересуват ме какви са интервалите между тренировка/хранене?
Вчера забравих да ви питам и какво ви е мнението за газираната вода Михалково, много я обичам  Blush

# 599
Кажете сега за кистите в гърдите, мастопатия, фиброкистозна мастопатия - защо препоръчват да се ограничат мазнините и червените меса (освен кафе, кока-кола, цигари, алкохол) и да се увеличат зеленчуци, плодове и фибри, като аз самата съм с фиброкистозна мастопатия и от личен опит (когато бях много стриктна) миналата година установих, че след тримесечно отсъствие на всякакви хлебни произведения в менюто ми, фибри и т.н., болките в гърдите изчезнаха и не ме боляха кистите нито при овулация, нито преди цикъл? А сега с включване на някои от забранените продукти ме болят гърдите от овулация, до 2-3 дена след идване на менструация.  Rolling Eyes

И ако някой знае за витамин Е. В какви дози е удачно да се приема профилактично, и има ли значение когато е профилактично дали се пие всеки ден, или има някакви определени схеми: пие се до овулация, пие се след овулация, или може да се пие без прекъсване 2-3 месеца.
Миналата година пих 2-3 месеца, но само по една капсулка дневно от 67 мг. Сега пия едни мултивитамини В комплекс, в които има мижава доза витамин Е и витамин С.

Леми, днес забягвам на село. Свекърва ми има ранитидин, та ще се възползвам при нужда.
Днес съм по-добре. Подозирам Сиофора в усложняване на ситуацията, ама няма как да го спра.

Общи условия

Активация на акаунт