ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 619
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
Бялк, много хубави снимки! Приятно е като гледаш снимки от места, на които си бил   Hug Не знаех за подземната джамия, иначе и нея щяхме да включим в тура, били сме съвсем наблизо.

А за резервацията - ти си знаеш, наистина си улучил джакпота  Peace

# 136
Здравейте, мили дами! Simple Smile
   Включвам се с голям интерес към необятната тема "Истанбул", предстои ми в края на другия месец и да посетя този космополитен град. Това ще е първият ми път и затова много бих се радвала ако ми отговорите на някои въпроси, защото в този огромен град е трудно човек да координира всичко и да успее да му се наслади напълно, но затова пък има може да се посети не веднъж.

1. Искам да попитам тези, които са го посещавали, какво биха препоръчали по повод моята идея за посещението на града. В моите планове влизат небостъргача Сапфир, аквариум Тюркоазо(ако има по-добър може да споделите), Пиер Лоти, Капълъ Чарши, разходка с корабче по Босфора и може би някой мол, който също бих се радвала ако споделите кой ви е допаднал, а и нещо дрго красиво, за което не знам, за два дни възможно ли е да се види изброеното Confused
2. Относно Истанбулкарт за два дни с колко приблизително турски лири ще е достатъчно да се зареди картата ?
3. Знаете ли какво трябва да се хване за да се стигне до Сапфир от Лалели Simple Smile
4. В Истанбул изобщо ли не говорят английски, научихте ли малко турски преди да отидете Confused
Благодаря предварително за отговорите Ви  Simple Smile

# 137
  • Казанлък of all places
Турците по принцип не са много добри в говоренето на чужди езици, но защо пък "въобще" да не говорят?!  Има всякакви случаи, туристически английски говорят продавачи и дори хора по сергиите. На руски можеш да се оправиш също, както и на немски. Всякакви случаи има, като във всеки голям туристически град , в който английският не е роден език. Ама няма нищо страшно!

# 138
DeENiTOo по поставените от теб въпроси е писано,писано и показвано...Също и първият пост погледни,ако все още имаш не ясноти с удоволствие ще отговорим.
Относно комуникацията-по туристическите обекти хората са достатъчно любезни ,за да се справи човек и без да познава местния език.

# 139
  Да, така е. Видях, че е писано, просто не знам дали е актуална информацията, тъй като такъв град с времето бързо всичко се променя, но щом казвате, че е отговорено това отговаря на въпроса ми. Ще прочета какво е изписано по темата  Simple Smile
  Колкото до езика, просто братовчедка ми ходи преди 5 години и каза, че и е било трудно да открие определени дестинации, а като питала на английски и немски не може ли да и обяснят акуратно, само полувинчати думи, но може би е попаднала на тези, които не знаят.
    Благодаря за бързите отговори  Simple Smile

# 140
bialk, благодаря за разказа и снимките! Чакам продължението.

snbankova, благодаря и на теб за разказа и снимките.

# 141

Включвам се с голям интерес към необятната тема "Истанбул", предстои ми в края на другия месец и да посетя този космополитен град. Това ще е първият ми път и затова много бих се радвала ако ми отговорите на някои въпроси, защото в този огромен град е трудно човек да координира всичко и да успее да му се наслади напълно, но затова пък има може да се посети не веднъж.

2. Относно Истанбулкарт за два дни с колко приблизително турски лири ще е достатъчно да се зареди картата ?
3. Знаете ли какво трябва да се хване за да се стигне до Сапфир от Лалели Simple Smile
4. В Истанбул изобщо ли не говорят английски, научихте ли малко турски преди да отидете Confused
Благодаря предварително за отговорите Ви  Simple Smile
2. Предният път за двама човека заредихме 70 лири, но ни беше много натоварена програмата Whistling Сега 40 ни стигнаха Peace Сметни си горе долу колко ще се возите, умножи по 1.95 и си готова Peace
 3. Колкото да се оправите знаят англ., а и са много отзивчиви хората там, така че и без англ. ще се оправите. Единственият меко казано неприятен и не говорещ англ. индивид беше на тол таксата Peace

# 142
  • София
Бях резервирал чрез booking.com Фамилна делукс стая с изглед към Босфора за четирима. В описанието на стаята пишеше, че представлява 2 свързани стаи с 2 отделни бани. На място обаче ми предложиха две отделни стаи, една до друга, на същата цена.

Споделяла съм и друг път. През 2010 година направихме обиколка из Турция с двете дъщери. Навсякъде бяхме резервирали семейна стая за 4-ма, и почти навсякъде ни даваха 2 отделни стаи.  Laughing

Аз отново не мога да видя снимките ти.  Cry Видях само тези в скрития текст.

И да ви кажа за нашия хотел, резервиран през Букинг. Нали ви споменах, че оценката му не е реална. Преди 3-4 дни попълнихме анкетата за обратна връзка. Не е имало нищо фрапиращо лошо, но почти всичко оценихме със средна оценка, само местоположението и любезността на персонала беше с отлична. Не се видя крайната оценка, но си мисля, че е около 6 -6,5. Не се показа в сайта. Досега си мислех, че е заради празниците, че няма кой да ги обработи, но вече се показа нова оценка от вчера (8,3) на двойка от Босна и Херцеговина, а нашата я няма.  Grinning  Не знам как става, но е факт. Явно вече и на тези оценки не може да се вярва.  Sad

Оооо, къщата на Елиф, супееерррррр!!!!!!

Видях къщата (една е и няма с какво да я сбъркам  Wink), но ако можете да задоволите любопитството ми - коя е Елиф?  Grinning 

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 18:58 от Тaня67

# 143
  Да, така е. Видях, че е писано, просто не знам дали е актуална информацията, тъй като такъв град с времето бързо всичко се променя, но щом казвате, че е отговорено това отговаря на въпроса ми. Ще прочета какво е изписано по темата  Simple Smile
  Колкото до езика, просто братовчедка ми ходи преди 5 години и каза, че и е било трудно да открие определени дестинации, а като питала на английски и немски не може ли да и обяснят акуратно, само полувинчати думи, но може би е попаднала на тези, които не знаят.
    Благодаря за бързите отговори  Simple Smile

Не се стърпях-ми погледни датите Laughing  

# 144
Таня, аз писах оценка на хотела преди седмица и чак днес ми писаха, че е публикувана Peace Оцених всичко без персонала със средна Peace, на персонала дадох отлична Simple Smile Може би има известно забавяне Peace

# 145
  • София
Таня, аз писах оценка на хотела преди седмица и чак днес ми писаха, че е публикувана Peace Оцених всичко без персонала със средна Peace, на персонала дадох отлична Simple Smile Може би има известно забавяне Peace

Дано да е така. Ще кажа ако има промяна. Но аз се съмнявам, че конкретно този хотел си плаща някъде, за да показват само високите оценки. Просто няма как да е с оценка 8,1. Беше мизерно.  Sad  А и въпросната оценка на босненците е с дата 22-ри, а се появи преди малко. Значи са я писали след нас. Вашата дата коя е - на писането или на публикуването?

# 146

Бялк, радвам се, че си доволен от хотела и престоя си в него !  Peace Гледката е невероятна - направо понякога не ми се ставаше от масата сутрин... Crazy
Много ме е яд, че така и не посетихме парка Гюлхане, сега след като видях снимки - още повече.
Със сигурност следващият път пак ще отседнем там/ обещали са ми преференциални цени Wink/ и ще му обърнем специално внимание !  Peace Благодаря за снимките. Peace

# 147
  • Добруджа
bialk, благодаря за отговора.

Таня, аз в последните дни доста често се ровя в booking, понеже направихме резервация, но трябва да я променям и разглеждам хотелите... и аз забелязах, че почти никакви отрицателни отзиви няма за всички хотели, които разгледах.  newsm78 Резервирах вече, на снимките изглежда добре, но на място ще видим как ще е.  Rolling Eyes

# 148
За booking и аз мисля, че от хотела могат да управляват оценките.
Моята оценка миналата година доста се забави - около 2 седмици може би, макар че беше висока. И през това време излизаха по-ниски от моята, които за били за същия период.
За това тази година открих, че http://www.tripadvisor.com/ където също има оценки от гости. Тук мисля, че няма как да се управляват от хотелите. Даже има и реални снимки, качени от гости.
Дано съм била полезна.

# 149
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Засега само снимките на Снбанкова видях! И аз Елиф я видях в сряда вечерта,туй Тубата
нали,аз ще ги питам нашите.Кое е мястото ТАПС ли,аз там пих чай преди три години в дъжда.. Mr. Green Mr. Green Много хубави снимки,СБанкова,за другите къщя не знам,важно е че си в кадър
с къщата на мама Периде Аксал! Hug Heart Eyes Брависима за това,че ти е било кеф на макс! Hug

Общи условия

Активация на акаунт