Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 427
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • в 1001-та нощ
Перфектно те разбирам  Confused като идваше ред да храня с проблемната гърда - се чувствах, като на електрическия стол. Имах лек оток на ареолата - все едно е бил предъвкана ....

Сега вече - само да усетя леко дразнене и мажа, мажа ... а преди някак - чаках да миуне, да загрубеят ... Hug Мислех на лекар да ходя, тук писах .... Blush

Веси, не е лесна и твоята, дали честото слагане на гърда не провокира повечето мляко? Може би е рано за режим, но в последствие - предполагам би въвел ред  Blush

# 361
Перфектно те разбирам  Confused като идваше ред да храня с проблемната гърда - се чувствах, като на електрическия стол. Имах лек оток на ареолата - все едно е бил предъвкана ....

Сега вече - само да усетя леко дразнене и мажа, мажа ... а преди някак - чаках да миуне, да загрубеят ... Hug Мислех на лекар да ходя, тук писах .... Blush

Веси, не е лесна и твоята, дали честото слагане на гърда не провокира повечето мляко? Може би е рано за режим, но в последствие - предполагам би въвел ред  Blush

Още от самото начало кърмя на поискване, просто сега се опитвам да я слагам по-често да суче от проблемната гърда докато отшуми проблема. Режим все още нямаме установен, но се надявам скоро и това да се случи. Иначе честно казано сега положението с повечето кърма е значително по-добре от първия път. Тогава нямах опита, който имам сега и ме съветваха на всяко кърмене да предлагам и двете гърди и аз слушах - със сигурност това доведе до още повече мляко. След първия месец малката си спеше по цяла нощ а на мен ми се налагаше да ставам да цедя, че иначе положението ставаше нетърпимо. Бях стигнала да цедя по литър на ден само за облекчение а не до край. Чак след 6-тия месец нещата се нормализираха. Сега именно базирайки се на този си опит започнах от самото начало на хранене да предлагам само едната гърда и както споменах в предишния си пост цедях само 1-2 пъти дневно по около 100 мл. от двете гърди (на фона на първия път сега си е направо нищо Simple Smile ) Тогава дори като започнах захранването приготвях кашите с кърма, домашни пюрета също - за да не ходи зян кърмата Simple Smile Честно казано предпочитам да има в повече отколкото да не достига, така че не се оплаквам - надявам се този път по-бързо да се отрегулират нещата.
Сега като за начало да се преборя с мастита, другото после вярвам че ще се напасне.
Благодаря още веднъж за подкрепата  Hug

# 362
veselkapetkova , преди няколко дни и аз бях със запушване. Както и ти си писала, оправих се по този начин, топли компреси преди хранене и студен зелев лист след. Пих и лецитин. След два дни температура обаче, реших да отида на лекар и той ми каза да продължавам по същия начин.Алена ме беше посъветвала, за топъл душ и под душа изцеждаш и това много ми помогна, даже мисля, че беше най - ефективно, защото топлия компрес доста бързо изстива. Но да знаеш, кърмата доста ми намаля след това, наложи се и да дохранвам.
Да се похваля обаче момичета и чукам на дърво, май си върнах лактацията в границите на нормалното и днес си имам мляко, не съм дохранвала -  ура  Grinning
И Спасимир си повръща, забелязах, че предишните дни, когато нямах кърма почти не връщаше, а днес си повръща доволно  Simple Smile и много хълца  Rolling Eyes.

# 363
veselkapetkova , преди няколко дни и аз бях със запушване. Както и ти си писала, оправих се по този начин, топли компреси преди хранене и студен зелев лист след. Пих и лецитин. След два дни температура обаче, реших да отида на лекар и той ми каза да продължавам по същия начин.Алена ме беше посъветвала, за топъл душ и под душа изцеждаш и това много ми помогна, даже мисля, че беше най - ефективно, защото топлия компрес доста бързо изстива. Но да знаеш, кърмата доста ми намаля след това, наложи се и да дохранвам.
Да се похваля обаче момичета и чукам на дърво, май си върнах лактацията в границите на нормалното и днес си имам мляко, не съм дохранвала -  ура  Grinning
И Спасимир си повръща, забелязах, че предишните дни, когато нямах кърма почти не връщаше, а днес си повръща доволно  Simple Smile и много хълца  Rolling Eyes.
Благодаря svusy продължавам в същия дух и аз и се надявам скоро да се похваля, че проблема е отшумял. За намаляването на лактацията при мастит четох, че е нормално и че след като се оправи проблема в общия случай и лактацията се възстановява. Иначе под душа изцеждам и аз колкото мога но на ръка ми е по-трудоемко отколкото с помпата, затова комбинирам.

# 364
Момичета пиете ли някакви витамини докато кърмите? Аз хич не обичам мляко и млечни а нали му трябва калции на това бебче за костите.

# 365
  • в 1001-та нощ
Аз пия  Peace

За костите е хубаво да се дава вит.Д  Peace

Една снимка от днес  Blush

# 366
  • София
 И аз се чях замислила точно как  да си набавям калция,като млякото е амерген и не го препоръчват..

# 367
някакви препоръки какво да си купя? вит д започнахме от днес. Много е сладък малкия Руни

# 368
  • София
Viliana89, нищо няма да стане от млякото, по-скоро е важно какво мляко приемаш. Киселото мляко и сиренето (истински) са си ок за консумация. Иначе калций можеш да си набавяш и с тахан, портокалов сок и други растителни източници - потърси в нета, има много информация. Можеш да си правиш тахан с мед и орехи или тахан с мед и лимони - не се тревожи за меда - бебето не трябва да го консумира директно, ако ти си хапваш - нищо няма да му стане.

a.l.e.n.a., много се е вчовечил и пораснал на вид Руни, пу-пу! Simple Smile

# 369
аз не се вманиачавам толкова какво ям от всичко по малко с изключение на ягоди просто не съм фен на млечните то това истинското сирене ми мирише неприятно опитах да го ям ама  Sick благодаря за инфото ще потърся...Тези лохии още ми се точат продължавам и да се мия с тетра така и не питах доктора докога да я ползвам заради епизиотомията  newsm78

# 370
Добро утро! Влизам да се похваля, мисля че успях да обърна процеса. Тази нощ не съм вдигала температура, и гърдата е по-малко болезнена. Продължавам все пак с цеденето и компресите, тъй като от вчера следобяд напипвам една малка бучица в горната част на гърдата близо до мишницата.
Viliana89 и аз пия витамини - от същите, които пиех и през бременността (Пренатал), че откакто родих се усещам че организма ми не е в най-добрата си форма. Иначе за яденето и аз опитвам да не се вманиачавам, но все пак се старая да ограничавам приема на някои храни заради коликите на малката - напр. прясно мляко, цитруси, бобови, шоколад, ягоди, мъхести плодове.
a.l.e.n.a. много е сладък Руни, ще опитам и аз да пусна някоя снимка в най-скоро време Simple Smile

# 371

Здравейте на най-готините  мами   smile3525

a.l.e.n.a колко много е пораснал малкия Руни,сдладурче е той,пу пу пу   Heart Eyes
Видях се и на първа страничка,благодаря за което   :bouquet
Пробвах както ме посъветва и няколко пъти не цедях преди хранене,а направо слагах Боян на гърда,суче си около 10/15 минути на всяка и толкова.После си е кротък,но като че ли си примлясква нещо с устичка ,пак изцедих около 30 мл,ами излапа го.Май така ще я караме докато мога newsm78

Аз пия малко мляко с кфето и кисело ям сутрин с ленено семе и овесени ядки,че имам проблем с ходенето до тоалетна и това много ми помага.

# 372
  • в 1001-та нощ
Мисля, че когато и да му предложиш шише - няма откаже нещо "на готово"  Blush

По-скоро има смисъл - 1-2 седмици да се храните без шише и ако не качва - тогава да се дохранвате така  Blush

Веси  bowuu много се радвам, както и за svusy, че си върна лактацията  Heart Eyes newsm76

# 373
# 374
Здравейте и от мен!a.l.e.n.a.,много е пораснал малкият мъж,страхотен е,да ви е жив и здрав  Hug
Ние сме на АМ от около 3 седмици вече и като гледам,другите бебчета имат от 2 до 4 наакани памперса,а нашия е само един  Confused Когато дойде време да се изхожда е много мъчително,зачервява се,не плаче,но доста време му отнема.Иначе е кашесто,жълто,надявам се да е нормално така.Апетит имаме,яде си дори повече отколкото трябва.Днес ставаме на един месец Simple Smile Пожелавам на вас и вашите семейства щастливи и спокойни дни,пълни с детски усмивки.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт