Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 413
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте и от мен.
Най-накрая да се похваля и аз Simple Smile
На 16.о4. се появи "мъжа на моя живот" Simple Smile Самуил,с планрано секцио.
Роди се 3000 кг. и  47 см.

Честито на всички априлски мами ,да са ви живи и здрави дечицата   bouquet

P.Sl. Алена ,моля да добавиш и нас.

Блаодаря

# 511
Днес ходих да й видят обрива, но се оказва, че само аз го виждам  Banghead Имаме много ситни пъпчици, които се зачервяват понякога, а понякога почти ги няма /като днес/ по лицето и по гърдите и коремчето. Някой с подобен проблем?
 За гимнастиката ми казаха след втория месец. Биха ни ваксина. Вече сме 4,400кг и 53см  newsm44

# 512
И ние сме с такива пъпчици.Преди няколко дни ги забелязах,първоначално бяха една две на едната бузка,после се появиха ии на другата,има малко и на брадичката.Педиатърката ми каза да мажа 2 пъти на ден с Гентамицин крем.Виждам ,че са започнали да изчезват.Обясни ми също така ,че всики бебета ги имат появяват се ,изчзват,не било страшно ,но е хубаво да се мажат ,за да не се възпаляват от докосване ....

# 513
Ние имахме обривче по тялото, според педиатъра е от прегряване. В началото бяха по хладни дните и вероятно одеалцата са му идвали в повече..  Сега отново имаме много ситни пъпчици по лицето. Нормално било, чистело се бебето...
За бибероната - ползваме си ги. И пада страшна игра вечер. Плюе я и започва рев, поставям я, още не съм излязла от стаята, пак същото..и така с часове...  baby_neutralРазнообразно ни е вечер  Crazy

# 514
  • в 1001-та нощ
За пришката - без да ползваме шише или биберон/залъгалка - Руни и батко му - имаха едно бяло - точно на средата на горната устна, като удебелена кожа - баткото и до сега има и си го пипа ....

Залъгалка - упорито отказва, предпочита мен, но започна да преяжда и повръща, затова се принудих да опитвам и днес имаме малък успех - позадържа я за около минутка, иска да си играе с нея, мъчи се да я държи с две ръце   Blush

Излизаме - всеки ден, независимо от времето, ако е много лошо - може и в някой мол - на закрито, харесва му, различно ни е Simple Smile

# 515
  • Пловдив
Момичета какъв витамин Д давате? На моята бебка и изписаха Джеймисън взех го днес.

# 516
  • София
и аз давам Джеймисън

момичета, направо ви завиждам, че може да ползвате биберон; има дни, в които с удоволствие бих ѝ давала, за да ми починат гърдите малко; лошото е, че дори и шише вече тотално отказа; като беше по-малка успяваше да се излъже и сме ѝ давали като се наложи да излизам, ако тя огладнее; онзи ден изцедих 120 мл и ги хвърлих - лигави се, не смуче изобщо, въобще... няколко пъти при различни хранения се пробвахме да ѝ го дадем - не щя и не щя, направо сърцето ме заболя като видях колко кърма отива зян  Sad  лятото през големите жеги допускам, че ще ѝ давам вода и не знам как ще стане, ако не иска шише

Руни и Руми са много симпатични:) Hug

t@to, да расте здрав и щастлив Самуил!

# 517
  • в 1001-та нощ
Момичета какъв витамин Д давате? На моята бебка и изписаха Джеймисън взех го днес.

Аз давам Вигантол Simple Smile

Веси, голяма е сладурана Руми - малък, пухкав, розов бонбон сладкишов  Blush

t@to  Blush страхотно име е Самуил  Blush

# 518
Дао, точно в големите жеги, аз не бих дала вода -чревни инфекции.
Вода, най-добре при захранването вече.

Вигантол на нито едно дете не съм давала, тъй като се родиха с малки фонталнели. Компенсираме с разходки.

# 519
Ние няколко пъти вече излизаме на разходка за по час два  Simple Smile и много му харесва на вън.
Витамин Д сигурно на първата консултация ще ни изпишат , а колкото до залагалката....любим си я и тачим още щом се прибрахме в къщи  Laughing...спасява ни в екстремни ситуации,най-вече вечер между банята и яденето.... Laughing

# 520
  • в 1001-та нощ
Е, водата се преварява, как инфекции?  Rolling Eyes

Dao, сега го слагам по коремче, давам биберона и той така не пада, понеже главичката е на една страна, може да пробваш  Peace

А по коремче много се успокоява  Peace

# 521
Sylvana , благодаря за отговора.
При мен запушването на гърдата и намаляването на лактацията се случи след силен стрес,  дори напрежението още продължава, бях писала и преди, баща ми не е добре и е в болница.Дори се бях притеснила, че кърмата ще спре изцяло.
За броя на кърменията ми е трудно да отговоря, например сутринта го сложих на гърда в 6 часа, хапна малко, след което заспа, оставих го, в седем пак му дадох, след това в 8 пак и сега заспа сладко. Вероятно са средно около десет.
Това с по - рядкото пишкане беше само за един ден.Сега отново си пишка добре, поне 6 - 7 напикани  и около 4 -5 наакани пелени.
Аз имам кантар и си го тегля, сега особено по - често.Изписаха ни на 07.04 3230 грама , сега с дрехите е около 4500 гр.Кърмата ми след обяд е най - малко, тогава го слагам и на двете гърди,прекарва доста време, като го прехвърлям от едната на другата и въпреки това е хапнал 40-50 мл, правя и компресия, след което му давам още толкова  АМ, може да се каже, че го дохранвам около 2 - 3 пъти през деня и общото количество за 24 ч е около 100 мл АМ.

Здравей svusy

Сама си се убедила, че дори и майката да се намира под някакъв стрес това не би спряло кърмата. В такива ситуации, единствено би се повлиял рефлекса за потичане. За нас не винаги е лесно да запазим самообладание или да владеем емоциите си. Много майки използват кърменето като един вид своеобразна почивка от света, където биха могли да се дистанцират, да се отпуснат и да се настроят на една по-спокойна, нежна и изпълнена с любов вълна.

От това, което споделяш като килограми, напишкани или наакани пелени и брой на кърменията изглежда бебето наддава и пълни пелените. Какво е мнението на педиатъра ви за развитието на Спасимир? Понякога е инцидентно по-малкото количество на напишканото. Ако след това всички пелени отново са си пълни и има между 8 и 12 хранения за денонощие, добър тургор (при натиск, кожата изсветлява, а след отпускане, бързо възвръща цвета си), жизнен е, лигавицата на устата е добре овлажнена (има слюнка, прави балончета), наддава поне 130 грама, но не по-малко от 110 грама на седмица и педиатъра го намира за здрав, едва ли е нещо притеснително.

Известно време след раждането, когато отмине ефекта на препълнените гърди, много майки споделят, че усещат гърдите си по-меки или по-празни на моменти. Колкото по-често се изсуква/изцежда млякото от гърдите, толкова повече подаваме информация към мозъка да произвежда още и това стимулира увеличаването на лактацията. Колкото по-пълни са гърдите, толкова повече подаваме информация към мозъка да намали предлагането, тъй като има останало излишно количество. Млякото се образува постоянно дори и в момента, когато детето суче. В такива ситуации би могла да пробваш т.нар. "пинг - понг" кърмене. Тоест, предлагаш първо едната гърда, после прилагаш компресия на тази гърда, след което би могла да го преместиш на втората гърда и когато спре да суче активно и на нея, отново да приложиш компресия. Ако забележиш, че Спасимир все още проявява  признаци на глад би могла да го върнеш отново на първата гърда, за да посуче още малко.  Ако прецениш, че въпреки няколкократната смяна на гърдите има нужда да се даде добавка, би могла да го направиш с чашка, лъжица или пипета. По този начин може да се избегне евентуалното объркване на гърдата от употребата на биберони. 

Поздрави   bouquet

# 522
Момичета, благодаря за комплиментите от името на Руми Simple Smile Алена, и Руни е много сладък и пораснал!
За витамин Д - и на нас ни изписаха Вигантол. По този повод да ви питам: в аптеката са казали на мъжа ми да го държим в хладилника, на листовката нищо подобно не пише. Вие как го съхранявате?

# 523
И аз държа Вигантола в хладилника и на мен така ми каза аптекарката. Много ми е трудно да ги отмервам тези 2 капки прокапва някак отстрани хвърлям ги мия лъжичката общо взето борба е докато стане точната доза.

# 524
  • в 1001-та нощ
Трябва да се съхранява на тъмно Simple Smile и може би затова - за по-сигурно в хладилника Simple Smile

Аз също го държа в хладилника, масло е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт