Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 905
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Марче - реките са държавна собственост и е работа на държавата да ги чисти, както и язовирите. Селяни в бг няма - селянин е мръсна дума  Joy Всички са граждани и най-много са столичани  Joy В бг има доста объркани понятия - кое прави едно място скъпо - защо е толкова скъпо, като няма качествена инфраструктура??? За мен примерно центъра на Варна е пълен кенеф - презастроено с отвратителни сгради, наблъскани една върху друга, коли по тротоарите и по платното...няма къде да вървиш...вечни строителни работи...мръсотия... но е скъпо място  Joy Когато имах глупоста да купя апартамент във Варна, че и да живея там, една събота ми се казва, че трябва да сляза и да правим оборка около блока, че селяните хвърляли боклуците си през терасите.... да, ама не - аз съм селянин и мога да кажа, че не хвърлям нищо от терасата, защото то пада в моя двор  hahaha Не знам как се живее в големите градове по света - не съм живяла в такъв, но това което виждам тук и което съм видяла у моето село в бг е, че сутрин всеки си мете тротоара пред къщи...
Елинор изобщо не си ме засегнала  Joy Аз така си живеех и в бг - никога не ме е интересувало мнението на някой псевдо аристократ  hahaha Това избиване на комплекси - вижте ме колко съм напред с материала ми е много чуждо! В бг е важно да имаш кола и супер скъп телефон, но да ходиш с обувки от 10лв! Сори, ама с тези обувки наистина ще ти се мокрят краката в дъжда и ще ти трябва кола  Joy

# 586
  • София
Марче - реките са държавна собственост и е работа на държавата да ги чисти, както и язовирите. Селяни в бг няма - селянин е мръсна дума  Joy Всички са граждани и най-много са столичани  Joy В бг има доста объркани понятия - кое прави едно място скъпо - защо е толкова скъпо, като няма качествена инфраструктура??? ......дам тук и което съм видяла у моето село в бг е, че сутрин всеки си мете тротоара пред .............
1. Да това е работа на държавата, ама нали трябва да се пуснат документи към съответната институция да им се отпуснат пари за почистване, тях и това ги и домързяло да направят, трябва да се пие У кръчмата и "при нас това няма да ни се случи, реката ще издържи"   newsm78 да ама не....това е резон за повечето българи.
2. Да много станахме "столичаните", а как беше хубаво преди.... сега около празниците София ще се изпразни.
3. Най.-обичам  да се живее примерно в Обеля в панелка и да караш последен модел Мерседес......така си кореспондира с околната среда....ммммммда.  Joy това разбива всичко детско в мен. Но, .....всеки си има разбирания
4. Инфраструктура.....не знам къде е тази "структура" при нас.
Продължавам да гладя. После мисля да се разходя, че си имам работа да свърша.

пп сетих се и още нещо и искам да го добавя. Винаги украсявам входа на кооперацията за празниците, и сега има украса за Великден. Не, не ми пречи и да измия стълбищната площадка и асансьорната, защото тук живея. Но, не ми беше приятно след като си украсих стълбищната площадка на моя етаж с картини, така както съм виждала в Париж, в ....и в други градове да дойде някой и да ми ги открадне, е това не го разбирам. Много се натъжих, защото бяха и хубави, прилични от един бълг. художник и  ги бях получила, а то пък....взеха ги. Нищо , аз пак ще си купя и ще си сложа. Сега съм сложила  един много весел сувенир, да видим до кога ... Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 13:48 от marchеva14

# 587
Марче аз не знам "статута" на софийските квартали, но това което казваш го има и във Варна  hahaha Другото дето много ме кефи е да си с телефон от 1000лв. и колата да ти струва толкова, че и по-малко  hahaha и като решиш да звъниш на някой да му пускаш "еврейски смс-и", че той да те набира  hahaha

# 588
Хайде на следобедно кафенце! Черпя и с баклавичка:

Моренка, къде си да те "критикувам" да не предлагаш такива вкусотии в блога! Вчера нали търсих десерт, та се спрях на баклавата-ами няма такава вкусотия-не спрях да я ям, язък ми на диетата дето се мъчих! И шоколадовия мус харесах, но нямах продукти-сега се снабдих и него ще направя! Още веднъж,   bouquet, златна си!
Много дъжд, много нещо. Излизах ама с колата, че много имах да пазаря. Майка ми такъв дълъг списък ми диктува по тел., снабдих я с продукти за близките седмици. Че и козунак ми поръча да и направя пак и ще го почна сега Laughing За вечеря има още мусака и нищо няма да правя, освен салата и таратор.
Обувките не ги намерих-и ножицата не помогна Mr. Green Поне приготвих багажа.
Къде се изпокрихте всички? Смърфи изчезна и тя.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 16:29 от Elinor75

# 589
Елинор и аз съм на кафе вече! Ммммм баклавичка - чудесно   bouquet
Свърших задачите за днес и след една цигара време хуквам да прибирам наследника  Joy

# 590
  • Sofia
Идвам от ъгъла, разкритуквана...
Ели, много ама много ми е хубаво, че се наслаждават и други на рецептите ми!  Hug
Благодаря за доверието и милите думи!  Да ви е вкусно!  Hug

И аз си сипах преди малко следобедното кафе.  Благодаря за баклавичката, Ели!  Grinning
След толкова козунаци, въздържам положението със сладкото и тестеното... а ми се прави нещо, ама... да влезем малко в релси.
   За вечеря ще панирам кладница,  с млечно-чеснов сос.

# 591
  • Germany
Момичета, дайте моля, рецепта за пресни картофки. Всяка година се мъча да ги докарам и все не ми се получават, като хората...

# 592
Здравейте, момичета! Тук съм, скована от болки (цикъл) и не мърдам много, много. Общо взето съм и дрогирана от лекарства, мине се, не мине някой месец и пак такива болки. Хубавото е, че до ден, два ще свърши. И като ме боли, изобщо не ми се пише.
Гледам за дъждове си говорите, елате да видите тук как вали. Ама е чисто, и хората си държат на чистото и кметството си сърши работата. Тук боя и препарати за обувки нямаме, толкова е чисто. Само една миркофибърна кърпа за блясък на кожените обувки. Подскачащи тротоарни плочки, кучешки л***на, паркирани коли по градинки, които да разнасят после калта по улиците или по тротоарите да чупят плочките - няма!!! Изхвърлени хартийки по улиците - няма!!! Всичко идва от хората, защо имаме такъв особен маталитет?! Всеки блок е с градинка, иначе не може да го построиш. Всеки апартамент във всеки блок плаща на месец административна такса за поддръжката на сградата, затова всеки блок има денонощна охрана и чистачка всеки ден. Няма такава игра да не си платиш таксата, подсъдно е, но и самите им разбирания са такива, че това се плаща първо. Всеки апартамент е с две паркоместа, подземни. Туй то, уж това онова, ама така е уредено и поредено, че все едно си в Австрия или Швейцария. Супер чисто е дори и в кофтите квартали.  

Вчера правих миш-маш и спаначената супа със сирене. Има още от супата, за вечеря пресен зелен боб. Занимавам се и със снимките малко по малко, ама са толкова много и ме хваща крастата.

# 593
  • Sofia
О, Смърф, да ти минават МЕ (менструалните екстри). Hug

Мони, ама какво искаш да ги правиш? Simple Smile
Аз най-обичайно ги обърквам с олио и сол и пека (на 200*). Като са готови, поръсвам с копър и малко чесън.

# 594
  • при късмета
Привет,
свърших си всичко, даже една супа топчета спретнах.
Шефа отиде с майка, този път на Макдоналдс, нямало да поръчве ракбургери  hahaha
Мони, ако ще ги пържиш не ги бели. Само ги поостържи с ножа, колкото падне кората толкова. Ако са много дребни, най-добре цели, ако има по-едри ги разрежи само на 2-3 парчета. После пържиш.
На фурна с масло и копър сащо са много вкусни. Пак само ги остъргваш, на едри парчета,копър, много масло и съвсем малко вода, че и те пускат и печеш. Може по същия начин да ги сложиш в тенждера със затворен капак на средносилен огън.
Вио и аз съм на мнение, че ако ще ходя някъде и ще стоя затворена, ще си стоя вкъщи. Все пак ако тръгнете пиши. Много е вероятно да дойдем.
Морена ммм кладница, много обичам. С такъв кеф си я изядохме тази дето взимах скоро.
Смърфи  Hug
Много ми е поспаливо

# 595
Ма ко - Какво е кладница? newsm78

# 596
  • Sofia
Смърф, гъба е.

# 597
Моренка -   bouquet, звучеше ми познато, ама нали съм руса... hahaha

# 598
  • при късмета
Смърфи, Морена ти е казала гъба е. Ама има голям дефект и не е за свекърви. Дървесна е и няма начин да има двойник или да е отровна  Crossing Arms
Ама е вкусна много, особено панирана, вкуса наподобява пиле

# 599
  • Sofia
Мдаа... ММ като любител на место, казва, че като яде кладница, няма чувството, че е ял постно ядене.   Споделяла съм тук... и у нас е много любимо ястие точно така - панирана (с паста патафри) и с млечно-чеснов сос.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт