ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 571
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
  • София
...
3. Знаете ли какво трябва да се хване за да се стигне до Сапфир от Лалели Simple Smile
...
От Лалели до Сапфир с метрото М2. Първата му спирка е Йеникапъ, доста близо до Аксарай, на около 100м от булеварда с трамвая Орду. Другата удобна спирка е до Университета. Името и е Vezneciler. Слиза се на спирка 4.Levent. Това е и метрото с което се стига директно до Таксим.
Мисля, че в първия пост към който се препращат всички, наистина има информация, която към днешна дата не е актуална. Особено за транспорта.  Peace

# 151
Аз имам доста резервации през букинг и всички са ми отразени. Получаваш мейл, когато ти публикуват оценката.
Мисля, че забавянето може да идва от това, че понякога хотелите не приемат оценката и се води някакъв дебат. Даже съм чела за случай в който са искали от гостите да предоставят доказателства за ниската оценка...
В трипадвайзер, могат да побликуват мнения всякакви хора, които дори не са помирисали даден хотел, заведение, забележителност и т.н.

# 152
Аз да питам с мъжо кат сме без брак да не ни разделят по в стая  Mr. Green

# 153
Ама,моля това не е темата за вицове ooooh!

# 154
Хаха, Нервакова, де тоя късмет  Laughing
На теб лек път утре и незабравимо преживяване в Истанбул. Да намериш сета на КПА  и да снимаш много всички!
Скрит текст:
Аз пък сега се кефя много на Метин  Sunglasses, та ако го видиш снимай ми го  Praynig Hug

Танче,
Скрит текст:
Елиф- Туба Бююкюстюн.

# 155
  • София
За това тази година открих, че http://www.tripadvisor.com/ където също има оценки от гости. Тук мисля, че няма как да се управляват от хотелите. Даже има и реални снимки, качени от гости.
Дано съм била полезна.

И тук оценката е висока - http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d3452753-Reviews … bul-Istanbul.html

Ето я и в Букинг - http://www.booking.com/hotel/tr/family-istanbul.bg.html?sid=2d95 … cid=1#tab-reviews

Според мен не е реална. Ето ви снимки, а вие преценете сами дали е за толкова:

Скрит текст:
Eто така изглежда отвън:

Това е стаята (на снимките изглежда по-хубаво от действителността) Laughing:

Светлото петно на пода не е някое отражение. Целият под беше на петна, все едно е непочистен прах. А това е банята:

Ето го и прага на "душ-кабината" в едър план:

Същият "красив" праг имаше  и самата баня.  Wink А това е стълбището:

Закуската се поднасяше в същия такъв тъмен коридор на долния етаж.

И пак казвам, че ако бяхме отишли с настройка за нещо по-скромно, изобщо нямаше да сме разочаровани. Не сме претенциозни. Спали сме и в хотел с оценка 5, но знаехме какво да очакваме. А този път се почуствахме излъгани. Отделно, че нормалната цена за двойна стая е 130-150 лв. За толкова може да се резервира наистина хубав хотел.

Танче,
Скрит текст:
Елиф- Туба Бююкюстюн.

Знам я.  Grinning А къщата от филм с нея ли е или нейната къща?  newsm78

Ама,моля това не е темата за вицове ooooh!

Ами мюсюлманска държава е.  Laughing От време на време чета в темата за Дубай и там споменават, че не всички хотели приемат несемейни.  Laughing

Нервакова, отивай спокойно и се наслаждавай на града! Приятно изкарване!  Hug

# 156
Къщата е от сериала, в който играе в момента.
Съжалявам много за разочарованието ви.  Hug

# 157
  • Варна и...духом на Босфора
  Crazy И аз го снимах Улфи.Застанах пред Наим и Илкер аби
и се фотнах,малко йълдъръм даде,ама за Госпожата да и покажа.
То от Отогар дорде влезеш към метрото и Еминов насреща ти!
 :mrgree :crazy:n: Абе чака той някоя/и.......

# 158
Наистина това с оценките на хотелите понякога е объркващо. Мен до последния момент ме спираше сравнително ниската оценка на Голдън хорн Истанбул и затова си пазех резервацията за същия период за хотел Nova Roma, който има оценка 8,4 в букинга. Все пак се доверих на преките оценки на пишещите тук ( пренебрегнах тази на моя шеф, но те шефовете са свикнали на лукс) и не съжалявам, че избрах Golden horn. За желаещите да посетят хотел Golden horn Istanbul искам да отбележа, че в момента ресторантът на покрива е в ремонт и закуската се осъществява на партера, в помещението вляво от лобито. Но терасата е свободна за гостите на хотела, всеки може да се качи горе и да се наслаждава на невероятната панорама към Златния рог и Босфора, макар и без закуска.

ПС - И моята оценка за хотела в booking.com все още не е публикувана Rolling Eyes

# 159
Вторият ни ден в Истанбул започна с богата закуска в хотела, след което качвайки се на Мармарай за 3 минути се прехвърлихме в Азия - Юскюдар:

След 3-годишна реставрация джамията Михримах в Юскюдар вече е отворена за посещения. Изключителна творба на неповторимия Мимар Синан:

Автобусът за Отаатепе 15М тръгва точно пред джамията:

В 10,00 часа се качихме на него, имахме късмет да се насладим на 40 минутното пътуване до Отаатепе седящи:

И сега снимки от Отаатепе парк (Фатих корусу):

# 160
Отаатепе

Панорама от Отаатепе:

По-голям размер

Бяхме в парка до 12,00 часа, след което се спуснахме по улица Долайбайъ до крайбрежния булевард Кьорфез. От там за около 10 минути стигнахме до пристанището Анадолухисъръ. Тук имах малко време да тествам интернета на Общината. При опит да влезна в Интернет, телефонът ме препрати в страница за първоначална регистрация. След това по sms получих код за активация. Този код се въвежда еднократно, така всеки потребител получава партида от 6 GB бърз интернет, а след изчерпването му - по-бавен неограничен. 

Анадолу Хисаръ:

Канлъджа:

Емиргян:

Още снимки тук

# 161
  • велико търново
След всички нови снимки в темата реших догодина пак да отида до Инстанбул и гордо го заявих тази сутрин на мъжо. Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing
Разбрах ,че някой от вас ходят за 10 път и всеки път има какво да се разгледа и види.
Благодаря на всички пишещи в тема и споделящи снимки те си.
Скоро трябва и аз да извадя мой те снимки . Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Приятен слънчеви усмихнат ден на всички .

# 162
  • София
bialk Благодаря за снимките, тези от парка Отаатепе са прекрасни, много ми харесаха. Peace

# 163
  • у нас
bialk Благодаря за снимките, тези от парка Отаатепе са прекрасни, много ми харесаха. Peace

невероятни са   bouquet

# 164
  • Варна
Здравейте момичета ... Heart Eyes
Незнам дали ще можете да ми помогнете, но да попитам...
Планувам пътуване с автомобил и замислям да го оставя за 3-4 дни на общински или частен паркинг при престоя си в градът..в района на Есенлер или Форум Мол-а.Ако можете да ми помогнете с адреси и карти, ще съм ви изключително Благодарна. Hug

Общи условия

Активация на акаунт