На море в Гърция 2014 - IV

• 74 822
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
 Ние миналото лято обиколихме Ситония и там по наше мнение в сравнение с Корфу е много по-некомерсиално,  по-красиво, с по-хубави плажове, по-широки пътища (направо магистрали в сравнение с второстепенните на Корфу)  Grinning  . На Корфу над 50% от колите бяха с огънати ламарини, счупени фарове, паднали брони вързани със свинска опашка..., но си ги карат така хората, явно е нормално да има чести инциденти . 

# 451
Ние миналото лято обиколихме Ситония и там по наше мнение в сравнение с Корфу е много по-некомерсиално,  по-красиво, с по-хубави плажове, по-широки пътища (направо магистрали в сравнение с второстепенните на Корфу)  Grinning  . На Корфу над 50% от колите бяха с огънати ламарини, счупени фарове, паднали брони вързани със свинска опашка..., но си ги карат така хората, явно е нормално да има чести инциденти . 

Shocked
това ме отказа напълно да се ходи там с кола
само с лодка около острова, някога
иначе моят ще ми скъса нервите само за ден от мрънкане и за  най-малката драскотина

# 452
  • София
........... това ме отказа напълно да се ходи там с кола
.....................

Скъпи приятели, не, не съм съгласна. Ако от Корфу се откажем, какво да кажем за острови, така да се каже, метър на метър.
Корфу е един от големите острови и подобни проблеми са просто романтика.
Има острови, където асфалтовия път е голяма екстра.
Където две коли да се разминат е идея фикс. Автобус да мине е невъзможно.
И не само острови….
Но точно там е най-красиво, най-романтично, най-невероятно.
Ситония, да красива е, но липсва тръпката, точно от подобно пътуване.
Там до всички места гледаме колата, да ни е до з….а.
Харесвам всичко в Гърция, но най-харесвам да стигна до плаж, където няма следи от гуми.
Точно по тази причина мразя магистралите, там си като кон с капаци, какво виждаш?
Извинете ме, но ще ви кажа, сега сме в Тоскана…Колата ни е снежно бяла,от прах, там където пътуваме, ако не спреш, си в мъгла. Но спреш ли, гледката не се описва, трябва да се види.
Но ако не изпитваш удоволствие точно от това, просто не го прави, това не е твоят начин на пътуване. Добре, че с моята половинка сме на едно мнение…..
Всеки сам решава, какво му харесва и какво не. Мога с лукс, мога и без него, искам всичко да видя, живота е кратък……….

# 453
с моя половин е така, за съжаление
разболява се от една драскотина по колата
да речеш, че е нова, не е
сложни сме в това отношение, много
по черен път категорично отказва да кара също

така че тази романтика не знам кога ще я изживеем
за съжаление

за мен е по-добре предварително да ги знам тези неща, за да не си разваля почивката с неговото мърморене после

# 454
  • Пловдив
  Приятно е наистина,но трябва повишено внимание  Grinning. Ние на едно от пътчетата се наложи да слезем за да мине колата, защото задра отдолу, притеснихме се да не ударим картера и да си остане там колата, при това положение насред нищото със счупена кола щеше да е "супер преживяване" , да си ремонтираме колата в чужбина или да плащаме пътна помощ до БГ (на по-стари коли отказват да правят застраховка с асистънс) , трябва да се внимава , защото границата е тънка .   Peace

# 455
 W'A'S'P' и divna_  много благодаря за отговорите   bouquet.

Аз усилено търся място за почивка с две пораснали дечица, така че ще се разминем с уединени плажове и кътчета. На Пралия Ктерини хубавите хотели вече са резервирани и ние останахме с пръст в устата. Направо не мога да се сетя какво да предприема и няма ли други подобни курорти в Гърция като тази Паралия Катерини, но непременно спясъчен плаж и хотел с хубав външен басейн. Моля ви давайте ми съвети, че вече нищо не ми идва на ум.

# 456
  • София
.................
. няма ли други подобни курорти в Гърция като тази Паралия Катерини, но непременно с пясъчен плаж и хотел с хубав външен басейн. Моля ви давайте ми съвети, че вече нищо не ми идва на ум.

Sternenstaub Има и то много.........Нямам време да открия, какъв ти е бил въпроса, но Паралия Катерини нито е единствения подобен курорт, нито е най-добрия, а едва ли е критерии за това, което търсиш.
Местата едва ли са изчерпани навсякъде, не се притеснявай. Не знам бюджета, но съм сигурна, че има и тепърва ще излизат, гръцките номера край нямат, за да ни вземат колкото може повече пари. А след това излизат такива оферти, и те е яд, че вече си резервирал....
Скрит текст:
Днес така ни напече слънцето, че не е за тръгване...Спряха ли дъждовете в BG ? Отиваме на паста и утре сменяме мястото...Montecatini Terme.....Чудим се от къде да се върнем, на север или пак на юг. Минем ли през Гърция, скоро няма да се приберем !!!

# 457
  • София
Толкова сме обикаляли из Корфу, а пък нямаме нито една драскотина  Peace

# 458
  • Варна

На Пралия Ктерини хубавите хотели вече са резервирани и ние останахме с пръст в устата. Направо не мога да се сетя какво да предприема и няма ли други подобни курорти в Гърция като тази Паралия Катерини

Aбсолютно невъзможно!!!
Хотелите там са над 150!
Това са трикове на букинга и туроператорите.
Имали сме случай именно в Паралия Катерини при заети 3 стай в хотел с поне 30 , букинга пищеше ''последна останала стая '' , демек граби народе.В средата на юни навсякъде имаше надписи ''има собе'' и общо взето едва ли курорта беше запълнен повече от 30 %.
Подобни по оживени градчета са Сарти на Ситония и почти слетите Ханиоти и Полихроно(пак над 150 хотела) на Касандра , но там плажа е доста тесен.

# 459
  • тук-там
Не знам дали въпросът ми няма да прозвучи глупаво... но има ли плажове в Гърция, на които стават купони, дискотека, ди джей....
Нещо от рода на Ибиса, но там нещата....вече са пенсионерски.

# 460
  • София
Има. На Миконос е голям купон.

# 461
  аН, тъкмо тази комерсиализация не ми харесва и бягам от нея като от огън. Това е причината, която ме кара в последните години да пътуваме все по-далеч и по на юг, на колкото може по-забутани места. Защото на мен Гърция ми харесва натюр, харесва ми такава каквато я сварих далеч преди да падне визовия режим при първата ни среща. Много години минаха, няма как да не се променят нещата, но слава Богу все още има безброй кътчета където на кръчмите пише Таверна, слагат ти хартиена покривка на масата, черпят те десерт и калмарите не са 12 евро. Все още. Много ми се иска времето да спре и всичко да си остане така. Надали. И затова се стремя да пообиколя повече места докато са все още в девствен вид. Миналата година така ме изненада Лимнос, надявам се през юни и Самотраки.
  За тесните завоести пътища. Инфарктни са, вярно. Но гледките! Гледките рентират всеки завой. Така сме си свикнали- караме с 30-40км и това е. Миналата година в Кефалония от завиране по разни пущинаци и офроуд-пътища ни се намуши  един кол в колелото на колата. Сами с мъжа ми в средата на нищото. Джан-джун човек няма. И аз се врях под колата като по-слаба! Едва извадихме кола. 10 минути по-късно сюрприз- клечката пробила радиатора. Ама и от това положение излязохме, гледахме от смешната страна и благодарихме, че на такова прекрасно място ни се е случила случката. Та такива работи с лошите пътища. Сега, в този момент, всичко давам само и само да съм на онова място, с пробития радиатор и да виждам зеленото на Итака от Кефалонските чукари.

# 462
  • No Line On The Horizon
И аз чакам отзиви за Самотраки, че няма много информация за там, а ми е интересно.

# 463
  • София
Хубаво е на Самотраки.мъжът ми беше на мотосъбор там.Много камъни,много кози.и големи пълзяши по палатката ,но иначе като гръцки остров все си  е готино. Grinning

# 464
  • Пловдив
Anna bel , оглеждаме се ние сега за някой така по-недокоснат остров, Лимнос  го обмисляме и доста ни влече , малко ме притеснява честото закъснение на ферибота, за което четох на няколко места , при вас как беше? Кефалония също много ми се искаше, но заради земетресенията се колебая.
   Аз си имах тези очаквания за комерсиализацията на Корфу, бях чела за това ,  но все пак природата му все още е добре и си заслужава да се види, а пътищата макар и тесни си бяха асфалт, ако ги няма автобусите всичко е 6 и при внимателно бавно каране са наред нещата, но сега влиза сезон и предполагам ще се засили трафика .  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт