На море в Гърция 2014 - IV

• 74 757
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Ако някой се интересува от цени за настаняване на Закинтос за септември, може да ми пише на лични. Вчера получих отговор от десетина места и имам  прясна информация.

# 541
Здравейте,

търся помощ или информация за вили/къщи  за почивка на море за 3-4 дена в северна Гърция ,  между Александрополис и  Кавала.

Става въпрос за 2 възрасти и едно дете.

Изискванията ни са  да има 2 отделни стаи за спане ( жената е капризна към шума  Rolling Eyes)  , климатик , добра хигиена и да не е далеч от цивилизацията.

Досега не съм пътувал в Гърция и нямам собствени наблюдения,  а по сайтовете се предлагат основно хотели с 2-ни и 3-ни стаи.

благодаря предварително

# 542
Eйприл3,
Ксанти не е на морския бряг, а във вътрешността, така че няма шанс да е близо до плажа  hahaha
В този район не мисля, че съществуват хотели с АИ.
На изхранване закуска и вечеря можеш да погледнеш Lucy 5* в Кавала. В Тасос има няколко хотела с изхранване, може би дори на ол инклузив.

Танаки,
за района, който те интересува, много малка част от настаняването е представено в интернет. Това, дето го търсиш, го има. Но примерно в Фанари има само два хотела, представени с уебстраници (и съответно с интернет в сградата Simple Smile), а в селото са десетки. С останалите може да се свържеш само по телефона на гръцки (ако го имаш...) или на място.
За Керамоти предлагането в нета е повече - можеш да намериш апартаменти с две стаи, например в сайтовете на 1-ва страница, коментирани са такива и в темата.
Разгледай и пак ще помагаме, ако трябва, но ако си в подходящ сезон и отидеш в неделя вечер или понеделник-вторник, спокойно можеш на намериш и на място.

# 543
 Параход, добре дошла ако си се завърнала! Пресконференция кога?

# 544
Здравейте,

Някой ходил ли е в Северна Гърция на море втората половина на август? Поносимо ли е, или по-добре да не рискуваме?  Rolling Eyes
Сестра ми си идва от чужбина и тогава й е отпуската, съобразяваме се с нея.

Мислех си за Керамоти...

# 545
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Някой ходил ли е в Северна Гърция на море втората половина на август? Поносимо ли е, или по-добре да не рискуваме?  Rolling Eyes
Сестра ми си идва от чужбина и тогава й е отпуската, съобразяваме се с нея.

Мислех си за Керамоти...

Какви са ви притесненията  newsm78

# 546
В Керамоти може би ще е задушно. В Тасос вероятно ще е по-хладничко, изобщо на по-зелените и ветровити места ще е по-добре.
Иначе след 20 август е ОК, по-късите дни водят до по-малко жега (всъщност след 22 юни и в началото на юли понякога прижуря много по-ужасно слънцето, отколкото в самия край на август). Ще се криете между 12 и 16 часа под сенките, както правят гърците, и няма страшно.

Ана Бел, върнах се нощес от едно много задоволително, занимателно и поучително 11-дневно пътешествие, ще ви удавя със спам, обещавам Simple Smile Ще ми се обаче да е придружен със снимки, а не съм стигнала до тях още, над 300 са Simple Smile

# 547

Какви са ви притесненията  newsm78

Ами да не е над 30-35 градуса жегата...И дали е задушно, както е писала Параход, по-долу/  bouquet/...
Не съм почивала в Гърция лятото, пък и не съм обикаляла.
Всъщност се насочих към Керамоти, защото е похвален плажа на няколко места. С две деца сме, и искам подходящ плитък плаж без камъни...

За Тасос не съм мислила.

# 548
Мамита, чета, че Тузла (Паралия Офринио) е подходящо място за деца, с плитко море, пясъчен плаж и спокойно селце. Попаднах на "Фернандо апартмънтс", някой да има впечатления случайно или да може да препоръча друго хотелче там?

# 549
  • София
изскочи вариант да отидем  в края на месеца за няколко дни с приятели  в Уранополи.Опитах се да прочета в темите назад, но  това , което разбирам е че не е подходящата туристическа дестинация за почивка, освен ако целта не е  само Атон и манастирите.Притеснението ми е основно от времето.Да съм до море, вода и да не го ползвам..направо ще е мъчение.Особено за децата.Не знам и басейните  към хотела дали ще бъдат ок откъм температура...?НИкога не сме ходили на почивка  по това време на годината.МОля за мнение по темата. СЪщо така какво може да разгледаме наоколо  в района, освен круиз около брега на манстирите.ѝпочивали сме в Ставрос  и Олимпиада, такаче тамошните забележителности отпадат newsm78

# 550
Притеснението ми е основно от времето.Да съм до море, вода и да не го ползвам..направо ще е мъчение.Особено за децата.
Правилно ти е притеснението Simple Smile ако отидеш на морето през януари или март, пак същото ще е - ще седиш на плажа и ще се мъчиш  Joy
Сега сериозно: май месец не е време за море, поне в околностите - Северна Гърция не е на екватора и е съвсем малко по-различно от България. Обаче, при късмет с времето ще можете спокойно да си седите на плажа разголени, че даже и да поизгорите. Слънцето е силно. И да се топнете в морето ще можете. Ама за киснене и плуване водата е студена. Поне до 15 юни.
Водата в откритите басейни в Гърция като правило не се подгрява.
Освен Атонските манастири, можете да разгледате и остров Амулиани - 10 мин плаване с ферибот. По това време на годината той ще е почти пуст, но плажовете му са по-хубави от тези на сушата и водата в заливчетата евентуално ще е маааалко по-добра.
До близкия град Йерисос също може да отскочите, в него има повече живот от Уранополи, който е организиран предимно около туризма (плажен и поклоннически).

# 551
Параход, добре завърнала се  Peace "спами" на воля щом си готова ...ще почакаме  hahaha
Аз се завръщам с пълна сила в редиците на търсещите място под гръцкото слънце  Wink че отпуската ми е втората половина на юни ...и си дойде ...а аз като никога съм у царевицата   Mr. Green
Варианта за Сицилия отпадна тази година, че по празниците направихме една спонтанна автомобилна разходка до любимата Италия с приятели и половинката наложи "вето" на посоката за поне 6 месеца  Joy
И като спрем с лиричното отклонение ...та на въпроса ....нещо хубаво да ми кажете за района на Пердика ....че както казах нещо ме тегли пак към Йонийското крайбрежие  Grinning

# 552
Здравейте, някой случайно да има мнение за този хотел Aristoteles Holiday Resort , Уранополи? И за плажовете наоколо, ако споделите ще съм благодарна Simple Smile

# 553
  • София
Здравейте,

ще почиваме в Гърция (поне такова ни е желанието) през втората половина на август. Първо се бяхме насочили към Керамоти, заради близостта и хубавия плаж. Но не намерихме нищо за настаняване. Ако някой може да препоръча нещо изпитано- студио за 2-ма и дете на 3 год.

Аз междувременно гледам оферта за Ангелос Гардън, Торони. Има мнения по предните теми, намерих, но са противоречиви. Някой посещавал ли е тази година? Как е храната? Много ме привличат градината и плажа. Искаме спокойствие и релакс, излежаване, плаж и разходки. Но се изгубих сред хилядите малки курортчета и хотели.

Благодаря предварително!

# 554
  • София
Някой запознат по-подробно?

https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgo_Oikonomikon_G_Stoyr … paralion/?wOVcicb

Сега ще чета и аз ама ми звучи притеснително...

Общи условия

Активация на акаунт