На море в Гърция 2014 - IV

• 74 776
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Като стана въпрос за изолация, отдавна се каня да питам нещо . Между паралия Сикия и Климатария има един колоритен участък, около който се вие малко пътче над морето, има няколко симпатични тавернички, няколко хубави плажчета и малко къщи. Това Скала Сикия ли е? Много ми допада това място и си мисля, че като ходим пак на Ситония, трябва да сме задължително там.

# 601
Здравейте, тази година няма да мога да отделя повече от 2-3 дена за Гръцко и съм се спряла на Ираклица като по-наблизо и още непосетена от нас. Някой има ли впечатления от това хотелче: 
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-mediterrane.bg.html?aid=33 … id=2;wl_id=310074
И още, как мислите около 20.09.2014 дали ще става за плаж? Знам, че времето е късмет, но все пак, ако някой е ходил по това време, сезон ли е още.
Предварително благодаря.

# 602
Сезон не е,
но ако не вали, ще е идеално за плаж! За съжаление завали ли, времето бързо се обръща. Краят на септември може да бъде много благосклонен при късмет, и водата е по-топла, отколкото през май-юни.
Медитеране са няколко къщи една зад друга, мисля, че в предната част с изглед към морето са луксозните апартаменти. Добри са, има отзиви назад из форума. Оценката им в букинг се движи през годините все около 9.

Мохарет,
там под призрачния град, с няколкото малки заливчета - именно Скала Сикия. Паралия Сикия се води големият плаж.
Плажчетата са пет - Линараки, Пигадаки,Климатария, Криарици и Турколимионас и затова и едната таверна се казва "5 Steps in the Sand" Grinning

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 13:55 от Параход

# 603
  • Пловдив
Без да искам се отвори път към къмпинга Талата Каламици, почнах да чета за него, ясно е, че там ще отидем, казах да ни запазят мобилна къща лукс за 4 човека, но още не сме превели капаро. Исках да питам който е бил там - никъде не намирам план на къмпинга - къде са тези мобилни къщи? Искам да са в гората,не до плажа, искам да е възможно по-сухо, т.е да не се усеща влага..? Дали е възможно да се случи  Laughing
Тези, които ги водят дървени бунгала/трейлъри много по-зле ли са? Те като цена са след мобилните къщи, но пише, че нямат хол...на снимките не са толкова зле. Къде се намират те спрямо другите неща - плаж, мобилни къщи..
ОХ! Ще изтрещя, хич не сме за море, няма и да ходим уж, обаче така се случи да отидем за няколко дни края на месеца, топло ли е много?  #Crazy

# 604
  • София
Параход, мерси за инфото  Hug Аз съм влюбена в Криарици, но там няма места за настаняване, а само къмпинг. А таверната 5 Steps in the Sand е също много любимо наше място и затова реших да се разровя за места за настаняване на Пигадаки или Турколимионас, но нещо удрям на камък  Sad Ако някой е срещал нещо, моля да сподели. Малко съм тъжна защото краткото ни юнско море отпадна, защото ММ ще е командировка, а и мен ще ме оперират точно тогава. Но днес на това мрачно време се размечтах за едно кратко бягство докато съм в болнични към края на юни и ми се иска да е на близо и да е на по-откъснато място като Скала Сикия.

# 605
Аз съм влюбена в Криарици, но там няма места за настаняване, а само къмпинг.
Всъщност има една къща
Не е кой знае какво, но е точно където ти трябва Simple Smile а и като цяло настаняването в този район си е старичко и непретенциозно. Има предлагане и около Пигадаки, стаите са същата работа - Папахристос, Маргарита, Мария.
Надявам се да отминат здравословните ти терзания и да стигнете скоро морето!

Че после ще чакаме разкази от далечните ти пътешествия Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 14:57 от Параход

# 606
  • София
Без да искам се отвори път към къмпинга Талата Каламици, почнах да чета за него, ясно е, че там ще отидем, казах да ни запазят мобилна къща лукс за 4 човека, но още не сме превели капаро. Исках да питам който е бил там - никъде не намирам план на къмпинга - къде са тези мобилни къщи? Искам да са в гората,не до плажа, искам да е възможно по-сухо, т.е да не се усеща влага..? Дали е възможно да се случи  Laughing
Тези, които ги водят дървени бунгала/трейлъри много по-зле ли са? Те като цена са след мобилните къщи, но пише, че нямат хол...на снимките не са толкова зле. Къде се намират те спрямо другите неща - плаж, мобилни къщи..
ОХ! Ще изтрещя, хич не сме за море, няма и да ходим уж, обаче така се случи да отидем за няколко дни края на месеца, топло ли е много?  #Crazy
Ето отговора за разликите от талата -
Wooden mobile homes are divided in place A and place B. The location and distance from the beach is the same, the only differences are (apart in price):
1.     Place A wooden mobile home has more natural shadow and the material of construction is treated wood: http://www.thalattacamp.gr/uploads/1383.jpg  
2.     Place B wooden mobile home has less natural shadow and the material of construction is crude tree trunks: http://www.thalattacamp.gr/uploads/1388.jpg
Mobile homes and wooden mobile homes are located at the same area, close to the entrance of the camping.

Ние бяхме там миналата година и останах много доволна. В дървените така и не влязох, имаше такива предполагам на А част, които са почти както мобилните, но тези в В част определено не ги препоръчвам, бяха си направо на слънце с някакви навеси и не изглеждаше много приятно за нощувка. За мен така или иначе няма значение, защото ми трябва 6-ца къщичка, а такива има само от мобилните в А част. Тази година сме пак там третата седмица на юни.
Бяхме и за 1 вечер на палатка също ми допадна, стига да си достатъчно добре екипиран, както ние не бяхме  Joy
За капарото препоръчвам да се преведат парите от сметка на ОББ, излиза много изгодно, а тази година позната ми каза, че май има вариант и през пейпал, миналата година изрично ми отговориха, че няма такава възможност.

# 607
  • Пловдив
благодаря за отзива!
е, значи мобилна къща, няма какво да се напъвам за дървеното, на сянка ще е доста по-хубаво...дават го 30 градуса в сандански, където ще нощуваме (една седмица хаха), представям си там ако е такава жега!  Laughing

Влагата усеща ли се в големите мобилни къщи, в които си била? Аз все си мисля, че като не са бетонни сгради, няма какво да се е впило в стените толкова, че да се усети влага...ама може и да бъркам  ooooh!

отдавна не съм ходила някъде за повече от 4-5 дни и ми е много странно, направо не знам какъв багаж да си взема  Joy

# 608
благодаря за отзива!
е, значи мобилна къща, няма какво да се напъвам за дървеното, на сянка ще е доста по-хубаво...дават го 30 градуса в сандански, където ще нощуваме (една седмица хаха), представям си там ако е такава жега!  Laughing

Влагата усеща ли се в големите мобилни къщи, в които си била? Аз все си мисля, че като не са бетонни сгради, няма какво да се е впило в стените толкова, че да се усети влага...ама може и да бъркам  ooooh!

отдавна не съм ходила някъде за повече от 4-5 дни и ми е много странно, направо не знам какъв багаж да си взема  Joy
При нас нямаше влага, но пък бяхме облещени на слънце / лош късмет/. Много беше горещо.

# 609

Плажчетата са пет - Линараки, Пигадаки,Климатария, Криарици и Турколимионас и затова и едната таверна се казва "5 Steps in the Sand" Grinning

Параход, а как се казва този плаж:

М/у другото, снимките ти от последното ходене мнооооооого на юг са мнооооооого добри.
Евалата!

Тъкмо се сетих че трябва да кача и моите от тази прекрасна земя...

# 610
Aaaaa Параход, ей сега погледнах във Фликър (profile    bouquet).

Направо си те задължавам абсолютно подробно да разказваш. Тъкмо съм започнала да правя програмата за 16 дни края на септември и малко от октомври. Надявам се да стигнат за целия Пелопонес.

# 611
Bliss,

малко са...
...но по-добре от нищо...

# 612
Bliss,

малко са...
...но по-добре от нищо...

Не се ослушвай, а давай снимки и разказвай.  Mr. Green

# 613
  • София
Къде са Параходските снимки Crossing Arms?

# 614
Потвърждавам, че са малко дните - на нас 11 не ни стигнаха и за половината, а най-дългият ни престой (нощувки) на едно място бе 2. Но все пак, е добро начало Grinning Ако имах 14-15, с това темпо можеше да направим пълната обиколка. А ако имах 20, щях да прекарам половината от тях в Мани.
Готви се много подробен разказ (вече обещах спам Simple Smile), но ме зарина работа, та не мога да стигна до него. Обаче! Скоро!

Profile,
там на Сикя ли? би трябвало да е някое от малките заливчета на Криарици-север, като гледам накъде е ориентиран. Не ги знам много.

Снимките... ма с разказ ще е по-пълноценно.

Общи условия

Активация на акаунт