Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 797
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
raika, моето секцио ще е по мое желание (без да броим, че и ми се налага до известна степен да е така), не ме притеснява това, искам просто всичко да е наред с бебето, да си го износя и родя навреме, а не по- рано. Колкото и зле да звучи - днес в медицинския център видях 3-4 недоносени деца - вече големи, с тежки увреждания. Да не дава господ на никой да се случи това.

# 436
  • Бургас
Да, за теб разбрах, но и Nelmira коментира този въпрос. Освен това какво общо има пъпната връв с недоносените деца  newsm78

# 437
  • София
Здравейте,
от известно време, когато седна усещам нещо като подпиране в ребрата. При вас случва ли се? През нощта ми е трудно да се завъртя от една страна на друга, а за спането да не говорим - както и да легна все не ми е удобно. Ако ми се съберат 5 часа сън  newsm68 newsm44

И аз съм така!

Относно отоците - на йогата за бременни ни препоръчаха да ходим на пръсти или на пети, както и да си правим масажи на краката. Масажира се отдолу нагоре по посока на лимфата, а също могат и да се стискат краката на няколко места - почвате от глезените, после по средата на пръсеца (от горната част), под коляното, над коляното, по средата на бедрото и в горната част на бедрото - все едно стискате крака и после отпускате. Това помагало за по-добро кръвообръщение и за разнасяне на течностите.

За книгите - и аз съм по-скоро на вълна книги, отколкото игри. Прочетох тези дни "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни и си взех и другата му книга - "Ловецът на хвърчила". Първата със сигурност ви я препоръчвам горещо. За втората още нищо не мога да кажа. Simple Smile

ПРЕНАТАЛНО ВЪЗПИТАНИЕ/вътреутробно/ - На беседа в Токуда се опитаха да ме убеждават едва ли не, че такова няма и не влияе пряко на емоционалното състояние на бебо от 0 до 6 месаца. Аз обаче си комуникирам с моето, слушаме хубава музика и други специални неща... Някоя от вас прави ли го вече това?

И аз го правя. Гледах разни клипчета и филмчета, четох и изследвания и според мен наистина има такова нещо като пренатално възпитание и наистина може с музика и говорене да се въздейства на бебето.  Peace

ПЕДИАТЪР - Момичета, може ли да споделите препоръки (ако имате впечатления и инфо) за някой добър педиатър в района на Павлово - Бъкстон - Борово - общо взето в този район на София?

# 438
josi_josi Много неприятно, че така са ви наплашлили с пъпната връв. За съжаление не знам нищо по въпроса  и не мога да се изкажа. Единствено, четох че близо при  1/4 от децата се случва.
И ти пращам една статия, която сега намерих, като се зачетох заради твоя случай.
http://pippilotamentolka.wordpress.com/2010/11/03/pupna-vruv/

Дано да нямаш повече притеснения за това, но пиши как си  Hug

А полипа недей го мисли сега, ох не ни стигат притесненията около бременността ами ни занимават и с други неща  ooooh!, за да ги мислим още няколко месеца  Crossing Arms

# 439
Момичета споделете ми малко повече за прането на бебешките дрешки и завивки:
При колко градуса ги перете? Кое е за предпочитане-да ползвам сушилнята или да ги суша на слънце  и да гладя с ютия? Аз живея на чисто място и в двора ми няма прах, мога да си суша дрехите навън, но си купих и сушилня заради зимните месеци. Незнам обаче кое е по-добро.

# 440
И ние сме с увита пъпна връв, но някакси не се притеснявам, знам че е често явление и не е сериозна причина за секцио. Иначе и аз съм почнала да отичам леко вечер. Да ви питам вие по колко време на ден се разхождате, чудя се дали не се престаравам с разходките, защото много почна да ми тежи корема. Днес, примерно, обиколих мола на Стамболийски, пробвах някоя и друга рокля, след това от мола пеша до Конфети за сладолед, кратка почивка на площад Гарибалди(да си изям сладоледа) после бавно по Ангел Кънчев до Парчевич и от там към метрото и от метрото до вкъщи още 15 мин. Общо излязох в 12 и 30 и се прбрах в 18.  Как мислите много ли е или да продължавам в същия дух. Да отбележа, че не е всеки ден, понякога през ден или два, а друг път последователни дни.

# 441
  • София
Да, за теб разбрах, но и Nelmira коментира този въпрос. Освен това какво общо има пъпната връв с недоносените деца  newsm78

Ето общото - това което ми обясниха днес е следното - ще правим 3 пъти седмично запис на тонове и ако се окаже, че тоновече не са добри и бебето се задушава или не му е добре заради пъпната връв около вратлето може да се наложи спешно секцио и да го извадят по- рано. Оттам и връзката с преждевременно родените дечица. Пак казвам и пожелавам и на себе си - дано на никого да не се случи!

# 442
  • София
josi_josi Много неприятно, че така са ви наплашлили с пъпната връв. За съжаление не знам нищо по въпроса  и не мога да се изкажа. Единствено, четох че близо при  1/4 от децата се случва.
И ти пращам една статия, която сега намерих, като се зачетох заради твоя случай.
http://pippilotamentolka.wordpress.com/2010/11/03/pupna-vruv/

Дано да нямаш повече притеснения за това, но пиши как си  Hug

А полипа недей го мисли сега, ох не ни стигат притесненията около бременността ами ни занимават и с други неща  ooooh!, за да ги мислим още няколко месеца  Crossing Arms

Благодаря ти, ще погледна статията след малко, че сега ще приготвям вечерята. Полипа няма да го мисля, само да ми е здравичко детенцето, всичко друго ще го мисля след това.
 Hug

# 443
josi_josi няма да е недоносено, не се страхувай. А и те тези тежките случаи са при родени още в шестия месец. Ти вече си влязла в 30-та седмица пък и няма да раждаш сега, нали така Hug Пък и ще те следят, няма да те оставят, всичко ще бъде наред  Hug

# 444
Момичета има ли някоя от вас, която не е започнала с пазаруванет за бебето, аз още не съм си направила и списъка докрай, само набелязвам много бегло какво е необходимо и то благодарение на вас когато обсъждате. Проблема е, че в  момента имам страшно много задачи на главата, предстои ни и местене и докато не го направим не мога да почна да пазарувам, а това е чак края на Май. Днес съм много депресирана и тъжна, че нямам нищо за бебенцето си. Cry

# 445
Josi я се взимай в ръце. Всичко ще е наред и ще родиш принцесата както сте планирали с лекаря Hug
За разходките щом не ти пречат не смятам, че е проблем. На мен обаче ми тежат и ако прекаля ме лепват контракции
Да се оплач току що един нагъл кърлеж си правеше разходка по дисплея на лаптопа, днес пообиколих повечко с кучинка и най вероятно ме е полазил. На нея такава гад не сме хващали, а и тя си е защитена с фронтлайн. След проверка се оказа, че глупаците от общината щели да пръскат чак ЮНИ. Е бива ли такова нещо? Да не мога спокойно да си заведа детето на вън да играе, а и ние сме в краен квартал тоест при нас АКО напръскат ще е края на Юни

# 446
  • Телиш/Плевен
Момичета има ли някоя от вас, която не е започнала с пазаруванет за бебето, аз още не съм си направила и списъка докрай, само набелязвам много бегло какво е необходимо и то благодарение на вас когато обсъждате. Проблема е, че в  момента имам страшно много задачи на главата, предстои ни и местене и докато не го направим не мога да почна да пазарувам, а това е чак края на Май. Днес съм много депресирана и тъжна, че нямам нищо за бебенцето си. Cry
Аз още не съм и честно казано се замислям дали да не пазаруваме след раждането. newsm78 Те някои неща ще са след раждането, де, преди това ще купим само най-необходимото. Свекървата каза, че няма проблем тя да пазарува след като родя, така че съм спокойна, че ще имам помощ. На мен не ми пречи някой друг да избира нещата, даже бих се радвала на такава помощ, защото никак не обичам да се мотая по магазините. Embarassed Ако се чувстваш лошо от това, че още нищо не си купила, можеш да започнеш със списъка и ей го кога ще дойде май. Hug

За увитата пъпна връв и аз съм чувала, че се случва доста често и е нормално, някои бебета дори се раждат така и нищо им няма. Но ако имате някакви притеснения, наистина е по-добре да се следите по-често при лекаря си. Hug
Аз пак ще копирам изказването на д-р Сигридов относно увитата пъпна връв:
- Може ли пъпната връв около врата да задуши бебето?
- Занимавам се само с рискови бременности, но такъв случай не съм имал в практиката! Пъпната връв е устроена като електрически кабел кръвоносните съдове, чрез които се храни бебето, са облечени в материя подобна на гел и са опаковани в дебела обвивка, т.е. изолирани са от външната среда. Биологичният смисъл е бебето да не може да я хване и да се самоудуши, или когато тя премине покрай някоя твърда част като например ръка, коляно или таза на майката, това да не причини спиране на кръвопотока към него. Тъй като пъпната връв може да достигне до 1.5 метра, е съвсем естествено постоянно мърдащото се бебе да е омотано в нея, а в повечето случаи тя е омотана около врата му. Това не го души обаче, тъй като то не диша през устата (белият дроб е пълен с вода, а не с въздух), а го прави по кръвен път. С навлизането на 4D доплеровата диагностика  установихме, че бебета загиват не от пъпната връв, а от болест на плацентата, подобна на инфаркта. Тя се диагностицира в ранна фаза и това може да се избегне.

[Източник]

alek_stz, много неприятно. Confused Дано не се сблъсквате повече с тези гадинки. Hug

sweetpie, доколкото знам, няма проблем да се разхождаш и по-дълго, стига ти самата да се чувстваш добре. Hug

# 447
  • София
VeryMe, Alek_stz, Лаленце,
благодаря ви, момичета.  Hug прочетох и сега съм по- спокойна. Няма да си мисля лоши неща, ще се настроя позитивно и ше чакам хубави новини и спокойствие.
Много се радвам, че открих темичката и се присъединих към вас. Друго си е човек с кого да има да сподели и да го успокоят.  Hug

# 448
Alek_stz аз имам куче и това с кърлежите ми е много голям страх. Ние сме с каишка, изпробвана и досега с нея не сме внасяли кърлежи в къщи, но ме е страх когато я разхождам да не се качат по мен.
Момичета има ли някоя от вас, която не е започнала с пазаруванет за бебето, аз още не съм си направила и списъка докрай, само набелязвам много бегло какво е необходимо и то благодарение на вас когато обсъждате. Проблема е, че в  момента имам страшно много задачи на главата, предстои ни и местене и докато не го направим не мога да почна да пазарувам, а това е чак края на Май. Днес съм много депресирана и тъжна, че нямам нищо за бебенцето си. Cry

Нека това да бъде най-малкия ти проблем Simple Smile До скоро и аз бях като теб, четях тук как всички купуват неща за бебчо, а аз все си мислех, че е рано. Отиди и купи нещо мъничко, за да се успокоиш. Аз първоначално купих една шапчица и чорапки. Много ми олекна.

# 449
  • Варна
Аз също не съм пазарила почти нищо -само част от нещата за болницата, шезлонг и хигиенен комплект. Дрешките ще ги поръчам от Асда от Англия след като ми мине феталната морфология другата седмица. В началото на май ще поръчаме кошарката, защото срокът на доставка може да и по-дълъг, а количката ще е в последния момент.

Общи условия

Активация на акаунт