ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 590
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
  • велико търново
Здравейте моля за съвет как се прави турският чай в кутийка Али Баба .В колко вода колко ч.л. смес от чая?Запарва ли се или се сварява?Благодаря  bouquet
Бляк страхотни снимки сте си направили.А аз за мое съжаление не можах да вляза в магазините на Капала чарши само 3 снимки и бегом след екскурзовода.

# 301
От Йеникапъ до аквариума във Флоря се отива и връща с автобуси BN1, BN2. С тази разлика, че на отиване се слиза на спирката на улица Кърсердар, а за връщане спирката се намира на улица Халкалъ. Вероятно двете различни улици объркват сайтовете за транспорт.
http://asia.actualno.com/Jenikapy---novijat-plan-na-Erdogan-news_21144.html
Уфффф!   А от Аксарай?

# 302
  • София
А да знаете в кой район се снима филма прилив и отлив  Simple Smile

Ето адреса и карта - Tuzla, Sağlık Sokak, İstanbul, Türkiye

# 303
Ето линк за начина на придвижване до тази така търсена последните дни локация Приливи и отливи:
http://www.buradanoraya.com/istanbul/en/#route-from=6794-Emin%C3 … &f=find-route

Обърнете внимание на времето необходимо за придвижване в едната посока: 2 часа и 30 минути!!!

# 304
Ето линк за начина на придвижване до тази така търсена последните дни локация Приливи и отливи:
http://www.buradanoraya.com/istanbul/en/#route-from=6794-Emin%C3 … &f=find-route

Обърнете внимание на времето необходимо за придвижване в едната посока: 2 часа и 30 минути!!!

Мими  Hug Hug Hug, тъкмо влизах да питам Бялк за този линк. Много ти благодаря. Мисля хубаво да изуча района около музея Карие, където май ще се търкаляме основно наесен. Laughing

# 305

Много е, понеже сайтът ни препраща по стар маршрут - с ферибот до Кадъкьой и с автобус до Тузла. По-горе бях писал как е по-актуалното и бързо придвижване по правилото "релсов транспорт преди автобус и ферибот": С Мармарай от Сиркеджи до Айрълъкчешме (8 минути), с метрото М4 до Картал (30 минути) и с автобус 130 от Картал до Тузла (52 минути). Така може да се спестят 30 минути, но пак си е много 2 часа в едната посока.

Скрит текст:
Мимии, нямам снимки от въздуха над Истанбул. Снимах само видео.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 20:39 от bialk

# 306
bialk,
Скрит текст:
направи поне някой скрийншот от видеото.

Помислих си, че с Мармарай ще се спести време, но не ми се търсеше подробно, а ти даже си го написал.
Предвид, че ще ходят "новобранци" в тази посока, по-добре да се прекачват по-малко.  Laughing

# 307
  • Бургас / UK
bialk,
Скрит текст:
направи поне някой скрийншот от видеото.

+1
bialk,
Скрит текст:
ako може и снимки и разказ за Измир  Mr. Green Ходих един път,много малко видях,но адски ми хареса този град.за това,ако ти се пише,разкажи ни  Praynig

# 308
Мими   , ходила ли си до Тузла  ?

# 309

Ха-ха не само, че не съм ходила, но и филма не съм гледала...  Embarassed

Написах с какво се ходи до там, защото виждам, че има доста желаещи да отидат.
Въпреки това, ако имате още въпроси - питайте, ще се опитаме дружно да отговорим.

# 310
Здравейте, кой аквариум ще препоръчате да посетим - този в МОЛа или този до летището?

# 311
Областният управител на Истанбул Hüseyin Avni Mutlu преди малко съобщи, че на 01.05.2014 година ще бъдат затворени пристанищата на Karaköy, Eminönü, Sirkeci и Beşiktaş. Мармарай и метрата ще работят нормално.

# 312
Биялк, много ти харесвам и двата блога и си ги чета , но линка Красотите на Турция 1/12 не ми се отваря, би ли могъл да направиш нещо по въпроса  Simple Smile

# 313
  • Варна и...духом на Босфора
Ааа,може да  Mr. Green е минала на път за Ментон,за по-пряко! rotfImbo newsm47

# 314
  • София
Здравейте отново!
Ние се решихме за тръгваме с кола до Истанбул и на 2-ри заминаваме. Направих си някакъв примерен план, но ме интересува дали съм ги подредила правилно дните. Четох, че някои неща не работят в неделя, други в понеделник. Отиваме за 3 нощувки, хотела е във Фатих, Green Anka.
За първият ден (петък) съм предвидила забележителностите в Стария град - Св. София, Джамията, Йеребатан и евентуално Топкапъ. Не знам колко време ще ни е необходимо за разглеждане на всичко, ако пристигнем около обяд.
2 ден (събота)- Разходка по Босфора, Египетския пазар и Капъла чарши, моста Галата, кулата, Таксим, евентуално и Пиер Люти за някоя панорамна снимка. Тук ме интересува дали Босфора да го разгледаме сутринта или вечерта, кога е по-добре? Кратък или дълъг тур? Корабчето нали те връща в начална точка?
3 ден - Принцови острови
4 ден - Мол Туркоазо, защото ни е по път или и още нещо за сутринта, но не знам какво. Предложения?

Общи условия

Активация на акаунт