Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 849
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
И аз все ги гледам тея еднократни гащи ама хич не знам кой размер да взема даже не знам как са оразмерени.

# 286
Ravan.Аз ходих на лекар и тя си ми каза какво да пия,по нагоре съм написала.Аз съм такава паника,че никога небих си приложила самолечение.Благодаря ти все пак.

# 287
  • София
Здравейте момичета!
Аз съм една от юлки 2013. Искам да предупредя тези от вас които са решили да раждат в Шейново и са с отрицателен резус фактор. Внимавайте дали ще ви бият Анти Д Гама Глобулин, тя трябва да се бие до 72 часа след раждането и е безплатна ако бебето е с положителен резус фактор.
На мен ми я спестиха, до последно ме размотаваха, че не се знаело още каква е кръвната група на бебето.
Тя се слага за да не се образуват антитела при следваща бременност.
Иначе от болницата съм много доволна, бях без избор на екип, планова секцио. Обърнаха ми много внимание,  всеки ден когато бяха на смяна докторите които ми правиха секциото идваха да ме видят. Те ми следяха операцията и настояваха те да ми сменят превръзките. Определено съм много доволна.

Лека бременност на всички и здрави бебчета през юли! Hug
Почивайте си, това ще ви остане, след юли дупе да ви е яко! Laughing

Молим се и стискаме палци за малката Екатерина! Praynig

# 288
  • Там някъде
Мони, ами аз срам не срам ще си кажа - толкова много съм надебеляла (досега такива цифри не е споделила никоя мама във темичката ни, че ме е срам да си кажа колко са Embarassed) та при мен е лесно - вземам L/XL и то не за друго ми няма XXXXXL Mr. Green Mr. Green Mr. Green А ти защо не ги пробваш, така най-добре ще се ориентираш. Аз се тревожа да не са ми малки, ама като се премеря ще докладвам Grinning
Рали, пропуснала съм, че си ходила на док - извинявай, ако съм те засегнала. Просто аз не съм фен на самолечението като цяло, а сега още по-малко Peace

# 289
Едно питане към Elfita,
болничният за 5-ти Март: 5-ти Април още не ми е платен. Не са и в закъснение НОИ де...
Притеснява ме, че сега с толкова празници и почивни дни  - Великден и после 1-ви: 6-ти Май, вероятно ще си получа парите за Март към средата на Май. Та, поне частта за Март, която е почти целия период на този болничен, не трябва ли да я пуснат по-раншко, сигурно не, ама ми се ще  newsm78
И друго, 45-дневният болничен на 1 транш ли се изплаща ? и в какви срокове ?

благодаря    bouquet

# 290
  • Ямбол
Adi6405 леле,ти сватба ли стягаш,аз като си спомня за моята какво търчане и нерви беше....точно в този период не искам да го изживявам пак,е да,струваше си накрая  Laughing .
А за долера,не мен досега док нищо не е коментирала за състоянието на води и пъпна връв,а и аз не съм се сетила да питам  Sad .Правих си 1-та ФМ в Ст.З. ,а 2-та във Ветрен и се чудя този доплер къде мога да го направя  newsm78 ?
Сф ми е доста далече.
П.П
Да ви попитам от няколко дни усещам от време на време бебо да издава някакви ритмични пулсации,не са ритници,а едно такова ритмично- туп,туп....възможно ли е да му усещам пулса?

# 291
Ади, Рали пазете се момичета. Рали, може би трябва док да ти назначи някаква диета, за да не се обостря състоянието ти. Ади, ти с тази сватба съвсем ще вдигнеш кръвно..аз не бих могла да комбинирам бременност със сватба, особено като си спомням какво напрежение ми беше /обикаляне за рокли, ресторанти и прочие/

Да ви се похваля направиха ми теста за фибронектин и е отрицателен, т.е. не се очаква скоро да родя  newsm44
Лошата новина е, че ми направиха профилактична колпоскопия и резултатите не са ок. След раждането ме пращат на биопсия  Confused
Е няма пълно щастие...

# 292
Raven.Не си ме засегнала с нищо.И аз като теб сам против самолечението.
Salji4ka.Аз мисля,че бебчо хълца.Така сам чувала,че се усеща хълцането,като пулсации.

# 293
Чаках някой да сподели и моя проблем,че напоследък все нещо питам и разпитвам и вече ми стана неудобно, но понеже никой не е писал се престраших....
Непрекъснато усещам тежест в стомаха,по цял ден ходя като преяла и така се и чувствам....така съм от около 2 месеца...А не се храня много, ям на половина на това, което консумирах преди ....понякога чувството е ужасно и се принуждавам да повърна Embarassed...Според доки на ЖК е нормално....защото стомаха ми е свит заради бебо...Някой с подобен проблем?

# 294
  • Ямбол
Хм,хълца си бебока значи,само да ви кажа за кисилините на мен ми помага само дъвченето на дъвка,веднага след ядене лапвам една дъвка и така. Някъде бях чела,че помага заради слюноотделянето.
Относно високото кръвно мен в началото на месеца ме вкараха заради кръвно 145/110 не си е шега и ме накараха да си го меря 2-ти на ден в продължение на месец и да си записвам стойностите.Знзм,че дава някакво отражение за раждането.
Нина и на мен док ми каза,че тежеста идва от бебо,но пък апетит си имам.

# 295
  • София
Големи писателки сте  Mr. Green Влизам да ви видя след празниците - не стига, че сте дописали темата, но и още половин тема сте изписали! Просто не мога да ви смогна, честно!

Аз съм добре, като изключим едни странни усещания през нощта, все едно някой ми е лежал на долните крайници супер много време и са "изстинали" и леко изтръпнали (не са крампи 100%), предполагам лошо оросяване, може малкото нещо да притиска. Та може би в чтв-пт ще ида на ЖК 2 седмици по-рано от необходимото Simple Smile Радваме се с пумпал на хубавото време, излизаме навън на разходки Тъпото е, че горкото е в количката почти нон-стоп, че не мога да го стигна като тръгне да бяга. Само татко му може да се надбягва с него сега Simple Smile
Ако някой има някакви неразположения - му стискам палци да се оправи бързо, а на всички останали желая прекрасна и уютна вечер с любимите Simple Smile

# 296
Пулсациите, които чувствам в най-долната част на корема си мисля, че са моя пулс, а не хълцания на бебо. Ритничетата ги усещам най-вече като съм на гръб, при навеждане или ако притисна малко корема.

Веднъж дъската за гладено аха да падна върху корема, закачи само дясната страна и се надявам бебе да не е разбрал какво правя newsm78.

# 297
  • Пловдив
Едно питане към Elfita,
болничният за 5-ти Март: 5-ти Април още не ми е платен. Не са и в закъснение НОИ де...
Притеснява ме, че сега с толкова празници и почивни дни  - Великден и после 1-ви: 6-ти Май, вероятно ще си получа парите за Март към средата на Май. Та, поне частта за Март, която е почти целия период на този болничен, не трябва ли да я пуснат по-раншко, сигурно не, ама ми се ще  newsm78
И друго, 45-дневният болничен на 1 транш ли се изплаща ? и в какви срокове

На коя дата е представен болничния за март?Трябва да ти платят частта за март до 15 работни дни от датата на внасяне.
45 дневния ще обхваща най-малко два месеца,често и три.Не се изплаща наведнъж,а на части като останалите болнични-месец за месец

Нина88,това,което изпитваш е нормално за бременна в тези седмици.Нататък плода расте още и още повече ще ти притиска вътрешните органи.Може дискомфорта ти да стане още по-голям.Хубавото е,че с раждането изчезва  Grinning

Аз преди малко се събудих от дрямка.Довечера ще броя мухите  Grinning

# 298
  • Варна
При мен пък бебето е някак по-ниско и явно не ми е притиснало стомаха, защото поглъщам огромни количества храна и за мой ужас съм нон стоп гладна. Не знам къде ще му излезе края, имам чувството, че вместо стомах имам бездънна яма.
На обяд изядох 3 кебапчета, 2 филии хляб, гигантска салата от домати и краставици и половин козунак  Shocked , а съм доста дребна.

# 299
Аз най накрая нормализирах килограмите може би покрай Великден  Rolling Eyes До преди 2 седмици бях поне 2 кг. под минимума сега вече съм добре +7,5кг. 26седмици точно Simple Smile По табличката на 1ва страница от утре почвам 7ми месец  newsm44 времето напредва а ние още не сме се изнесли. живеем си поотделно за момента  Cry

Общи условия

Активация на акаунт