Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 386
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София
М дам. И ие сме на кърма и АМ и не акаме редовно;( Сега по препоръка на лекарката добавяме в АМ някакъв лаксативен чай.От вчера го правя, но за сега ефект не виждам. Накараха ме 2 пъти да й слагам по половин свещичка и направо ми спря сърцето като я гледах как плачеше след това. Иначе аз давам само Био гая. Много момичета твърдят, че техните бебчета тя ги разхлабва, но при нас няма този късмет. Силно се надявам, че този чай ще оправи нещата че иначе не ми се мисли.
За спането- ами ние спиме доста, особено ако сме навън. Таме нон стоп спане. Вкъщи е по-сложно но успявам да я приспя някак си. Събужда се и тя като Руни от някое пръц. Колики нямаме според доторката. Иначе е доста търпелива милата. Само се гърчи докато отмине неразположението и пак заспива. Звук не издава или съвсем малко. Но и каката ми беше така;)

# 556
Силиконовите протектори са по-малкото зло, според мен.
При кърменето на дъщеря ми много се бях притеснила, защото ту сучеше само през протектор. Но реших, че важното за мен е да суче, другото са подробности.
Тя беше на 2,5 месеца, когато сама отказа да суче с протектора. По същия начин, когато беше на 6 мес. отказа и биберон-залъгалка.
Т.е. моето мнение е, че по-добре да кърмиш с протектор, отколкото да спреш, защото еди-какво-си. По-добре биберон-залъгалка, отколкото засмукан пръст или нервен плач.
Аз ползвам само залъгалката в аспекта 'и аз съм човек, имам нужда от малко спокойствие', не давам вода, чай, нещо в шише и т.н.

# 557
И ние сме така един по дълъг съм примерно час и после дремне и се събуди
Ако е в слинга спи  Simple Smile
Сега непрекъснато иска да суче  #Crazy
Не признава залъгалки и не настоявам сложа даден момент поиска тогава ,понякога ми се иска че направо съм ходещ биберон  всеки плач минава на гърда дори и хълцането
Ще и паднат бузките вече Simple Smile
Дано продължим Simple Smile
За дълги паузи най много 3 часа през ноща
Може би и тя израства и се регулира кърмата и давам непрестанно
Дано в скоро Simple Smile
Акото ни е по 5-6 пъти все още и е кашаво;)

# 558
elfi 80 благодаря за отговора и аз мисля към края на месеца да отида да видя как съм с вътрешните шевове че не питах кога минават.

Ако имаш притеснения, задължително направи един преглед. По-добре така. При мен, заради един нелеп спазъм... добре, че се разминах с навременно абразио..

# 559
Ние последните дни трудно заспиваме. И сме доста неспокойни и изнервени. Явно от коликите, много се засилиха, въпреки Инфакола. Дори храненето не помага - мята се, напъва се, въобще не поглежда гърдата и се храни доста вяло последните дни.
Ние също акаме по-рядко отпреди - 2-3 пълни памперса дневно. Най-дългата ни сън пауза Simple Smile е 4 часа, предимно през деня. малко нощни птици си падаме.  Blush

# 560
Tony_st, благодаря ти, вече ще знам къде и аз да си проверявам съвместимостта на лекарствата с кърменето Peace

A.l.e.n.a - казваш БиоГая е добре поне 2 месеца, а вчера в Токуда ми казаха вече да я спирам  newsm78  Забравих да питам защо....въппреки това мисля да му дам още една опаковка. Той наддава доста бурно, но какво общо би имало това?

Тази нощ направихме първата по-дълга пауза - от 23:00 до 04:30, след което продължи да се буди през 3 часа. Дойде ми много добре  Grinning

# 561
И при нас тази нощ имаше дълга пауза, от 8.30 до 2 часа, за сметка на това, че вчера почти цял следобяд и вечер не беше спал, така се беше изнервил, че не искаше нито гърда, нито биберон, само мрънкаше, дори и на ръце.Накрая като го изкъпах се поуспокои , нахрани се и заспа непробудно, чак направи 5 часа  дълбок сън. Simple Smile

# 562
Здравейте майчета,
незнам до сега дали е ставало дума, но какво ще кажете да се съберем някой път да излезем априлските майки! Идеята взех от други майки септемврийки които излизат и се събират редовно Simple Smile става дума за София. Аз съм близо до западен парк, ако има някоя мама наблизо нека пише и да се виждаме. Поздрави от мама Креми и бебе Криско!
П.С за 20дни сме качили 1200 и 1см . изцяло на кърма сме хихихи

