Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми в дискусията?
Какви са препоръките за бременна жена, която се тревожи за здравето си?
Какви са мненията за продуктите за интимна хигиена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми в дискусията?
Основните теми в дискусията включват здравословни проблеми по време на бременност, като скъсяване на матката, препоръчани лекарства и процедури, както и споделяне на личен опит и съвети. Освен това форумът обхваща различни теми като козметики, рецепти за ястия и обсъждане на продукти за интимна хигиена.
-
Какви са препоръките за бременна жена, която се тревожи за здравето си?
Препоръките за бременни жени включват поддържане на положително отношение, търсене на второ мнение, когато е необходимо, избягване на прекомерно физическо натоварване и редовни консултации с лекар. Освен това е важно да избягват излагане на излишно физическо натоварване и да работят върху техники за управление на стреса, за да останат спокойни по време на бременността.
-
Какви са мненията за продуктите за интимна хигиена?
-
Какви са размерите на шийката на матката по време на бременност?
-
Какви са цените на феталната мониторинг и амниоцентезата?
э
, за да си я показвам, искам да се топна в морето, искам, ама много искам
ама нямаааа.....
Мацки, вие ще ходите ли някъде, като гледам май се стопля вече за постоянно. Днес успях да я раходя до колата за малко, като дурсна земетресението, мъж ми вика айде излизаме казвам му чакай, аз докто не си облека новата рокля – не мърдам
Ти добре си отишла да си поревеш, а аз без малко да ревна пред цялата градинка там 
/съжалявам за лирическото отлконение
/
. Голяма фобия ми е, освен това се притесних и за мм, който сутринта отиде в Стара планина / хижа "Рай", в близост до водопада "Райското пръскало"/ съответно нямаше обхват на телефона и се побърках докато се чухме. Хубавото беше, че те не го бяха усетили, а и още не бяха стигнали до опасното място /стръмничко е доста/, през което минава маршрута
. Миналата година така катерихме Пирин и имаше леко земетресение, което е доста страшно да те сполети, ако се катериш по почти отвесни скали и клатещи се камънаци
. Иначе аз го усетих доста ясно, въпреки че сме на първия етаж
. Докато траеше земетресението, застанах под касата на вратата, като докато стигна до там, грабнах някакви дрехи, и се преоблякох. Изплаших се зверски и имах чувството, че никога няма да спре
. В момента, в който спря, грабнах телефони, зарядни, пари, лекарства, таблет и флашка с мобилен нет, изключих тока от таблото и излязох доста бързо. Стана ми смешно , защото доста съседи се бяха евакуирали и седнали на пейките, намиращи се под терасите. Еми то по-добре хич да не си бяха правили труда да излизат
. Отидох на безопасно място, без високи сгради и дървета /стадионче/, където ме чакаше и майка ми /тя присъства на ужасното земетресение през 1999 в Турция, да не ви обяснявам при нея за каква фобия говорим
. Пак ще ви дам пример с моите съседи. В блока има около 7-8 дечица на възраст между 2 и 6 години, играят сипред блока и майките им съответно висят с тях да ги гледат. Общо взето децата са супер невъзпитани и не им правят забележка за нищо, работата на майките им е да седят на пейката, да чоплят семки и да клюкарстват... Сега, в последните 2 седмици децата бяха започнали да играят на криеница, но това не се хареса на майките, защото така не ги виждат къде точно са и решението на проблема беше, цитирам: " Играйте на нещо друго да можем да ви виждаме. За награда, ако не играете на криеница, ще ви купим 1 кутия пиратки да гърмите"
Та всеки ден майките се редуват коя да купи кутия с пиратки, и то пиратки от тези силните, от които се включват алармите на колите.....
. Това го били вкарали, заради циганите, защото постоянно имало епидемии в махалите и единствения начин е да ги ваксинират още при раждането. Ами много хубаво... значи всички влизаме в графа цигани? Начините за заразяване с хепатит Б са: по полов път /съмнявам се новороденото ми бебе да хукне да прави секс в първите 24 часа от живота си/, по кръвен път, т.е. при кръвопреливане със заразена кръв / доколкото знам, цялата кръв от дарители се събира в кръвните банки и се преработва в плазма, която използват за кръвопреливане. Това би трябвало да гарантира, че плазмата не е заразена с каквито и да е болести. Т.е., ако се заразиш от хепатит Б при кръвопреливане, това ще си е чиста лекарска небрежност /което не е нещо рядко срещано за съжаление/. Ето малко информация за въпросния хепатит Б