Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • при късмета

# 61
  • София
Ма ко, гъбките ги пълня с топено сирене, вътре краставички кисели, може и малко шунка, отгоре кашкавал.
Калинка, Hug!
Писе, пиша, но не ми идва навътре. Имам нужда малко да се успокоя и почти го направих. Още няколко дни и ще съм на пушка.
Контеса, радвам се, че се появи! Hug Сетила се бях- кога се очаква да се роди бебето на брат ти, то си мина време?
Марче, леко с кръста, молА ти се! Hug
Аз козунаци ще правя утре. Вчера имах друга работа, но я свърших и съм доволна. Подадох документи за комисия към Испектората, на която да ни разрешат прехвърляне в Помощно училище. Назначиха ни съвсем скорошна дата, напук на очакванията ми за дата през септември. Да мине и ще се похваля. Вече съм убедена в правилността на решението си. Simple Smile

Времето е ужасно просто, така ми се иска слънчице.

# 62
Вале, звучиш много добре, една такава обнадеждена  Hug Браво!
Ма ко, развесели те мм с нашия козунак, а  Wink
Контес, радвам се, че сте добре  Hug
Крем, възстановяваш ли се?
Марче, пази се  Peace
Писе, снимки качвах наскоро във Фейсбук  Peace
Това време и мен ме смачква  Tired А така се надявах да спре да вали, че свеки да си иде на село. Ходи си няколко пъти в годината (имат къща, но там не живее никой), и това е единственото време, в което сме насаме с мм. Е, изключая децата, де. Ама не се оправя това време и туй то!

# 63
  • София
Вио, ако се помолим всички домакини за хубаво време да знаеш, ще изгрее слънце и навън, а твоето "слънце" ще огрее селската къща! Mr. Green hahaha Аз започвам да се моля!

# 64
Вио, ако се помолим всички домакини за хубаво време да знаеш, ще изгрее слънце и навън, а твоето "слънце" ще огрее селската къща! Mr. Green hahaha Аз започвам да се моля!
hahaha Аз съм си го поръчала на Вселената, значи ще стане  Peace

# 65
Вио и аз ти пожелавам слънцето дето тука грее 4 дни вече, та чак си поливах цветята  hahaha hahaha hahaha
Вале браво - добра работа си свършила   bouquet Ние бяхме на ясно, че си взела правилното решение и сега се радвам, че и ти го осъзна! От страни винаги е по-ясно и от там по-лесно!  Hug

# 66
  • София
Толкова ми е гадно с това време и депресиращо, че започвам да се моля с вас.
Вале, попитах за миксер с купа, и ти не ми отговори.  Crossing Arms Какъв си имаш , сподели ми, че ще ми е по-леко с него.
Започнах по-малко да си приготвям продуктите. След 00 ч започвам първи козунак с Маскарпоне от 820 г  брашно. Не съм го правила досега и после ще ви го покажа от началото до края как ми върви процеса.... Simple Smile После ще направя със заквасена сметата и утре традиционен от 1 кг.
Вале, аз се пазя много!! Сега, когато видя някакво косъмче на земята случайно викам веднага с пълен глас на ММ......."ела да видиш какво си изпуснал на земята и веднага да го вдигнеш"... Joy Joy Взимам си лекарствата редовно. Не ми се спи, а вас ви е хванала липсата.  Crossing Arms Crossing Arms

# 67
  • Sofia
Душа, имам мискер с купа (AEG), ама не съм го пробвала с тесто. Тъкмо си мислех тия дни да го изпробвам и ще стане в сряда, когато пак ще правя козунак. Моя е по-обикновен, не като този на Джема например, та нейния е хубав.  Когато го купувахме не го имах предвид за тесто, а просто да си разбива сам, без да го държа. Simple Smile

Аз съм почти готова с продуктите за утре, сега ми остава само да измеря захарта, да накисна стафидите и да настържа лимоните.

# 68
  • София
Благодаря, Моренка . Вероятно веднага след празниците ще отида да си купя, но ще гледам да е мощен. Този на Джемма е много хубав и такъв ще търся, ще погледна и AEG, да видя какво ми предлагат.
Вале, кажи ми, бре, дай ми мнение... newsm78

# 69
Марче аз искам да ми кажеш за козунака с маскарпоне - тук заквасена сметана няма, но маскарпонето изобщо не е скъпо, а и редовно купувам за тирамису. Ще чакам с интерес какво ще кажеш. Имам някакъв измислен миксер и не мога да давам съвети  Joy
За утре не ми остана нищо да правя, че сме на детско парти в съседен град и цял ден ще сме в разход  Joy

# 70
  • при късмета
И аз Ша са вклъчвам у моленето  #Cussing out омръзна ми този дъжд
Марче, аз не мога да помогна за миксера.
Ако и утре е такова времето ще прявя фигурките, че днес уж нищо не правихме, само на пазар и пак цял ден мързел.
Ама все пак се надявам да се оправи, че да поизлезем

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 23:43 от ма ко

# 71
Благодаря Марче, опитвам се ,но днес ми е почивен ден и се отплеснах из други теми. Нали съм Мара подробната. Rolling Eyes
Ти оправи ли кръста с хаповете? Спри се вече, и жена идва у вас и пак се преуморяваш сама. Време ти е за ваканция на топло и уютно. Hug

Креми, радвам ,се че операцията е минала. бързо да се възстановиш и чакаме да пишеш.Ти си нашия герой ,липсваш  Hug Hug Hug
Креми, градината ти е направо оазис. Сватя , ще ме учиш ,че хич ме няма в градинатсрвото .Розата ми изсъхна безвъзвратно май . Blush

Морена, жива да си ,че ми напомни за пустите стафиди ,че трябва да ги накисна .Благодаря   bouquet

Вио , Деичка и Ванко са прекрасни деца- слънца. Много красиви деца ,много  Hug
А мъжът ти бил голям майстор ,не само хубави деца ами и козунаци правел.   bouquet

Валенце, благодаря ,че ни мислиш.  Hug
Звучиш ми добре , и двете с теб с тези у-ща и решения имахме безсънни нощи. Радвам се з вас .Взехте правилното решение,а у-щето на мен ми звучи много обнадеждаващо.
Ще си имаме още един племенник -началото на август .Почти на майка си на РД-Лъв Simple Smile

ма ко, този девиз и на мен ми се ще да си го лепна някъде. То сняг ,кашлици ,а сега и дъжд с градушка-Аман !
Пиша по малко, че вечер само си чета докато вечерям и в 9 съм в леглото. Пенсия без време някой д раздава  Praynig

Калинка, той заека е непознат ,но когато разберат децата,че носи шоколадови лакомства става най -добрият им приятел . Запознайте го ,ще му хареса. Ако вече не се е запознал в у-ще където правят такива мероприятия също.

Писенце, благодаря ти. дано се разреши и казуса с книжката ,че съм с вързани ръце и ме е яд на мен си ,яд ,но ме е и  страх ,страх. Пъзла съм с карането .
Много красиви яйца и цветя видях от теб във Фейсбук -браво на теб   bouquet

Луссинка ,къде си ? Много добре ти изглеждат козунаците .  bouquet

Аз поговорих с майка по Скайп един час и с разтъжих .Не се бяхме чували 20 дни .
Отивам д накисна стафидите и д водя безсмислени спорове из темите ,ама съм в такова настроение  ooooh!

# 72
  • София
Калинче, дай ми малко време и тази вечер ще ти пусна рецептата.

# 73
  • София
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2014/03/blog-post_24.html

Калинче, ето го. В момента го работя и тестото е приказно. Работя го само с миксер, ръце няма и няма измесване класическо. Моят миксер е много силен 800 вата и затова мога да си го разреша, виж там при теб как е.

# 74
Марче аз изобщо не бързам - не знаех, че има и с маскарпоне и ме заинтересува, но така или иначе ще правя козунак вероятно след месец - просто ще чакам твоите отзиви, а рецептата - когато имаш време   bouquet Аз докато напиша и ти го направи!!! Фурия си   chef  bouquet
Контеса - малкия знае, че тук има Великденски заек, който носи шоколадови яйца, но нито аз, нито той може да си обясни от де се е пръкнал и какво общо има с Великден тоз заек и тези шоколадови яйца. Това което ние знаем е, че когато Исус е разпнат, под кръста е минала кокошка, снесла яйце, което се е обагрило в червено от кръвта на Спасителя. За това боядисваме червени яйца и се чукаме с тях за здраве. Шоколадови яйца се ядат целогодишно, но боядисани - само на Великден!

Общи условия

Активация на акаунт