На море в Гърция 2014 - IV

• 74 751
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Josefin Да точно така, той просто е пропуснал петицата. Но аз отговорих тук/има същия въпрос/:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.new#new
Става въпрос за хотели 4 и 5 звезди на цени от 40-60 евро, все още има, дори на по-ниски цени. Дала съм пример в отговора...

Phile
Ще те разочаровам за хотел Ornella Beach Resort/по-точно вили/. За целта, за която сме тук е идеален. Преспиване и обиколка на района. Гледка, малък плаж и както знаеш страхотни околности.
Но, този хотел е страхотен пример, как може да се съсипе едно прекрасно място от скапан персонал и надменни собственици.
Защо строите такива "бижута", като не може да ги стопанисвате мили гърци и не само ?
В началото помислихме, че домакините или не са в настроение или не харесват българи.  Да, ама не, с всички и всякога са еднакви, включително с гърците. Единственото, което ги интересува, да си вземат парите, макар те да са малко.
Няма смисъл от повече писане, ако минаваш от тук, спрете и преспете, но за почивка идете на друго място, ние също ще продължим, без въобще да обръщаме внимание на негативите.
Но при тях едва ли почиващи ще повторят и така комплекса се занемарява, и четири звезди ще му станат прекалено много…..
Написала съм нещо интересно, което видяхме сутринта, виж го в темата, която цитирах горе, не е за плаж, за това......Ще ти хареса...
Утре продължаваме......

# 661
  • Luxemburg
Тази година много закъсняваме с резервацията за море. Влизам да прочета и невярвам че сте изписали 4 теми. Зор ще видя в прочитането им. Миналата година за първа година бяхме в Гърция и ми препоръчахте Аспровалта за това което търсих (пясъчен плаж подходящ за малки деца, без вълнения, вятър, камъни и таралежи) и хотела в който бяхме също много ни допадна. Малко не ни допаднаха ресторантите в градчето, но ходихме на плаж на Ставрос където хем плажа беше хубав, хем и имаше хубави ресторанти. Тази година незнам откъде да почна търсенето. Пак сме с малки деца и търсенето няма да е по-различно от миналата година. Много ми хареса една вила на Вурвуро, но от прочетеното разбирам че има една пицария където да се яде и с това май се изчерпват вариантите за хранене. Искам да има няколко хубави ресторантчета. Може да са 2-3 но да са добри. Приемам всякакви предложения. Ще пратя запитвания на местата където сте ми препоръчали миналата година, но всеки нов отговор ще ми е от огромна полза.

# 662
  • софия
Тази година много закъсняваме с резервацията за море. Влизам да прочета и невярвам че сте изписали 4 теми. Зор ще видя в прочитането им. Миналата година за първа година бяхме в Гърция и ми препоръчахте Аспровалта за това което търсих (пясъчен плаж подходящ за малки деца, без вълнения, вятър, камъни и таралежи) и хотела в който бяхме също много ни допадна. Малко не ни допаднаха ресторантите в градчето, но ходихме на плаж на Ставрос където хем плажа беше хубав, хем и имаше хубави ресторанти. Тази година незнам откъде да почна търсенето. Пак сме с малки деца и търсенето няма да е по-различно от миналата година. Много ми хареса една вила на Вурвуро, но от прочетеното разбирам че има една пицария където да се яде и с това май се изчерпват вариантите за хранене. Искам да има няколко хубави ресторантчета. Може да са 2-3 но да са добри. Приемам всякакви предложения. Ще пратя запитвания на местата където сте ми препоръчали миналата година, но всеки нов отговор ще ми е от огромна полза.
Не е съвсем така. Има поне 2 места.  Peace

# 663
...... Много ми хареса една вила на Вурвуро, но от прочетеното разбирам че има една пицария където да се яде и с това май се изчерпват вариантите за хранене. Искам да има няколко хубави ресторантчета. Може да са 2-3 но да са добри.......
Не е съвсем така. Има поне 2 места.  Peace
Поне 5 ресторанта има във Вурвуру, така че хранането няма да ви е проблем, но за резервация там най-вероятно е късно вече.

# 664
А ако се отиде на място как става резервацията, ако не знам гръцки... Sunglasses

# 665
  • София
А ако се отиде на място как става резервацията, ако не знам гръцки... Sunglasses

На английски  Hug И аз не знам гръцки  Sunglasses

# 666
 Peace
Само да видим кога и къде ще ни отвее вятъра

# 667
  • Варна

Поназнайват и малко немски.
В туризма работят и много българки , рускини............

# 668

Google translate на телефона или някое подобно офлайн приложение?
Аз съм си инсталирала речник заради магазините да знаем какво купуваме

# 669
Благодаря Елит, макар и със закъснение  bouquet

# 670
  • София

Google translate на телефона или някое подобно офлайн приложение?
Аз съм си инсталирала речник заради магазините да знаем какво купуваме

В магазина е друго. Там стоките няма да ти отговорят бързо на гръцки. Имаш време да погледнеш думата на спокойствие, макар че никога не ми се е налагало да се чудя над някоя стока. Най-голямата глупост е да научиш някой израз на език, който не знаеш, да го изръсиш/прочетеш под формата на въпрос и после да се чудиш какво са ти отговорили.  Laughing Все пак за отговора, който ще получиш готови изрази и шаблони няма. Трябва с насрещната страна да имате някакви допирни точки (езикови), за да се разберете.  Laughing Но пък както вече се спомена многократно, начини се намират, макар и с езика на жестовете.  Mr. Green Баща ми обичаше да казва: "Заболяха ме ръцете и краката да говоря на гръцки".  Mr. Green

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 02:44 от Тaня67

# 671
Параход, страхотни снимки и разказ.

Момичета, моля, отново, който е ходил на Лефкада, нека сподели мнение за хотел, ресторанти и т.н.

Досега сме били основно на Халкидики, Тасос и Катерини, така че ми се иска да събера малко отзиви за Лефкада.

# 672
  • София
Наложи се да отсъствам за кратко и без нет, та чак сега допрочетох Параход. Параход,   bouquet, чакам специалните указания за мен  Peace

# 673
Атланта,
Лефкада е сравнително голям остров с планински пътища и изборът на хотел трябва да го съобразиш с това кое ще ви е приоритет - лендмарк плажовете в южната част, по-споко плажовете за ежедневна почивка, вечерното оживление и да има къде да отидете (град Лефкада, Василики) или спокойствието (Сивота, Микрос Ялос). Доста е писано назад в този дух Simple Smile
Аз се присъединявам към скорошните писания, че не е най-доброто място районът на Агиос Йоанис. Били сме в него, хотелът беше по-скоро "не" въпреки високата си оценка в букинг, на брега духа ужасно, а малко по-навътре, където бяха къщите, бе по-скоро задушно и с много оси. При Ана бел обаче (доколкото помня) не са могли да стоят на терасата от вятър. Да, близо е до столицата, близо е до част от плажовете, обаче си има и недостатъци.

Туцка,
той разказът не е свършил, затова Grinning Ще седна да допиша за Елафонисос и югоизточния бряг (както и за Коринтския залив). Вашата крайна цел беше Китира с ферибот от Неаполи, нали?

# 674
  • София
Охх, ами оказа се, че фериботът до Китира е сложна работа. Засега само в сряда /както е нашият план да пътуваме натам/ е от Гитио, а не от Неаполи. Затова и се наложи да се откажа от Монемвасия, много сложно стана, а дните са малко. Чакам обаче разписанието за след 01.06.

Общи условия

Активация на акаунт