Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 791
  • 732
  •   1
Отговори
# 540

И аз пак имам питане за болничните. До 01,05,14 ми е болничният. На 25,05 трябва да ми се издаде този за 45 дена преди термина. Аз си мислих, че доки ще ми пусне за 23 дена (толкова май се падат), а тук чета някакви неща, че май от личния ще трябва да си взимам. който е наясно би ли ми разяснил?

И аз имам същия казус като твоя. Всичко изчислявах така, че да си запълня ама точно 180 дни болничен по бременност. Обаче ЖК ми включи едни 8 дни от преди да забременея, издадени ми от личния лекар за бронхит. Сега не ми достигат точно 7 дни от тези 180. Според ЖК лекарите имали право да издават общо 180 дни болничен за 2 календарни години,независимо от повода. А двата болнични нямат нищо общо, даже и в НОИ питах и ми казаха, че няма проблем. Но ЖК каза НЕ. И сега от 02.05.14 трябва да ми издадат 17 дни болничен,последен от ЛКК до достигане на 180 дни. На 25.05 трябва да излезна в 45 дневния. В понеделник ще ходя на ЖК и ще ми каже какви са опциите. Или иска да ме праща на ТЕЛК или да си пускам отпуска. А аз все си мисля, че не е сметнал правилно и тези 8 дни за бронхит изобщо не трябва да ги включва. Някой наясно ли е с това?

# 541
Станах преди час за WC и край, няма заспиване  Crossing Arms Поне ви изчетох Simple Smile
Тъкмо щях да питам как се справяте с космите и някой споменал. Ползвам си епилатора за всичко, без триъгълника, там вече нищо не виждам и я карам с бръснача, ноо все по-рядко  Embarassed Срам не срам, но ми е много трудно пък и без това не правим секс с ММ и не се притеснявам от него Wink

Щях да питам вярвате ли в слуховете за родилните петна? Онзи ден си вървях по улицата и едно куче така ме стресна, че без да се усетя веднага се хванах за гърдите. После се замислих, че съм чувала истории за родилни петна и стряскане. Ако е вярно, добре че чакам момче, защото щеше да ми е гузно дъщеря ми да има петно куче на гърдите си  Confused

# 542
  • Варна
Добро утро, коремчета!

И мен ме боли по-малко с епилатора от както съм бременна. Но и виждам защо - космите са значително по-тънки и нежни сега. И с предната бременност беше така.

За родилните петна и аз се вързах предния път и се притеснявах - хващала съм се тук там като се стресна, но в крайна сметка сина ми няма нищо. А и като се замислиш звучи супер нереално и тъпо.  newsm78 Ама като ти го кажат 100 човека и ..................

Бебе2, честита придобивка! Това първата ви чисто нова кола ли ще е? Как си мечтая и аз за този момент, ама още малко........... И да полюбопитствам  Embarassed - мъжа ти като е французин - френска кола ли избрахте?  Mr. Green

За количките - срам не срам  Embarassed Най-ревниво защитавах тезата, че коша за новородено, макар и да е по-удобно с него, все пак е излишен разход - сега и аз взех кош за новородено.  Mr. Green Все още си държа на тезата де, ама не смея да приказвам вече. Аз много държах на определена количка, която съм ползвала и с първото дете и не ми се рискуваше с друга, а легналото положение не ми хареса особено за новородено и беше на промоция комплекта. Peace Иначе, никак не е маловажно каква е количката - трябва да ти е удобна и да ти харесва задължително. Аз на 4-5 месец се отървах от грешно избрана количка и много ми олекна. От там нататък до 2г. и половина съм си ползвала ежедневно новата, изби си многократно парите.  Peace Peace Peace

# 543
Добро утро ранобудни мами Hug
Така ме боля кръста че направо все едно цяла нощ хоро съм играла Tired
И аз си махам космите с епилатора, а триъгълника- с бръснач. И моите са супер тънки, растат много бавно и общо взето нямам проблеми. С Лео навремето си бяха бая косми, а сега е по-скоро мъхче. Пък съм от косматичката порода по принцип Joy
Lady Aprilм френска е Mr. Green. И ни е първата нова и втората някаква и чакаме нетърпеливо вече... Пък и доста пътуваме до Франция с кола и до други места и ще ни е екстра newsm01. Само трябва да сложа вето на малкия да не яде вътре  Naughty и да реша проблема с кучешките косми newsm78

# 544
Може ли и на мен едно  stork-girl ?
И аз искам розово щъркелче на първа страничка Simple Smile

и за мен моля   Hug stork-girl

# 545
Добро утро, сомнамбулчета  Laughing Нощното ставане до тоалетна винаги крие риск да си останем будни май  Crazy
Гледам космите коментирате-и аз съм като повечето от вас- на мен почти спряха да ми растат по краката и това е добре, защото трудно се сгъвам, за да се епилирам. Косището ми обаче стигна и ми задмина кръста. Мислех да не се подстригвам до края, ей така -да видя колко ще порасне. После сигурно ще хвръкне поне половин метър от нея.
Да питам запознатите в стерилизатора на авент могат ли да се стерилизират шишета пълни с течност /вода или мляко/ или само празни?
С какъв прах ще перете на бебето дрешките? Този ТЕО Бебе става ли?

# 546
Добро утро момичета Simple Smile

Как сте днес - голямо спане голямо чудо - а ние с малкия сега станахме - голямо спане голямо чудо- това трябва да е послучай първият ми ден на осмият месееееееееееееец - добутаххххххххххх Simple Smile

Иначе нещо пак ме пощипва онуй ми ти възпаление и не виждам подобрение спрямо вчера ама то трябва време - ама къде ти търпение Sad - направо ми иде да напиша гневно писмо на Емека- такава беля да ми докарат.

Тази нощ или по-скоро сутрин сънувах кошмар че съм в 29 седмица и раждам и се събудих и изведнъж осъзнах че карам 31 ( нали съм 30г.с.+1)  и ми олекна. Ох само се моля да избутам поне до 6 юни че да завърша 36 седмица - а ми се струва някаква недостижима цел - бях се поуспокоила напоследък, но сега след контракциите във вторник много съм се шашнала и благодаря за всеки ден в които не съм родила.

БЕБЕ2 честита ви кола със здраве да си я карате Simple Smile

За родилните петна не ми се вярва - аз много лесно се стряскам и ако беше така баткото трябваше да е петно до петно.

На нас таткото ни отиде днес на вилата за през деня и аз се чудя какви да ги вършим  с баткото днес.

VeryMe - не мила не може да се стерилизират шишета с течност - само празни и измити.
За праха - аз нещо никак не харесвам тео бебе- по принцип перях със сано максима на баткото, но когато взех да пера за малката го нямаше при нас и взех Тео бебе колкото да и изпера нещата - е избели ги и им скапа цвета на част тях и сега пера само неща които не ме вълнуват много с него и чакам да свърши - иначе си взех пак сано максима за бъдещите пранета Simple Smile

Абе тия хора съвсем изплющяха - сега ми звъни домоуправителя и ми обясни да съм слезела да помагам в пролетното почистване на околоблоковото пронстранство и аз му казах че мъжа ми го няма и няма кои да слезе и той ме попита на мен какво ми пречело  #Crazy #Crazy #Crazy- аз само го погледнах и му пожелах приятен ден - абе тия хора нормални ли са - в 8- месец ще слизам да им чистя боклуците дето и без това ги чистя всеки ден за да не ги пипа детето ми, а те свинеят цяла година и сега се сетили да чистят един ден и са голяма работа.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 10:45 от MAMA_SANCHO

# 547
Родилни петна могат да се появят от дълго излагане на слънце, но те минават след раждане. Ето защо е хубаво да се мажем със слънцезащитен крем висок фактор, пе ха неутрал.

Иначе познавам момиче, вече над 30 г., която има на бедрото рожден белег - една красива роза, тъй като майка й като бременна е откъснала от чужд двор роза и се е стреснала и хванала за крака, защото й се скарал собственикът на храста.

Иначе аз не вярвам на тези суеверия. Даже се подстригат веднъж, т.к косата ми расте скорострелно и не искам да се изтощи след събитието.

