Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 37 300
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Atrakcia   bouquet

Благодаря ти.

Будя го, за да не прави дълги паузи, но събуждането наистина е проблем. Давам и на двете гърди докато иска. Имаме обаче колики вече и доколкото четох, редовното хранене не било препоръчително, тъй като стомахчето не може да отпочине, а отделно усложнява и коликите. Вчера след такова хранене плака неистово часове наред.  Rolling Eyes Прилагам и компресията, но ако е заспал, както се случва в повечето случаи - ефект няма. Понякога за 15 минути изскуква 70 грама, друг път на 40 минути- 30 грама.
Има страхотен сукателен рефлекс, каза лекарят, така че не това е проблемът. Продължавам с опитите и дано се получат нещата.  Praynig Както Dao каза, наистина е много важно да сме спокойни. Всичко вървеше по мед  и масло при нас- наддаваше по 80 грама на ден, беше лаком и имаше кърма... и една стресова ситуация около възстановяването ми доведе до тук.  Confused

# 196
Момичета, извинявам се че не съм прочела всичко и доста изпуснах, но до вчера бях в болницата.
 На 23.04.2014г. се роди моето момче Спасимир 2950/ 50 см.
 Наложи се спешно секцио, но всичко мина благополучно и даже вече си се гушкаме вкъщи.  Simple Smile
Хубав ден на всички, а щом мога ще наваксам с четенето  Hug

# 197
  • в 1001-та нощ
Добре дошли у дома  Hug

Nia_Nia_Nia, в статията - дали е сито бебето - мисля в нея - четох, че кърмата се усвоява много бързо - за 30-40 мин, до 60 мин .... Така, че според мен е възможно, ако детето се събуди от колика - да иска да суче за успокояване  Peace

Наблюдавам го Руни  - нахранил се е и е спокоен, след около 1ч - 1ч 30 мин - се разбужда от колика - с напън и зачервяване - гушкам го - от позата изкарва каквото има по-леко - почти веднага, после цоква малко и се унася пак. Самото хранене - не е както, когато е гладен  Blush

Когато е гладен се храни по-продължително и с по-силно сукане, пак се изхожда, но голямото хранене е през 3 часа  Peace

Понеже не работя в момента - не ми пречи да съм му на разположение по всяко време, в което желае  - да го гушна, малко да суче ...или повече  Peace

Наистина изтощително е нощем, особено когато иска да ми е все в ръцете .... и аз се унасям и се събуждам след час-два - спящо седнала ... той в скута ми .... Обаче - ще изкарам някак още 2 месеца  Peace

Денем страшно ми помага люлката - в момента, в който се успокои и нахрани - го оставям в нея - да се люлее и се размрънква само от колики или глад  Peace Разбира се, не може да е само в люлката, но през това време мога да свърша нещо, а той е край мен  Peace

# 198
a.l.e.n.a

Да, коликите го лъжат, че е гладен. Давам и тогава, въпреки препоръките да не се дава на често, защото засилва болките в коремчето. Проблемът е, че при нас няма солидно хранене на 3 часа. Солидното хранене е в най-добрият случай 70 грама, което е недостатъчно за неговите дни. А изглежда сит. Но, не качва. Искам и през нощта да му давам, вдигам го, слагам го на гърдата, но не иска. Или е едно безкрайно побутване и опит за събуждане, а резултатът е 15 грама за 20 мин. примерно.
Ще започна за цедя... да додавам кърма, ако има. Ако не - АМ...  Confused

# 199
  • в 1001-та нощ
Според мен е хубаво да го храниш колкото често иска и по колкото иска. В началото е неудобно за майката - става зависима от детето, но с времето - то започва да изсуква повече и на рядко.  Peace Периодът на адаптация и укрепване - трябва да "се преживее"  Blush

Ако не го ограничаваш или рамкираш - би изсукал повече и би качил повече  Peace

За коликите даваш ли нещо?

# 200
  • София
Привет и от мен!
Ние в момента сме на смесено хранене. Всеки път почти давам да суче и от двете гърди, но за съжаление количеството е малко.После се дохранваме с АМ.Боря се още да си върна лактацията, защото като знам колко много мляко имах до 5тия ден след изписването от болницата, направо не мога да проумея как така намаля драстично от днес за утре.
Но следващите дни ще покажат дали ще стане или ще си останем на смесено хранене.
Целувки от мен и горе главата момичета! Нещата винаги стават така както трябва. Осъзнаваме го на по-късен етап и тогава разбираме че нервите ни са били излишни:)

# 201
Atrakcia   bouquet

Благодаря ти.

Будя го, за да не прави дълги паузи, но събуждането наистина е проблем. Давам и на двете гърди докато иска. Имаме обаче колики вече и доколкото четох, редовното хранене не било препоръчително, тъй като стомахчето не може да отпочине, а отделно усложнява и коликите. Вчера след такова хранене плака неистово часове наред.  Rolling Eyes Прилагам и компресията, но ако е заспал, както се случва в повечето случаи - ефект няма. Понякога за 15 минути изскуква 70 грама, друг път на 40 минути- 30 грама.
Има страхотен сукателен рефлекс, каза лекарят, така че не това е проблемът. Продължавам с опитите и дано се получат нещата.  Praynig Както Dao каза, наистина е много важно да сме спокойни. Всичко вървеше по мед  и масло при нас- наддаваше по 80 грама на ден, беше лаком и имаше кърма... и една стресова ситуация около възстановяването ми доведе до тук.  Confused

Nia_Nia_Nia , да, Дао е права, че спокойствието е много важен фактор. Следването на собствените инстинкти и доверяването в сигналите на бебето, често е удачен вариант.

Както е писала a.l.e.n.a кърмата се усвоява за 30-40 мин до около час. Затова при кърмените бебета не е необходимо да се спазват определени интервали.  След този интервал не е необичайно бебето да е гладно. Това често хранене не натоварва бебешкото стомахче, напротив, осигурява му чест достъп до гърда, което влияе добре и на лактацията. Кърмата е в перфектен баланс към нуждите на човешкото бебе и при кърменето няма причина за подобни притеснения, че честото кърмене може да  доведе до претоварване на стомахчето.

# 202
  • в 1001-та нощ
Bunnie  Hug страхотен пост  Heart Eyes  bouquet

Аз, като се замисля - може и всичко да е наред с млякото, но ти ако очакваш препълнени гърди с редовно сучещо голямо бебе - няма как да стане  Peace

В началото и моите гърди бяха едни каменни буци, но сега с това хранене на посискване и когато му щукне - често са супер меки  Blush Случва се да натежат, ако съм излизала и съм му дала кърма с шишето .... примерно - като вчера на прегледа  Peace След това имах поналяти гърди  Blush Иначе не са, но мляко има и той си суче. Ако подам по-празната гърда - ръмжи и се върти и подавам другата  Peace

В този ред на мисли си мисля дали очакванията ти за пълнота на гърдите не са малко над нормалното за ситуацията  Rolling Eyes

# 203
  • София
Момичета, да докладвам - качили сме 1300 гр и сме пораснали с 3.5 см, доволна съм. Не се отказвайте до последно. Мисля, че излишно изхабих много нерви в началото и то основно заради намеци от странични хора, неориентираност и т.н. a.l.e.n.a. е права - трябва да жертваме нашия комфорт и навици в името на това детето да получи най-доброто от нас.

Nia_Nia_Nia, бебка докато спеше повече покрай жълтеницата аз цедях, но не толкова, за да я дохранвам, а за разработване на каналите - не целях количество, а качество и ръчното цедене свърши работа, освен това е и по-щадящо, независимо, че за мен беше болезнено. Освен това покрай запушването установих, че като я поставям да суче от една и съща гърда в различни пози суче по-дълго активно. Обяснявам си го с това, че се отварят нови каналчета. Затова като видя, че се успи и суче кратко при стандартната поза, я поставям върху мен или под мишницата ми или сме успоредно в леглото - засуква гърдата от различен ъгъл и суче активно и по-дълго.

# 204
  • в 1001-та нощ
Dao  Peace много точно си забелязала за позата и каналите  Peace Аз го установих при помпането - защото тогава физически виждаш от къде излиза кърмата - при промяна на позицията на фунията - кърмата излизаше от различни каналчета  Peace

# 205
Здравейте мамчета!

да споделя с вас, че ние май май преборихме коликите (да не чуе дявола  Praynig).
След като няколко дни точно в 5 следобяд дребния започваше неистово да реве и да присвива крачета към корема в продължение на 3 часа, от 4 дни няма и следа от такова нещо. Още от първия ден с коликите давам капки Бонисан на Хималая. На третия ден си спи вече спокойно и няма проблеми. Капките са билкови и му давам 3 пъти на ден по 5 капки. Много съм доволна!  Simple Smile

# 206
  • Пловдив
Здравейте момичета и аз да се включа,
на 23.04. в 10:30 се роди нашата
дъщеря Андреа 3,800кг, 50см., секцио.
Вече сме си вкъщи.

# 207
Според мен е хубаво да го храниш колкото често иска и по колкото иска. В началото е неудобно за майката - става зависима от детето, но с времето - то започва да изсуква повече и на рядко.  Peace Периодът на адаптация и укрепване - трябва да "се преживее"  Blush

Ако не го ограничаваш или рамкираш - би изсукал повече и би качил повече  Peace

За коликите даваш ли нещо?

Алена, той беше лаком. Сега сякаш не иска да се храни  Sad Не се буди нощем и прави 6 часови паузи. дори да го събудя, спи му се и не иска. През деня пак заспива на гърдата. Не плаче защото е гладен. Странно, но е така. Плаче заради коликите или ако е мокър.  Cry А всичко вървеше повече от добре в началото. Засука още часове след раждането,, сякаш цял живот го е правил и наддаваше по 80 грама на ден.  ooooh! Дано потръгнат нещата, полагам усилия. Хранихме се повече от час с кандардисване преди малко.

# 208

Nia_Nia_Nia, бебка докато спеше повече покрай жълтеницата аз цедях, но не толкова, за да я дохранвам, а за разработване на каналите - не целях количество, а качество и ръчното цедене свърши работа, освен това е и по-щадящо, независимо, че за мен беше болезнено. Освен това покрай запушването установих, че като я поставям да суче от една и съща гърда в различни пози суче по-дълго активно. Обяснявам си го с това, че се отварят нови каналчета. Затова като видя, че се успи и суче кратко при стандартната поза, я поставям върху мен или под мишницата ми или сме успоредно в леглото - засуква гърдата от различен ъгъл и суче активно и по-дълго.
[/quote]

Ще пробвам различни пози, добра идея.   bouquet

# 209
  • София
A.l.e.n.a ами аз си знам вече какви са ми възможностите.Щото имам кантар и сега меря да видя колко изсуква. Не ми тежи, даже ми е интересно:) Освен това виждам колко време суче активно и после колко време си суче уж без да преглъяа и си поспива.
Но каквото такова. Колкото изкараме с кърмене все ще е добре за бебка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт