Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 391
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • в 1001-та нощ
На фонтан ли повръща? -
...

не само леко изтича от устенцата

При Руни се случва, когато преяде  Peace

Sun~shine, преценка на лекаря, какво да кажа, но аз съм го коментирала на няколко места, затова така спокойно "споделям"  Hug

Дори мисля по-нататък да дам и протексин рестор  Blush

# 571
аз пък се чудя защо Даниел повръща повече когато е на гърда отколкото на шише  newsm78 от вчера сме изцяло на гърда доволен си изглежда пак на 3 часа търси да яде ама връща малко повече но не на фонтан

# 572
Въпрос до ЛЛЛ момичетата
Момичета, пак имам нужда от съвет. От самото начало моята сладурана е на кърмене на поискване, като общо взето яде на час. Мислих си, че като влезнем във втори месец нещата ще се регулират постепенно, но не- продължаваме по същия начин. Пълни доволно памперси, сама пуска гърдата и заспива след това, но след час-час и половина пак иска да яде. Днес след поредното сукане( около 10 мин) реших да я измеря контролно и видях, че е изсукала едва 50 грама, а предполагам, че трябва да изяжда поне 3 пъти повече, за да се засити за по-дълго време. Започвам да си мисля, че нямам достатъчно кърма, макар гърдите ми често да са напрегнати, а след сукане все още да има мляко в тях. Чудя се дали е удачно да започна да се доизцеждам, за да увелича производството на кърма? Ако разчитам само на бебката май няма да стане, а това ядене през час е доста изнервящо. Захапва добре гърдата, суче с апетит, но се отказва( изморява) твърде бързо. Не знам как да процедирам. Първия месец качи към 700гр.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 11:33 от BettyBoop

# 573
  • в 1001-та нощ
BettyBoop  Hug коментирали сме в темата, че млякото се усвоява за 30-40 до 60 мин; и повече да изсуче - пак за толкова време ще го усвои, само ще е в по-голямо количество Simple Smile

Може би такава вместимост има на стомахчето Simple Smile

Мисля, че имаш достатъчно мляко, след като гърдите се напрягат Simple Smile Аз има достатъчно и без да са напрегнати изобщо Simple Smile

По-скоро, мисля - действията трябва да са в посока - да не се отказва бързо, примерно - като започне да се унася - аз правех компресия - така теква мляко и детето се "разбужда", също мия дупето в такъв момент (не повръща), ставала съм - като направя едно кръгче в стаята - се разбужда .... е, разни такива Simple Smile  Heart Eyes

Ние сега сме в периода с коликите и буденето по никое време с малко сукване е от колики - боли го,  като го гушна се сгъва в мен, изкарва газове, суква малко, успокоява се и заспива пак .... реално не се е събудил от глад, но и хапва малко Simple Smile

# 574
a.l.e.n.a, тя не винаги заспива. Ето сега след поредното сукане( пак към 50 грама) си стои будна, отказа ми доста упорито гърдата, така че да ми стане ясно, че не мога да я накарам да яде още Simple Smile. Иначе детето си е добре- доволно е, има си бузки, качва макар и не много бурно. Просто този режим ме побърква вече. Зърната ме болят ужасно , а нямах проблеми с тях, не мога да излезна никъде, защото не ми е удобно навсякъде да я кърмя. В чудо съм се видяла вече. Искрено завиждам на мамите, чиито деца си сучат през няколко часа Simple Smile
Между другото започнах да давам Абоколикен. Мисля, че са доста по-добре нещата, макар че по цял ден пак се пъне и пърди като голям човек. Имам чувството, че колкото по-често се храни, толкова по-зле и става на стомахчето.

# 575
  • в 1001-та нощ
Разбирам те  Hug повечето сме така  bowuu

Според мен - в първите 40 дни - организма на майката се напасва към нуждите на бебето 0 колко кърма да произвежда  Peace

А периода с по-разредени хранения - да му се надяваме към 3 месец Simple Smile

От баткото си спомням, че сме коментирали, че за денонощие децата трябва да изсукват около 700 мл мляко, които може всякак да са разпределени в денонощието. Сега може да изсуче 50 мл, после 100 мл ... после 75 мл ....

