Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 803
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от мен!

Avencis: Стискам палчета, кажи как е минало после!

Mrs Raven: Уауу голямо бебе, то. Сигурно и моето е горе-долу толкова вече. Аз гледам, че вървим сравнително успоредно  Crazy Малко остана да стигнем 2500  Party

Мама Сънчо : За кумата няма какво да коментирам дори ама не се давай на свеки. Много е гадно така да обърква детенце и вас. Все пак вие сте му родителите, пък.

За покупките: И ние сме все още до никъде: Имам само помпа, шишенца и някои неща за болницата(првръзки,гащи,нощници,големи памперси  Laughing ) Надявам се този уикенд вече да понапреднем. И без това е кофти времето.

С килограмите съм +8 , като всичко ми е явно в корема и гърди, защото съм си все още 36 номер на дрехи  Whistling

За книгите: И аз съм на вълна Халед Хосейни и докато не изчета всичко няма да се успокоя. Много ми харесва като стил.

Момичета: Докъде я докарахте вие с педиатрите?Почнахте ли вече да се замисляте? Аз търся усилено, защото вече ми отказаха на едно място. Все е препълнено. Ако някой може да ми препоръча за София някой..най-добре София-Център и околността би било супер.
И всъщност като си набележа потенциален педиатър каква е следващата крачка?Обаждам му се?Отивам на място? Каква е процедурата?

# 481
  • Пловдив
И всъщност като си набележа потенциален педиатър каква е следващата крачка?Обаждам му се?Отивам на място? Каква е процедурата?

След като каже,че ще приеме новороденото.Ще ви даде телефон,да се обадите като родиш.Би трябвало да дойде у вас след изписването.Някои взимат пари затова посещение,други не.Може да иска мъжът ти да го докара и върне с колата.Може изобщо да не дойде след изписването,а направо в кабинета да ви извика.Официалното записване е като вземете акта за раждане и детето има ЕГН.Като вземете акта мъжът ти ще го занесе на ЛЛ то,той си попълва една бланка,която се представя НЗОК и вече детето се води към този педиатър.ЛЛ то я носи в НЗОК,не вие.Може да накара й мъжът ти да я попълни.Тогава ще ви определи и кога ще ви е първото посещение в кабинета

# 482
Мамчета, привет, една питанка имам към мамите с по едно, две деца......Една детска песен търся на видео...Някой да помогне?

Кукла и мишок танцували...и лудували, раз, два, три/2,

Старият мишок, смешният мишок,....клати се едвам, раз, два, три,....кукличката, ах чак се сви от смях!

Много е стара явно  ooooh! Мойта мома ме побърка, свекито се сетила и изпяла два реда и сега реве за нея ooooh!

За купуването абсолютно нищо не съм купила...Искам, но чакам поне края на май, дано минава бързо

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 12:37 от lokosff

# 483
Момичета има ли някоя от вас, която не е започнала с пазаруванет за бебето, аз още не съм си направила и списъка докрай, само набелязвам много бегло какво е необходимо и то благодарение на вас когато обсъждате. Проблема е, че в  момента имам страшно много задачи на главата, предстои ни и местене и докато не го направим не мога да почна да пазарувам, а това е чак края на Май. Днес съм много депресирана и тъжна, че нямам нищо за бебенцето си. Cry
И аз съм така. С тази разлика, че още и квартира не сме си намерили.... Whistling

# 484
  • Пловдив
здравейте и от мен   bouquet
Avencis успех и после да разказваш Simple Smile
Аз съм решила сама да си гледам бебето далеч от всички мама ще дойде за първия месец и след това сама.Моята свеки също като изляза от стаята и почва да пълни главата на ММ с всякакви простотии  Grinning дразни ме но се въздържам и без това скоро ще съм далече от нея Simple Smile Тя до сега нито веднъж не е дошла да ме попита как съм имам ли нужда от нещо всички мои роднини звънят всеки ден да ме питат как съм със свеки сме врата до врата ММ по цял ден го няма тя не се е поинтересувала имам ли нужда от нещо.Изведнъж снощи се сети да дойде да ме пита какво ще се купува и пари да ми дава,но вече е късно всичко съм си купила и не искам нищо от нея.Казах и го че всичко е купено и тя ме пита ами как така малко оставаше да и кажа ами ти като не си дошла нито веднъж до сега няма как да знаеш,но се въздържах не ми се разправя с глупости Simple Smile
Лек ден на всички,а на болните бързо оздравяване   bouquet

# 485
И аз се интересувам от педиатър в София. Преди време пак питах, очевидно въпроса е спорен. Видях, че има теми тук, в които се обсъждат педиатри от различни квартали. Проблема при мен е , че ми трябва педи, което ще се навие да идва до вкъщи /пък аз практически съм извън София/ Надявам се ,че ако питам в болницата ще ми дадат съвет.
Mama_Sancho колкото по-малко време прекарват мъжете ни с майките си - толкова по-добре. И аз неволно съм засичала купища разговори зад гърба ми, наясно съм как му набиват канчето. А той горкия-като топка за тенис-мята се между жена си и майка си. Относно отглеждането на деца майка му още от сега дава такъв чуден акъл... ooooh!. Със сигурност ще има напрежение и нерви.
Аз пак да питам за прането-кое е за предпочитане- да суша дрешките в сушилнята лятото или да ги простирам навън и после да ги гладя  newsm78
elpet мила как я карате с ремонта , надвихте ли над онази черна гадория-мухъла? Ние изоставаме и аз почнах "леко" да се изнервям..

# 486
  • Пловдив
Вери ми,искаш педиатърът да идва на всеки преглед от София у вас?Ще стане,но срещу заплащане за всяко посещение.Ако ще ваксинираш близнаците,трябва да се помисли как ще се пренасят ваксините в жегата.Опасно е много да им се дигне температурата.В населеното място,което си няма сигурно педиатър

# 487
  • София
И като сте подхванали темата за свекърите - да ви кажа, че моите още не са ме питали нищо относно бременността Simple Smile Знаят, естествено че съм бременна, нямаме конфликти, да, рядко се виждаме, но отношенията ни са да кажем добри. Та аз съм вече в 8ми месец, а те не проявяват интерес към мен и бременността ми. Странна работа  Laughing Информират се от ММ за състоянието ми, но на мен ми се струва странно да говорим по телефона примерно по друг повод или да се видим, а те да не ме питат - как си, как е бебето. Е, така стоят нещата при мен Simple Smile

# 488
  • Пловдив

Никак не е странно

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 00:40 от ♥Elfita♥

# 489
  • София
Elfita, да, точно същата ситуация. Но може би е по- добре, защото нямат толкова възможност да се месят.

# 490
  • Бургас
Здравейте момичета,
  Първо да ви почерпя за мое здраве, днес остарявам с още една година    party023

Сутринта бях на преглед при АГ, заради кръвното, което вдигах, но за щастие няма нищо притеснително, все пак ще го следя и ако се задържи високо веднага да се обаждам на доктора.
lokosff  мога да напиша текста на песничката или стихчето, според това което моята свеки знае, но незнам дали е това, което търсиш

Кукла и мишок
 Кукла и мишок танцували
и лудували, раз, два, три,
Старият мишок, смешният мишок,
клати се едвам, раз, два, три,
кукличката, ах
чак се сви от смях,
чак се сви от смях, раз, два,три!

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 13:32 от diyana_mihova

# 491
diyana_mihova, мерси , Честит рожден ден, само хубави моменти и здраво бебче.............................
ако и музика с текст намерим ще е супер , явно са им я пели на нашите свекита...Като "Хоптири зайко червенко, шити ти мити краката, зайка ти бърка в торбата...", мн са смешни.... Hug

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 14:47 от lokosff

# 492
  • Пловдив
Elfita, да, точно същата ситуация. Но може би е по- добре, защото нямат толкова възможност да се месят.
При мен се меси казва на ММ какво трябва да става и естествено той на мен иначе и ние сме много добри отношения,но ме дразни не стига че не е дошла да се поинтересува ами и като се обърна почва да нарежда на ММ,ама няма да стане нейната  Laughing

# 493
  • София
Момичета, повярвайте ми, по-добре е да имате малко кофти отношения и малко дразги със свекърви и майки, отколкото изобщо да ги няма около вас  Hug
Моята свекърва е в чужбина, майка ми е починала доста отдавна, живея в София от няколко години и роднински кръг около мен няма никакъв, така че даже ви завиждам благородно от моята камбанария Hug

# 494
Ехо тумбачета здравейте   love001
Аз вече съм в отпуск и из къщи доста работа та не ми остава да седна да ви изчета, а и два дена бяхме без интернет заради паднала гръмотевица  ooooh!
Да дам и аз отчет - бебка си остава бебка  Mr. Green 1715г, води плацента и всичко останало в норма. Обаче има едно голямо разминаване между информацията на регистратурата от където ще ми издадат и 45 дневния болнични и данните при АГ на ехографа. Обяснявам - казаха ми че болничния ми ще почне да тече от 19,05,2014 и аз останах  #Crazy защото по принцип трябва да е от 23,05,2114. Но като отидох за първи път ме нахараха да попълня някакъв лист с информация относно кога ми е ПМЦ, кога е бил трансфера и такива ми ти работи и оставам с впечатление че те вземат под внимание ПМЦ което в моя случай не е правилно  newsm78 но да не ви занимавам с глупости реших че ще си замълча и няма да им казвам нищо все пак това кога ми е термина няма голямо значение. Така или иначе не вярвам точно на датата да родя!

diyana_mihova -  Tada newsm59 едно здраво бебче юли месец ти пожелавам

мама сънчо - твоите кум и кума явно много си подхождат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт