Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 814
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
alek_stz ,щом разхождаш кучето в треволяците,не се ли пръскаш със спрей против кърлежи?Пръскай се като излизаш.

# 451
  • Ямбол
Да се оплач току що един нагъл кърлеж си правеше разходка по дисплея на лаптопа, днес пообиколих повечко с кучинка и най вероятно ме е полазил. На нея такава гад не сме хващали, а и тя си е защитена с фронтлайн. След проверка се оказа, че глупаците от общината щели да пръскат чак ЮНИ. Е бива ли такова нещо? Да не мога спокойно да си заведа детето на вън да играе, а и ние сме в краен квартал тоест при нас АКО напръскат ще е края на Юни

Ние даже вкарахме един,а сме с капки,но и при нас късно пръскат,което си е безумие. Да попитам кучкарите има ли темичка някъде за бебе и дом.любимци,трябва ли да са разделени в началото,как да подготвим кучето,как се запознават и т.н ?

# 452
Нашата кьошка не държи, но пък съм адски доволна от фронтлайн-а. Яд ме е, че защитавам кучето, пръскам в къщи, че гадовете влизат и от вън, а обществените места не са обезпаразитени. Знам ли дали утре няма да налазят малката като излезем  #2gunfire
Елфита правя алергични реакции от спрейчета и мазила за кърлежи комари и прочие, детето и то   Cry много е гадно

# 453
Ние даже вкарахме един,а сме с капки,но и при нас късно пръскат,което си е безумие. Да попитам кучкарите има ли темичка някъде за бебе и дом.любимци,трябва ли да са разделени в началото,как да подготвим кучето,как се запознават и т.н ?
Моя опт по темата е след дълги консултации с ветеринаря и педиатърката е, че ако кучето се обезпаразитява редовно външно и вътрешно няма проблем да са заедно. Каката е в компанията на добичето от първия си ден в къщи. Единствената причина да се откажеш от кучето е ако бебче развие алергия което е малко вероятно или ако прояви агресия(разбирай силана ревност) с която не можете да се справите дори и с помощта на треньор. Единственото малко в страни от въпроса ти е мнението на нашия вет:" Малко дете-голямо куче, голямо дете-малко куче" и има доста истина в това. Когато малката почна да щъка ако бяхме с малко куче щяхме да останем без него-страшен тормоз беше Laughing ако имаш и други въпроси пиши на лични да не разводняваме темата

# 454
  • Пловдив
Елфита правя алергични реакции от спрейчета и мазила за кърлежи комари и прочие, детето и то   Cry много е гадно

От всички марки ли?Трябва да предприемеш нещо,защото да те ухапе кърлеж е гадно.А с разходките с кучето си изложена на такава опасност.Пръскай си обувките чорапите и панталона.Няма да те полазват така

# 455
Ами до сега не съм отцепила марка която да не дразни. Не ме притеснява да ме полази мен. По сложно е да полази дететоа на всички площатки в града има и тревни площи , а малките гадини щъкат на всякъде Tired

# 456
  • София
Момичета има ли някоя от вас, която не е започнала с пазаруванет за бебето, аз още не съм си направила и списъка докрай, само набелязвам много бегло какво е необходимо и то благодарение на вас когато обсъждате. Проблема е, че в  момента имам страшно много задачи на главата, предстои ни и местене и докато не го направим не мога да почна да пазарувам, а това е чак края на Май. Днес съм много депресирана и тъжна, че нямам нищо за бебенцето си. Cry

Този списък е доста полезен за ориентир, макар и да има някои излишни неща според мен - https://spreadsheets.google.com/pub?key=pJa5j7N0rdo2BPOM6qN14cw

# 457
  • Пловдив
ме притеснява да ме полази мен.

А,мани ти тая работа.Лошо е за всички.Повечето кърлежи са безопасни,но ако е заразен с Лаймска болест,става кофти.Имаме двама познати,които така се заразиха от кърлеж

# 458
  • София
Здравейте, милички!

Излишно е да казвам, че и аз всеки ден се моля за малките ни талисманчета и изпращам най-положителните съм мисли към майките  Praynig Hug Hug

На всички с проблеми и болежки искам да пожелая всичко да отмине леко и спокойно!  Praynig

Аз също още нищо не съм пазарувала, но този дни ще започвам. Този път онлайн повечето неща от чужбина. Реално от Ади имам основни работи, сега ми трябват само дрешки, спално бельо и още някоя дреболия, предполагам, сега даже не се сещам newsm78

За пъпната връв - на една позната бебето й беше с двойно омотана пъпна връв и в средата на 9м като влезе в болница, уж щеше да е за секцио, взе че се размота пъпната връв и си роди нормално. Даже докторите й казали, че не е задължително секцио, а зависи как се развие раждането, защото ако е достатъчно дълга връвта няма проблем да се роди бебето нормално Peace

За момента няма какво да се оплача или похваля, тежи си ми корема, Ади едвам я свърта в нас и сме все навън, нощем едвам се завъртам, аааааааааа и най-новото имам киселини. Това за пръв път в живота ми се случва и е гадно. ooooh! ooooh! "Лекувам" се с бира  Mr. Green

Лека нощ от мен!

# 459
Добро утро сладурки!
Отивам най накрая на ЖК. не сме гледали бебо на ехограф от месец и половина и вече се побърквам  Shocked Дано всичко ми е наред. Отивам че днес ще е лудница понеже докито беше в отпуска. Стискайте ми палци

# 460
Добро утро момичета кокичета:-)

Мали какъв е този потоп навън  Close- добре че малкото с баба си вчера се разходи до парка, че в това време не ми се мисли. Вчера уж бях на 6, а като слязох до магазина и ме стегна докато стигна, а той е буквално под нас. Незнам днес пак трябва да ходя та ще видим,че ми се е доял крем карамел а нямам прясно мляко .
Хубавата новина  е че доста съм поспаднала - тази сутрин се изненадах приятно - явно непрекъснатите компреси със смрадлика си казват своето - е не е още о.к, но е много по-добре Simple Smile

Сега ще трябва да омеся един козунак, че нашият само това иска да закусва- като го питаш какво иска и чуваш -" козунак с ашколад" и толкова , а изядохме вече козунаците.

Аvencis стискам палци всичко да е наред после да разкажеш.

На мен като бях последно ми назначиха часове до края на бременността- два за май и 4 за юни - дано устискам - след тези контракции целта ми се попремести само до това да избутам до 36 седмица че да си раждам във Вита- което е 7 юни . В този ред на мисли кумата онзи ден ме разби - то бива да не помислиш ама - аз и казвам за контракциите и тя - " е какво толкова нали си вече в края на 7 месец и от събота си в осми - то вече няма проблем  " - абе поседях и помълчах и накрая взех да и обясня че все пак бременността е 9 месеца и все пак детето е само 1,300 някъде и не  е добре да се ражда сега. Незнам понякога ме изумява с безумните си изказвания, а иначе е много интелигентен и умен човек ама си ма своите изцепки.

А да се оплача отпадна ми пътуването за началото на юни- компанията си харесаха едно спа чак на Велико Търново и ние се отказахме - много далеч ми се струва предвид че ще съм 36 към 37 седмица и с тези контракции Sad Много мие  тъпо. Малкия все ме пита кога е иде на море- аз му обясних че бебето трябва да се роди, но ми е мъчно то се измъчи това дете с тая моя бременност, а сега и  никъде няма да отиде Sad Пък нашите приятели не можели да разберат какъв е проблема дали е далече нали съм била в 9 месец тогава и вече нямало риск - ама не се сещат че може да родя- ама то мозък трябва.

А като съм почнала да мрънкам да се оплача и от свеки - като идем у тях все обяснява на детето как сме щели да ходим на вилата( те със свекър ми се изнасят там лятото ), а аз изрично съм казала че това лято няма да ходим ( там е с външна тоалетна и баня и не е подходящо нито за бременни, нито за бебета) , а тя всеки път му набива как щели сме да ходим и той после ми мрънка ей иде ми да викам. Малкия сега кандидатства за детска градина ( мъжа много държи зареди соц. контакти ) и аз го бях настроила малкия че е хубаво и има деца на неговата възраст, а свеки така му наби само лоши неща- че трябвало да спи следобед ( което въобще няма да г бъде, защото ако го приемат аз ще си го взимам на обед) , че трябвало да седи там мирно и какво ли още не че той не иска сега да ходи и на всичкото отгоре откакто той не иска тя само му повтаря как ще ходи и той почти до плач докарва и казва " няма да ходя ", а преди само мрънкаше да ходи на градина. А сега с това набиване от свеки вече не иска и да чуе , а тя не ще ходиш ти си голям - и не се усеща въобще и още повече го настройва против - направо ми иде да и извикам да млъкне - е толкова да не разбираш от деца- направо ми къса нервите. И само мрънка - бавно бил ядял, това било онова било, онова било- абе къде се месиш имала си деца гледала си ги - сега не се бъркай. И мъжа ми казва " аз ще взема малкия с мен на вилата за ден два " само за да и юдиса- да бе как не - последният път ( те лятото се изнасят с дядото на вилата ) понеже малкия ядеше бавно и тя така му се развика че детето се разрева( все едно сме във военно училище - тя ще ми каже колко време ще ми яде детето и аз не и останах длъжна и му казах после насаме на ММ че викне ли още веднъж на сина ми ще стане страшен скандал да си знае)- как ли пък не ще пусна детето там без мен да му крещят- в някой друг живот. Беше спряла да се меси, но нещо напоследък все си дава мнението без време и усещам , че пак ще се изпокараме .Ние като бяхме гаджета с ММ и се скарахме със свеки и тя много ме убиди тогава и не и говорих 1 1/2 година и накрая тя ми се обади да ми се извини- ако трябва да бъдем честни едва ли е защото го е мислела, а защото видя че ММ няма да скъса с мен и от тогава сме в безгласно споразумение да си траем по болни въпроси и сме в добри отношения общо взето вече 6 години - но усещам че както минава границата напоследък пак ще стане страшно, че аз за мен мога да изтърпя, ама ако ми засяга детето - мали да не си ми пред очите много лошо става - типичен телец съм си много съм търпелива, но ядосаш ли крии се става страшно.

