ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 591
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
# 331
О,beljata,мога да кажа,че благодарение на теб оцеляхме в тази ситуация,защото стриктно следвахме твоите указания как да стигнем до Университета с метрото,просто защото нямаше как да отидем с колата,разходът щеше да е много повече....и  не зная колко време трябва да мине,че успея да пожелая Истанбул отново,но истината е ,че те ни обраха,но също така и добри хора там ни помогнаха,както те самите казаха-навсякъде има добри и лоши хора!

# 332

kkrasikrasi,пиши как се развиват делата,заради които бяхте в Истанбул?

# 333
Скъпа,Sause baus!,резултата от кандидатстуденсткия изпит,каза детето,щял да бъде известен чак след 27 май,така че тогава ще ви кажа дали си е струвало това цялото преживяване,което аз определих като натрупването на житейски опит...че как иначе да го кажа ...

# 334
  • Варна и...духом на Босфора
   ДО Етилер   как се стига  ?
С влака. Mr. GreenШегичка!
Там кое е дизито? Ако сте за първи път в Истанбул,насладете му се,потопете се в атмосферата
на града,хората,ароматите,цветята,морето,чайките....
И моите хора са в Етилер ама йощ за толкоз ходения не съм отишла дотам.... Mr. Green

Беличке- целите за утре- Тузла и Бакъркьой! Mr. Green Mr. Green

Красикраси,еххх,вярно че хората сме и добри,и лоши....
Дано резултата е много добър за детето и семейството ви! Praynig

# 335
  ДО Етилер   как се стига  ?

Къде искате да отидете в Етилер?
Ето една схема на район Бешикташ, където попада и Етилер(намират се в европейската част на Истанбул):

Ето една друга карта, на която можете да видите къде в Истанбул е разположен район Бешикташ:
Отбелязан е с розово-(24)

От тук съм взела картата.

Ще ви посоча и транспорт до мястото на което искате да отидете, стига да ми дадете някакъв по-точен ориентир.

# 336
целите за утре- Тузла и Бакъркьой! Mr. Green Mr. Green
при това - безплатноMoney Mr. Green  Wink Peace Peace

ако правилно схващам видеото, миналата година на 1 май е бил вдигнат моста Галата ooooh! с цел ограничаване на трафика..
ма то сега като е спрян транспорта, на практика няма значение  Rolling Eyes

ние на 1 май така не намерихме чейндж в Анкара. Реших, че щото не познаваме града, та помолих шофьора на таксито да ни спре до някое. Освен красноречивото му клатене на глава, разбрах и "йок', "байрям", празник демек..
За Истанбул може да е друго.

Лек път, слънчево време и прекрасни емоции на заминаващите  Peace Party

# 337
До Истанбул и назад. Опит за пътепис с хайку залитания. 2 дни, 2 свята, 2 моста, 2 автобуса с българи, все интелектуалци. София е село, тук има метро под Босфора, но и нашето си минава под Перловската река. Ай сиктир. Топкапъ. 45 лири ( с харема). Катаклизъм. И без шведска маса. Кво да гледат толко вътре - дворци и ние си имаме - на пионерите, НДК, двореца във Велинград, с басейн. Ма я чакай бе, аркадаш, това са 9 дюнера и половина бе, ейййй !? Със сос. И люто. Тия нормални ли са бе ! Нас ще мамят, ние сме най-големите тарикати на света бе - открили сме компютъра, чушкопека, май и бързовара, шкембе-чорбата, пили сме вино в чаши от празните кратуни на разни императори, за половата ни мощ легенди се носят из Вселената - та затова извънземни ватманки редовно кацат на автогарата в Трън (тая в Истанбул е малко по-голяма, на ден по 15 000 автобуса), ама тия от Радомир черна завист ги гризе, та налитат със сопи, търнокопи, па бой, а бе мани... Капалъ Чарши. Леле майко ! Атакуващ режим. Поглед - свиреп, изопнати жили на старт-финалната права, юруш на маслините...мисия успешна - напълниха дисагите. Локум, фесове на едро, куркума, стъкълца на връвчица. Изгодно. И аз си взех. Че да не съм най - големия балък, я ! Долмабахче. Версай бледнее. Злато. Пожълтяха ми очите. Но оня дракон от Хобит май имаше повече. И едни градини (със свободно разхождащи се пуйки), едни цветя (мушкато не видях, будали) подредени симетрично, романтика,тц, тц, Босфора на една ръка разстояние, дори жител на Перник ще се разчувства и ще закупи на жена си захарен памук. Минимум. Даже два дни няма да я бие, ама ще го помислят за гей. Лов ми форевър. Индиректно. Синята джамия. Я стига с това синьо, процеди през зъби едно наше момче и се насочи заплашително с маркер в ръка ( да напише кур за лефски ), ааа и тук камери, неее, гледали сме Среднощен експрес, не сме прости. Вечната битка и разумът пак надделя. Това е най-тъжното нещо на света. Послушай сърцето си бе, човече...Турската вечер я пропуснахме. Че в Биад кви кючекчийки има,то и аз не съм лош. Таксим. Постоях прав, бунтовник без кауза, засега...Азиатската част. Вакли граждани разхождат се. Жилет не е пробил тук. Реджеп на живо. Самоиронията е аристократична дарба. Облаци, пушек, вкус на коч all around. Лой. После здрач. Звезди за малко да обсипят свода небесен. Облачно без кюфтета. Шопската салата я нямаше даже. А бе, Ориент. Вместо ракия, пият чай и се правят на щастливи.

# 338
vasiliko, прекрасен пътепис! Смях се на глас  Grinning
Би било чудесно ако е придружен със снимки.

# 339
vasiliko, много свежо, благодаря! rotfImbo

# 340
vasiliko, много свежо, благодаря! rotfImbo

+1  Peace

# 341
  • варна
ЗДРАВЕЙТЕ тази вечер ще пътувам за истанбул това което пишете за транспорта само за първи ли е на втори нормално ли 6те се движат метрото автобусите програмата съм си я нахвърляла само много ме притеснява как да стигна до сапфир гледах четох но пак малко ми е мътно хващам метро м2 от спирката на университета и после къде трябва да сляза на спирката която е левент или на следващата 4 левент от там като сляза къде се намира самия сапфир някои ако е ходил самостоятелно ако може малко по подробно(може на л.с.)благодаря предварително

# 342
rosivarna, едвам те прочетох и разбрах, но ето:

Всичко това е от първия пост на темата, която Шебек всеки път си играе да дооформя. Разликата при теб е, че ще хванеш метрото от друга метростанция.

# 343
Колко е пуст площад Таксим днес:

http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=14&w=600&h=338

# 344

Доста тъжно изглежда...

Общи условия

Активация на акаунт