Отговори
# 660
Мерси, Маци, за успокоението.  Hug И аз така знам, но имам една приятелка, която много обича да всява паника и само ме притесни...Аз и без това така съм се стегнала да не се шашкам и вглеждам много много, пък тя току и се обади и ме нашашка нещо... Crossing Arms
Това с децата е ужас....пълно е с невъзпитани деца и съответните родители оставили ги на самотек...Направо  #Cussing out
А мен единственото което е спира от сандалите е, че си ги изхвърлих накрая на миналото лято и сега ги нямам Simple Smile)))

# 661
Добре дошли кафява и червена шапчица....Sanndrina при мен когато не го усетя бебока повечко време и лягам по гръб и си слагам ръката на корема и започва да рита ,ако съм навън и не мога да легна хапвам шоколад и след 30 мин.  започва да ритка.....незнех,че като си сложа ръката на корема предизвиквам контракции....Ната и мен така ме опъва откъм опашката вчера легнах да лежа ,че дълго време неможах да си намеря място от болка....Елч дано да се оправи бързо Дара......относно ваксините колкото и да съм против тях ще поставям ,защото и ако я няма ваксината е кофти....баткото ми е почти на 11г. има две задължителни ваксини на 10г .ама засега ги отлагам още не съм събрала кураж.....

# 662
Момичета и мен ме боли опашката като натъртена е като седна и понякога даже извиквам от болка. Докторката каза, че е нормално и каза да очаквам включване и от към пубисната кост. Аз още нямам такова втвърдяване, но то при всички се получава май в различен срок от бременността. Една приятелка имаше и тя някъде от 6ти месец.
Някой беше питал за болничните. Докато си болничен ти изплащат 80 процента от средно-брутното дневно възнаграждение, усредното от последните 6 месеца, в които си бил на работа. (груба казано 80 процента от брутната заплата). После при майчинските мисля, че последно гледат две години назад (по едно време беше година и половина, та не съм сигурна вече) и смятат средното възнаграждение, което си получавал за база, в това число влизат и болничните. Примерно ако си ходил на работа и си вземал 1000 лв заплата. Но си бил болничен последните 6 месеца преди майчинството си вземал 800 лв. Смятат се (6*800 + 1000*18)/24= 950. Тоест ако си бил болничен 6 месеца дохода ти пада с 50 лв, този който вземат за основа. Аз поен това разбрах от всичко, което прочетох и след допитване до счетоводители. Ако някой открие грешка да ме поправи. Но каква е ситуацията, когато си на две работи не знам.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 13:57 от iskambebche

# 663
  • Пазарджик
A знаете ли кога се изплащат болничните? Представих си моя на 24.04. и все още не ми е изплатен, нормално ли е?

# 664
  • София
Дора, ти си го представила във фирмата, обаче фирмата дали го е занесла? Имат срок да го занесат до 15.05. За това може още да нямаш превод.

# 665
Здравейте мами и бъдещи мами,казвам се Цветелина.Ние сме за 23.09 и ще е момиче,това ще е първото ми дете .От град Плевен  Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 16:59 от tsufata

# 666
Дора от момента, в който фирмата го представи в НОИ, започват да текат 15 работни дни , в които трябва да получиш паричките. Маци е права това кога си го представила във фирмата и кога тя го е представила са две разлини неща.

# 667
да се похваля днес се сдобих с прекрасен комплект http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Essenti … 8,default,pd.html
Моят е същият като този плюс допълнителен малък стерилизатор за една бутилка
Май Елч ме беше питала защо съм в чудеднка дали всичко за храненето да е на една марка, ама така ми се получи идеално  Wink

# 668
Добре дошла на новите момичета  Hug

iskambebche, в общи линии май тепърва предстоят дребни болежки от всякакъв вид Simple Smile)))

# 669
Yoanny, много добър въпрос! и мен много ме ядат комарите, по принцип без аутан не излизах, ама сега сигурно няма да е най-полезно да се пръскам с него...

еспа, ната, маци, мерси, че питате! Дара от край време вечер яде много леко и почти никога възглехидрати, камо ли бавни (както трябвало), обикновено вечеря кисело мляко или някой и друг морков. и в момента, в който понастине (както сега) явно сутрин рязко й пада кръвната захар и направо си се свлича. онзи ден тръгнала да слиза от леглото да идва при нас в другата стая и паднала. намерихме я на земята, цялата бяла, устата й бледа като кожата и вика "стана ми лошо и не помня". после живна де, сега е по-добре, само се надявам да не се разкашля, досега никога не е кашляла.

ната, втвърдяването е контракция, но на този етап вече е нормална, стига да не е прекалено често (повече от 2-3-4 на час).

маци, и моят човек в корема вчера не се беше обадил хич и бях готова да се филмирам, днес обаче е малко по-активен, та се поуспокоих.

колибри, и аз този комплект съм си харесала Simple Smile

# 670
  • Сандански
Kolibri честита ти покупка. Да се похваля и с моята........http://www.mothercare.com/Philips-Avent-Complete-Natural-Starter … 5,default,pd.html

# 671
  • have faith and be patient ..
Момичета  ,защо не намирам в мадъркеър шишетата PES на авент ?? имате ли някаква идея  newsm78 и мога ли да ги заменя с нещо друго ? Приятелка ме посъветва задължително тях да търся  Peace

# 672
Здравейте мамчета, на мен първият месец от болничния ми изтече , понеделник пак отивам да ми го удължат...у дома ми е по-добре , отдавна не съм имала тази възможност сутрин да се наспивам , а и спокойствието , което имам , на работа няма как да се случи..Предпочитам 50 лв по-малко майчинство , отколкото да съм на работа с големия тумбак и отеклите крака , защото ще привличам погледите ако  ставам и  си правя разходки из офиса , въпреки че на всеки час трябва да имаме почивка...
Имате страхотни покупки , браво на вас , а аз още нищо не съм купила ...и от каката нищо не си оставих , всичко съм раздала ..само дрешки , но не ми вършат работа stork-boy
Аз да се оплача , при определени движения имам ужасни болки на седалището от ляво , чак трудно се движа ...много -боли ...Рових из нета ...описват това като ишиас ..направо не знам как ще карам ..
Да не ви занимавам ..с болежки , леко бременеене на всички   bouquet

# 673
savistoikova - за моята покупка ти лично имаш голям принос   bouquet
Елч и аз като теб залагах на аутана, но сега едва ли е най-подходящият момент да го ползваме   Thinking

# 674
Добра вечер!

Червена шапчица, tsufatawelcome

inlove86, не съм запозната с базата на майчинството, във фейсбук момичетата препоръчаха, ако не се лъжа този калкулато и аз ще смятам, че нещо се обърках здарво
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Маци, и моята девойка се беше кротнала вчера, но днес здарво навакса. Съчуствам ти много, знам какво е да гледаш как детенцето ти страда, по площадките е джунгла. Денс Сами беше на разходка с баща си и малкият се прибира разплакан, някакво момиче, с което той искал много да играе, му казала че щяла да си помисли дали да е приятел с него, защото с нея всички искали да играят, а със него – не. И малкият рев, наранен, с баща му 2 часа не можем да го успокоим, и час по час се сеща, пълнят му се очите със сълзи и ни пита, ама тя защо така ми каза, аз сигурно нещо сбърках, леле скрих се в банята да не ме види че и аз ревнах. Вчера пък едно по-голямо момче, щяло да му отнесе главата с някакъв огромен клон с, който се опитвало да удари всички, а майката стояла и вдигала рамена – с коментар - аз какво да направя – той си игаре така
Dorа, ако имаш ПИК издаден он Нои в сайта им можеш да си видиш състоянието на болничния и аз си чакам моя с начало 10-04

Лека нощ!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт