ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 565
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
Mr. GreenКакто си и знаех! ТРТ Тюрк се включиха,ама вече в Азия,гледайтее,
в момента са на Баъдат джаадеси,включват и хеликоптера с панорамните снимки!

Евроспорт 2 също се включиха от 13,00 часа. Но аз си гледам TRT HD - гледката с висока резолюция от хеликоптера е убийствена.

Таня, нощните снимки от Сапфир са страхотни! Поздравления!

# 406
  • Казанлък of all places
Здравейте, наближава и нашето пътуване (29.05), та бях пуснала тук нашата програмка
Скрит текст:
1-ви ден:
Пешеходна разходка(ако е възможно ще влезем в Синята джамия)
Топкапъ
Св.София
Водохранилището
Разходка с корабче по Босфора
Кафенето от Езел (ако остане време)
Нощна обиколка на истанбул(влиза в пакета)

2-ри ден:
Долмабахче
Таксим
Истиклял
Хотел Пера Палас
Френската улица
Кула Галата

3-ти ден:
разходка до Египетския пазар
Мол Форум

и сега решихме един от двата двореца да отпадне, за да не препускаме, като диви коне 2 дена.Сега дилемата е, кой от двата двореца да посетим?Долмабахче или Топкапъ?

Лек ден.

Ако аз трябва да избера между двата двореца, ще избера Топкапъ. Да, Долмабахче е разточителен и впечатляващ, и повече е познат за сетивата ни на европейци, сякаш. Но в Топкапъ придобиваш реална представа що е то Османска империя и защо, аджеба, е владяла толкова дълго.
Според мен.

# 407
  • софия
Момичета кажете има ли все още екскурзий до Истамбул за пазаруване ,а не за разходки.Иска ми се да отида на пазар с братовчедка ми по женски така както ние си знаем  Wink

# 408
bialk- Hug  благородничко завидях Laughing
Таня-вашите снимки винаги са по-добри и от картички Peace

magi mei-то всяка екскурзия може да е само за пазаруване-просто не отивате на туристическите обиколки.

# 409
Момичета кажете има ли все още екскурзий до Истамбул за пазаруване ,а не за разходки.Иска ми се да отида на пазар с братовчедка ми по женски така както ние си знаем  Wink
magi mei, някои ТА организират пътуване по време на шопинг фестивала в Истанбул, който ще се състои през м. юни. Това е сайта на организаторите на шопинг фестивала: http://www.istshopfest.com/en/HomePage

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 14:26 от nadii

# 410
Тази вечер тръгваме за Истанбул.
Може ли някой турскоговорящ да ми преведе изречението: В ястието има ли яйца, понеже дъщеря ми е с алергия към тях?

Нямаме никакъв план за обиколки, искаме да посетим Сапфир, да се повозим с корабче по Босфора, да посетим Султанмехмед и някаква крепост Хисаръ + аквариума. Другото ще го мислим в движение. Peace

# 411
Тази вечер тръгваме за Истанбул.
Може ли някой турскоговорящ да ми преведе изречението: В ястието има ли яйца, понеже дъщеря ми е с алергия към тях?

Нямаме никакъв план за обиколки, искаме да посетим Сапфир, да се повозим с корабче по Босфора, да посетим Султанмехмед и някаква крепост Хисаръ + аквариума. Другото ще го мислим в движение. Peace

Скрит текст:
Yemekte yumurta var mi? Çünkü kızım onlara alerjisi var!

Приятно изкарване!

# 412
Истанбул от високо е супер newsm74   аз най вероятно ще посетя , като отида   , само да не се объркат  плановете Топкапъ и Босфора  е задължителен а това кафене ,   което четох на Езел   от сериала ли е ? аз  си падам по сериалите и искам да видя  места  на които са снимали  Grinning  до  сета на Тузла  ми е далече за съжаление    ,  ако някой   е  бил там  , ако  не е проблем да разкаже

# 413
Аз до колкото знам това кафе се намира на Пиер Лоти.  Laughing
Повечето къщи са по брега, а Тузла наистина доста далеч.. Имам мерак да ида до там, но ще видим.

Не ми хареса на обиколката, че се включиха на 60-тия километър, и се въртяха 8 пъти в Кадъкьой.

# 414
Здравейте! Имам нужда от вашата помощ.....Отворих отделна тема, но никой не ми писа там Cry В края на май месец ще ходим на почивка в Турция / Кушадасъ/ За първи път ще пътуваме с кола до там и много искаме  на връщане да минем през Истанбул и да посетим парка Виаленд.  На картата на viamichelin го дава като разстояние 384км, което ми се струва съвсем поносимо....Притеснението ни е, че никога не сме били там / или където и да било в Турция /и дали изобщо ще се ориентираме как да стигнем до него. Чела съм, че движението в Истанбул е много натоварено и ужасно трудно....От друга страна това е идеална възможност да посетим парка и да разгледаме Истанбул... Ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне с информация...За съжаление в сайта им всичко е на турски език и не мога да се ориентирам дори за адрес, който да зададем на GPS-a...  

# 415
и сега решихме един от двата двореца да отпадне, за да не препускаме, като диви коне 2 дена.Сега дилемата е, кой от двата двореца да посетим?Долмабахче или Топкапъ?Май клоним към Долмабахче.Какво е вашето мнение?

Твърде различни са. На едни хора им е интересно едно, а на други - друго. Долмабахче е типичният дворец, много претрупан според мен, а според други - точно в това му е чара. Топкапъ е нещо уникално, което другаде не може да се види. Там мебели почти няма. Но пък от всяка плочка и орнамент лъха история от векове. Погледни снимки в нета и сама реши какво точно ти се гледа. Ние посетихме Долмабахче сравнително скоро. Не мисля да го посещавам повторно, докато за Топкапъ ми се въртят подобни мисли.  Wink

Бялк, красиво е! А какви невероятни снимки можеха да станат!  Wink Личат си пристрастията ми към фотографията, а не към видеото.  Mr. Green

Тези дни мъжът ми си "поигра" - Истанбул от високо  Grinning
Топкапъ, задължително! Мирише дори на история. А нагоре бях попитала, фалшифицирахте някакви карти, обяснете за какво става въпрос, или дайте някакъв линк да прочета за какво става въпрос. Че и аз мога да наруша закона!!!  Mr. Green

# 416
Доколкото ми е известно Асамарис за днес е планирала Тузла, така че скоро очакваме вести от нея newsm53

# 417
Не ми хареса на обиколката, че се включиха на 60-тия километър, и се въртяха 8 пъти в Кадъкьой.

TRT предаваха от самото начало. Аз започнах да гледам веднага след преминаването в Азия. После постоянното въртене по Баъдат и успоредния му булевард си бе отегчително. Но така опознах булевард Баъдат все едно съм го преминал десетки пъти Simple Smile

Карта

Ето видео на последната обиколка. Паркът Гьозтепе се забелязва в 3.23 минута:

https://www.youtube.com/watch?v=YDnbN6vRw1I

Доколкото ми е известно Асамарис за днес е планирала Тузла, така че скоро очакваме вести от нея newsm53

Едва ли се е добрала до Тузла. Пътищата до там бяха блокирани заради етапа от колоездачната обиколка.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 21:42 от bialk

# 418
  • Варна и...духом на Босфора
Аз до колкото знам това кафе се намира на Пиер Лоти.  Laughing
Повечето къщи са по брега, а Тузла наистина доста далеч.. Имам мерак да ида до там, но ще видим.

Ей,МанЮнайтед,кафето от Езел ще го намериш на Пиер Лоти тогава,когато Деивид Мойс
стане шампион с любимия ти отбор! Mr. Green newsm48 Mr. Green Mr. Green
 Сега като не знаеш да ти кажа като Геджеманка,че на Пиер Лоти се снимани култови сцени
от 5-та и 89-та серия на 1001 нощ-Бинбиргедже! Езелското място е по-надолу,погледнато от
хълма на ПиерЛоти.Там да хапнеш кюнефееее....
Аз на кого казах че ще въртят в Азия таман 8 пъти,това е положението Wink Simple SmileНадявам се и
Джуджо да е гледала,че пряко я касае!

Лилия Сх- Аз съм за Долмабахче,поради спортни и други причини! Crazy
Можеш след като слезеш от тура по Босфора,да хванеш линията Халич за
кафенето от Езел,ще повървите от пристанището нагоре,но пак е по-добър
вариант от придвижване с автобус,особено като се качите от Юскюдар.
Прегледай туровете и ако нещо не ти е ясно-пиши пак!

# 419
Тръгнахме за Гьозтепе, но понеже времето беше лошо, останахме в  автобуса. Значи,  ако симислите, че Тузла идва от тузарски....тц.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 01:09 от ASSAMARIS

Общи условия

Активация на акаунт