Отговори
# 675
Момичета, да питам Simple Smile
Вие защо от сега купувате стерилизатори и толкова много шишета. Не смятате ли да кърмите?
Щото аз предната бременност купих разни шишета, за щастие не сглупих да купя стерилизатор, а се оказа, че ползвах едно едничко от тях за водичка след 6 месец...
Прекрасен ден!   bouquet

# 676
adyto аз мисля да кърмя, но искам да съм готова за всякакви варианти. Плюс това едно чайче за коликите ще се наложи да дам и е хубаво да има с какво. Или ако дойде в повече кърмата и я съхраня , после все пак ще ми трябва шише. Не знам кое колко ще ползвам , нямам никакъв опит до тук  , но искам да съм предварително готова. Просто съм си такава  Embarassed

# 677
Честит празник, момичета!  Hug э  bouquet

Дано просветата успее да пребори простотията, която ни залива!

Хубав ден на всички  Grinning

# 678
  • Пазарджик
Благодаря за отговорите за болничните.  Hug

# 679
адито, аз за съжаление съм почти сигурна, че дори и да успея да кърмя в началото няма да мога да добутам до 6-тия месец, така че няма да се размина с шишетата и стерилизатора.

# 680
Честит празник, мацки! Специални честитки на Ната и Елч, че са в образователната сфера, може би има и други но незнам кои са, да се чустват поздравени!

Колибри, разбирам те напълно и аз съм така, трябва да съм подготвена за всеки възможен случай. Мъж ми обаче е още по-голяма крайност от мен, при него трябва да има детайлен план и подготовка, списък и т.н. нещата да са планирани и бюджетирани и да има поне 3 различни варианта, ако някой не сработи Laughing. Аз съм разправяла как с миналата бременност от 7 ми месец нататък всяка нощ към 3 часа ставаше да чисти колата от сняг /валеше много/, че ако съм тръгнела да раждам, да не рине тогава Simple Smile И сега ме пита като ходи да купува неща за бебето - аз нали лежа не мърдам - колко шишета да вземе, какъв стерилизатор и каква марка адаптирано мляко  Simple Smile Казвам му, човеко, Сами го кърмих над 2 години, давала съм съвети на толкова много майки, куросве, литература съм чела, как можа да си помислиш да купуваш шишета и адаптирано мляко - той ми вика - нищо аз да съм подготвен - ами ако стане нещо и трябва да стоиш в болница, а аз да прибера бебето, какво ще го правя, няма да тичам и за това до магазина  Laughing Разубедих го накрая, но мнооого трудно обаче, понеже се знам и аз каква съм, знам че от вътре го кара, нищо чудно вече да е купил и да ги е прибрал. Много искрено завиждам на хора дето не се самонатоварват така, ама характер - не мога

От вчера имам страхотна, жестока, лятна, ленена рокля, много средиземноморска, мъж ми ми направи изненада, бях се нещо скофтила и той като се прибра с подарък веднага ми мина. И сега проблем....искам на море Crossing Arms, за да си я показвам, искам да се топна в морето, искам, ама много искам  Crazy ама нямаааа..... Sad  Мацки, вие ще ходите ли някъде, като гледам май се стопля вече за постоянно. Днес успях да я раходя до колата за малко, като дурсна земетресението, мъж ми вика айде излизаме казвам му чакай, аз докто не си облека новата рокля – не мърдам Mr. Green Вие уплашихте ли се, как го понесохте?

# 681
Уф, Еспа, аз много се сдухах. Страх не е точната дума, щото не ме беше страх, че ще падне блока например, обаче, цял ден ми се струва, че всичко се клати.

Аз съм планирала бая разходки, дано да се чувствам все така добре. Морето ще е през юли, но аз ходя на гости на мама и ще ми е по-спокойно.

Тази седмица налазих втората употреба онзи ден и се сдобих с разкошно дънково кенгуру на Бейби Бьорн за зашеметяващите 13 лева.

# 682
Lovebug, дано са ти много хубави разходките, ще чакам да качиш снимки, поне очи да плакна
От земетресението в Перник много се бях стреснала с месеци ме държа после, това не знам защо го приех по-леко, обаче сега на 10 минути поглеждам сайтовете за земетресения, да ги следя онлайн Mr. Green
Да ти е честита придобивката и със здраве да си я ползваш!

# 683
Еспа, благодаря ти много!  Hug

# 684
еспа, мм беше много зле след предишното земетресение. месеци живя в стрес. то беше много смешно, защото аз имам стотици фобии, от толкова много неща изпитвам панически ужас, че няма да ми стигне един ден да ги изброя, обаче от земетресения не ме е страх Laughing а него от нищо друго не го е страх, освен от това Simple Smile добре че днес той не го усети, а аз реших, че дара ми подритва дивана и дори и не станах Laughing

мерси и за честитката! на мен цял ден ми е празнично Simple Smile

# 685
  • София
Елч, днес е много светъл празник и мнооого се радвам, че ти е празнично.
Ми аз не се уплаших от земетресението, защото не го и усетих кой знае колко силно. Комшийката като ме нашашка, бързо излизай навън и т.н. Пък с майка ми и детето стоим под касата на вратата и чакаме да премине.
Еспа, наистина е джунгла по площадките  #Crazy Ти добре си отишла да си поревеш, а аз без малко да ревна пред цялата градинка там  Mr. Green Миналото лято едно момче на неговата възраст така зверски го ухапа под окото. Понеже бях права над него и не виждах какво точно е захапало и си помислих, че е окото. Аз дърпам Алек, онова не пуска, бе. Такана зверска рана стана, че си помислих, че няма да мине никога. С месеци седя  Shocked
Мъжа ти ме кефи много. Браво. Моят първия път като му казах, че имам съмнения, че ми е паднала тапата и той се метна да ми приготвя багажа за родилното. Викам къде бързаш, бе, няма страшно, то може и след 2 седмици да родя. Той-не, ще го приготвя. Викам приготвяй, всеки луд с номера си. Е, същата нощ ми изтекоха водите  Mr. Green Да не обяснявам какви преспи трябваше да рине в 5ч сутринта, за да ме закара към родилното.  Mr. Green Така че браво на мъжа ти, че е толкова подреден и предвидлив.  Simple Smile

# 686
Здравейте, момичета  bowuu

Честит празник! На този ден си пожелавам да се случи чудо с българското образование, защото състоянието му в последните години е плачевно, а няма нищо по-страшно от неграмотен народ!  Praynig /съжалявам за лирическото отлконение Wink /

Добре дошли на новите бременелки, леко и безпроблемно бременеене  Hug

За земетресението... Изкарах си акъла no . Голяма фобия ми е, освен това се притесних и за  мм, който сутринта отиде в Стара планина / хижа "Рай", в близост до водопада "Райското пръскало"/ съответно нямаше обхват на телефона и се побърках докато се чухме. Хубавото беше, че те не го бяха усетили, а и още не бяха стигнали до опасното място /стръмничко е доста/, през което минава маршрута  Peace . Миналата година така катерихме Пирин и имаше леко земетресение, което е доста страшно да те сполети, ако се катериш по почти отвесни скали и клатещи се камънаци  Whistling . Иначе аз го усетих доста ясно, въпреки че сме на първия етаж  #Crazy . Полилеят в хола се клатеше ужасно  ooooh! . Докато траеше земетресението, застанах под касата на вратата, като докато стигна до там, грабнах някакви дрехи, и се преоблякох. Изплаших се зверски и имах чувството, че никога няма да спре  Cry . В момента, в който спря, грабнах телефони, зарядни, пари, лекарства, таблет и флашка с мобилен нет, изключих тока от таблото и излязох доста бързо. Стана ми смешно , защото доста съседи се бяха евакуирали и седнали на пейките, намиращи се под терасите. Еми то по-добре хич да не си бяха правили труда да излизат  Joy . Отидох на безопасно място, без високи сгради и дървета /стадионче/, където ме чакаше и майка ми /тя присъства на ужасното земетресение през 1999 в Турция, да не ви обяснявам при нея за каква фобия говорим  Sad / , проследихме новините в нета, зарадвахме се, че имаше доста вторични трусове, които бяха затихващи, изчакахме около 2 часа, докато се успокоим, разходихме се и се прибрахме.

За децата по площадките.... децата наистина могат да бъдат безкрайно жестоки  Sad .. и невъзпитани  Naughty . Пак ще ви дам пример с моите съседи. В блока има около 7-8 дечица на възраст между 2 и 6 години, играят сипред блока и майките им съответно висят с тях да ги гледат. Общо взето децата са супер невъзпитани и не им правят забележка за нищо, работата на майките им е да седят на пейката, да чоплят семки и да клюкарстват... Сега, в последните 2 седмици децата бяха започнали да играят на криеница, но това не се хареса на майките, защото така не ги виждат къде точно са и решението на проблема беше, цитирам: " Играйте на нещо друго да можем да ви виждаме. За награда, ако не играете на криеница, ще ви купим 1 кутия пиратки да гърмите"  #Crazy Не знам..... аз ли нещо съм сбъркана?!?  newsm78 Та всеки ден майките се редуват коя да купи кутия с пиратки, и то пиратки от тези силните, от които се включват алармите на колите.....

Елч, бързо оздравяване на Дара  Peace

Аз се присъединявам също към питането за някакъв антикомарин, но безвреден  newsm78 , че мен като ме ухапе комар , мястото се подува изключително много и боли, може би съм алергична..

За ваксините, аз доста чета и се интересувам, и то от доста време насам. Главният проблем е, че в България не се говори на тази тема, няма реална статистика за пострадалите, увредени или починали деца, в следствие на ваксините. Една вметка: Няма, разбира се и статистика за пострадалите, увредени или починали, вследствие на непоставена ваксина. Освен това, реално погледнато, родителите нямат право на избор. Да, имаш право да откажеш поставянето на ваксина, но от там се започва една дискриминация към твоето дете. Няма да бъде допуснато на ясли и детска градина. До колкото знам, не може да бъде прието в първи клас, ако няма бележка, че е карало предучилищна група /поправете ме, ако греша/. А то няма как да е карало тази група, защото няма да бъде допуснато там, защото нямало ваксина... Аз съм "ЗА" правото на избор! Аз не съм срещу ваксините, аз съм срещу това, някой да ме принуждава да ги бия на детето си. Страх ме е от факта, че като отида да раждам в болницата, в рамките на 24 часа след раждането, детето ми ще бъде заразено с хепатит Б  #Cussing out . Това го били вкарали, заради циганите, защото постоянно имало епидемии в махалите и единствения начин е да ги ваксинират още при раждането. Ами много хубаво... значи всички влизаме в графа цигани? Начините за заразяване с хепатит Б са: по полов път /съмнявам се новороденото ми бебе да хукне да прави секс в първите 24 часа от живота си/, по кръвен път, т.е. при кръвопреливане със заразена кръв / доколкото знам, цялата кръв от дарители се събира в кръвните банки и се преработва в плазма, която използват за кръвопреливане. Това би трябвало да гарантира, че плазмата не е заразена с каквито и да е болести. Т.е., ако се заразиш от хепатит Б при кръвопреливане, това ще си е чиста лекарска небрежност /което не е нещо рядко срещано за съжаление/. Ето малко информация за въпросния хепатит Б http://www.puls.bg/illnes/issue_269/part_4.html . Друго притеснително нещо е 5-валентната ваксина, която всъщност ще бъде изчерпана края на юли месец и ще бъде заменена с 6-валентна, която представлява 5-валентната+ добавка на хепатит Б. Не разбирам как съзнателно да си заведа детето и да позволя да му инжектират 6 наистина страшни вируси на веднъж.... Надух ви пак главите, моля да ме извините, но наистина ми е много болна тема, която не ми дава мира, дори сънувам и кошмари отвреме-навреме  ooooh! Може този страх да се дължи и на факта, че съм израстнала с дете, увредено именно от ваксина и нещата изглеждат по различен начин като си станал свидетел на тези неща.

Мили мами, моля да ме извините за спама тази вечер, но, както споделих, мм го няма, а също и всичките ни приятели ги няма, защото са с него, та нямаше и с кой да изляза тази вечер да си начеша езика и сега вие обрахте пешкира  smile3506

Хубава вечер  smile3505

# 687
Момичета, добро утро!

Имам нужда от съвет. Снощи след като се наядох, ми се стегна корема, без болка никъде, просто се втвърди, сякаш съм преяла. И така цяла нощ - седи си твърд. И преди ми се е случвало, но пък не и цяла нощ. Утре съм на лекар и ще питам, но се притесних защото си пия магнезия два пъти на ден и няма да е добре ако не се влияе.... Знам, че и на други момичета се е случвало, но надали толкова продължително...Дали е възможно (сигурно ще ви прозвучи много глупаво) да е от храна - вчера ядох боб, след това доста домати със сирене и малко пица - то това от обяд до вечерта, не на куп. Или пък от разтежа, защото моята тумба сега започва да расте по-интензивно?

На някой да му се е случвало нещо подобно? Доста се притесних...

Благодаря ви предварително и съжалявам, че ви почвам от сутринта....

# 688
Май няма да бъда мн полезна,но ще ти кажа , че вечер моя корем се подува супер много и е двоен на това, което е сутрин едва ли не. И то като се подуе така, няма как да е много мек. И се случва още повече, ако съм яла нещо газообразуващо, ама ти май говориш за нещо друго не знам. Дано някой по-компетентен се включи. Иначе аз имам и аз някакви оплаквания , ако не съм ходила до тоалетната, примерно вечерта. Легнала съм си в 12 и съм станала в 3 да отивам и корема ми вече така тежи такова напрежение и болка дори понякога, докато не отида не ми олеква и после дори пак е някакво дискомфортно. Ама май и такова не е . Съжалявам опитах се да съм ти полезна.

# 689
Iskambebche, много ти благодаря за включването Simple Smile Да ти кажа, може нещо такова да е... newsm78

Важното е да няма болка, чукам на дърво, и утре ще питам лекарката...

Общи условия

Активация на акаунт