Целулит - 6 тема

• 100 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Donka Andonova, аз моята вендуза я мия със сапун и изплаквам с хладка вода и не остава никакво олио по нея и е готова за следващо ползване.  Hug

Благодаря за бързият отговор Simple Smile Питам, защото в упътването към вендузите пише да се мият с някакви спиртове. Отдъхнах си Simple Smile Още днес започвам Simple Smile

# 226
  • в 1001-та нощ
Спиртът, вероятно е за дезинфекция  newsm78 Особено, ако се ползват в салон  Peace

Аз предните от ЮАР ги пуснах в съдомиялната и се втвърдиха, тези ги забърсвам първо със салфетка и после мия  Peace

Принципно зависи с какво се мажеш Simple Smile

# 227
Спиртът, вероятно е за дезинфекция  newsm78 Особено, ако се ползват в салон  Peace

Аз предните от ЮАР ги пуснах в съдомиялната и се втвърдиха, тези ги забърсвам първо със салфетка и после мия  Peace

Принципно зависи с какво се мажеш Simple Smile

Имам  антицелулитен гел на Дева. Мислех да си купя на Икаров, антицелулитно олио, но реших да доизразходя гела. Дано да е удачно...Така или иначе третирам преди лягане с немският гел на Крайерхоф.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 15:53 от Donka Andonova

# 228
  • в 1001-та нощ
За самия масаж е хубаво да се ползвам мазен продукт, за да може вендузите да се пързалят спокойно по кожата и да няма претриване  Peace

Намажи единия крак с гела, другия с олио за готвене и ще видиш разликата  Peace

При мен върви гладко с немазен продукт само, ако съм на затоплено, като парна баня  Peace

# 229
За самия масаж е хубаво да се ползвам мазен продукт, за да може вендузите да се пързалят спокойно по кожата и да няма претриване  Peace

Намажи единия крак с гела, другия с олио за готвене и ще видиш разликата  Peace

При мен върви гладко с немазен продукт само, ако съм на затоплено, като парна баня  Peace

Благодаря мила Алена Simple Smile Ще опитам довечера и ще споделя Hug

# 230
А нежелателно ли е да се смесват няколко продукта? Вкъщи имам на икаров маслото, гел на Avon и на Билка.  Laughing

# 231
  • в 1001-та нощ
Аз ползвам масло за масажа, след масажа измивам и мажа с продукт, който не е мазен  Peace

Смесвала съм затоплящия гел с друг не мазен крем, за да го разредя и да не ми пари толкова  Peace

Има кремове, които охлаждат и такива, които загряват, тях не е хубаво да смесваш, а има и двувазни - първо охлаждат, после затоплят  Peace

# 232
Малко в друга посока но имате ли опит със стриите ? Целият ми корем е нацепен след две бременности Sad

# 233
  • на острова на мечтите
Аз пък се замислих, след като гледах клипчето от фейса, ами Д..то как си го масажирате с вендузи сами newsm78 LaughingОх, ама че деликатна ситуация?! Не се шегувам, въпросът е сериозен. Вижда ми се малко компликирана ситуацията. Thinking

# 234
  • в 1001-та нощ
Подпирам крака,който ще масажирам на стол, с леко сгъване в коляното, така кожата от задната част на бедрата се изпъва, вкл. на дупето и така правя движения от коляното към дупето - прави, кръгови, всякакви ...  Peace За дясната страна държа с дясната ръка, за лявата с лявата. Захапвам на сгъвката между дупето и бедрото. Ако ми се омазни вендузата отвън я избъсрвам със салфетка  Peace

Стриите са много трудна тема, защото пораженията са в дермата - кожата се състои от различни слоеве, отгоре е епидермиса, а под него е дермата - като се ожулим се вижда една розова  Blush В нея са колагеновите и еластинови нишки. Когато кожата се преразтяга - те се опъват и според качествата си се късат - така се образуват стриите - нещо, като дълбоко-подкожни структурни разкъсвани и става "белег" ....  Като много нишкови белегчета.

По-лесно и успешно се третират пресни стрии - със светоизточник - лазер, IPL .. Старите най-често с дермаролер, защото той стига до дермата. Хубаво е лекар да прецени колко дълги да са игличките. Кожата се наранява в дермата, за да се стимулира колагена. Същото прави и лазера, но по-повърхностно ...

Хубавата козметика против стрии, като превенция блокира ензимите, които рушат колагена и еластина, затова при вече изявени стрии - няма смисъл да се ползват  Peace

Най-добре се консултирай в добрите клиники за естетична дерматология - там имат и уреди и опит и са лекари  Peace

П.П Аз има тийн стрии, които почти се заличиха с вендузите, но бяха много, много фини. Имаше и други споделени такива мнения  Peace При големи стрии ме съмнява да има ефект  Peace

# 235
  • София
...

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 12:20 от pumpal

# 236
  • в 1001-та нощ
За да не ти изтрият записа, по-добре сподели - какво е положението при теб, какво бориш или друго по темата  Peace

Аз между другото - за първи път попадам на козметика, от която наистина виждам ефект, сега ползвам това това

и цялата серия

Кофти момент е цената, имаха 20% намаление до края на юни и се възползвах, но поне действа наистина, учудена съм  Hug До сега съм гледала на козметиката, като нискоефективно средство, но с този флуид, наистина постигам видими резултати  Peace

Различните продукти са с различна консистенция, цвят и попивност, има тестери в бутика  Peace

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 21:14 от a.l.e.n.a

# 237
  • София
Нямам много целулит, но не си харесвам вътрешната страна на ръцете.
От няколко дни си правя масажи с био какаово масло.
Има едвам забележим ефект и ще продължавам да упорствам.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 12:21 от pumpal

# 238
  • София
Здравейте. И аз се снабдих с вендузи и имам следните питания. При масажа има болка (зависи и от степента на вакуума), но тя целена ли е - т.е дали масажът така е по - ефективен или просто болката индикира за по - проблемна зона? Кога се забелязват резултати? На предните страници споделяте, че след първоначално подобрение следва понякога влошаване - след него при упорити масажи кога се вижда ефектът? Ориентировъчно, знам че е и индивидуално. Около 10 мин. на зона достатъчни ли са?

# 239
  • в 1001-та нощ
10-15 мин на зона, корем до 5 мин в посока по часовниковата стрелка  Peace

Болка = проблемна зона  Peace

Общи условия

Активация на акаунт