ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 614
  • 790
  •   1
Отговори
# 285
# 286
  • София
kkrasikrasi, изключително неприятно..

Чета ви от скоро, но доста неща успях да събера като информация. Много полезно  Hug Исках да заведа майка ми и сестра ми (май в крайна сметка ще е само сестра ми) до Истанбул, защото нито една от нас не е ходила в Турция.
Питането ми е следното - коя фирма бихте препоръчали за екскурзия със самолет? Ясно ми е, че излиза доста повече пари и се чудя, заслужава ли си... Но някак си ми се върти този вариант. С включени само най-основните неща, останалите ще си ги организираме сами, с помощта на темите назад Simple Smile
И също така, кой месец бихте препоръчали - лалетата ги изпуснахме, мисля си за ранна есен.
Благодаря!

# 287
Бияк Всичките ти снимки, които разгледах + разказите към тях са прекрасни, благодаря, че ги сподели. Ще очаквам скоро да пуснеш разказ и снимки за Измир.

Ани  Hug Добре завърнала се, съжалявам за премеждията, които сте имали, но важното, е че Истанбул ви е харесал и ще повторите пак, дано да е по-скоро. Peace Понеже си написала, че мъжа ти си е купил златна верижка от там, та въпроса ми е каква е цената на грама в момента, интересно ми е да разбера.
ПП. Очаквам и снимки.  Hug

Жена ми си купи пръстен от Капалъ чаршъ - около 100 лири е грамът 14 карата.

Бялк благодаря за отговора за пет години цената се е вдигнала тройно, но то е нормално като знам и тук колко е май ще се размина с подобна покупка.

100 лири са 65 лева. Говорим за цена с изработка в бижутериен магазин, така че не бих казал, че е много. За 300-350 лири (200-230 лева) се намират превъзходни пръстени. Изкупната цена, естествено, е значително по-ниска.

kkrasikrasi, много съжалявам за случилото се.

Malini, преди време коментирахме тези оферти със самолет. Скъпо е, като прибавим и летищните такси.

# 288
Айде стига де #Cussing out на 1.май сме там вечерта и то с детето отгоре на всичкото #Crazy

# 289
  • София
И ние, започвам да се притеснявам. Май може да ми се объркат плановете за посещаване на хиляда места.
И все пак да питам. Може ли двама човека да пътуват с една истанбул карт?

# 290
  • Варна
Е, ние ще сме там целия ден... просто няма да се въртим по Таксим и Истиклял, а ще изберем други дестинации. Миналата година на Таксим бе напечено, а на Султанахмет, примерно, нямаше и помен от събития. Не го мислете, само трябва да избягваме емблематичните места.

С една карта могат да пътуват неограничен брой хора... макар при повече от трима да е по-изгодно, при по-активно пътуване, да се вземат 2 карти. При двама категорично няма смисъл от втора.

kkrasikrasi, съжалявам да прочета за премеждията ви. Надявам се момчето да се е явило,  въпреки това, и да е успяло. Не знаех, че ще ви се наложи подобен престой. Преди години, на обект на Метро, на който спираха автобусите ни, пред нас, в тъмното, счупиха стъклото и откраднаха нещо от кола на турски гастарбайтери, връщащи се към Германия. Докато се събудят и разберат какво става, ония отпрашиха. Не мисля, обаче, че това не може да се случи и по нашите пътища. Налага се да сме предпозливи навсякъде.
Вярвам, че ще се престрашите да посетите отново Истанбул, за да усетите магията и красотата на този град.

# 291
  • София
Маалее , забравила съм дА се запиша при вас . Чудя се аз,  че ми липсва нещо в отговорите ....  Blush
Връщам се да ви изчета какво сте видели и преживели в Истанбул .

kkrasikrasi Сега прочетох за преживяното от вас , съжалявам ! Сигурна съм , че един ден ще се върнете пак в Истанбул и толкова хубаво ще си изкарате , че чак ще забравите за лошата случка !  Hug

# 292
Бе то и аз бях на Таксим миналия Първи май, но сега като чета заканите им, се притеснявам да не се отключи начало на нещо друго. Е, какво пък, нали съм папарак, ще отразявам събитията.
Да напомня за моя откраднат фотоапарат на Капалъто преди две-три години. Дръжте си здраво чантите, моля!!! Освен, че са наревах за добрe дошла, после тайничко се кефих в полицейското / все едно бях героиня от сапунка/.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 11:35 от ASSAMARIS

# 293
pepel_ot_rozi, bialk, благодаря за отговорите! Hug
Днес пак звънях до посолството, казаха ми 2 месеца валидност. Laughing

# 294
По-горе имаше запитване за пътуване до Истанбул със самолет. Turkish Airlines предлагат промоционални двупосочни билети София-Истанбул за периода края на юни и целия месец юли. Цени от 128 евро с включени летищни такси:

# 295
На Истиклял  това чудо пръскащо вода си стои нон стоп  до университета, ама то там май и редовно си има някой който за нещо се вълнува, ние като минахме имаше пред портите събрана група, с някакви плакати.
Въобще полицейското присъствие е много силно усеща се веднага, особенно надвечер като погнат амбулантите, един минава и само срещи кош кош  Mr. Green всичко събира и не гледа назад какво пада.

За истанбулкарт да кажа че не връщат вече пари, могат да ти я вземат и да си ти върнат шесте лири , но депозита вътре колкото и да е не връщат, казват гидти в общината финиш  Mr. Green
така че имам с 18лири вътре карта, ако някой има нужда от Пловдив и околностите да свирка, а защо не и от София , автобуса минава през Пловдив  Laughing

# 296
Може ли някой да ми каже защо като задам транспорт от аквариума до Yenikapi ми дава само едно превозно средство, а  наобратно е с три превозни средства. Допреди няколко дни ми излизаше, че с BN1 и BN2 мога да отида и да се върна.

# 297
От Йеникапъ до аквариума във Флоря се отива и връща с автобуси BN1, BN2. С тази разлика, че на отиване се слиза на спирката на улица Кърсердар, а за връщане спирката се намира на улица Халкалъ. Вероятно двете различни улици объркват сайтовете за транспорт.

# 298
  • София
Здравейте, следя темите от миналата година , но сега решихме да отидем за празниците в последния момент и настана каша в главата ми. Ще сме с двете деца и искаме да посетим Зоопарка, Аквариума - всъщност 1 или 2 са, защото срещнах две имена за него, Принцовите о-ви и от забележителностите за възрастни каквото видим, че са сложни на ходене. Има ли из града хубави паркове с ктерушки и разни такива места за отдих? Въпросът ми е дали в Азиатксата част е удачно за настаняване или по-добре е в европейската в централната част около повечето забележителности ?

# 299
  • София
А да знаете в кой район се снима филма прилив и отлив  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт