Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 914
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Fort Worth, TX
Стига бре.Те откъде да знаят що е то ракбургер.Виж на мен да ми каже да му взема няма му се вържа. Mr. Green

# 541
  • UK
Елинор аз снощи правих шоколадов мус - на мен ми е супер изгодно като цена, а и става за 10 мин. Виж рецептата в блога на Морена. Ритуалите са ми много  Joy за смяна на късмет - сменям три обичайни неща - правя ги на обратно - примерно слагам часовника на другата ръка, излизам на сутрешна разходка без да съм си пила кафето - ей такива работи  :hahaha: Защо ти пречи дъжда на разходката??? Нямаш ли дъждобран или яке? Няма нищо лошо в дъжда - само има неподходящо облекло  Joy Писа, че обичаш планината - значи трябва да имаш подходящо облекло...
Joy Joy Joy Joy Малей ти ме разби  hahaha
Кажете, моля ви се, как да направя варено жито за помен? Рецепта ако някой знае, че в събота трябва да го направя, не че не мога да питам и чичото Гугъл, ама реших първо тука да питам  bouquet

# 542
  • София
 Laughing Споко, знам, знам, аз също много вицове за военни имам в речника си. Например от вчера това, дето при Креми го видях
https://www.facebook.com/Ciganski.Biseri/photos/a.39338210404407 … ype=1&theater
Мноооого готино !
ММ си е баш военен, допреди 5 години си работеше , беше офицер, капитан и тогава напусна армията. Даже ни местиха в Плевен и там поживяхме по военному три години. Но на един военен не можеш да кажеш, че вече не е такъв, остават си такива до ...последно. Simple Smile Вече не е под пагон, де.

# 543
  • Sofia
Кокон, мама го прави с пудра захар, лимонова кора, канела и орехи - страхотно е.

# 544
  • UK
Кокон, мама го прави с пудра захар, лимонова кора, канела и орехи - страхотно е.
Hug
Ма искам рецепта и по-подробна Crazy

Стига бре.Те откъде да знаят що е то ракбургер.Виж на мен да ми каже да му взема няма му се вържа. Mr. Green

Thinking туй яде ли се Joy

# 545
Добър вечер , гледам  интересна тема сте захвали Simple Smile
Днес това коментирахме с колежките повече от 2/3 от живота ми свързан с военни , та наистина няма бивши Simple Smile А и ние покрай тях малко или много прихващаме от лудостта Simple Smile 
 Днес ме сюрпризираха че ще си имам гости през почивните дни, да видим доколко ще ме подлудят , не разбирам как успяват но колкото пъти се съберем с тези хора излизам извън релси .Защо ли не ми о съобщиха вчера , това щеше да ми е поръчката до Вселената Simple Smile
ракбургер. ще запомня какво е , ние това май не сме го гледали.Сега са на вълна Пипи дългото чорапче , чете две страници и после два дни гледаме анимация.
Интересно днес отвори Ян Бибиян , дали няма и него да иска да премине по лесния начин ?
Коконка аз участвах активно в приготвянето на жито за помените миналата година Сварява се , оставя се да се оцеди , и след това се смесва с настъргана лимонова кора ,бисквити , пудра захар .В чашките като го слагахме отгоре пак слагахме пудра захар .

# 546
  • UK
J_M_M
много благодаря   bouquet само бисквитите, обикновените стават ли? натрошени
newsm78

# 547
Мога само да добавя ,че се изцежда на кърпа разпръснато.Поне моята мама така го прави.
Не обичам жито може би защото го свързвам със задушница и близки.
Метнах едни картофи с пилешко месо.Реших да направя ,и солени кифли ,И кренвиршки.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 02:53 от titi888

# 548
  • UK
да, аз за помена ще го правя  Cry Тите благодаря  bouquet

# 549
  • Sofia
Кокон, сваряваш житото от предната вечер.

Скрит текст:
Измиваш житото и го слагаш да ври, водата да го покрива два пръста. Когато почти я поеме, махаш от огъняи го захлупваш. Оставяш го да пренощува. Сутринта е готово, набъбнало. Разбъркаваш с ситни орехи и лим. кора. Слагаш го в съд, покриваш с хубав слой пудра захар и правиш с канелата кръст в средата.

Така както е писала Тити се прави, ако го харесваш по-сухо.
А мам не го рабъркава със захрта, защото го стягала.

# 550
Добра вечер   bouquet
Кокона аз много обичам жито и то точно като за помен - варя го в микровълновата - съотношението към водата както е писано на опаковката /250гр жито + около 700мл вода + щипка сол/ Варя докато се разпукат зърната/около 40мин на моята фурна/ Изцеждам го добре и както Тити е писала го разстилам на тънко бърху някаква дебела кухненска кърпа. Така стои цяла нощ. На сутринта го разбърквам с 1 чаша кристална захар + настъргана кора на 1 лимон + ванилия + счукани орехи/от захарта овлажнява/ и тогава прибавям галета да обере влагата. Обичам да слагам и канела. За помен пак правя това, но когато го подредя ръся с пудра захар, но трябва да е сухо житото, че пудрата овлажнява и става на кора.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 22:05 от Ladybird_

# 551
Наздраве!!!

Прибрах се от родителска среща, която е за една училищна екскурзия от 3 нощувки. Отново ме изненадаха – аз като бг майка героиня се изтупвам с тефтеря да пиша – хората всичко най-важно го принтирали и го раздадоха. После направили медийна презентация за цялата екскурзия + разяснения за най-честите задавани въпроси. Представянето продължи 40 мин. И накрая никой не зададе въпрос  newsm78  #Crazy  те такова нещо за сефте виждам при толкова много родители накуп.
Ма ко ами те за това са ми драстични ритуалите – вместо да мисля за проблемите, да си мисля за комфорта и така се сменя гадния късмет  hahaha Майка ти да вземе да гледа повече детски  Joy /то и без това май друго интересно по тв няма/.
Вале тръгвайте смело към кораба – само се облечете подходящо – децата не се страхуват от времето – само на родителите им е гадно...
Кокона може и да са разбиващи ритуалите ми, но при мен си действат! Мразя да съм в лошо настроение!
Джейми – не е късно – пращай поръчка – „Уикенда е страхотен, чувствам се добре, изкарваме си весело с компанията!!!!”
Тити пак отвори пекарната  hahaha hahaha hahaha
Морена   Hug как си??? Изгуби се...

# 552
  • при късмета
И аз няма да се вържа, но си представих да гледам ситуацията отстрани, умрях от смях.
И друго много важно, е да знаеш имената на аним. герои, ама много е вожно. Веднъж в един магазин изреди имената на 10ина гормита и бакугана и пита продавачката дали ги има на фигурки.
Добре, че трансформърсите са малко, та ги научих

С житото не мога да помогна, нито го обичам, нито правя.

Джейми, какви са тези гости, дето всеки път те изнервят  Shocked, освен за свекърва за друг не се сещам, ама защо в множестнено число.

Вио, къде изчезна?
Марче, не знам де ще дириш по-голямо куче от вълкодав, ама този път не намери Мастърчето
Калинка, наздраве. За първи път ли ще ходи за 3 дни детето?
Шефа е на рибено масло от последните сополи, дето ги лекувахме с антибиотични капки и докторката предупреди, че може да му се вдигне малко апетита. За първи път, беше се изкъпал и облякъл пижамата , приказката още не бяхме дочели, вика "гладен съм".  Та стана да хапне още малко спагети. За първи път се случва да става да яде късно вечер. Още нещо е взел от мен  hahaha

# 553
Ма ко за първи път без придружител - той от бебе митка постоянно, но винаги е бил с мен, или с майка ми, или с покойния ми баща. На 6г. беше на семинар 5 дни от клуба по карате, но и там беше с придружител - племенника ми на 15г. Мен не ме притеснява ходенето - много е ходил и може да се оправя - останах учудена колко лесно може да се направи една родителска среща - без спорове между родители, без тъпи въпроси и ненужни дискусии... Хората с опита си са се постарали предварително да отговорят на въпросите. В бг родителските срещи ми бяха голям кошмар и заради това и не ходех - обаждах се на класната да ми каже каквото трябва и колко пари да давам  Joy

# 554
  • при късмета
Да, за без придружител питах.
Сега ми кажи и че семинара по карате е бил в Созопол и знам на кой семинар е бил. Организира се всяка година от поне 9 насам. Лятото е в Созопол, зимата в София.
Като водехме децата от клуба по лагери, сме водили 4 и 5 годишни деца за по 10 дни. Родителите не ги пускаха с училището, с градина да не говорим, но с нас нямаше проблем.

Общи условия

Активация на акаунт