Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 37 299
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Nia_Nia_Nia , все едно говориш за моето дете, но то поне паузи не правеше. С помощта на консултантите тук и упоритостта ми, нещата при нас вървят бавно и уморително за мен, но успешно за нея. Оказа се също като при теб, че не сучи достатъчно като за 20 дни беше качила едва 120грама, хранехме се на поискване, което значеше по 1,5 часа сукане и 1 час пауза, но тя явно не изсукваше много. Започнах да доизцеждам след хранене и да го додавам след кърменето и нещата потръгнаха. Все така се храним по 1,5 часа, но за 2 седмици е качила 650грама и вече е 3050гр.Проблемът при нея е, че бе твърде малка и явно се уморява много бързо. Надявам се и чакам моментът, в който ще заякне и ще махнем дохранването. За мен е много уморително това висене нон стоп на гърдите ми, после дохранване, цедене, не мога понякога душ да взема, да не говорим да отида да свърша нещо, сякаш психически не бях готова да ме е обсебила толкова, не знам...но на всичко съм готова само да не ѝ дам АМ толкова рано. Та моят съвет е да дохранваш с изцедената кърма за кратко, 30-40-50мл, колкото толкова.
За коликите - Ния също има и то много силни, редуваме Абоколикен с Лефакс, затопляме ѝ коремчето, но най-много я успокоява сукането.  Heart Eyes
Браво за порастналите Ирина и Руни.
Дао, колко лесно звучи от твоята уста кърменето в различни пози - напълно подкрепям, но моята мишка е много малка и трудно се нагаждаме, а Ирина вече е минала 5кг и сигурно е доста по-лесно.
mimata14 , да ти е здрава и щастлива Андреа!

# 211
  • София
Г-жа Гертруда Смехуркова, не е лесно - позите понякога са криви - гърбът много ме боли, вратът ми е схванат, но не ми пука Simple Smile Иринка е 4.700. Роди се 3730, но в болницата свали доста и я изписаха 3420. Тя също се уморява, но при нас е така, както ти го описваш - но стоп ми виси на гърдите - често се налага да ходя до тоалетната с нея, ако няма кой да я занимава докато е будна и ме няма. А за душ - да не говорим. Разбирам как се чувстваш - като в капан - просто го приеми, че това е само временно и ще отмине. Аз поне се примирих и измислих някаква относително задоволителна система да поддържам дома, да работя и да се кърмим. Имам късмет, че продължава да си прави по-дълги нощни паузи, но и от кратките се възползвам на макс дори и да са петминутни, а като дойде момент в който преминаваме от кърмене в кърмене се зареждам с много търпение, книга, вода и чай, сядам на най-удобното място и това е, ако ще светът да се разпада покрай мен.

# 212
  • София
Здравейте и от нас, доста сте изписали, но ще се опитам да наваксам ...
появи се на бял свят и Александър Simple Smile беше планирано секцио за 25-ти, но на 24-ти вечерта ми изтекоха водите и съответно в 1:15 през нощта на 25 се появи и той... 3,930 кг, 52 см.
добре сме и от днес сме си вкъщи...

# 213
Дао, много благодаря за бързия отговор  Hug ще се огледам още малко за модели и ще взема нешо, че и ръцете ми трябва да са свободни понякога  Mr. Green
Момичета, ние се кърмим основно, но има и 1/2 хранения за денонощие на АМ. Резултатът е 1,500 кг отгоре след изписването (почти месец) и с 5 см по-дълга. На мен ми се струва много. Не мисля, че е от АМ, но знам ли... по-скоро си мисля, че детето си е такова, т.е въпрос на ген (и двамата с баща й не сме малки)  Mr. Green

# 214
Според мен е хубаво да го храниш колкото често иска и по колкото иска. В началото е неудобно за майката - става зависима от детето, но с времето - то започва да изсуква повече и на рядко.  Peace Периодът на адаптация и укрепване - трябва да "се преживее"  Blush

Ако не го ограничаваш или рамкираш - би изсукал повече и би качил повече  Peace

За коликите даваш ли нещо?

A.l.e.n.a
Въобще не го ограничавам. Нямаме режим вече, при така създалата се ситуация. Когато поиска - давам. Педиатрите изрично казаха точно това да не правя, защото му вредя на стомахчето така. И действително - повръща макар и малкото изядени грамове.
За коликите - Инфакол.

# 215
  • София
Nia_Nia_Nia, да не би да има рефлукс? Нещо, което може да помогне в случая е под матрачето на неговото креватче да сложиш хавлиени кърпи например, така че да стане полегат наклон от главичката към крачетата надолу. Това помага при рефлукса и въобще връщането на мляко.

Добре дошъл на Александър! Да расте здрав и щастлив!

babyboopk, слингът не е нищо особено, но то всеки слинг е така:) Просто памучен плат с определени размери, но върши работа. Дори у дома съм го използвала повече отколкото навън.  Mr. Green

# 216
Да, има. Повдигнали сме легълцето. Въпреки това връща. Дори когато успея да го оригна. Това да е проблемът. Благодаря ти, Дао.

# 217
Един малко страничен въпрос от темата за кърменето,как си обличате бебетата, повивате ли ги , с какво ги завивате?
Ние нямаме пъпчици , така че не се притеснявам от претопляне , но дали не и е студено на мойта принцеска ?

# 218
  • София
И на мен ми е притеснено дали я обличам добре...  newsm78 Обличам я с боди с къс ръкав и отгоре гащеризонче с дълъг ръкав, чорапи в/у гащеризона слагам само след баня, иначе през деня като спи я завивам с памучно одеяло.  Peace Има пъпки, но педиатърката ми каза, че са от изчистване на кожата.  Blush 

# 219
  • София
Nia_Nia_Nia, лично според мен именно рефлуксът е проблемът. Щом казваш, че повръща и малкото изядено. Не е нито в кърмата като качество и количество, а това, че не задържа храна, от която да качи. Аз имам рефлукс на стомаха, но за бебчета не знам какво може да се предприеме. Със сигурност и при тях важи - малки количества храна, но на често. Можеш да пробваш след хранене около 10-15 минутки да го държиш правичък, за да задържи. Наклонът на креватчето трябва да е сериозен - 30 градуса поне.

Намерих статия на Бу за рефлукса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0

Ето и една от блога на hedra: http://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/ger_or_colic/

Добавям и статия от Подкрепа за кърмене: http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA% … BD%D0%B5-123.html

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 10:31 от Dao

# 220
Здравейте и от мен. Алена може ли да ме добавиш във вече родилите мами- 13.04  Кристиян-3.700кг.;53см.; Пловдив; нормално раждане;термин 24.04.
Гледам, че всички вече са сменили линийките за бременност с линийки за бременност. Честито на всички мами и целувчици на бебоците!!!

# 221
Благодаря, Dao   bouquet

В началото казваха, че е щастливо повръщане. Беше лаком и нямаше мярка. В момента са само догадки на педиатрите дали е рефлукс, защото не е типичното повръщане на фонтан, а леко стичане около устичката.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 14:46 от Nia_Nia_Nia

# 222
  • София
От това, което прочетох, рефлуксът се изразява по-силно при бебета на АМ, защото то много по-трудно се усвоява, а вие сте на кърма, така че не мисля, че ще е някаква сериозна форма. При всички положения лекът е кърмене на често и по малко и точно различни пози се препоръчват. Сигурна съм, че ще се справите и двамата. Намерете си удобно местенце на тихичко и приглушена светлина, гукайте си и се кърмете - нещата ще си дойдат лека-полека на мястото.

# 223
Привет от мен. Не съм се похвалила тук. На 22.04 станах горда майка на още един младеж, отново секцио.
Топчо за сега е спокойно бебе, за разлика от батко си. Яде и спи. Следобяд започват коликите, днес ще пробвам да пия чай от копър, дано има ефект.
Кърменето върви добре, пъпчето още не е паднало.

# 224
От това, което прочетох, рефлуксът се изразява по-силно при бебета на АМ, защото то много по-трудно се усвоява, а вие сте на кърма, така че не мисля, че ще е някаква сериозна форма. При всички положения лекът е кърмене на често и по малко и точно различни пози се препоръчват. Сигурна съм, че ще се справите и двамата. Намерете си удобно местенце на тихичко и приглушена светлина, гукайте си и се кърмете - нещата ще си дойдат лека-полека на мястото.

Да, така пише в статиите, които ми изпрати. Освен това се срещало и при недоносени деца, а ние сме преносени. Дано се регулират нещата бързо. мися, че упорството ми ще даде резултат.  Praynig
 Много ти благодаря.  Hug Радвам се, че при вас нещата вече са наред. Целуни Ирина.  Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт