На море в Гърция 2014 - IV

• 74 803
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B … D0%BD_333028.html

Добре звучи. Време беше, дано да не я спрат пак  Simple Smile

# 511
ако пътуват поне двама с автомобил излиза същото като пари

# 512
  • София

7 часа не са ли малко множко?  newsm78  И часовете нещо не ми харесват.  Sad

# 513
Здравейте, интересувам се някой гмуркал ли се е на Лефкада? Можете ли да препоръчате компания, с която да се гмуркаме? Интересно ми е има ли какво да се види ...или не си заслужава гмуркането като цяло. Благодаря.  Hug

# 514
  • София
Здравейте момичета  Hug
Ние ходихме за 2 дни до Кавала през почивните дни и си отядохме с морски дарове, така ми се беше приял октопод  Wink Баба имаше рожден ден и я заведохме там да празнуваме, много хубаво си изкарахме, даже малко се порадвахме на слънчице. На връщане минахме през Маказа. Много съм доволна, за нула време стигнахме до Кърджали. Още го няма в GPS картите, поне безплатните, но от Комотини има достатъчно табели и не е възможно човек да се обърка.

Таис, виждам, че си се спряла на Куфониси  Hug Супер избор! Резервирахте ли вече? Много се радвам, че ще има кой да ми разкаже за острова преди да отидем  Hug

stenmark, миналата година чак след 15 септември се изпразни Ситония. Аз лично бих отишла там само с резервация през първата половина на септември. Със сигурност ще има и свободни места и може без резервация, но ние си имаме изисквания да сме задължително с гледка към морето и не искам да рискувам. Но пък ако сте без резервация, може да извадите късмет и да се пазарите за по-ниски цени.

# 515
Здравейте, имаме резервирана вила в Авдира , средата на юли , 3 дни и събирам инфо околността и други места където да отседнем още 2-3 дни . Който е ходил , моля да сподели инфо и отзиви Hug

# 516
Авдира в близост до Ксанти ли?

# 517
Не искам никога да обидя ама ако Авдира е Гърция по-добре да си стоя тука.Работил съм там не като гастърбайтен,а ремонтирах ме вила на местен/от Стара Загора/баровец и изобщо не останах очарован.Освен за хляб който струваше 5евро/без кора/друго не впечатли.Плажа не е лош и доста на вътре е плитко но е егати скуката.На близко е само Ксанти който е нищо особено/да не кажа по силни думи/

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 20:06 от stenmark

# 518
Авдира в близост до Ксанти ли?
да

stenmark - благодаря, точно такава скука ми трябва  Wink

# 519
Добро утро на всички. По същество имам нужда от помощ. Никога до сега не съм пътувала до Гърция. Не съм наясно нито с хубавите плажове, нито с хотелите. На сляпо съм избрала Potidea Palace, като почивката ще е подарък за годишнина на родителите ми. Почти съм разубедена заради прогнозите за времето, които видях в няколко сайта(максимални температури 20-21градуса.) Става въпрос за времето от 19ти до 25ти май. Помагайте моля:) Никак не ми се иска да отидем и от части да се разочароваме заради времето. Питанията ми са: Какви са температурите на водата по това време приблизително, става ли изобщо за плаж, някой скоро дали е посещавал въпросния хотел и какви са впечатленията му.

# 520
k@li - май до Крит не можеш да спиш в кемпер, освен ако не са сменили корабите. Къмпингуването на борда, означава че където намериш място можеш да спиш. Слагаш дюшек,палатка, кърпа, шезлонг (има там) и няма да ти направят забележка от персонала. На открито духа и трябва да сте на завет. Вътре има лампи и трябва да намерите място без силно осветление. Да намериш хубаво място трябва да влезеш поне един час по-рано. Канапетата са удобни, но за тях трябва сигурно два часа по-рано да отидеш.

# 521
  • Варна
Добро утро на всички. По същество имам нужда от помощ. Никога до сега не съм пътувала до Гърция. Не съм наясно нито с хубавите плажове, нито с хотелите. На сляпо съм избрала Potidea Palace, като почивката ще е подарък за годишнина на родителите ми. Почти съм разубедена заради прогнозите за времето, които видях в няколко сайта(максимални температури 20-21градуса.) Става въпрос за времето от 19ти до 25ти май. Помагайте моля:) Никак не ми се иска да отидем и от части да се разочароваме заради времето. Питанията ми са: Какви са температурите на водата по това време приблизително, става ли изобщо за плаж, някой скоро дали е посещавал въпросния хотел и какви са впечатленията му.

Всички прогнози над 5 дни са ала бала , те и метереолозите не си вярват ,над 5 дни прогнозите са повечето статистически.Почти всички които бяха по гергьовденските празници в Гърция и Турция са правили плаж без да наблягат на къпането.При вас ще си е на късмет - може и само слънце да пече , може да ви скъса от дъжд , може мешано , но няма да е студено. Simple Smile

# 522
  • София
anii_78 
Бях решила няколко дена да не взимам лаптопа, но въпроса ти прозвуча тревожно и ми се иска поне малко да те успокоя. На мястото, което сме в момента, Montecatini Alto - Италия, нямам нужда от нищо друго, освен СПА и релакс. Времето не ме интересува, то пък е прекрасно.
Първо за хотела Potidea Palace, май съм го коментирала и друг път. Още с влизането на Касандра, след канала, попадаш на няколко хубави хотела. Един от тях е вашият….
Ето малко СНИМКИ от нас…
Мястото е хубаво, на собствен плаж, много зеленина и удобства. Значи тук всичко е наред. Хотелът е на самия път, като територията му отива чак до плажа. Единственото, което е малко неприятно, разстоянието до селището, не е пешеходно, малко в повече. Толкова за хотела…
Ако това ще те успокои, това е нашето време за Гърция, и след няколко дена и ние ще сме там. Решихме да се върнем пак през Гърция...
Да, тази година времето не е обещаващо, но това не ме притеснява.
Още повече, че ти казваш, че това е подарък за родителите и едва ли само плажа има значение.
Прекрасен дар за тях е самата Гърция.
Водата в морето няма да става за спокойно къпане, ако пекне слънце по-дълго време, басейните могат да се затоплят поне малко. Миналата година по това време имахме от всичко, къпане в басейни, препичане на плажа, и повече разходки.
Хубавото на това време е, че може да се отседне в най-добрите хотели/4-5 звезди/ на цени за 2-3 звезди. В момента и аз това търся и съм сигурна, че ще го открия. Това донякъде компенсира сезона.

Преди няколко страници обещах на stenmark да му напиша къде да прави разходките си в района. Това ще е важно и за вас при лошо време/което не ти пожелавам/. Ето ги в скрит текст, писала съм ги и друг път:
stenmark и за теб...
Забележителности....
Скрит текст:
Канал Потидея
Сивири - Amphitheatre Siviri
Светилището на Амон Диас и Paleo-християнска базилика в Калитеа
Светилището на Посейдон и фара в Possidi
Руините на древен град в Полигирос
Kalandra  - Древен обект на Mendi , църквата „Успение богородично”/стенописи/
Stavronikitas кула в Сани
Мелницата в Kassandria
Традиционни къщи и площади, както и останките от древния Afitios
Фолклорният  музей  Афитос
Кулата Апостол Павел в Неа Фокеа
Езерото в близост до Полихроно
Воден резерват Mavrobara /костенурки/ над Polychrono
Касандрия  Вятърната мелница, фолклорния музей и Катедралата „Рождение Богородично”
Пефкохори -  Морското езеро Гларокавос, манастира „Св. Йоан”
Агия Параскеви - Бани в лечебните води на естествените извори

# 523
...
Забележителности....
Скрит текст:
Канал Потидея
Сивири - Amphitheatre Siviri
Светилището на Амон Диас и Paleo-християнска базилика в Калитеа
Светилището на Посейдон и фара в Possidi
Руините на древен град в Полигирос
Kalandra  - Древен обект на Mendi , църквата „Успение богородично”/стенописи/
Stavronikitas кула в Сани
Мелницата в Kassandria
Традиционни къщи и площади, както и останките от древния Afitios
Фолклорният  музей  Афитос
Кулата Апостол Павел в Неа Фокеа
Езерото в близост до Полихроно
Воден резерват Mavrobara /костенурки/ над Polychrono
Касандрия  Вятърната мелница, фолклорния музей и Катедралата „Рождение Богородично”
Пефкохори -  Морското езеро Гларокавос, манастира „Св. Йоан”
Агия Параскеви - Бани в лечебните води на естествените извори

Голямо благодаря за този списък, и преди съм ги виждала, но не съм му обръщала кой знае какво внимание, защото Казандра не ни е била цел, за разлика от тази година
Надявам се да се възползваме максимално това лято

# 524
Здравейте пътешественици ! В края на юни заминаваме за Парос+Куфониси+Наксос (2+4+2). Имаме закупени билети до Пирея и за съответните фериботи. Моля тези от вас, които са почивали, на тези острови да споделят къде са отсядали. Ние сме доста голяма група 15 човека и е възможно да си наемем къщи, ако има такава практика. Дайте съвети какво да не пропуснем ?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт