Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Вчера имахме гости една позната с детето й.Поиграха и обърнаха стаята на Емо и кухнята Simple Smile
Ние 2 боядисахме яйцата.Станаха ми много ярки.Но тая година взех чисто бели.На края ги извиках и боядисаха по-едно шарено.Боядисах само 15.В нас не се хапват много.Емо яйца не иска да яде под никакъв вид.МЕтнах ги в стиймъра и в една блуза с дълъг ръкав.Втория ми козунак излезна един вид черен.Попрепече се ,но ще го изядем.СТанах спец.Всичко живо ми звъни да пита как го правя.
Емо е на 4,5 и синфлорикс има бита в бг.Нямаше  реакции никакви.
Това за пране и чистене не го спазвам .Пена пере нон стоп.
Вио пращаме ти слънце щом е за свеки Simple Smile
 Hug на всички

# 76
  • София
Сега девойки прекрасни, ви показвам първите си козунаци за да можете да закусите с тях.  Simple Smile
Козунак с Маскарпоне
Начин на действие
1. втасали са вече
изключително меко и пуФкаво тесто, което ставаше през цялото време на работата на големи мехури
2. второто втасване преди да съм ги намазала с жълтъци
3. първите два са готови
третия се пече в момента, огромен го направих но той е по друга рецепта със заквасена сметана е. Ще го видите утре.
пп с плетките нещо не съм в час, това е.

# 77
  • София
Марче, много, ама много извинявай Embarassed Embarassed Embarassed, направо се срамувам- един път да ме питаш нещо и аз да не прочета. Не е нарочно, нали знаеш!
Аз не ползвам миксера за тесто, макар и да има приставки. Моят е Бош, хубав, голям, с въртяща се купа. Личното ми, ама съвсем лично мнение, без да държа, че съм права е, че по*добре от машина за хляб нищо не може да меси, дори и едни опитни ръце. Всъщност ръцете може  и да могат, но ще им трябват адски много усилия, а ние сме дами, обичащи ръцете си, нали. Flutter Не знам защо още се дърпаш и не си вземеш една хлебопекарна. Пак казвам* лично мнение.
Страхотни са ти козунаците, браво!
Аз сега започвам да правя тези със заквасената сметана, те са ми любими.

# 78
  • Sofia
Ку ку, ку ку....
Добро утро де!  Simple Smile

Ама хем късно си легнах, хем не спах добре (веднъж да е, ама когат' не трЕбва  Close) и съм заспала сутринта някъде и едва станах.  ooooh!
Опитвам да отлепя, та да почна козунаците и Яйцата.
И кафето не помага...
Та те така.  Simple Smile

Душа, браво на теб, бре!  smile3501
За мискера...ама това е, щото нямам същински такъва може би... съм склонна да преполагам като Валето.  Thinking
Ама ако можех да си позволя един Kitchen aid,  познайте колко щях да се замислям...  Mr. Green   

# 79
  • София
Моите яйца....майко мила, потрошиха се половината , а толкова внимателно ги варя. Аз по принцип съм внимателна към Яйцата,  Mr. Green, ама нещо не ги опазих добре тез.

# 80
Добро слънчево утро, момичета!
Марче, браво, сън не си спала, от снощи си ги почнала козунаците! Толкова вкусни изглеждат-както съм гладна взимам си парче! За миксер не ми е хич ясно как месите тесто с миксер, аз в машината меся, имам робот с приставки за тесто ама не съм пробвала там-иначе е много мощен и той. Там разбивам яйцата със захарта, ама не го домъкнах тук та днеска ще ги бия на ръка. Иначе за тестото мисля най-добре е на ръка, за да се усети-аз в машината все го дебна и не изчаквам цялата програма, вадя и доомесвам, то се усеща когато е хубаво тестото-на мехури става.
Вале, не е в теб причината за яйцата-и моите така се изпопукаха, други тук също се оплакаха. Не са хубави яйцата явно.
Отивам аз да пия кафе на слънчице, после ще я почвам работата!
Спорна работа ви желая и усмихнат слънчев ден!

# 81
Добро утро момичета   bouquet

Марче козунака ти е за изложба!   chef  bouquet Записах го, разгледах го и ще го направя със сигурност, но за сега имам достатъчно - няма на кого да раздавам освен на комшиите..., а моите не насмогват с яденето  Joy
Вале просто са им крехки черупките на яйцата - не е от варенето - аз пробивам яйца малкия да ги издухва и рисува - та има яйца на които с много труд пробивам черупките и такива които едва ли не сами се пробиват. Аз варих домашни яйца от комшията и нямам пукнати...
Морена   Hug ще се организираш и на обяд му дремни...
Тити, Елинор  Peace   bouquet
Да ви е спорен деня   bouquet Аз ще боядисвам себе си днес  hahaha че ще излизаме  Joy Усмихнат ден ви желая!

# 82
  • София
Яйцата са боядисани. Не е толкоз зле положението, колкото изглеждаше У тенджУрата- от 25 яйца имам 8 спукани. После варих домашни 15- ни едно нямам пукнато.
Първият козунак се доопича- засега е фантазия просто, фантазия.

# 83
Добро утро! Много сте работни. Аз отивам да се срамувам в ъгъла.

# 84
  • Sofia
... Иначе за тестото мисля най-добре е на ръка, за да се усети-аз в машината все го дебна
 Тъй, тъй, и аз все бъркам в контейнера, докато меси машината, та се обезмисля ползването и' в общя случай, както съм казвала вече де.  Laughing

Хайде да ви пусна и на вас снимката от месенето, къде прозират конците. Simple Smile

Втасва 1вата ми доза (1кг) - два козунака. Сега ще салгам яйцата да се варят (да видим каква ще е равносметката) и ще боядисваме, по късно, по обяд някъде ще сложа и втората доза - 1.200кг.

Калинка, нямаме по обедните дремки, само по изключения, но няма да е днес.  Wink

# 85
Добро утро.
Чакам да стане обед, че да пробвам козунака на мм. То воля ли бе да го опишеш - цяла нощ ги сънувам, ама съм жеУезна  Mr. Green И утре съм само на плодове - то на мен ако не се падне плодов ден на Великден, на кого  ooooh! Как ще издържа не знам, от сега го мисля.
Обмислям да мина на разделно хранене, чета, чета и нещо все натам ме влече  Thinking

Последна редакция: сб, 19 апр 2014, 10:59 от vio

# 86
  • София
Добро утро, мили дами!  Hug
Благодаря за отзивите. Днес продължавам с класическо измесване на още една доза козунаци. На мен ми е изключително приятно да ги работя. Преди да започна винаги имам един приятен гъдел , ами ей така някак една лека приятна тръпка ми се получава. Божеке, това са терзанията на една  тъпичка домакиня... Joy Joy дали ще ѝ стане козунака.
Този със заквасената смената няма да ви го снимам, че там се поизложих нещо. На външен вид го прецаках, на вкус е ...майкоооо.....страшен. И изобщо малко прецаках и рецептата, не го правя за първи път, а що така ми се получи... newsm78. Той стана повече от една педя дебел, толкова се изду и малко прехвръкна в горната част от фурната. Нищо, ще го `апнем и него, няма да го хвърлям , де.
Така , да продължа. Вале, благодаря за отговора, чакахте. Добре де, ти не го ли ползваш точно когато трябва да замесваш нещото си там, на мен ми се струва много по-лесно. Направо ме отказваш така.  Simple Smile
 Моренке, ти к`во си мислиш, че тези червените не съм ги видяла ли, нееееее... видях ги. Това е една от най-добрите англ. фирми за професионалисти. Когато си направим с Валето и теб сладкарничка ще си купим точно тези.  Много  са скъпи бееее, фръц , не ми отива този червен цвят на кухнята  Wink Друг ще си намеря.
Пия кафе. Малко почивам, защото и  малко съм спала и се започва отново. ММ го пратих да пие кафе с приятели, дано това кафе да премине и в обяд. Пречи ми тука, само го подблъсквам човека, а мини на лЕво , а излез и не влизай повече в кухнята, сега ли искаш да ядеш ягоди -" не може, сега"!!
Пак ще дойда. Ох, защо ви обичам аз.... newsm78 Grinning

# 87
  • София
Марче, моят все пак не е професионален, има купа, която купа се върти докато отгоре бъркалките разбиват. Не го ползвам за такива работи. Отделно имам един страхотен кухненски робот свсякакви джаджи, и там има една приставка за месене, с нея по-става, но аз за тая цел си ползвам хлебопекарната. Много по -удобно ми е, по-чисто и меси супер добре. Абсурд да тръгна да меся на ръка при положение, че я имам, абсурд.
Ако трябва да си разбивам предварително яйца със захар, ето както за козунака- правя го в миксера, после сипвам всичко в машинката и се наслаждавам.
Леле, голямо развихряне у нас- даже успях да гръмна бушоните в пряк смисъл. Ми бях включила заедно фурна, котлон, аспиратор, сушилня и пералня. Crazy А те са вързани заедно на таблото и ...спряха.  Laughing

# 88
  • София
........... И утре съм само на плодове - то на мен ако не се падне плодов ден на Великден, на кого  ooooh! Как ще издържа не знам, от сега го мисля.
Обмислям да мина на разделно хранене, чета, чета и нещо все натам ме влече  Thinking
Вио, четвъртък видях една приятелка, тя ми е и ЛЛ и е отслабнала 15 кг за един месец след като се е хранила само със супички и салати. Всякакви видове супи . Нищо друго. Според мен това е по-добър вариант.  Да вземе след празниците да го пробваме , а, к`во ще кажете прекрасници??  Grinning

# 89
Привет!
С яйцата се случиха биващи нещата-от 37 сварени,само 3 ми се пукнаха.Ама боичките не ми харесаха,няма да купя повече такива(от Лидл бях взела в едни тубички).

Скрит текст:
Козунаци не съм се хващала да меся никога,мисля че няма да се справя и затова съм купила 3 бр.
Сега си подготвих продуктите за руска салата и ще я мятам.Свинско и аз имам едно голямо парче и се чудех как да го правя,но Ма ко ми даде идея.  Hug
Малката е болна,онази вечер дишането й стана тежко и като станах да я пипна гореше.През деня пак вдигна Т.Водих я на лекар-ми нищо.Него ден се скъса да киха,нослето се навлажни няколко пъти и толкова.Изписа й Инфлуцид,Коризали,Хомеожен и СУметролим за всеки случай.От вчера обаче взе да прокашля,днес общо взето кашля.ЛЛ каза да добавим и Проспан.Направих й сместа с краве масло+мед+ванилия,ама не ще,даже щеше да повърне като й предложих половин лъжичка.Дано не се усложнява,а да се оправи.
Вио,тук само вчера валя,днес е слънчево,макар и адски ветровито.Пожелавам ти слънце

Скрит текст:
много добре знам какво ти е,тъй като и при нас свекърите лятото отиват на село и есента се завръщат

Общи условия

Активация на акаунт