Това са бабини диветини да не се подстригваме. Иначе къдравите от нас може след раждането да се събудят с идеално права коса завинаги - моя съученичка преживя това вследствие на хормоналните изменения. Лично аз не искам да загубя силните си вълни на косата, но няма и да я оставя да се влачи сега като дебел юрган до кръстта. kaffeetrmker_2

# 548
  • Там някъде
Добро утро, момичета! Бясна съм!!!!!! Ставаме си сутринта и с ММ щяхме да ходим на разходка и какво - поглежда ММ през прозореца и един тип така се е паркирал, че нашата кола няма изкарване! Не е изцяло пред нашия гараж, но е невъзможно ММ да изкара нашата кола! Бясна съм - при това не е за първи път! Преди 2 седмици тръгвайки за работа беше пак същото. ММ успя да изкара нашата със събрани огледала и благодарение на един комшия, който го насочваше, че аз нали не съм шофьор и познайте. Културно (според моите разбирания) му вдигнахме чистачките и си мислихме, че ще включи. Същия ден съседката ми го е видяла шофьора и му е обяснила, че това е частна собственост и че пречи да се изкара колата. Онзи - ок и днес пак същата работа! Ама не може да се издупиш пред чужд гараж и даже един телефон за връзка да не пляснеш на предното стъкло. Ми ако тръгна да раждам......абе не ми се мисли.....просто съм бясна!!!! Такаааа оплаках се!!!
Аз също ползвам епилатор за краката и ръцето, обаче триъгълника - е там вече е с бръснач и по спомен  Mr. Green Нищичко не виждам!

# 549
Добро утро, момичета! Бясна съм!!!!!! Ставаме си сутринта и с ММ щяхме да ходим на разходка и какво - поглежда ММ през прозореца и един тип така се е паркирал, че нашата кола няма изкарване! Не е изцяло пред нашия гараж, но е невъзможно ММ да изкара нашата кола! Бясна съм - при това не е за първи път! Преди 2 седмици тръгвайки за работа беше пак същото. ММ успя да изкара нашата със събрани огледала и благодарение на един комшия, който го насочваше, че аз нали не съм шофьор и познайте. Културно (според моите разбирания) му вдигнахме чистачките и си мислихме, че ще включи. Същия ден съседката ми го е видяла шофьора и му е обяснила, че това е частна собственост и че пречи да се изкара колата. Онзи - ок и днес пак същата работа! Ама не може да се издупиш пред чужд гараж и даже един телефон за връзка да не пляснеш на предното стъкло. Ми ако тръгна да раждам......абе не ми се мисли.....просто съм бясна!!!! Такаааа оплаках се!!!
Аз също ползвам епилатор за краката и ръцето, обаче триъгълника - е там вече е с бръснач и по спомен  Mr. Green Нищичко не виждам!

Ами да ти кажа - на едно бивше гадже един така му спираше пред гаража и той накрая на третия път извика паяк - и да видиш как нямаше вече изцепки, защото му се разнесе славата че вика паяк - може и да е малко крайно, но определено върши работа още повече щом и съседката го е предупредила

# 550
  • Там някъде
Мама Сънчо, пробвали сме и това преди година с друг образ - отговора на Софийски паркинги и гаражи: "Не извършваме такива услуги". А ние искахме да си платим, не да дойдат за едно благодаря, но не.....

# 551
Здравейте тумбачета!
Обичам уикендите, защото вече не съм сама  Party Леле добре, че тези седмици са по-кратки!

bebe2: Честита ви нова придобивка!! Дълго да си я ползвате, много да й се кефите!  Hug (Ще ти пиша на лични за педиатъра)

За епилатора: И аз карам на него и ействително нямам голяма нужда. Освен, че космите са ми по-тънки са и по-малко. Единствено се побърквам с триъгълника(там минах на бръснач). Нищичко не виждам и понякога дори се порязвам  #Cussing out С огледало не става, защото процедурата я осъществявам в банята, а там от топлото огледалото се замъглява. А пък за нищо на света не бих накарала ММ да върши тая задача.

За петната - не бях го и чувала, съответно не вярвам  Crazy

За колана: Аз съм страшно доволна.(Мама Сънчо благодаря!).Ползвам го още от към 5ти месец и гръбкръст да чукам на дърво не ме е боляло. Това едно на ръка. Ами освен това сега като съм застрашена от по-ранно раждане,заради тежкия ми корем коланът влиза в страхотна  употреба и без него не излизам. Дори д-р Стратиева много ми го хареса и ме пита откъде ми е.  Mr. Green

Снощи ми се случи нещо супер странно. Лягам си аз вечерта на дивана с ММ да гледаме..нещо си и някаква ужасна болка в левия глезен.Ама много неприятна ви казвам, чак ми се ревеше. Нямам спомен за изкълчване или удряне или каквото и да било. Лягам си после да спя и пак боли та две на виждам. Ами тази сутрин - НИЩО! Какво беше това, не знам  Thinking

Желая на всички прекрасен ден и хубав уикен изпълнени с положителни емоции!   bouquet Hug Heart Eyes

# 552
Добро утро и от мен!  bouquet Какво ще правим с тоеа спане,не знам,така ми се искаше преди да родя поне да се наспя,но уви няма да стане,ставам по няколко пъти до тоалетна и после е страшно мъчение докато заспя,а и най-обичам настрани,а тогава започвам да го усещам все едно му преча нещо,като съм наляво почва от лявата страна да шава,на дясно-от дясната и ми е некомфортно от притеснение да не му пречс нещо Confused Снощи ми се случи нещо странно и бях на косъм да тръгна към МД от страх,че раждам...така ми се втвърди корема,че едвам до тоалетна отидох и чак застана в една по остра форма и така няколко пъти в рамките на час-два,и друг път се е втвърдявал,но сега беше по-продължително,но поне нямах някаква болка.Чудя се дали е възможно да се е обърнало,защото отначало си е седалищно,а четох някъде,че обръщането понякога се усеща newsm78 Добре,че поне понеделник съм на преглед и ще видя какво е положението.Желая ви позитивен и много спокоен уикенд без никакви болежки и притеснения Hug

# 553
   kaffeetrmker_2  Добро утро и от мен, станах рано, рано ама чак сега седнах да пия кафе и да ви чета. За цацата, картофките и бирата- виновата  Peace
За дрехите аз мисля с рокли предимно и сандали, ама така като гледам какво е времето сигурно ще родя преди да се стопли Simple Smile даже днес отивам да си купя дългата рокля от HM. Нещо не съм фен на комбинацията туника и клин, но това съм си аз  Peace Харесах си и едни балеринки за 18 кинта пак от там червени и цикламени, тях утре ще купя. Вчера си взех новото червило на Bourjois Rouge Edition Velvet ето тук са представени http://beautyandgibberish.blogspot.com/2014/03/les-rouge-edition … -bourjois-le.html ревюто е на френски, но цветовете са точно представени. Мога да кажа, че червилото, въпреки, че е мат е много леко и не се усеща на устните, дават го и като много трайно, но ще видим, аз си харесах и Frambourjoise,  но си взех Ole Flamingo!, понеже видях, че имат лак в същия цвят, а и си имам червено и исках нещо лятно и цикламено Simple Smile

Та така вчера и днес пазар за мама, утре за беба- ще отскоча до този магазин Амиго да разгледам какво предлагат на Mayoral, че си харесах някои неща в сайта им и ако тук ги няма да кажа на свеки да ги купи от Мадрид, че и без това я сърбят ръцете да пазарува и само ме пита какво да вземе.
Бебе2 честита кола, да си я карате безаварийно Simple Smile
И аз от днес съм в 8-ми месец, йей  newsm44

# 554
  • Ямбол
Здравейте и от мен,като чета май ще тичам за колан,че ми е трудно даже чиниите да си измия.
Момиче много съм обезпокоена,днес сутринта като станах и така ме сряза по протежението на пупа,но отстрани под ребрата, в ляво,от там в кръста и надолу,направо ме прививаше и така около 40 мин на срязвания през 15 -тина минути. Шашнах се и изпих еднин Магнерот, а имах и доста газове Sad Сега вече ми е добре,но на какво може да се дължи,някой имал ли е подобно,а бебо милия се беше разбунтувал Cry.
Наистина много се притесних,за сега се услушвам,но ако пак ме заболи ще звъня.
Относно обезкосмяването каквото дойде- епилатор,бръснач,то вярно че сега са по-тънки.
Мама санчо незнам защо,но и аз така я бленувам тази 31-ва седмица Praynig Суити честито и на теб за седмицата!

Общи условия

Активация на акаунт