Отговори
# 375
По молба на Аляска (тя е добре, но не влиза много често тук) копирам от ФБ групата:

ВАРНЕНКИ,
Време е за среща: 08.05.2014г., 11ч., Севастопол!
На място ще решим къде да седнем:)
Ако някоя от вас мисли, че ще успее да дойде по-късно, ще пусна номер на лични, за да ни звънне и разбере къде сме!
Нека се преброим кои ще могат да дойдат

Абе Нощни, вие на работа не ходите ли??? Аз  вероятно ще пропусна, но следващия път ще се включа.

Иначе пак сте изписали много:), а уж следя какво става Sunglasses
Килограмите - аз до момента съм качила 10, но не ми пука особено. Просто последния месец нито един, което е добрата новина.
Покупките - предния път от суеверие бях купила само кошарата и бях капарирала количката. Като се роди бебока, пратих майка ми да купи един комплект за изписване, а щом се прибрахме вкъщи, оставихме родата от двете страни да го пази, а ние отидохме и точно за един час напазарихме всичко необходимо. Не си спомням да е било тежко финансово, защото бях наясно предварително колко пари ще ми трябват и бях заделила необходимата сума.
Сега също не купувам нищо, защото много от нещата ги имам, а тези които ще ми  потрябват мисля пак по същия начин да си ги набавя.
Wickedly добре дошла отново! Много е гадно това с лежането, аз много се депресирах като излязох т болницата, а да не ти казвам на какво ми прилича къщата от "забраните".... Защото аз може и да лежа, ама малкия си знае програмата - купища дрехи за пране, гладене, неизмити чинии, прах... smile3516 и мърморещ мъж....
За раждането  - предния път от страх отидох с контракции през 15 минути, ама не ме върнаха. Голяма грешка, защото цяла нощ се разхождах по коридорите и когато започна ражднето в 10 сутринта, вече бях толкова изморена, че нямах сили за нищо.
За кърменето - майките от София - задължително отидете на лекция за бъдещи родители да слушате Елена Василева - тази жена е Господ! После всичко ще Ви се струва песен. Мисля, че нейното училище за родители се казваше МАМА, но до колкото знам, води и в други училища...
Иначе за възпитанието - книгите не помагат. Никога не знаеш какво ще ти се случи детето. Но да не се връщам пак на темата за диванетата, че ще има да се оплаквам  Laughing Laughing Laughing

# 376
Добър вечер и от мен.

Вчера от  много работна нямах време да мина, а днес покрай тържеството на каката, емоциите и гостите.... и мм, с който не се бяхме виждали няколко дни ..... чак сега отварям за малко.  Само да кажа, че всичко с  мен е наред. АГ-то каза, буквално "да не се шашкам безпричинно" и най вече да спра да се ровя и да чета за каквото и да било.......... Rolling Eyes Всички изследвания и показатели са добре, няма да ходя на генетик, нито ще повтарям БХС-то или морфологията.

за килограмите - даже и не ми се мисли +4-6кг. а тепърва ще се дебелее, но при мен няма никакво движение, покрай работата ми.

покупките - вече купих една шапка  Joy  другото август месец, като видя какво ще ползвам от първото.

раждането - мисля да е където беше и преди във Втора Градска в София. Останах доволна а и е близо до нас и може да ми носят, ако имам нужда от нещо, освен това много ми допадна, че не пускат външно свиждане.

кърменето - 1000% го подкрепям, лесно, удобно, бързо, евтино..... има ли смисъл да продължавам. стига да има кърма разбира се.

Май стана много дълго, извинявам се за което. Връщам се да ви почета малко.

Лека и спокойна вечер  bouquet  bouquet  bouquet

# 377
  • София
flapper, ти във Втора Градска при кого ражда първия път? С избор на екип ли беше? И аз раждах първия път там и съм супер доволна от всичко.

# 378
Добро утро, много усмивки и дано има повече слънце днес  bouquet

matsutka аз бях секцио 2008г., без избор на екип, но не помня името на жената, трябва да погледна довечера за да кажа. Имам само някакъв спомен, че някой спомена че е главната за операциите, или нещо подобно, не знам как да го напиша по правилно newsm78. Оперира ме на 14.01, и тъкмо се беше върнала от новогодишната си почивка. Много съм доволна и като отношение, анестезиолога също беше много любезен, всичко ми обясняваха, след това много бързо се възстанових, и разреза е приличен. Абсолютно нищо не съм платила. Сега след толкова години осъзнавам, че ако не бяха акушерките там да ми помогнат и за кърменето не знам как щях да се справя. Още на първия ден ме "притискаха", така да се каже да се опитвам да кърмя, което е изключително похвално.

И честит празник Joy

# 379
  • София
За кърменето и аз съм много доволна от всички там. Много настояват да се кърми. Във всяка стая имаше бебешко кантарче и постоянно идваха да ни помагат с кърменето. Аз също бях без избор на екип, но нормално раждане. Как ме изтърпяха не знам, но не съм чула нито една груба дума.
Ти май си била там преди ремонта. Нали са ремонтирали родилното, но 2011 ли не помня кога е било. Спомням си, че беше супер вътре като за държавна болница. Останах с много добро впечатление. Във всяка стая плазмичка, нови шкафчета, електронни бебешки кантарчета, хубави перденца, абе беше си готинко. Всъщност дните в болницата са ми много мил спомен (колкото и странно да звучи), може би точно заради отношението и обстановката.
Мен ме израждаха Д-р Несторова и Д-р Джеджева. Много мили и сладки млади докторки.

# 380
Да и аз чух, че са правили ремонт след това, но и по моето време не беше ужасно. Нямаше никакви гадинки да се разхождат из стаите, само баните бяха малко по занемарени, но пак не бяха отчайващи. За отношението си напълно права, нямаше никакви злобни или груби коментари, като цяло отлично отношение, за това и пак за там съм се насочила. Предполагам, че като всяка болница ще има и недоволни от там, но за мен беше и си остава много добър избор.

А за кърменето, смятам, че на всякъде трябва да се настоява и да се дава шанс на майката, колкото и неопитна да е. То всичко си е до това на какъв човек попаднеш, но при положение, че са дали лекарска клетва, би трябвало да подкрепят и толерират естествените нужди на бебето, а не да гледат по лесното.

# 381
  • София
flapper, има тема за Втора Градска тук в маммата, ето и линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464639.new#new.
Изчетох 5-6 страници назад от последната и всъщност има 90% доволни и едни малко мамчета с не толкова основателни забележки и бих казала капризи като за държавна болница.
Даже някакви таблети има в стаите  Mr. Green Гот, а?  Laughing 2012г нямаше такива екстри  Mr. Green
Да ти кажа ние може и да смятаме, че трябва да подкрепят и толерират кърменето, но повечето не го правят. В това отношение от Втора градска съм хипер доволна. Много настояват да се кърми. Въобще не говорят за дохранване и т.н. През 3 часа идва някой да наглежда процеса на кърмене и дават адекватни насоки (с малки изключение, разбира се, но това може да се случи и във всяка частна болница все пак)

# 382
иначе да докладвам Дара си умря от кеф. Е, в кабинета с бебето малко се позасрами, след което заяви на лекарката, че още не знаела как се казва нейното бебе, но то като се родяло и щяло да й каже Mr. Green Mr. Green Mr. Green оттогава който се обади по телефона и започва да му разказва за бебето Simple Smile

Ел, много сладичка реакция на Дара

# 383
Добро утро, мамчета

Ели, топни едно пръстче заради мен в морето, не знам как ще преживея без него тази година.
Елч, много сладка Дара  Heart Eyes
Мацутка, добре е лежането, освен като не ме хванат нервите Laughing. Поработвам и се занимавам активно със Сами – терапевтични игри за трениране на кратковременна памет, смятане до 10 , преразказване на приказки игри за времева ориентация. Та времето запълвам почти на 100%. Уви готвенето много ми липсва и само се измъквам от леглото да забъркам нещо и мъж ми като ме хване ми се сърди много. За това и обмислях един слоукукър дали да не взема Thinking
Wickedly, намерили книжката за активното в постовете на Нощи, ако не си, дай мейл ще ти я пратя
А относно кърменето, не се шашкай толкова. Разбира се кокото повече прочетеш, толкова по-добре и по-подготвена ще се чувстваш. Но няколко са основните, важни неща за първите дни, направо понякога се чудя защо просто в родилните не сложат едни постер с тях и едни с правилна поза за сукане, ще намелееят проблемите в пъти сигурно. Та нещата са:
Скрит текст:
1.   Възможно най-ранно поставяне на гърда. При възпрепятстване поради различни причини – цедене най-късно до 6 тия час след раждането и денонощно цедене на 3 часа денонощно след това, на двете гърди, независимо колоко пускат и пускат ли докато си вземеш бебето
2.   Ако бебето е при теб – хранене на поискавне, но не по-малко от 10-12 пъти на денонощие. Следене за ранни признаци на глад – плача е твърде късен сигнал и обикновенно бебето е изнервено тогава и по-трудно суче
3.   Правнилно поставяне и хубаво засукване – бях пускала клипчета преди време
4.   Следене дали е достатъчен броя наакани и напишкани памперси за съответния ден (бях пускала табличка някъде), за да си сигурна, че се храни добре и достатъчно
5.   Избягване на биберон залъгалка.
Хубаво е да си си взела кремче за разранени зърна от чист ланолин, които не се нуждаят от измиване – лансонх или пюре лан.
Ако бебето е твърде поспаливо и не може да се буди за хранене – контакта кожа в кожа върши чудеса – събличаш бебето и себе си и се гушкате и бебето се събужда
Маци, каня се да те питам от известно време и все забравям, какво ти е професионалното отношение към хранителна добавка с масло от чесън? Приемала ли си такова чудо, срещала съм че е доста добре като имуностимулант

За хемоглобина, сега се сетих за един сироп за който ми каза приятелка, можете да го обсъдите с АГ то с и– на билкова основа е и есктарт от плодове и зеленчуци – Билкова кръв се нарича

Приятни празници, времето така хубаво се е усмихнало през прозореца поне  bouquet

# 384
  • София
Еспа, хубаво е, че запълваш времето с  полезни занимания. Така имаш повече време за Сами.
Да ти кажа такова чудо за първи път чувам. Но така или иначе ще ти кажа мнението като цяло за нещата. Първо тялото трябва да влезне в нормален ритъм, което означава абсолютен и пълен хормонален баланс, защото както знаеш хормоните движат цялата система. Такъв баланс се постига точно с баланс. Баланс на хр. добавки, на хр. в-ва, които приемаме от храната и от добавките. не може да взимаш само един имуностимулант като примерно други неща съвсем не са наред. Липсва ти калций, магнезий, витамини и т.н. Един имуностимулант няма да оправи нещата. Човек може да продължи да боледува каквито и имуностимуланти да взима, точно защото балансът в тялото го няма. Както е и при автомобилът, ако всичко работи последователно и балансирано, колата ще върви с пълния си капацитет.
Така че просто един имуностимулант не върши работа. Друг е въпросът дали тялото ти ще го усвои на 100% и дали ще има желаният ефект. Не знам дали знаеш, хранителните в-ва от храната се усвояват в тънките черва. Това е един адски сложен механизъм, но най-просто казано в тънките черва има едни власинки, които чрез трептене взимат хр. в-ва от храната и отиват в кръвта. Когато тези власинки са полегнали от шлаки върху тях (за инфо ще ти кажа, че млад човек дори и 20 години да се е хранил по най-правилния начин, има 2кг тиня между власинките) тяхната усвоителна способност намалява и съответно не всичко се усвоява толкова, колкото е нужно на тялото. А в днешно време с всичките боклуци, които консумираме и също така медикаменти, които никак не трябва да пренебрегваме, имаме доста зацапани власинки и всъщност страдаме от голям недостиг на хр. в-ва, за това и взимаме добавки. Но каквито и добавки да взимаме, пак няма да ги усвоим на 100% поради горната причина. Получава се един омагьосан кръг. Надявам се да си ме разбрала и да съм обяснила добре. Въпреки че ти си доста запозната с нещата и вероятно може и да ги знаеш тези неща.

# 385
Матсутка - а как се чистят шлаките, че ми стана интересно?

Ние с мм бяхме на отворени врати - първо в Окръжна после в Токуда. В Окръжна бяха доста приветливи, потвърдиха това, което четох във форума - най-харесват естествено дирижирано раждане с окситоцин и епидурална. И да, упойка ако искаш избираш екип. В Токуда беше лекция, а не отворени врати за съжаление. Беше шефката на отделението и поряза доста от кандидатките за активно естествено и неасистирано раждане - на моменти беше доста груба даже. Поне не се юрна да сваля звезди, а в прав текст си каза всичко.

# 386
  • have faith and be patient ..
шлаките съм махала 2-3 пъти чрез лечебен глад с кленов сироп , лимон , лют червен пипер и мноооого вода , няколко дена колкото можеш  Peace

# 387
А това гладуване няма ли да е вредно за бременни? Аз се усещам, че имам нужда, но не смея за да не навредя на бебето.  Confused

# 388
  • have faith and be patient ..
е сигурно .. аз съм го правила не по време на бременността , сега само следвам леко лунната диета , ограничавам се в 4-те дни от месеца - само фрешове , плодове и зеленчуци  без сол или някакви подправки  и пак много вода  Peace  , то аз по принцип си пия по 2 литра , но в тези дни гледам да ги прехвърля до към 3 , 3 1/2 литра  Simple Smile

# 389
ехе, С.Алекс, ти по цял ден трябва да си близо до тоалетна Laughing

лавбъг, аз мислех да те предупредя, че сегашната шефка на АГ-то в токуда е голям дзвер, ама реших, че може и да ви е спестена срещата с нея Mr. Green Странното е, че мацките, които раждат при нея са доволни. Както и да е де, сега разбирам защо ми се вижда понамалял наплива за там Laughing Laughing Laughing

еспа, да кажеш, ако изникне инфо за слоукукъра, че и аз отдавна му се каня Simple Smile
а истинският фурор на Дара вчера всъщност беше пред кабинета, където успя да разплаче една бременна от умиление, а други 2 само се разтопиха, когато тя всеослушание разказа, че нейното бебе в корема на мама било най-сладкото на света и тя нямала търпение да се роди, за да го гушка, което беше придружено с умиление от нейна страна и с показно как точно ще го гушка и ще го гали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт