ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 484
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
На камерата от Голямата Чамлъджа се вижда моста, дърветата е по-вероятно да са измислени. Това отзад май е Сапфир.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 11:32 от Hellenn

# 691
Сега се загледах в сградите - наистина са от Левент, а Сапфир гордо се извисява над тях. Дори разпознах сградите от мол Zorlu Center, за който питаха вчера.

Вече мисля, че това е първият мост, сниман с телеобектив от ляво на азиатския бряг - най-вероятно от парка Fethipaşa Korusu, откъдето идва и зеленината.

ПС - Не е от Фетхипаша - ъгълът от там е по-голям. Мястото на камерата е посочено в постинга на Мимии по-долу.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 11:59 от bialk

# 692
Идвам да се изкажа и видях, че сте разрешили задачката.
Според мен е първият мост, сниман някъде от тук: https://www.google.bg/maps/dir/41.0370422,29.0371409/41.0371716, … 4m2!1m0!1m0?hl=bg

# 693
  • София
И аз да не остана по назад тръгнах да търся моста ама вместо него попаднах на български автобуси на стрийт вюто  Laughing
http://harita.yandex.com.tr/?ll=29.035472%2C41.033050&spn=0. … 5.741803101736856

# 694
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
То само автобусите на българските лапни-шарани ходят веднага след моста да "стъпят на Азия". Защото с ферибота до Кадъкьой, например, няма да стъпиш на Азия  Laughing

# 695
  • София
http://www.pantonov.com/galleries/places/turkey/istanbul-from-above_bg.php

Вижте третата снимка от Йедитепе. Според мен сградите са същите, просто снимката ни е стара и не всички са построени. А самата снимка, която е показал Бялк най-вероятно е от гробището до моста, защото от тепето е по-друг ъгъла. През 2010 се бяхме забили там вместо на Йедитепе.

Скрит текст:
Не знам дали съм ви разказвала какъв майтап беше. По многото снимки в Гугъл ърт се ориентирахме горе-долу къде е мястото. Слязохме от моста и от крайбрежната улица тръгнахме по първата възможна пресечка към високото до моста. В един момент гледаме гробище. Вратата широко отворена. Поколебахме се дали да влизаме, а пазачът взе да ни ръкомаха и насочва къде да вървим. Малко преди това бяхме ходили на Пиер Лоти и си викаме "Явно във всички гробища има места с гледки. А туристите са толкова много, че дори пазачите ги насочват."  hahaha  А то се оказа, че в момента има погребение и човекът ни е показал посоката към това място.

п.п. Загледах се в първата снимка от Йедитепе. Май се вижда къде свършва гробището и нагоре е парк.

# 696
Тръгна редовната авиолиния Варна - Истанбул

Наистина ли цената на двупосочния билет е 79 евро?

# 697
  • Казанлък of all places
Да, до 30. 06.

# 698
Здравейте момичета!Може ли някой да ми помогне за намиране на квартира в близост до болница Мемориал в Истанбул,намираща  се на Адрес: Piyalepasa Bulvari 34385 Okmeydani, Sisli, IstanbulНякакъв сайт или търсачка?

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 10:58 от бг-надежда

# 699
Проверете в booking.com, но най-близкото място, което намирам е на около 1 км от болницата.

# 700
Здравейте момичета!Може ли някой да ми помогне за намиране на квартира в близост до болница Мемориал в Истанбул,намираща  се на Адрес: Piyalepasa Bulvari 34385 Okmeydani, Sisli, IstanbulНякакъв сайт или търсачка?

Можете да видите това:
https://www.airbnb.com/rooms/783249?s=2uMh

# 701
Влюбена съм в този град  newsm51
Чакай ни идваме през Юли  car003

# 702
# 703
  • София
Здравейте,

Можете ли да ми помогнете с друг вариант за транспорт от Лалели до Бешиктаж. С едната от програмите ми дава само един заобиколен маршрут, който можете да видите на тази снимка .

Иска ми се да стигнем с транспорт до там и да се върнем обратно пеша по крайбрежната, таксим, галата и тн.

# 704
Здравейте,

Можете ли да ми помогнете с друг вариант за транспорт от Лалели до Бешиктаж. С едната от програмите ми дава само един заобиколен маршрут, който можете да видите на тази снимка
Скрит текст:
.
Иска ми се да стигнем с транспорт до там и да се върнем обратно пеша по крайбрежната, таксим, галата и тн.

В случая сайта ти показва добре с кой транспорт да отидеш, но картата нещо не е наред.
Трамвай до Фандаклъ, а после или 25Е, или 22, или 22RE.

Общи условия

Активация на акаунт