Лидл ::43::

• 82 449
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • оттам, откъдето започва България
За тази патица така потривах ръце цяла сутрин като я купих, а после ми излезе през носа. Цялата перушина си беше по нея, един час съм я кълвала да я чистя перо по перо и то с личната си пенсета, защото вчера си изрязах ноктите до дъно. Освен това, когато я отворих, отвътре беше замръзнала, а уж беше охладена. Много се ядосах. Вътрешностите не стигат за супа, трябва да поорежеш още месце от нея, шийката също беше вътре. Иначе стана добре с кисело зеле, половинката сготвих, тя се стопи наполовина след като й излезе мазнината. Мислех да я готвя малко "по-така", цяла пълнена, еми мина ми желанието за патка.  Crossing Arms
Относно стопяването на патицата аз съм на същото мнение. Говоря за тези, които бяха на промоция по Нова година. Уж 2 кг и нещо, а накрая успях само едно ядене да спретна с нея. Месото се свари перфектно и е много вкусно, макар че аз бях малко предубедена. Аз преди варене й обрах кожата с голяма част от мазнотиите и въпреки това бульона ми беше пак доста мазничък, но е вкусна.

# 721
Скрит текст:
То и с домашните патици е така,даже са по-жилави -зависи и от вида патици има -неми ,тяхното месо е по-малко и по-жилаво и става само за задушено и такива дето врякат/не гъски /защото на места на гъската се казва патка / ,те са с повече месо. Но по принцип са си мазни и са подходящи по-скоро за задушено или с кисело зеле или пълнени. В тенджера под налягане задушени със вино ,моркови и малко картофи стават страхотно.

# 722
  • UK
Имат много дебела кожа и отделно един пръст мазнина под нея, то като го одереш и нищо не остава Simple Smile Затова си играх да пощя толкова време кожата, че поне коричка да хапнем. Доколкото знам патиците са така, мазнички, търсих рецепти в нета, препоръчва се да се пече на решетка, да се оттича мазнината, а на долното ниво под нея може да се мушне една тавичка със зеле или ориз. Simple Smile Аз я готвих по бързия начин, че се отече и нямах време да се занимавам - зелето и патката в гювеча и 2 - 2,30 часа на умерена фурна.    
Относно панталоните, на снимката в сайта се вижда откъде би трябвало да стигат по принцип:
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-16B6CE21-0D546875/www_lidl_bg/hs. … sl/513.htm?id=220

# 723
Скрит текст:
То и с домашните патици е така,даже са по-жилави -зависи и от вида патици има -неми ,тяхното месо е по-малко и по-жилаво и става само за задушено и такива дето врякат/не гъски /защото на места на гъската се казва патка / ,те са с повече месо. Но по принцип са си мазни и са подходящи по-скоро за задушено или с кисело зеле или пълнени. В тенджера под налягане задушени със вино ,моркови и малко картофи стават страхотно.
offtopic Може ли рецепта?

# 724
Аз се точа на пиците от XXL седмицата. Не съм ги опитвала досега, надявам се да си струват. Поне като съотношение цена-грамаж биват  Mr. Green

# 725
Тук бяха намалени на 3 и нещо вчера.
Скрит текст:
Аз много не готвя по рецепти. Нарязвам патицата на порции ,запържвам леко и слагам в тенджера под налягане /гювеч/. Запържвам леко също лук нарязан на едро - полумесеци, моркови ,целина,чушки -зелена и червена /за колорит/ -пак при патицата ,после малко гъбки може ,картофи,но малко -да не преобладават.Чесън накрая -сега има пресен може и пресен лук. Магданоз,целина листа,нарязани на ситно,черен пипер,червен,дафинов лист,соев сос.1/2 или 1ч.ч. червено вино /може и бяло или лъжица оцет ако няма вино/може и балсамов// С две думи каквото обичаш. Заливам с гореща вода и варя /,ако е в тенджера под налягане е по-малко вода/или пека във фурна в гювеч.  Дано съм ти била от полза. Хич ме няма в обясненията. 

# 726
  • София
Чета, чета, все дрехи и храни обсъждате. Аз да питам за ягодовите растения декоративни ли са?

# 727
  • София
Днес купих прословутата патица, толкова ми я хвалиха.
Скъпия я разряза на 2, еднта част замрзихме.  Вътре имаше и торбичка с дреболии. Кожата на моето пернато беше чиста, не сме я бръснали допълнително. Утре ще моря половинката в чугунена тенджера във фурната. За сега е маринована с подправки в хладилника.
Пиците - за мене стават като за гладен човек. Аз си ги хапвам, но на Скъпия не му харесват.
Все пак - вкусове различни.

# 728
  • Велико Търново
Чета, чета, все дрехи и храни обсъждате. Аз да питам за ягодовите растения декоративни ли са?

Ако са същите, като тези, които имаше преди месец близо, не са декоративни. Даже откъснахме вече една ягода Simple Smile

# 729
То преди месец и бананово растение имаше ,някой откъсна ли банан Simple Smile
Ягодки бих си взела,преместихте ли ги в по-голяма саксия.

# 730
Бре, като че ли другаде китайски тениски и гащи не продават. Голям хит! Да вземат да го преобразуват този Лидл от магазин за храни в магазин за дрехи, че и без това напоследък нищо свястно за ядене на промоция не може да се вземе от там.

Именно-навсякъде основно са китайски, за разлика от немските в лидл Wink
Аз лично съм доволна от качество/цена на продуктите им, и съжалявам че при нас се предлагат сигурно една стотна от артикулите им в Германия.

# 731
Досега каквото съм погледнала или купила, все е било китайско или от региона. Но с не лошо качество, да. Е, възможно е детските наистина да са немски, тях не съм ги оглеждала. Ако е така, извинявам се и вече разбирам защо е този ентусиазъм.
А относно другото - малък пазар сме.

# 732
Заслушайте се следващият път когато пазарувате в Лидъл какви немски хитове пускат. Всеки път са едни и същи.  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 733
  • Варна
Не са немски дрешките, пише Произведено в Бангладеш Laughing

# 734
  • UK
Значи са бангладешки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт