На море в Гърция 2014 - IV

• 74 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Bled .  Мерси за отговора.
И все пак екскурзията ни е 120лв. На човек с една нощувка.
А за разходката от Керамоти  до о. Тасос с ферибот ни искат 15 евро на човек.
Затова питам дали можем сами да отидем на пристанището и самостоятелно да си заплатим и разходим до там и клко ще струва.
Извинявам се че пиша в тази тема, но не намирам друга подобна

# 406
  • София
Bled, благодаря за информацията. Видях го лимни, но ме интересува заради достъпа по вода - с лодка сме. Търся нещо по-спокойно, закътано...

# 407
  • София
Договорих я през една българка, която работи в тамошна агенция на 100 е/дн. Впоследствие се заговорихме със собствениците, от които разбрахме, че те искат по 60 на ден. Но им забравих телефона в къщата. Къщата е на 2 етажа, в приземието са 3 спални и баня. Горе са терасите и кухнята. На двора има барбекю.

Kъщата и природата изглеждат прекрасно и ако се сетиш за начин за връзка с тях със сигурност ше е полезно , все пак това е най- близкото до БГ море.А и 40 е/ден е твърде голяма комисионна за Костадина.

Сещам се, че собствениците имат магазин за платове и пердета в Сидирокастро. Ако някой минава скоро оттам, може да вземе телефони. Жената си работела в него.

Костадина ли? Да не е Константина?
И е адвокат, по принцип, ако не е съвпадение на имената.

Този сайт ми бяха давали преди време по повод една почивка в чужбина за наем на къщи директно от собственици. Погледнете дали би свършил работа.
http://www.vrbo.com/vacation-rentals/europe/greece

# 408
  • София
Здравейте, въпроса ми не  е свързан много с темата, но все пак ще попитам.
Организираните екскурзии с автобус до Кавала предлагат разходка с корабче до о. Тасос,

Нещо не ми стана много ясно, yours5 питаше по въпроса, но няма значение.....
This_season Ти питаш за Керамоти, там въпроса беше за Кавала, има разлика.
Билета Keramoti-Thassos е 3 евро, ако ви предлагат само отиване и връщане става 6, а не 15.
Ако има нещо друго, което ще получите на Тасос, не знам. Но само транспорта, купете си го сами......

mariyka Още по-добре, там съм виждала много като вас, прекрасно е, а в района наоколо пак става.... Palaiokastritsa, Gefira и....

eli_dzh Лоша новина, въпреки, че от тук се вижда. Но ти не се отчайвай, има много време. Миналата година в края на май в Гърция изкарахме прекрасно, ще се случи и на вас. Само водата в морето може да е малко студена.
Скрит текст:
И тук/в Италия/ като дойдохме валеше и затова не тръгнахме на север, сега е супер. Преди обяд бяхме на този плаж:
http://www.3bmeteo.com/le_webcam/bagno+vignoni/10783
http://www.hotelpostamarcucci.it/
Мисля, че беше по-топло отколкото го показват.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 15:57 от Bled

# 409
Честит празник, бъдете здрави...Обедна почивка...
Цитат
Благодаря ....
Блед, ...... харесах тези
jfjallen Според мен хотел Viky е най-удобен за почивката ви. Близо до плажа и центъра. Ние сме били в други хотели в горната част, но малко по-скъпи.
Разстоянието е повече, но за вечерна разходка не е проблем. Ако желаеш, когато имам време мога да ти покажа снимки на селището и плажа.

Блед, благодаря, аз вече набързо букнах Iliadis House, гледайки броя на отзивите.... След едно пътуване до Мароко, почивка в Мармарис през юни, с набелязани допълнителни екскурзийки на място, за септември исках мързелива почивка - слънце, плаж, море, книги..... узо и рибка, хахаха Sunglasses

# 410
  • София
Блед, благодаря........................................ узо и рибка, хахаха Sunglasses

jfjallen Няма проблем, този пък е още по в центъра, малко далеч от плажа, но няма значение....
Селцето е супер, има едни рускини в центъра, правят страшен гирос за 2,50 евро.......Да си изкарате прекрасно..........
Чао за сега, отиваме на СПА.......
Като свърши студа в BG се прибираме......

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 15:59 от Bled

# 411
Bled .  Мерси за отговора.
Затова питам дали можем сами да отидем на пристанището и самостоятелно да си заплатим и разходим до там и клко ще струва.

Керамоти - Тасос е 3 евро на човек в едната посока. Фериботите са през около час.  Разстоянието Кавала - Керамоти е около 35 км. Без кола не знам как се стига. Билетите се купуват на пристанището преди качването на ферибота.
Може да тръгнете и от Кавала, но от там фериботите са по-малко.
Тук можеш да видиш цените и разписанията:
http://www.thassos-ferries.gr/bulgaria.html

# 412
  • София

Да разбирам ли, че имате 2 половинки от деня за Кавала, в едната от които ви предлагат екскурзия до Тасос за 15 евро? Ако е така, сами няма да можете да се организирате и да видите нещо за толкова кратко време. Предвижването до Керамоти ще ви отнеме време (ако изобщо обществения транспорт може да се нагоди спрямо вашето свободно време). Отивайки в Лименас ще видите само градчето. За обикаляне ще ви трябва някакъв превоз. Докато организирате всичко и времето ще е минало. А с автобуса на туристическата агенция всичко е разчетено и не се губи време. Пише ли какво включва въпросната екскурзия? Има ли някаква кратка обиколка на острова или се разглежда само Лименас? Ако това е въпросната екскурзия:
Цитат
2-ри ден – неделя:
07.00 ч. Закуска. 08.00 ч. Отпътуване за Керамоти. Екскурзия до о.Тасос срещу допълнително заплащане от 15 евро на човек със следната програма: 08.00 ч. Отпътуване за о.Тасос с ферибот от Керамоти – панорамна автобусна обиколка на острова с посещение на манастира „Свети Архангел Михаил”, столицата Лименас, фото-паузи, по възможност – посещение на фабрика за зехтин в очарователното селце Панагия, фериботен билет и такси в двете посоки. Около 15.00 ч.

Сами е невъзможно да я направите и в 15 часа да сте в Кавала за тръгване към България. Или си платете и вижте макар и малка част от Тасос или останете в Кавала и се насладете на града на спокойствие. Да не говорим, че и не е толкова скъпо. 6 евро са само фериботните такси, а за останалите 9 евро имате осигурен автобус до Керамоти и на острова. Дори и да бяхте със собствена кола, щеше да ви излезе много по-скъпо от 9+9 евро. Wink

А фериботът от Кавала е съвсем безсмислен. Той е хем по-скъп, хем по-бавен (времето ви е ограничено), хем нарядко, хем спира почти в нищото. Там няма градче, което да разгледате.

# 413
ох, сега гледам снимки от Посиди и май-май и за там ще резервирам

https://www.google.com/maps/@39.955741,23.358264,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s25159575!2e1!3e10

# 414
Здравейте
ето малко снимки от майските празници
https://app.box.com/s/99a9k79hom4ufu93vsg3

# 415
Цитат
За Торони. Плажа за мен не става. Много е стръмен. Морето бързо става дълбоко и този наклон те увлича по-навътре и ти пречи да издрапаш. За плуващи е ок, но за неплуващи е проблем.
Е, сега вече съвсем се омотах  Crazy Не ми се започва наново да търся и да пиша писма. Кажете, ако знаете  дали е спокоен плажа или е пренаселен през юли.

# 416
Цитат
За Торони. Плажа за мен не става. Много е стръмен. Морето бързо става дълбоко и този наклон те увлича по-навътре и ти пречи да издрапаш. За плуващи е ок, но за неплуващи е проблем.
Е, сега вече съвсем се омотах  Crazy Не ми се започва наново да търся и да пиша писма. Кажете, ако знаете  дали е спокоен плажа или е пренаселен през юли.

бяхме там точно миналия юли
морето започва от дълбочина до колене
след 2м водата те покрива целия и едва стигаш дъното

за нас не беше проблем,ние сме по 2м и тримата
но за малки деца може да си е сложно

иначе плажната ивица е огромна, дълга и широка
място има за всички
ние сядахме на шезлонгите по бийч-баровете
поне половината оставаха свободни
по пясъка винаги имаше място достатъчно

на нас Торони много ни хареса
въпреки някои негативни коментари тук
и с това западно положение човек може да е на плажа до залез слънце без проблем

ей сега ще пусна и нашите нсимки
ето залез на плажа:
http://lappland.snimka.bg/sea/toroni-2013.767956.31135159

ето плажа през деня
http://lappland.snimka.bg/sea/toroni-2013.767956.31135187

ето същия плаж и бийч-бара, който най ни допадна
http://lappland.snimka.bg/sea/toroni-2013.767956.31135194

таверните не са много
май 5-6 бяха
което за нас си беше ОК
сервират масово домашно ципуро, за 5 евро - уж 200мл, ама донесоха една каничка, поне 300 беше, че и чаша на сина дадоха
http://lappland.snimka.bg/sea/villa-maria-toroni.767961.32790540

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 18:12 от Анонимен

# 417
WASP, благодаря!
Аз не се притеснявам - като стане дълбоко ще си стоя потопена до брега  Grinning Мъжът ми плува и без това доста навътре, дори понякога прекалено плитките плажове не му харесват. Само децата трябва опазим, ще влизат с нас във водата.
Спряла съм се ето на тези студиа http://www.toroniparadise.com/About_Us.aspx
Аз също писах на вила Мария, но от Парадайс ми дадоха по-добра цена. Не знам, но все още нещо ме спира да резервирам.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 18:17 от kattrin

# 418
дано останете доволни
там хубавото е и че непрекъснато духаше леко от морето и жегата не се усещаше
доакто напр в съседното Порто Куфо заливът е затворен от големи скали и беше голям задух

Вила Мария не го препоръчвам, освен ако не дадат цена от 20 евро
ужасно сбутано е между къщите, шумно, вътре всичко е захабено
не си заслужават цената
момичетата ми го казаха тук, но половинът избра нея

ето тук е моят коментар, от 26 юли:

http://www.booking.com/hotel/gr/villa-maria.en-gb.html?aid=31198 … 06b901e54X1;tab=4

Скрит текст:
+ Голяма и просторна стая. Приветливи и мили домакин. Паркинг с навес.

-  Далече от плажа и добрите бийч барове. Там са струпани едно до друго множество семейни хотелчета, а и имаше и доста шумни гости. Около кухн. бокс имаше лек аромат на мухъл. Банята беше доста старо изпълнение, нямаше закачалки за кърпи до душа. Чистеха всеки ден, но някак си отгоре-отгоре, сякаш само премитаха и пясъкът оставаше да хрупа тук-там, като балкона не го пипваха. Категорично смятам, че за цената, която платихме, не предоставят подобаващите условия. Имаха си паркинг, но доста встрани от къщата и човек не може да си види колата.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 18:29 от Анонимен

# 419
  • Варна
Пиша това по повод питането малко по-назад за Полихроно. Ние бяхме там миналата година юни. Селцето е приятно с хубава крайбрежна алея с готини заведения и цветя. Плажа обаче - ужасен. Тясна ивица и нагъчкана човек до човек.
За Торони. Плажа за мен не става.

ТОЧНО!!!
Имам обаче малко забележки.Ако сте се вгледали в плажуващите те са основно руснаци които пътуват със самолет , сърби и македонци ,те повечето пътуват организирано с автобуси.Т.е. клиенти които не са мобилни и са принудени да се задоволяват с плажовете на градчетата.Почти всички българи обаче пътуваме с коли и на практика обикаляме по значително по добрите плажове примарно на Крузо , Палиури , Неа Скиони , Лутра , Сивири , плажовете около върха на Касандра и т.н.На практика всеки ден ходихме на различни плажове.В същото време почти слетите Ханиоти и Полихроно предлагат най - много магазинчета , заведения , таверни  ,пицарии , ресторанти , морски дарове, плажни барове и дискотеки , изключително дълга крайбрежна алея и много забавления за децата.Това доста накланя везните понякога и затова и има много българи.Както казало кучето - въпрос на вкус и си облизало з..........
Почти същото може да се каже и за Торони - съвсем наблизо са плажовете на Сикя,Каламици и още доста.Така че не отчайвайте хората - дайте им информация и нека сами си избират.

Общи условия

Активация на акаунт