# 576
BettyBoop и моят бебок от 2 - 3 дни започна да хапва през два часа.Преди това хапваше през три и предната вечер се бях похвалила, че е направил по - голяма пауза през нощта, но уви снощи се буди през около два часа да суче. И аз имам кърма, не заспива на гърда, суче си 10 минути, понякога и по - кратко и отказва гърдата. Не за друго, но за излизането е много неприятно. Като се нахраним и докато се облечем и излезем, за разходка е останал само половин час до следващото хранене.
И аз се чудех дали изсуква достатъчно за тези 5 минути, вече ми е трудно и да го претегля, защото непрекъснато се движи и везната варира в порядъка на 200 грама и единственото по което се ориентирам са количеството напишкани  и наакани пелени, които са в рамките на нормалното. Ще ми е интересно да прочета отговора на ЛЛЛ. За сведение с помпата реших да се изцедя преди хранене  да не го дразни силната струя и сигурно за две минути, изцедих 50 мл. newsm78. И се надявам, той за 5 минути да си поема достатъчно.

# 577
А случвало ли Ви се е да се стряскат, като разперват ръчички докато спят? Защото от два дни на нас ни се случва.

# 578
Зрдавейте ЛЛЛ,
[/color]
Имам следният въпрос, относно съхранението на кърмата в хладилник и фризер?
Колко дни мога да съхранявам кърма в хладилника и след като престои там и не е изпапкана, мога ли да я преместя във фризера и за коко време?
Благодаря предварително за информацията, която ни давате.

ПС. Извинявам се, ако некъде преди това сте го писали, но нямам много време да чета назад.

Поздрави,  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 15:18 от desita81102

# 579
А случвало ли Ви се е да се стряскат, като разперват ръчички докато спят? Защото от два дни на нас ни се случва.
Много често ни се случва, като напоследък (през последните 3-4 дни) забелязвам, че това "стряскане" се получава в следствие на някой по-силен шум, породен от несръчието на мама!  Blush

# 580
Това е естествен рефлекс, типичен за малките бебета (на Моро мисля, че беше).
Т.е. нормално е и няма нищо притеснително.
Неприятното е, че може да ги провокира да ръкомахат много и това да ги изнерви и разплаче.

# 581
  • София
И моята сладурка се  стряска така. Особено като я къпем. Мм я държи стабилно, по тя постоянно се клатушка, върти и има чувството, че пада  ooooh! понакога неволно успява да се захване за ръкав,яка, пръстче... за по-сигурно,ако я пуснем..  Blush

# 582
Много ми е сладко като се стряскат, като котенца са  Heart Eyes

И моят младеж суче вече по 5-10минутки, но му стига за 3-4 часа. При мен тече много и млякото буквално му се излива в устата, той само трябва да гълта. Понякога се изнервя, защото иска да си почине, а то продължава да тече, но тогава просто го вдигам да оригне (все още ни трябват 3-4 оригвания за спокоен сън). Коликите още ги няма, очаквам да ни се стоварят с гръм и трясък, прекалено наивно би било да си мечтая да ни се разминат  Grinning

# 583
Sun~shine, ох, поуспокоих се, защото при нас  е абсолютно същото, млякото направо се излива и той само гълта ли, гълта. И все се притеснявам, че за толкова кратко може и да не се е нахранил и започвам да го мъча, предлагам му гърдата, той засуква и като му пусне мляко, започва да се ядосва и плаче, обаче вече спрях, колкото толкова. Явно му е приятно да си суче, но просто не е гладен вече newsm78 и на дневен ред идва залъгалката. Simple Smile

# 584
BettyBoop, все едно за моето дете говориш, само дето тя е вечно гладна и само търси и скимти. Имам чувството, че никога не се наяжда, а е качила над 1кг за 1мес. и продължава да качва добре, но аз все едно не съм човек от умора и все си мисля, че не е нормално да е вечно търсеща.  Rolling Eyes Вечер додавам изцедена кърма само, защото откак я изкъпем до към 23ч. тя още само спи на гърдите ми и поцоква вяло... За лактацията и аз се притеснявам и искам да я увелича...  Confused
Иначе вече се усмихва, гука от време на време..разтапя сърца с две думи.  Heart Eyes
Бяхме и на ортопед- нямало нищо притеснително, но поради ниското рождено тегло да сме ѝ слагали ортопедични гащи денонощно до 5мес. Единодушно решихме да не го посещаваме втори път.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт