На море в Гърция 2014 - IV

• 73 730
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Мегислава,
освен посочените от Таис други варианти, които са съвсем малко по-близо от Тасос (но спестяват плаването по море), са Неа Перамос, Ираклица и Палио - три градчета на крайбрежието източно от Кавала, и още по на изток - Офринио, още наричано Тузла.

# 76
  • В полите на Пирин планина
И Керамоти ...

# 77
да не ви изпусна....

# 78
Дребната най-вероятно ще я оставим тук при майка ми
Това го бях изпуснала, е, при тези обстоятелства минимум 3 острова бих направила аз за толкова много дни. Повече от седмица никъде Grinning Освен ако не заделите съществена част от времето за секс-туризъм де.

Против Санторини не се нахъсвай, няма нито една обективна причина за това, обаче и моята препоръка е за отделно пътуване само за него и в колкото по--нисък сезон, толкова по-добре.

# 79
  • София
За Санторини и аз си го представям като отделно пътуване, най-добре през май. Не знам що, но си мисля, че тогава ще е по-спокойно и свежо.

Засега сме заседнали на 2 варианта:
Моят: Наксос-Астипалея-Донуса
ММ: Наксос-Парос (или Санторини вместо Парос)

Не му се пътува много..навил се е за пътя до Атина и после 5 часа фери, и иска лежерно мотаене из 2 острова. Сам си провери, че пътят Наксос-Парос е смешен и веднага го избра. До Санторини пък би преплувал и с дюшек ако може, та тези 2 часа път също са му песен.

Но за Астипалея се дърпа. Никой не го бил чувал този остров - питал даже колегите в работата..всеки знаел Наксос и Парос, а другите съм си ги била ''измислила''  Shocked

Абе нямал си работа, та питал компютърджии за гръцка география..

# 80
  • София
Таис, много ме развесели  Laughing И моя мъж е компютърджия. Онзи ден го питам дали си спомня на кои острови ще ходим, а той дори за Санторини не можа да се сети, така че вие имате напредък  Laughing
Лично аз те съветвам да му угодиш на някое от желанията, все пак това ще е и неговата почивка  Hug Пък като му хареса сега, за др. година сам ще е разучил нови острови и ще иска да отиде  Peace

# 81
  • София
Moharet, моят също едва запомни Наксос  Simple Smile То щото много трудно..от всичките Циклади знаеше само Санторини. Все още не може да запомни Йонийските острови кои са..ето днес коментирахме евентуално кратко августовско море на Корфу или Закинтос, показвам му студия, а той супер разсеяно ме пита, ''слънце, тези острови къде бяха''  hahaha

Пак добре, че след толкова обикаляне из Ситония все пак позапомни кое къде е. И даже гордо обяснява на разни познати как да стигнат до еди-кой-си плаж или градче.

Иначе си права, искам и той да си почине качествено и ще се съобразя. Преди малко гледах снимки и четох инфо за Парос - много е красиво  Heart Eyes
Има много неща за разглеждане, и невероятни плажове..така че, ако все пак съчетаем Наксос с Парос, хич и не мисля да се оплаквам  Wink

# 82
  • Варна
Хайде холан , и мъжете и даже компютражийте все пак са хора  Joy и от време на време трябва да им се оставят някакви желания да се сбъдват Grinning
Защо не оставиш нещо да не е предвидено предварително точ в точ , хей така  , на свободно падане , резервирай си примерно първата седмица и сетне на място където ви щукне и където днес ви е кеф.Нямаш си на представа какъв гот е да се събудиш напълно свободен и необременен и само със съзнанието , че днес ще правиш каквото ти скимне Grinning Grinning Grinning , е и на половинката де , то и Хасан хората hahaha

# 83
Здравейте,момичета HugМного хубава тема си имате!И ние с моя мъж решихме тази година да почиваме в Гърция,аз трябва да избера къде LaughingИскаме само да не е толкова далеч и се спрях на остров Тасос или Кавала.Ще се радвам,ако ми предложите и други варианти Praynig

# 84
Здравейте,момичета HugМного хубава тема си имате!И ние с моя мъж решихме тази година да почиваме в Гърция,аз трябва да избера къде LaughingИскаме само да не е толкова далеч и се спрях на остров Тасос или Кавала.Ще се радвам,ако ми предложите и други варианти Praynig

Малко по-нагоре се писа, че също толкова близки дестинации са Ираклица, Палио, Неа Врасна, Аспровалта, Тузла / Орфинио /, Керамоти, Неа Парамос ...

# 85
Здравейте, поздравления за темата. Тази година и ние решихме да почиваме в Гърция. Не сме почивали там и ще съм много благодарна ако ми помогнете. Нмога да избера нищо за сега, защото от сайтоветекоито разгледах много от снимките не отговарятна действителноста. Тъкмо изберанещо и прочета за там че не е това което се предлага. Предпочитаме да наемем малък апартамен или студио. Ориентирахме се около Кавала или Солун или първия ръкав(нещо ноколо 450 км макс от София). Предложете ми някой приличен апартамент под наем, ако сте били. За Керамоти прочетох многохубави и много лоши отзиви и тотално се обърках, а и нашествието от комари за това място е достаъчно да ме откаже. Дайте мнение моля.

# 86
Комари може да има навсякъде  newsm78 / вкл. и на нашето Черноморие - аз имам такива спомени от едно лято в Китен /. На мен до сега не ми се  е случвало чак толкова нетърпимо наличие на комари / почивали сме 4 пъти в Гърция /. В Керамоти специално сме ходили няколко пъти за по един ден, защото живеем близо до Гръцката граница - плажът е обширен, пясъчен, селището е малко, но приятно - зависи каква почивка искаш.
В първия пост на темата има доста линкове - харесваш си един и заяпочвах да ровиш по сайтовете - без този момент няма как да минеш.
Друг вариант - четеш темите назад и си отбелязваш отзиви за студия - има страшно много информация.
На този компютър имам разни запазени от темата с добри отзиви, ето:

http://green-paradise.gohalkidiki.com/

http://www.halkidiki.com/kalamaras/index.htm

http://www.aktioneirou.gr/bg/

http://www.halkidiki.com/filianna/

# 87
  • София
Хехе, и аз имам един кошмарен спомен от Китен, където комарите бяха по-големи от врабчетата. Иначе в Гърция най-много и най-големи комари преживяхме в Сикя. Въпреки вятърът, който дуеше зверски, пак летяха гадините  Twisted Evil

dossi, щом търсиш до към 450 км, някои градчета на Ситония (вторият ръкав) също са подходящи, например Никити.

http://www.karali-studios.gr/
http://www.halkidiki.com/annio/index.htm

Разгледай и студията в Agios Nikolaos, пак в сайта halkidiki.com.
Плажът, който е там - Трани Амуда (Ливрохио) е чудесен. И ще сте съвсем близо до цял куп още прекрасни плажове  Simple Smile

# 88
  • София
Включвам се отново в темичката за да чета с удоволствие вашите разкази и планове за далечни и непознати за мен острови и плажове  Simple Smile
Ние ще сме едва втора година на Гърция и все още изобщо не експериментираме.
Юни месец ще сме отново в Талата, а преди малко резервирах и за Врахос хаус за септември.
По-нататък се надявам и аз да се престраша с по-далечни, интересни и екзотични дестинации.

# 89
Аз колкото повече разглеждам толкова повече се чудя къде Sad Колебая се между Аспровалта,Никити и Тасос.Ще се радвам да споделите впечатления от тези места Hug

Общи условия

Активация на акаунт