Отговори
# 360
Юле, колко струва раждането в "Софиямед"?

# 361
  • София
Здравейте, мацки. Отдавна не съм влизала, ама имах проблеми с нета, а през телефона не ми се влизаше. Ще ви изчета подробно довечера, че сега само отгоре отгоре. Трябва да излизам с малкия по дъжда да си взимам болничния и да го нося в офиса. Каква разходка ме чака не е истина. С метрото ще слизам два пъти. На тоя дъжд..... ooooh! С колата не ми се тръгва, че си представям какво ще е по центъра, а и няма къде да паркирам там.
Моята мадама яко мърда. Много ритничета раздава и много ме радва.
Нощни, прочетох ти списъка. Наистина е мнооооого дълъг. А и харесвам доста от имената, за това и нямам вафорит. Ние обмисляме Даниела. Алек също искахме да с еказва Даниел, но ни спря връзката с баща ми Йордан. Нямам отношения с него, не говорим от доста време. А са някак близки имена. Леля ми (която е учител в детска градина) ми каза, че всички Даниели и Даниеловци са кръстени на някой дядо Йордан. Пък вуйна ми също е Даниела. Иначе много ми харесва името, ама.......като се сетя. Всеки ще пита дали не е кръстена на дядо си  #Crazy
За покупки си говорите. Мисля да си купя като старата количка, че тази, която имам от Алек вече доста скърца и няма туй онуй. Не е пълен комплект. Ще купя пак от продавалник същата. Вече съм го решила. Доволна съм много от нея, лека маневрена, няма излишни неща. Кош за новородено категорично не желая, понеже съм твърдо убедена, че не ми е нужен. Количката има пълно легнало, което идеално ме устройва.
Ние един път се опитахме да заведем малкия на преглед, обаче понеже там в медицинския център асансьорът е с прозорци и се вижда от вън, детето пощуря и като влезнахме в чакалнята, не остави на мира баща си и искаше да го води на асансьора. като заревааааа.....ужас. трябваше по стълбите да се качим.  Mr. Green
Хайде, мацки до после, да се оправяме да излизаме.  Sad

# 362
  • София
Юле, колко струва раждането в "Софиямед"?

Нямам представа, Меги. Ще видим на колко и дали ще се договорят. За всеки случай вече не иска никакви пари да й минават през ръцете лично.

# 363
Добър ден момичета    Hug ,

Изписаха ме в петък от болницата. В болничен съм за 30 дни и след това най-вероятно ще ми го удължат. Забранено ми е да пътувам и да се возя в коли, автобуси и т.н. , само пеша  Wink . Забранено ми е да съм в седнало положение за дълго време (може, докато се храня). Може само да лежа и да се разхождам по 1-2 часа на ден, но без да се преуморявам  Naughty . Абе, хиляди условие... но все пак се радвам, че не са ми забранени разходките. А да, забранена ми е и всякаква домакинска работа - чистене, готвене, простиране, правене на айран и таратор  #Crazy (мога да ги правя, но трябва да викам мм да ми разджурква киселото мляко  ooooh! )Общо взето прокървяването е по-нормално в първото тримесечие, сега на този етап е по-опасно и по-притеснително, но при мен за сега всичко е наред, бебчето рита, скача, блъска, абе... голямо диваче е  Heart Eyes Имах час за ФМ миналия четвъртък, но не можах да отида , защото бях в болницата още  Sad . Малко ми е кофти, че сега със забраната за пътуване, няма изобщо да мога да направя ФМ, защото трябва да пътувам до Пловдив за нея, а не мога  Sad . В нашия град има само един такъв доктор, който има 4Д ехограф, но общо взето отзивите за него не са добри и не ми се рискува да ида при него и да ми вкара някакви филми и излишни притеснения в главата  Confused . А така се бях настроила за тази ФМ, нямах търпение да отида и да видя по-детайлно малкото разбойниче  Confused , но какво да се прави, няма да отида и толкова.

Купих си много хубава книга за кърменето "Азбука на кърменето" от Гру Нюландер. Много ми допадна начинът, по който е синтезирана и поднесена информацията в нея, няма нищо излишно, чете се лесно и може да свърши работа в екстремна ситуация. Хвърлила съм око и на още 2-3 подобни книги, които ще купя по-нататък. Сега в момента чета "Аз възпитавам детето" от Лоранс Перну. Доста стара книга е от типа книги на д-р Спок. Майка ми ми я даде да я прегледам, аз съм отглеждана по тази книга. Много съм доволна и от тази книга, защото информацията тук също е поднесена по много добър начин, много синтезирано и лесно може да се ориентира човек къде да търси да прочете нещо за конкретен момент или проблем. Като ме вкараха в болницата имах време да се позамисля малко и да се стресирам ужасно, относно самото раждане  #Crazy . Преди може би не го осъзнавах или не го мислех толкова, четях все за бременността, за кърменето, за детето СЛЕД раждането, а за самото раждане - нищо  newsm78 . Знам, че искам да отида максимално късно в болницата (примерно, когато контракциите станат на 10мин.), но мисля, че като настъпи този момент, ще се паникъосаме и аз и мм и веднага ще отидем там, където ще ме налеят с окситоцин или ще ми спукат околоплодния мехур, та по-бързо да раждам и да им се махна от главата  ooooh! . Единственото решение е да разбера какво е раждането стъпка по стъпка, да знам как да реагирам, какво да очаквам, за да мога да реагирам адекватно докато съм вкъщи и да мога да взема адекватното решение кога да отида в болницата. В книжарницата имаше книги за бебетата, кърменето и отслабване след раждането... нито една книга която да опиша ражадането. Моля, ако някоя от вас знае за такава книга или сайт или не знам какво, да ми сподели. Направо си умирам от страх и ужас от неизвестността  doh

Добре дошли на всички новодошли бременелки, пожелавам ви спокойна и изпълнена с хубави емоции бременност  Hug

Честито на всички, узнали пола  Flutter

За хемоглобина, моят беше 120 преди 2 месеца, сега е 112. Докторката каза, че бил в нормата за бременни и бил добре. Аз за всеки слуачай реших да започна да ям телешко и повечко ядки, че да не стане така, че следващият път да ми каже "Ооо, много ти е нисък хемоглобинът, веднага почвай да пиеш желязо  Naughty " По принцип не съм много месоядна, не обичам месо и риба, ям много рядко и то - пилешко или скумрия 1-2-3 пъти в годината  Rolling Eyes . Като казах на докторката, тя се учуди изобщо, че ми е в норма хемоглобинът, но аз веднага побързах да кажа какви количества спанак ям  Blush . Та понеже не обичам месото и все му намирам кусури, затова започнах да си купувам телешко и вкъщи си го смилам и го правя на кайма и пека кюфтета. За моя изненада, доста ми харесаха тия кюфтенца  Blush, малко са сухи, ама вкуса не е гаден.

За запека, прясното мляко не е добра идея като цяло, независимо дали сме бременни или не. Препоръчвам кисело мляко, на мен ми помага. По една кофичка на ден консумирам под формата на айран или таратор. Доматите също дават чудсни резултати  Naughty , гледам да ям и по 1 домат на ден. Сутрин на гладно - чаша топла вода с мед. Друг вариант - шепа сушени сливи, накисвате ги за една нощ във вода и сутринта на гладно изпивате водата и изяждате сливите. Аз ядях до скоро и по 1 бълка на ден, но започна много да ми се подува корема от ябълките и затова минах на круши, които всъщност са по-ефикасни от ябълката в този случай  Wink . Имайте предвид, че тези неща не действат на момента и трябва просто да си ги вкарате в ежедневното меню, за да ви се регулира чревния баланс и да не се стига до тежко запичане (докъдето се бях докарала аз  Embarassed ) Сега пак не съм редовна всеки ден, но поне през ден си ходя и вече нямам неприятните болки и тежест в корема, които много ме измъчваха

За секса, ние не правим от отдавна, защото аз нямам никакво желание, а сега вече и ми забраниха докторите.... , така че сме на пълно въздържание, то аз не страдам особено де, но на мм сигурно не му е много кеф . Ама ще стиска, още малко остана  Naughty

Май успях да засегна повечето теми, които съм пропуснала  newsm78

Хубав ден   bouquet

# 364
  • ул. "Мечтание"
Wickedly, добре дошла у дома!  Hug Радвам се, че се овладели кървенето и че нещата са добре вече. Почивай и кротувай.  Hug

Цитат
Знам, че искам да отида максимално късно в болницата (примерно, когато контракциите станат на 10мин.)

Това всъщност е много рано (дори прекалено рано), а не късно. Rolling Eyes При такъв интензитет на контракции вероятно ни шийката ти е скъсена, ни имаш разкритие. Това е по-скоро началото.

Препоръката е да се отиде в болницата едва при контракции които продължават поне по една минута и са на интервал 3-4-5 минути. Тогава обичайно е достигнато разкритие от 5-6 сантиметра и раждането е започнало да навлиза в активната си фаза. Преди време бях пуснала книгата Active birth. Препоръчвам я като начално четиво за подготовка!  Peace
На български почти няма адекватни книги за раждането. Единствена, за която знам е Радостта от раждането на Шийла Китцингер. Купих си я на старо от Книжен пазар.  Peace

# 365
Здравейте, мацки!

Елч, да пишеш след прегледа как е било и Дара колко се е радвала Simple Smile
Wickedly, много се радвам, че си добре. Ще лежим, какво да се прави, заслужава си Hug Като гледам сме на едни и същи режим, само дето са ми забранени разходките на мен
Не се ядосвайза феталната, лежи си
За кърменето - взела си страхотна книга, аз много я препоръчвам на майките, точно защото е много синтезирана и добре организирана и казва най-важните неща.
За раждането, Нощни беше слага линк назад в темата за една книга за активното раждане. Трябва да съм я сваляла, още не съм я изчела, ще видя къде съм я сейвнала да ти я пратя, ако не я откриеш из постовете и. Мисля, че ако има възможност да говориш с някой доктор от болницата, който да се ангажира с теб, би могла да постигнеш ако не всички поне някои от нещата, които искаш. По време на самото раждане също би могла со кротце, со благо да си поискаш немедикаментозно раждане, понякога се получава.

За запека - подкрепям Wickedly, прясното мляко не е най-добър вариант още повече че възпрепятства усвояването на желязото. Също смятам, че сушени сливи, круши, малко повече целулоза в храната - салати, домати, царевица се отразяват добре

От няколко дни се чудя дали да си взема Slow Cooker, някой има ли такова чудо, доволен ли е?

Хубав ден от мен!  bouquet

P.S. Писала съм заедно със Нощни Hug

# 366
Wickedly, щом е за бебчо ще си почиваш колкото трябва, бързо възстановяване ти пожелавам!

Момичета, аз днес нали съм настроена на тема колички да ви попитам ако някоя от вас ще купува от Продавалник ще държите ли да я огледате на място?

Харесах си една количка, лелелле, а е толкова раничко писах на момичето както някой беше дал съвет дали е възможно с капаро да я запазя поне до към юли месец. Съмнявам се да се съгласи все пак е доста далеч  Sad.

# 367
  • ул. "Мечтание"
По молба на Аляска (тя е добре, но не влиза много често тук) копирам от ФБ групата:

ВАРНЕНКИ,
Време е за среща: 08.05.2014г., 11ч., Севастопол!
На място ще решим къде да седнем:)
Ако някоя от вас мисли, че ще успее да дойде по-късно, ще пусна номер на лични, за да ни звънне и разбере къде сме!
Нека се преброим кои ще могат да дойдат

# 368
Рали, аз купувах от Продавалника, задължително искам да я видя лично количката, за да я огледам, бутна и т.н - ще я ползвам дълго време и исках да съм сигурна, че е ок

# 369
Зачетох ви по-интезивно тези дни и си викам дай да се включа и аз в коментирането!
Относно покупките и аз не исках да пазарувам предварително, но какво да се прави финансите притиснаха положението и си казах, я да взема това онова! Да знам, че за нероден петко не се купува, ама не живеем във времето на нашите баби, когато малкото, което е имало е било за без пари почти, сега цифрите са космически и не можем да си позволим лукса да чакаме до края! То каквото е писано ще си стане със или без покупки, да сме живи и здрави, другото за бабини щуротии, толкова много нелепи неща слушам, че не се плаша и за пазаруването, не трябвало да се подстригваме, е аз се подстригах - голяма работа, няма да ходя като развълнуван диригент я!
Та купих си шишета, стерилизатор, бебефони, ваничка за къпане и залъгалки! Харесала съм си количка и креватче, но за тях ще почакам! Гледам и другите неща, но поспрях малко с пазаруването, за сега е добре според мен!
За хемоглобина, моят сега беше 109, доктора не ме е стряскал въобще, каза човека най-спокойно купи си желязо и готово, да създава ми и на мен някой проблеми със запека, но се търпят, ще видим по-нататък какво ще е положението и ще го мисля! Ако съм била яла коприва, трябвало по една количка на ден да изяждам, за да си набавя желязото, което е необходимо!
Ох за този пусти секс, какво да кажа, не ми е до това, ММ дава дава зор и като кажа добре се отказва с думите страх ме е за бебето! Като за първа бременност и мен ме е страх, но знам ли може да размисля!

# 370
муци, аз не че не издържам на работа, просто понякога ми е некомфортно наболяваме я коремчето или пък гърба, но искам и аз вече да съм болничен  Laughing но уви докато не си намеря заместничка и не я обуча никаква почивка  ooooh! а тъй като гледам скоро няма да е  Cry

# 371
  • София
Wickedly, мале хиляда забрани. Ми ще почиваш, сега ти е паднало  Mr. Green в кръга на шегата, разбира се  Wink Дано нямаш повече проблеми. От рано си започнала да се ограмотяваш, браво.
Аз да си призная с първата бременност въобще не четях за кърменето. Просто знаех, че ще успея, така и стана, вярно четох в процес на кърменето и съпътстващите го проблеми. Нещата си се получиха просто ей така.
Обадих се да ми кажат дали с изследванията всичко е нормално, казаха, че всичко е супер, попитах просто от любопитство колко ми е хемоглобинът - 127  Shocked Добре е. Мисля, че дори предобре  Mr. Green С предната бременност към 20 г.с. беше 122 и док беше на ръба да ми изпише желязо. Но се справих със ситуацията, която въобще не е била толкова трагична.
С малкия пообиколихме тук там, поваля ни дъждец, занесох си продължението на болничния и така. Сготвих сега една супа от коприва ииии съм свободна  Grinning
Еспа, как е лежането? Какви занимавки си си намерила?
Нощни, сега ще погледна до къде е стигнала темичката ти с имената. Чета я с интерес, че и мен ме вълнуват женските имена.  Mr. Green
А как ви завиждам за срещатаааа, страхотно. Да си изкарате супер  Hug
Рали, аз държа да я огледам и за това гледам само оферти от Сф.
Момичетата, които ги гони запек - пийте само топла вода. Като под топла имам предвид с Т на тялото, а НЕ стайна Т. По цял ден вместо друга вода, пийте топла. Половин час преди хранене също по 1 чаша топла вода. Също така хапвайте повечко салата, която задължително яжте преди основното. За продуктите, които да хапвате си знаете. Тези препоръки ще ви се отразят учудващо добре.  Hug

# 372
Здравейте момичета!

Да се включа набързо, че гледам много темички сте засегнали Simple Smile

Първо, честито на всички узнали пола, на всички, усетили ритничета, на всички с добри резултати от изследвания. Много се радвам, че и мамите с проблеми вече са по-добре (макар и с наложени стриктни ограничения и забрани).

Та по темите:

За килограмите - аз съм от тази група, която почти нищо не е качила. До момента съм +1 кг, което май е по-скоро резултат от великденските празници. Леко ми се е очертало коремчето, но определено никой не ми вярва, че съм бременна, камо ли в 5ти месец. Нося си без проблем всички дрехи.

За раждането - аз се следя в Щерев и мисля да раждам там. Скъпо ми се струва (дори и с картата за намаление която ползвам), но досега не съм имала проблеми, доволна съм от доктора и някак си им имам доверие. Имам много близка приятелка, която роди преди две години в Майчин дом, нормално, без избор на екип, мисля и без упойка и беше много доволна и от докторите, и от отношението.

За покупките - нищо още не съм купила. Като за начало искам да знам пола на бебока със сигурност преди да купувам нещо, но мисля, че и следващите два месеца няма да купувам нищо. Имам приятелки, които наскоро родиха и ще ми дадат някои неща, затова ще изчакам.

За секса - при мен за момента този въпрос не е на дневен ред, защото ММ го няма. Чудя се дали когато се върне (към 7ми месец) ще мога и дали ще искам...а и малко ме притеснява как той ще ме "възприеме" с корем, при положение, че ме остави във втори месец. Едно е да е до мен и да наблюдава постепенно как се променям, друго - изведнъж да ме види мноого бременна.

Пожелавам на всички много хубави празници, изпълнени с позитивно и слънчево настроение, въпреки лошото време! newsm03

# 373
Здравейте
Коментара на лекарката за хемоглобин 117 беше :Напълно е нормален като за бременна. И не ми изписа нищо Simple Smile Аз смятам да се опитам обаче да взема мерки с храната, за да не пада още повече. Simple Smile
За покупките и аз смятам лека полека да почнем. Не ми се иска да е накрая като съм натежала супер много да обикалям магазините, пък и почвам отсега да следя, че от време на време правят мн хубави промоции. И аз не мисля, че това какво ще се случва хубаво или лошо зависи от това дали съм купила нещо по-рано или не.

# 374
Wickedly, много забрани, много нещо! Но ще се пазиш щом трябва. ей го е къде е септември! Simple Smile

за раждането не е това, което търсиш, но на мен ми беше адски интересно да изчета в бгмамата темите за раждането, те са уужасноо дълги, но доста информативни според мен. разбира се, не е като да е научна книга или лекар да ти го е казал, но мен ме успокои невремето. просто някак видях как се случват нещата през очите на една нормална жена, без термини и опит.

иначе да докладвам Дара си умря от кеф. Е, в кабинета с бебето малко се позасрами, след което заяви на лекарката, че още не знаела как се казва нейното бебе, но то като се родяло и щяло да й каже Mr. Green Mr. Green Mr. Green оттогава който се обади по телефона и започва да му разказва за бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт