На море в Гърция 2014 - IV

• 74 822
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз също съм съгласна момичета, относно вятъра, но мисля, че малко повече му отдаваме значение. Всички казваме, че на Лефкада духа, а все сме там....А и аз въобще не споменавам дали има или няма вятър в района на Agios Ioannis, просто ми харесва мястото.
Agios Nikitas също. Бяхме в прекрасна вила, две семейства.
 http://www.beyond-villas.gr/en/
Имаше си място за паркиране, басейн само за нас, интернет, страхотна гледка, е как да не ти хареса и никакъв вятър.
Както казах, навсякъде може да попаднем на вятър, но да не мислим за това.....
А Самотраки е моят първи остров преди много години. Ако искате спокойствие, море и планина едновременно, водопади, потоци и разходки от брега към високо, това е мястото. Дано не се е променило към лошо, но не вярвам, рядко се споменава и в нашите теми.
Chora, Xiropotamos, Kamariotissa ще ви накарат отново да се върнете и да заредите батериите за дълго.

profile Прекрасни снимки.....

# 436
Чух, че до месец, щяло да може да се подава образец за европейска здравна карта по електронен път. Само ще посочиш от кой клон да си я вземеш. Дано.
http://www.cross.bg/karta-dokymentite-onlaiin-1408774.html

# 437
shhhh...,

profile, много хубави снимки!
обработвани ли са цветовете? не знаех, че и на С-я го има това синьо  Sunglasses

да, снимам с поляризационен филтър, постпроцесът обикновено е увеличен контраст, светлосенки и цветово насищане, когато е необходимо.

Сега, след като се върнахме от "близката Гърция", си дадохме сметка, че само на 450 км. от София се намират вероятно най-прекрасните плажове от всички, които сме посетили досега. Сравнявам с Пелопонес, Лефкада, Корфу, Тасос, Олимпийската ривиера, Аспровалта и други...

Говоря за все още абсолютно диви места (като например плажът с палатката), като разбира се, се отчита фактът, че става дума за началото на май. След месец ще е различно. И все пак, тези дни цветът на водата на залива Кариди по нищо не отстъпваше на снимките от Карибите. И всичко беше много, много чисто. И много синьо...

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 23:48 от profile

# 438
  • софия
Благодаря за отговора, наистина са страхотни снимките!
Аз съм много, много далеч от фотографията  Rolling Eyes, оказа се, че от всяко дърво свирка не става  Mr. Green

# 439
  • Варна
shhhh...,

Сега, след като се върнахме от "близката Гърция", си дадохме сметка, че само на 450 км. от София се намират вероятно най-прекрасните плажове от всички, които сме посетили досега. Сравнявам с Пелопонес, Лефкада, Корфу, Тасос, Олимпийската ривиера, Аспровалта и други...

Говоря за все още абсолютно диви места (като например плажът с палатката), като разбира се, се отчита фактът, че става дума за началото на май. След месец ще е различно. И все пак, тези дни цветът на водата на залива Кариди по нищо не отстъпваше на снимките от Карибите. И всичко беше много, много чисто. И много синьо...

Абсолютно вярно!
На няколко пъти споменавам , че който не може да си позволи красотите на по далечните острови и Пелопонес не трябва да се отказва.И в близка Гърция има прекрасни местенца.Почти не се споменават тук местата Около Александропулис много добре посетени от жителите на Южна България , селцата м-у Катерини и Волос , например Агиокампус.А те не са по далеч от Ситония.

# 440
  • Sofia
Здравейте. Имам нужда от помощ и информация относно пътуване в Гърция. Поканени сме на гости в Пиргос (намира се в югозападна Гърция, на сушата точно срещу о. Закинтос). В момента търся подходящ начин как да стигнем до там, за не прекалено много пари. Не ми се пътува с кола 900 км. с две малки деца, но в краен случай и това е вариант. Казаха ми, че има евтини чартъри, но аз нищо не откривам. Може би не търся на правилното място или е рано още. Та с две думи търся евтин самолет до Араксос или Каламата. Някакви идеи къде да търся?

# 441
  • София
Здравейте. Имам нужда ................ самолет до Араксос или Каламата[/b]. Някакви идеи къде да търся?

savina_33  От София да летите до Каламата е възможно, но с прикачвания и става много скъпо.
Най-добрият вариант е от Солун директно до Каламата. Цената е около 80-100 евро с Astra Airlines.  До Солун вече може да отидете с влак, пуснаха го наскоро пак.......
До Araxos е още по сложно, трябва да минеш през Европа.....
Скрит текст:
Cheap flights Madrid Barajas to Patras Araxos Airport
Cheap flights Barcelona El Prat to Patras Araxos Airport
Cheap flights Paris Charles De Gaulle to Patras Araxos Airport
Cheap flights Airport Bilbao to Patras Araxos Airport
Cheap flights Seville Sevilla Airport to Patras Araxos Airport
Cheap flights London Gatwick to Patras Araxos Airport
Cheap flights London Stansted to Patras Araxos Airport
Cheap flights Airport Alicante to Patras Araxos Airport
Cheap flights Rome Fiumicino to Patras Araxos Airport
Cheap flights Airport La Coruna to Patras Araxos Airport
Cheap flights Milan Orio Al Serio to Patras Araxos Airport
Cheap flights Milan Malpensa to Patras Araxos Airport
Cheap flights Frankfurt Frankfurt International to Patras Araxos Airport
Cheap flights Munich Franz J Strauss to Patras Araxos Airport
Cheap flights Berlin Brandenburg to Patras Araxos Airport

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 10:13 от Bled

# 442
...
Почти същото може да се каже и за Торони - съвсем наблизо са плажовете на Сикя,Каламици и още доста.Така че не отчайвайте хората - дайте им информация и нека сами си избират.

мога да кажа, че нито един от плажовете на Ситония не ни хареса пред този на Торони
с изключение на този на Арменисти
http://www.armenistis.com.gr/index.php?lang=bg

въпрос на вкус
ако си с кола, ще намериш твоето място

Моля за малко повече информация за този къмпинг  АРМЕНИСТИ.  По информация от сайта виждам, че е доста подходящ за деца. Така ли е в действителност? Плажа пясъчен и дълбок ли е?Далече ли е от населени места?

# 443
И ние се върнахме от о. Евия.
Пълен релакс - слънце, плаж, спокойствие, прекрасен хотел с прекрасна храна и обслужване   Heart Eyes
И фериботите на 1 май до острова си работеха.

profile, прекрасни снимки,
тези места трябва да се посетят през май или много рано сутрин...

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 16:28 от phile

# 444
Здравейте, преди месец-два помолих за помощ и обещах да дам отчет.

Направих резервация за хотел Naias - Ханиоти ( благодаря Bled   bouquet) средата на юни 5 дена, апартамент, със страхотната оферта.

Надявам се само времето да е подходящо, дано да не е много студено.
Ще продължа да Ви чета момичета, страхотни сте   Hug

# 445
И ние се върнахме от о. Тасос Simple Smile Беше страшно хубаво, времето не беше лошо, но не ставаше и за печене, но ние така или иначе се разхождахме. Обиколихме острова  Laughing Влюбих се в Гърция и ще се връщам пак и пак Simple Smile))))

Бяхме в хотел Louloudis и останахме много доволни от всичко - стаята беше супер и я почистваха всеки ден, храната беше закуска и вечеря на блок маса - богата и разнообразна, никакви забележки ...и го препоръчвам Simple Smile

# 446
...
Моля за малко повече информация за този къмпинг  АРМЕНИСТИ.  По информация от сайта виждам, че е доста подходящ за деца. Така ли е в действителност? Плажа пясъчен и дълбок ли е?Далече ли е от населени места?

Ние само минахме оттам при обиколката ни по източния бряг, спряхме, разгледахме, пихме кафе, не сме се къпали обаче
Отдалечен е, на севе и на юг има по един къмпинг наблизо, най-близкото градче е на около 15 км
Страхотна природа, много дървета
Добри хигиенни помещения
Имаше няколко кафета и ресторантчета
Имаше и магазин за хр.стоки, много добре зареден, вкл и с много лед
Плажът е пясъчен, но с по-едър пясък, като на Сарти примерно
В морето не сме влизали, но по спомен от това което видях по хората във водата, мисля че не беше супер плитко, а поне две педи още в началото

На нас много ни хареса като място
Но ми се струва скучно, няма къде да се разходиш освен в гората наоколо
И само две кръчми, което означава и храната бързо да ни омръзне
Но хората масово си готвеха

Имаше и много бълг.коли

# 447
  • София...........

Sternenstaub, миналото лято плажувахме един ден там и много ни хареса Simple Smile
Ние сме с малко дете - на 5 годинки, което нямаше никакъв проблем. Плажа е пясъчен (от по-едрия, но си е пясък) и определено не е от плитките. Три-четири метра навътре е около метър дълбочина като става постепенно дълбоко.

# 448
  • Пловдив
 Привет и от мен след няколко нощувки на о-в Корфу, много сме доволни презаредихме батериите, но има и минуси, които ще споделя и въпреки  че не им се поддадохме ги има. Ще напиша малко отзиви , дано са полезни за някого. Тръгнахме рано сутринта в 3:30 от Пловдив през Маказа , в 7:30 бяхме в Комотини, в 14 на пристанището в Игуменица с няколко спирки от по 10-15-20-30 минутки за кафе,хапване и разтъпкване. Очаквах да е много уморително , но бяхме свежи . За няколко минути изпуснахме ферибота към Лефкими и понеже следващия беше чак в 17:30 се качихме на фери за столицата Керкира, тук искам да отбележа,че ако се представят билетите на касата и за двете линии връщанията бяха с дискаунт от 50%. Островът е много комерсиализиран и турист ориентиран, както е писано и преди, табели с надпис "Pizza, eggs and pasta" преобладават пред "Taverna", това за мен е основния минус и много ме разочарова  Grinning , цените са много надути, комплименти от заведенията няма,храната ми се видя много еднообразна. Пообиколихме острова през много симпатични и страшно тесни и трудни за кола малки пътчета , по които много нахално се намърдват и големите автобуси с не малка скорост и разминаването става на магия - в името на парите загиват хора, по тези пътища не могат да се разминат две коли, а при среща с автобус се налага отбиване, няколко пъти ни се случи да го срещнем точно на завой без видимост (и това е в ниския сезон, във висок сезон не ми се мисли и не бих стъпила на този остров от тази гледна точка)! А ето това са "луксозните автобуси, с които возят БГ туристите с надпис на стъклото "ВИП КЛАС"
Скрит текст:
, Гърците бяха с чисто нови Мерцедес без да има нужда да слагат надпис ВИП  Grinning . Ние бяхме локализирани в Gouvia на няколко км. от столицата в едно симпатично хотелче на плажа, който е от малки камъчета,но много чист , красив и зареждащ  Heart Eyes
Скрит текст:
. Времето се пооправи и дори пуснаха лодките до пещерите в Палеокастрица,  много красиво и екстремно за жените  преживяване беше, тъй като все пак имаше вълни  Blush , за който се интересува цената е 10 евро, но ако се прикачите към група 7 евро на човек.  
 Сидари беше в ужасно състояние, плажът не беше почистен от водорасли  и изглеждаше като бунище.
Скрит текст:
Тъкмо се бяха изсипали два автобуса с хора от БГ, когато ние пристигнахме, личи красотата на мястото иначе. Пътуването по малките планински пътчета и градчета беше за мен най-забавното и приятно нещо, с красиви гледки, църквички, сгради и спокойствие, далеч от шумотевицата. .
Скрит текст:
Тази гледка над Палеокастрица спря дъха на всички  Heart Eyes
Скрит текст:
, лимони и портокали във всеки двор и по пътищата, започнал да цъфти жасмин… приказка. Още сме там….
Скрит текст:

# 449
aH~ , това комерсиализиране звучи много разочароващо
знам наизуст книгите на Даръм за Корфу и винаги ми е бил мечта
и сега не знам дали ще посмея да отида и какво ще видя

относно автобусите, първите 2 пъти бяхме в със "супер лукзосни и последен модел" автобуси
кошмарно пътуване
затова се прежалихме и взехме кола за един месец годишно да я ползваме в БГ

тези пътища по-зле ли са от тези по източна Ситония?  newsm78
че и там си е доста екстремно

Общи условия

Активация на акаунт