НВ-ВМХ, част 77

• 39 926
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
Merelenda, препоръките, които цитираш, са традиционните, взети от стандартния начин на мислене и общоприетите разбирания за това кои храни са здравословни. Тези препоръки се цитират във всякакви контексти, за всякакви заболявания, без оглед на това, че няма солидни основания за адекватността им Rolling Eyes

Има обаче данни, че и поликистозата, и фиброкистозните промени в гърдите може да се дължат на недостиг на йод в организма, защото се оказва, че се повлияват от големи (ама наистина големи) дози йод. Аз на своя глава не смея да приемам толкова голези дози, така че този експеримент засега не съм го направила и не планирам да го правя, но знам, че има жени, които са се повлияли чудесно.

# 601
Значи излиза така, че както уж съм с хиперактивна жлеза и излишък уж на йод, в нетрадиционната медицина казват, че състоянието и при хипер и при хипо е недостиг на йод, което предвид обстоятелствата звучи логично. И при двата случая имунната система е слаба, а не при хиперфункция да е силна, а при хипофункция слаба. Наскоро прочетох това в една статия.
И друго интересно ми беше, че се запознах с жена, която е лекувала Базедова болест - хиперфункция с йод (не радиоактивен), а го е приемала на капки - с увеличаваща се плавно доза и после я е намалявала, и лечението е било успешно. Гледах така Shocked и не го проумявах.
Сега и ти ми споделяш това:
Цитат
Има обаче данни, че и поликистозата, и фиброкистозните промени в гърдите може да се дължат на недостиг на йод в организма, защото се оказва, че се повлияват от големи (ама наистина големи) дози йод. Аз на своя глава не смея да приемам толкова голези дози, така че този експеримент засега не съм го направила и не планирам да го правя, но знам, че има жени, които са се повлияли чудесно.

# 602
Ами, тези неща са тъмна Индия все още за медицината... Embarassed И автоимунните заболявания, и конкретно заболяванията на щитовидната жлеза, а също и нуждите от йод и влиянието на йода в организма. Май нещата стоят като с витамин Д - смята се, че са достатъчни ниски дози и че всякаква по-висока доза е опасна, но е възможно да е точно обратното.

# 603
  • София

Мисля скоро да започна и тренировки. Домашно кардио на степер с термо костюм.
Интересуват ме какви са интервалите между тренировка/хранене?
Вчера забравих да ви питам и какво ви е мнението за газираната вода Михалково, много я обичам  Blush

Заповядай в темата за домашни тренировки, там ще получиш много полезни съвети, щом си решила да спортуваш  Peace

Иначе при мен тези тактики с кафето и незакусването не действат, за жалост.
Не закусвам, пия само кафе сутрин, но задържа ли вода, само минимално хранене ме "източва". Ям ли нормално - водата си стои. Особено добре ми влияе минималистична вечеря. Тогава винаги имам много премахната вода на сутринта. Но пък ми е адски трудно да не вечерям.

# 604
Джия, прелено често смесваш мазнини и въглехидрати, а от това много, много се дебелее. Махай изведнъж шоколада, докато го купуваш, го изяждаш целият.

Вит Е пия от повече от 10 години, по 2 седмици месечно, по-често тия 2 преди овулация. Благодарение на него ми е нормален, безболезен и по часовник цикъла. 200 или 400 еденици.

# 605
  • SA
Маргарин с фибри... Joy
Сигурно се рекламира като супер здравословна храна. Тук гледам има маргарини, които на цена са по-скьпи от маслото, но доста се купуват. Мога да разбера, ако някой си купува маргарин, защото не му достигат финансите, ама явно все още има доста заблудени, които го смятат за здравословен избор.
Merelenda , за вит.Д сьщо сьм попадала на препорьки да се приема в дози 200- 400 мг. Не знам да е нужно да се сьобразява с цикьла. Освен това може да си потьрсиш вит.Д от натурални източници.

# 606
Тук има реклама на маргарин "Калиакра", в която казват, че е източник на ценните омега-3 и омега-6 ooooh! Разбира се, никъде в рекламата не се спомената думата "маргарин".

# 607
Смоуки и Аги, бързо оправяне
 Hug

Адриана, прочети поне първия пост, преди да пускаш такива смешки
Тук никой не прекалява с протеини и мазнини
Но и никой няма да препоръча фибри, влез в час моля те!

Рейнче, много добре казано за фибрите и зеленчуците
Аз поне това научих от мазния фаст, колко ми е добре на стомаха като се посви от липсата на огромни салати или зелнчукови порции
Сега хапвам зеленчуци и салати, но доста по-малко и нямам онова чувство за подуване като преди

Относно задържането на вода да напомня, че се задържа и заради консумацията на зеленчуци
Ако се кара на хранене тип мазен фаст или факир, няма задържане, без значение има ли или не закуска, поне при мен е така

Шоколад под 85% какао не купувам
Има и готварска какаова маса, тя мисля е без шоколад, но не вярвам да се продава свободно в суперите
Тук поне е с поръчка от шоколадова работилница и представлява темпериран шоколад, без все още добавени захар и ванилия
А онези сладкарски шоколади на щандовете в суперите не ги препоръчвам, това е възможно най-долникачественият шоколад
Засега не съм намерила нещо по-добро от Линд 90%
И чакам с нетърпение лятото да си взема 99%

Онзи ден взехме едни страхотни круши от Лидл
Хапнах един резен, обилно намазан с тяхното маскарпоне
Няма такъв вкус просто
Днес ще смеся малко маскарпоне с плочка разтопен шоколад да видим как ще е с крушата

# 608
Тук има реклама на маргарин "Калиакра", в която казват, че е източник на ценните омега-3 и омега-6 ooooh! Разбира се, никъде в рекламата не се спомената думата "маргарин".

Моя близка се хвалеше скоро как давала на децата "рибено масло" съдържащо омега 6 също
И как не били боледували щото пили чай от годжи бери
Аз спрях да говоря  каквото и да било, щото видях че няма смисъл

# 609
  • SA
W'A'S'P', виждала сьм рибени масла, комбинирани с масло от вечерна иглика/пореч, сьдьржащи гама-линоленова киселина( която технически е от групата на омега-6). Може нещо подобно да са пили тези твои познати.

# 610
Мисля, че не е било това, кам
Ама не съм сигурна

# 611
Но пък ми е адски трудно да не вечерям.
Мога да ти препоръчам хуск преди вечеря. Понеже поема 10-20 пъти обема си вода, запълва стомаха и чувството за глад изчезва. Даже има такъв метод за отслабване - с хуск преди ядене.
Другият ми трик са два сурови моркова вечер, които ми запълват корема, защото са много фиброзни.

Конопът съдържа гама линоленова киселина, не случайно конопеното олио е толкова скъпо.

# 612
Здравейте , момичета. Не съм писала , но  съм тук  и то  много доволна. Като  изключим четвъртък вечерта  ,  през цялото време  си  ми  е  много  добре  .Да не забравям ,че съм на  този  режим  само  от дни , но  ми  е   гот . Днес сготвих кис.зеле с пуешки котлетки -ммммм...много  вкусно  ,  ще   ям   и аз   със семейството , че последните дни съм само на шопска ,  омлети   и  шунка , та ми се дощя  да сготвя  нещо ,  което  да  не е  само за   мъжете  Laughing . Снощи  хапнах  и  една малка  ябълка  ,  просто не се сдържах , много   обичам плодове ,  но   не съм си позволявала  от  една седмица , горе-долу  откакто съм на  вашия  режим на хранене . Кг  не са кой зне колко  надолу-около 2,5 , но  както  писах по-горе -доволна съм . При положение , че не съм гладна ,  не  ми е мъчително  ,  а   направо много вкусно. Тоя пусти хляб само  ме  поизмъчва мъничко  ,  все  за него  се  сешам като  се храня   ,  но  не  че много ми  липсва  ,  по навик  Laughing .Не ми е проблем  за сега  ,  зная ,че с времето  ще  е  още  по-леко  и  ще го  забравя  въобще .Та така  , радвам се  ,че съм при вас.

# 613
Но пък ми е адски трудно да не вечерям.
Мога да ти препоръчам хуск преди вечеря. Понеже поема 10-20 пъти обема си вода, запълва стомаха и чувството за глад изчезва. Даже има такъв метод за отслабване - с хуск преди ядене.
Другият ми трик са два сурови моркова вечер, които ми запълват корема, защото са много фиброзни.

Конопът съдържа гама линоленова киселина, не случайно конопеното олио е толкова скъпо.

Ха ,идея за хуска,  аз имам останал от преди  .Благодаря ти за  идеята !

# 614
Адриана, прочети поне първия пост, преди да пускаш такива смешки
Тук никой не прекалява с протеини и мазнини
Но и никой няма да препоръча фибри, влез в час моля те!
Ами виж ти третата пирамида. Въпросната статия е писана от поддръжници на ВМ НВХ.
И прочети и менютата на хората в темата. От доста време я чета и следя.
Тук има една група хора, които правят определен тип ВМ НВХ и реагират като че ли няма други варианти.
Ето вчера четох една статия на д-р Меркола, който пише, че повече от 50-70 г. белтъчини на ден не са необходими, освен за много активно спортуващи.
УОСП, проблемът, който си имала с фибрите преди, вероятно се е държал на вече увредена чревна флора или на това, че зеленчуците са били химични. Аз нямам подобни проблеми и няма причина да се храня като някой, който ги има. Нещо повече, суровите зеленчуци топят килограмите ми.
Също всичко е индивидуално. На мен ми става лошо на вашето хранене.

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 11:43 от hjkl;

Общи условия

Активация на акаунт