# 461
Здравейте, мили майчета!

Относно пазаруването-аз съм взела само 1 шапчица за бебо.Но имам кошара, стерилизатор, помпа за кърма , шишета/от преди/,2 комплекта нови чаршафи и нов комплект за изписване /от кумата/ , 2 торби с дрешки от познати .Така че мисля да не купувам нищо повече. Смятаме да боядисваме в къщи през май месец. И като приключих с чистенето  ще изпера и изгадя дрехите от първа необходимост и ще си подредя всичко за бебока. Предният път си бях подготвила всичко и като се прибрах от болницата ми беше много лесно.Смятам и сака си да подготвя вече-в случай на изненади.

Момичета,споделете някои интересни заглавия на книги-от 1 май излизам в отпуск и мисля да се посвета на четене Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 10:25 от dbojidarova78

# 462
  • София
MAMA_SANCHO, чета ти поста и се чудя с откъде тези екземпляри покрай теб, направо все едно с конкурс си ги избирала  Laughing Хич не им се връзвай на кумата и свекърва ти, а втората ако може да иде на вилата и там да си седи перманентно - най- добре.

# 463
  • Телиш/Плевен
Добро утро и от мен! buria Wear Umbrella

Avencis, стискам палци и всички чакаме после само хубави новини. Hug

MAMA_SANCHO, първо, браво за подуването, дано след ден-два всичко отшуми напълно! Hug
За кумата -  Shocked Такова изказване повече бих очаквала от мъж, ама от жена... Но да приемем, че не е мислила като го е казала. Wink За свекърва ти не знам какво да кажа... В такива моменти се радвам, че аз съм попаднала на много свестни и разбрани свекъри и много ги обичам. Не й позволявайте да се меси, поне доколкото е възможно. Поне ТМ не е на нейна страна, което пак си е някакъв плюс. Peace

# 464
MAMA_SANCHO, чета ти поста и се чудя с откъде тези екземпляри покрай теб, направо все едно с конкурс си ги избирала  Laughing Хич не им се връзвай на кумата и свекърва ти, а втората ако може да иде на вилата и там да си седи перманентно - най- добре.

Ха-ха е разсмя ме  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ама верно със свещ да ги търся няма да ги намеря такива- все едно съм в сапунка Simple Smile

Добро утро и от мен! buria Wear Umbrella

Avencis, стискам палци и всички чакаме после само хубави новини. Hug

MAMA_SANCHO, първо, браво за подуването, дано след ден-два всичко отшуми напълно! Hug
За кумата -  Shocked Такова изказване повече бих очаквала от мъж, ама от жена... Но да приемем, че не е мислила като го е казала. Wink За свекърва ти не знам какво да кажа... В такива моменти се радвам, че аз съм попаднала на много свестни и разбрани свекъри и много ги обичам. Не й позволявайте да се меси, поне доколкото е възможно. Поне ТМ не е на нейна страна, което пак си е някакъв плюс. Peace

И аз се учудих за кумата при положение че все пак дори преди 9 месеца и е наясно уж с рисковете. А за свеки - какво да ти кажа той мъжа ми уж е на моя страна, ама тя седи и му набива и после той почва да ми обяснява нейните думи и докато го вразумя си късам нервите - ама ........
Но за сега надделявам, но не винаги успявам да не си скъсам нервите. Той малкия като беше бебе и тя ми даваше ценни съвети лятото да го навлеча и аз като и кажех че си е добре - тя се обръщаше към мъжа ми все едно аз не съществувам и му казваше че на детето му е студено и трябва да се облече - абе мани има и по-лоши случай - поне не ми цъфва всеки ден у нас по 3-4 пъти- както прави свекито на една моя приятелка. Ще се изтърпим Simple Smile

А за пазаруването като ви слушам как ви завиждам - аз всичко купих- остана сухо мляко Лактана за всеки случай и за мен чорапки за болницата и мин вода . Е и количка , но то ще е като се роди детето - направо ми е търсене че всичко си имам. Иска ми се да пазарувам пак Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 10:37 от MAMA_SANCHO

Общи условия

Активация на акаунт