# 563
При нас будуването е все повече през деня , спи за по 1ч. най-много два .Вечер като го изъпем и напълни коремчето заспива дълбоко ,чак до 1ч. когато му е следващото хранене.
Коликите при нас не са много силни,беше някъде на 10 дни ,когато започнах да му давам по 2 капки Коликинд,но те са хомеопатични и нямаха особен ефект,освен че разбрах ,че му действат разхлабващо.
След това минахме на Колийв по препоръка на педиатърката и определено му действат добре,само дето са трудоемки за приготвяне...но това не е от значение.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 12:55 от t@to

# 564
Ние сме на 26 дена вече! Изцяло на кърма, искам да Ви попитам нормално ли е почти при всяко хранене да повръща. И още нещо ме безпокои пъпчето не се е затворило, и немога да я къпя цялата все още, дайте ми съвет!

# 565
На фонтан ли повръща?

Пъпчето - при педиатъра. И ние не се къпем все още целите.

# 566
И моята госпожица будува много вчера, ама наистина много Sad до обяд беше добре, но от 1 часа какво й стана... заспа чак към 11.30 вечерта. На няколко пъти уж заспива и максимум след 5 минутки пак отваряше очите... Май направихме рекорд по брой кърмения вчера... много плака и се свива милата явно коликите бяха много силни. Иначе като заспа към 11.30 откара до към 4.30 и добре че беше така че и предната нощ почти не спахме и едва издържах вече. Общо взето при нас някои дни са много спокойни и ги проспиваме почти целите, друг път е в другата крайност рев до небесата. Днес например се буди само за ядене явно си наваксва вчерашното будуване.
Иначе сутринта я водих на молитва че днес направи 40 дни и беше много кротичка в църквата Simple Smile
За акането напоследък и тя много разреди, понякога е веднъж на 1-2 дни, после се нормализира и си върши работа по няколко пъти на ден. Сега последните дни пак ака по-рядко но акито си е с нормална консистенция, затова смятам че не е запек. Каката и тя ми правеше такива номера, стигали сме до 4 дни без да ака и все се притеснявах, но педиатърката казваше че е нормално.
radostd14, моето голямо дете повръщаше до доста късно след почти всяко кърмене като оригваше, бях свикнала с това и го считах за нормално (а и лекарката твърдеше че е ок). Сега малката повръща ако много се напъва или ако я оставя легнала скоро след хранене.

# 567
На фонтан ли повръща? - не само леко изтича от устенцата

Пъпчето - при педиатъра. И ние не се къпем все още целите. в понеделник или вторник сме на преглед и ще каже

# 568
И моята госпожица будува много вчера, ама наистина много Sad до обяд беше добре, но от 1 часа какво й стана... заспа чак към 11.30 вечерта. На няколко пъти уж заспива и максимум след 5 минутки пак отваряше очите... Май направихме рекорд по брой кърмения вчера... много плака и се свива милата явно коликите бяха много силни. Иначе като заспа към 11.30 откара до към 4.30 и добре че беше така че и предната нощ почти не спахме и едва издържах вече. Общо взето при нас някои дни са много спокойни и ги проспиваме почти целите, друг път е в другата крайност рев до небесата. Днес например се буди само за ядене явно си наваксва вчерашното будуване.
Иначе сутринта я водих на молитва че днес направи 40 дни и беше много кротичка в църквата Simple Smile
За акането напоследък и тя много разреди, понякога е веднъж на 1-2 дни, после се нормализира и си върши работа по няколко пъти на ден. Сега последните дни пак ака по-рядко но акито си е с нормална консистенция, затова смятам че не е запек. Каката и тя ми правеше такива номера, стигали сме до 4 дни без да ака и все се притеснявах, но педиатърката казваше че е нормално.
radostd14, моето голямо дете повръщаше до доста късно след почти всяко кърмене като оригваше, бях свикнала с това и го считах за нормално (а и лекарката твърдеше че е ок). Сега малката повръща ако много се напъва или ако я оставя легнала скоро след хранене.

Да мисля, че като я сложа легнала и тогава малко връща.

# 569
Не я слагай веднага.Аз правех тази грешка ,като се прибрахме от болницата,но майка ми се намеси и ми се скара,каза че трябва да го подържа поне няколко минути  леко изправен  преди да го сложа в креватчето и определено има ефект ...е пак връща по малко,но не е след всяко хранене Peace

Общи условия

Активация на акаунт