Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 894
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Абе, това не е проблем...вълненията на една проЗта домакиня... Joy
А сега, кажете какво си правите, какво  мислите утре да правите, къде ще ходите, абе, къде е Валето???? сега се сетих, аааАААААа ама  ще ви се карам, ходите някъде и нищо не казвате.. Naughty Тук тази вечер ще има ли раздумка или да хващам един филм??

# 616
Ахой, тук съм  Hug
Мина прегледа на Дея при ортопеда, всичко е наред. Пратиха ни и на ехограф (задължително било), прегледаха я госпоЙцата, добре са и ставичките. Един дерт по - малко. Аз бях почти сигурна де, ама друго си е да ти го каже доктор.
За дъжда да си кажа - аз лично нямам проблем с него, никакъв даже. Ама не мога да изкарам малките на такова време - айде Дея както и да е, ще и сложа един дъждобран на количката и е готова, ама Ванко няма как да ходи да играе с приятелчетата. Та затова мрънкам  Peace
Марче, успех с търсенето на миксера  Hug
Ма ко, ако тръгнем, ще ти звънна  Peace
Коконче, сподели, ако ти се споделя  Hug
ЛюсHug
На всички неспоменати -  Hug Hug Hug

# 617
Ами правим...правим...ко да правим... ей това правим

Тук няма почивни дни като в бг - та аз съм на линия към двуразови училищни разходки  hahaha
Утре ми е ден и за пазар - та списъка е готов, ще трябва да отида и до един магазин за цветя, почва и градински истории да взема пръст и да видя какво има интересно, а и ако имам време ще отида до голямото село /дет му викат град/ да видя какви дрехи и обувки са заредили.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 22:51 от Ladybird_

# 618
Утре било и тук почивен ден, не мога да си спомня миналата година как е било. Та ММ ще си е вкъщи, имаме много неща в хладилника, само трябва да сготвя и много свалени филми. Така че, отдаваме се на почивка.Simple Smile
Я, кажете правите ли вкъщи китайска храна и как? Много обичам, ама тук е някакво ужасно подобие на китайско. А в БГ не съм стъпвала много време, че като знам каква е хигиената, а и в ресторантите слагат много захар, нишесте и глутамат. Все си мисля, че вкъщи човек може да го докара и по-здравословно.  newsm78

# 619
Тук сме, тук сме! Отрано Лейди черпи с питиета, та се замаихме вече!

Вио, браво за прегледа! Аз не съм наясно, но май сега всички бебета ги преглеждат при ортопед. Имаме приятел лекар, който е специализирал детска ортопедия и тук в Бс все е голяма навалица при него. Посещаваме го често ние, че моите са такива диванета, имаше един период всеки месец имаше някой от домашните с гипс-включително и бащата-и той като тях дивчо. Та тогава разбрах аз за тези бебешки прегледи, че все имаше чакащи майки. Аз моите не съм ги водила, толкова отдавна ми бяха бебета, тогава и по друг начин сякаш се отглеждаха децата. Това захранване, сокове, пюрета- от рано-рано се даваха, а сега чета, че е друго.
Коконче, Луси,  Hug ще мине и лошото настроение!

# 620
Смърфи и в бг и тук има щандове с китайски подправки, сосове, гъби, водорасли...тук има и замразени миксове с зеленчуци за китайско, но у наше село има едни китайци - доставка по домовете и готвят превъзходно, та веднъж експериментирах и това беше. Ти нали прави суши - там където взе нещата за него няма ли и за китайско? Иначе ти трябва уок, че се готви почти без мазнина и на висока температура. Лус е пускала рецепти за китайски ориз и свинско с ананас - ако не си ги записала - да ги потърся ли?

# 621
Свадба по време на криза - възможно най-евтините костюми  hahaha

# 622
  • при късмета
Смърфи имаш ли рецептата на Люси за свинско с ананас? Без нито една специфична китайска подправка става като в ресторанта. Имам и за ориз и за спагети и на спагетите не слагам китайските подправки от рецептата и пак стават. Мисля, че е до комбинация на продуктите
Сега ще ги изровя.
И пиле в сладко кисел сос. Ето ги. Аз и лук не слагам и понякога в ориза слагам зеленчуци на вкус

Скрит текст:
Свинско с ананас
Необходими продукти
500 г свинско месо
ананас, нарязан на кубчета(може и от от консерва)
1 домат (или 1 л. доматено пюре)
червена чушка
10 г натурално нишесте
20 г захар
1 с.л. оцет
1-2 скилидки чесън
50 мл олио
1 ч.л. сол
сусамово масло(олио)   
Начин на приготвяне
Месото се начуква и се нарязва на хапки. Пържи се десетина минути в сгорещеното олио, след което се залива с размитото в малко вода нишесте. Разбърква се няколко пъти, отцежда се от мазнината и се изважда. В същата мазнина се слагат нарязан домат, чушка, счукания чесън, солта, захарта и оцета и се бъркат на умерен огън, докато се получи гъст сос. Връща се месото обратно и добавям нарязания на кубчета ананас,  добава се 1 ч.л. сусамово масло и пържи се още около 3-4 минути... Готово е!!!

Китайски ориз с яйца и зеленчуци

1 ч. ч. ориз
 3-4 яйца (често правя без яйца)
 2 с. л. олио или зехтин
 2-3 скилидки чесън
 2 стръка зелен лук
1 среден морков
1 червена чушка (може и без нея)
 100 г грах,
 100 г царевица (от консерва)
 100 г соеви кълнове (може без тях)
 3-5 с. л. соев сос
зелен лук и магданоз за украса - Ние не слагаме зеленина

Оризът се сварява до готовност.
 Отцежда се и се измива със студена вода.
 Отново се отцежда.
 Отделно яйцата се приготвят бъркани.
 В тиган се сипва олиото и се добавят нарязаните на ситно чесън и зелен лук, разбърква се и се слагат нарязяния морков, чушката, грахът, царевицата и кълновете. Пърже се около 5-7 минути
 След това се добавят оризът и яйцата и отново се разбърква.
 Добавят се соевият сос и сол на вкус.

Спагети по китайски с месо
Необходими Продукти
•   спагети - 1 пакет китайски или други
•   тиквички - 1 брой
•   моркови - 1 - 2 брой
•   пилешко месо - 400 г, може и свинско
•   олио
•   гъби - 5 - 6 броя печурки
•   нишесте - 1 с.л. равна
•   соев сос
•   оризов оцет
•   подправки - китайска подправка със звездовиден анасон, резене, карамфил, сечуански пипер, чесън, джинджифил.

Приготвяне 
Нарежете на лентички морковите, тиквичките и гъбите. Пилешкото също нарежете на ивици и го мариновайте в
соев сос, оризов оцет, нишестето и китайска подправка на око. Оставете да престои за около 30 минути и да се овкуси.

Леко намазнете голям тиган, с незалепващо покритие и дебело дъно (най-добре уок). Запържете пилешкото до побеляване, извадете го и сложете зеленчуците да се запържат последователно - първо гъбите, изваждате, после морковите и добавяте тиквичките. Всеки зеленчук се пържи за около 3-4 минути, като е добре да остане леко хрупкав.

Добавете в тигана гъбите и пилешкото, разбъркайте и добавете предварително сварените и отцедени спагети. Отново объркайте и прибавете около 2 с.л соев сос, 3 с.л вода, китайска подправка на вкус. Разбъркайте отново добре и снемете от котлона.

Сладко- кисел сос

200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте

Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.

Панирано сладко-кисело пиле

пилешко филе
2 яйца
обикновено нишесте
бяло вино
бял пипер
сол

Нарежете пилешкото на кубчета, прибавете сол, бял пипер и една супена лъжица бяло вино.Отделете белтъците на яйцата и ги разбъркайте.Потапяйте месото първо в белтъците, а после го овалвайте в нишестето.Пържи се до златисто и накрая се залива със сладко-киселия сос.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 23:16 от ма ко

# 623
Смърфи аз това съм записала от темата тук на Лус са:
Скрит текст:
Аз "по-китайски" го правя така:
Запържвам лук, чушка червена, морков(може да се добавят печурки), след това добавям сварен предварително ориз(от дългозърнестия), добавям соев сос обилно и добавям малко сусамово масло(половин чаена лъжица). Много прилича - всички го харесват. Време от време слагаме и кълнове почти когато всичко е готово...

Свинско с ананас
Необходими продукти
500 г свинско месо
ананас, нарязан на кубчета(може и от от консерва)
1 домат (или 1 л. доматено пюре)
червена чушка
10 г натурално нишесте
20 г захар
1 с.л. оцет
1-2 скилидки чесън
50 мл олио
1 ч.л. сол
сусамово масло(олио)   
Начин на приготвяне
Месото се начуква и се нарязва на хапки. Пържи се десетина минути в сгорещеното олио, след което се залива с размитото в малко вода нишесте. Разбърква се няколко пъти, отцежда се от мазнината и се изважда. В същата мазнина се слагат нарязан домат, чушка, счукания чесън, солта, захарта и оцета и се бъркат на умерен огън, докато се получи гъст сос. Връща се месото обратно и добавям нарязания на кубчета ананас,  добава се 1 ч.л. сусамово масло и пържи се още около 3-4 минути... Готово е!!!

Китайски ориз с яйца и зеленчуци

1 ч. ч. ориз
 3-4 яйца (често правя без яйца)
 2 с. л. олио или зехтин
 2-3 скилидки чесън
 2 стръка зелен лук
1 среден морков
1 червена чушка (може и без нея)
 100 г грах,
 100 г царевица (от консерва)
 100 г соеви кълнове (може без тях)
 3-5 с. л. соев сос
зелен лук и магданоз за украса - Ние не слагаме зеленина

Оризът се сварява до готовност.
 Отцежда се и се измива със студена вода.
 Отново се отцежда.
 Отделно яйцата се приготвят бъркани.
 В тиган се сипва олиото и се добавят нарязаните на ситно чесън и зелен лук, разбърква се и се слагат нарязяния морков, чушката, грахът, царевицата и кълновете. Пърже се около 5-7 минути
 След това се добавят оризът и яйцата и отново се разбърква.
 Добавят се соевият сос и сол на вкус.

# 624
Я го дайте насам това свинско с ананас, сега по празниците мога да се пробвам. Въпреки че винаги, когато съм опитвала да правя китайско, все нещо куца...
Ели, задължителни са прегледите при ортопед, да. И по - добре, че ако има някакъв проблем и се хване навреме, да може да се реагира и детенцето да не страда после  Peace

# 625
Свадба по време на криза - възможно най-евтините костюми  hahaha
Лейди,  Joy Joy Joy
Май не ги е хванала много кризата тез младоженци, съдейки по фигурите! Бая козуначета са хапнали като ги гледам-докарват откъм форми!

Смърфи и аз обичам много китайско, ама не съм правила вкъщи, мисля, че е сложно. Знам, че месото го мариноват в подправки и водка, за да се изпържи бързо. Но трябва и специален тиган- уок. Ако успееш с домашно приготвено китайско, сподели и на нас, аз бих се пробвала!

# 626
  • при късмета
Става и в обикновен тиган, аз така започнах да го правя и скоро си взех уока. И аз мислех, че е сложно но със свинското на Люси обрах точките на мъжо на рождения ден. Лесно е. Всички вислеха, че съм го поръчала само едни приятели потвърдиха, че аз съм го правила.
Става и с пилешко, тогава не се слагат домати
Вио, а на месец и половина имаше ли пак такъв преглед? Той също е задължителен

# 627
Ами баш китайски подправки не съм виждала, ама не съм търсела и задълбочено. А уок нямам, ама ми е обещан и утре ще си купя.

Калинка - хиляди благодарности, не си бях записала рецептите на Лус!

Ма ко - ако и ти изровиш някоя, безценна помощ ще ми е!

Преполагам, че на Лус свинското става и с пилешко, нали?

Редактирам се - какво е натурално нишесте? Тук има само царевично, дали ще стане с него? newsm78

# 628
Вио в скрития текст по-горе съм пуснала рецептите на Лус!!!

# 629
  • при късмета
Ма ко - ако и ти изровиш някоя, безценна помощ ще ми е!

Преполагам, че на Лус свинското става и с пилешко, нали?

Редактирам се - какво е натурално нишесте? Тук има само царевично, дали ще стане с него? newsm78

Редактирах предния ми пост, всички са там. И с пилешко става, по-добре се получава без домати. Може и с царевично нишесте, правила съм и с  обикновенно брашно. Може и без него, само да го запържиш

Общи условия

Активация на акаунт