Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 002
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Интересно ми е... ако сакото беше за 50 лв., повече ли щяхте да ѝ съчувствате?  Thinking

Нито повече, нито по-малко. Аз лично щях да и съчувствам по същия начин. Че да не са ти малко 50 лв.? Ти парите по дърветата ли ги береш?

# 61
  • София
Стана ми интересно защо се хванаха всички за цената на сакото и видиш ли, щом е дала 600 лв. за него, значи няма проблем - може да си купи ново.

# 62
  • Sofia
Стана ми интересно защо се хванаха всички за цената на сакото и видиш ли, щом е дала 600 лв. за него, значи няма проблем - може да си купи ново.

И на мен ми стана много интересно кое точно в цената им вади очите, но явно няма да се разбере – никоя от тях не иска да сподели.  Mr. Green

# 63
Popule, ние висшистите това сме го учили , освен наказания , трябва да има и награди обаче . 300 ако ти се вижда малко . Аз пък ще задам контра въпрос , ако беше сакото 50 лв. баровките щяха ли да искат жестоко наказание ?.  Wink

# 64
  • София
Въпреки, че не смятам, че цената е от значение в случая (не, нямам сака за по 600 лв.), също не виждам и защо служителката трябва да плаща и да бъде наказана. В случая, виновникът е този, който е взел чуждо сако и нито е казал за грешката, нито го е върнал. Това си е кражба и отговорност трябва да се търси от него, не от служителката.

# 65
  • София
Popule, ние висшистите това сме го учили , освен наказания , трябва да има и награди обаче . 300 ако ти се вижда малко . Аз пък ще задам контра въпрос , ако беше сакото 50 лв. баровките щяха ли да искат жестоко наказание ?.  Wink

Ама на теб 100 лв. (двоен размер на 50 лв.) малко ли са ти? Май май ти си нещо баровка... hahaha

Въпреки, че не смятам, че цената е от значение в случая (не, нямам сака за по 600 лв.), също не виждам и защо служителката трябва да плаща и да бъде наказана. В случая, виновникът е този, който е взел чуждо сако и нито е казал за грешката, нито го е върнал. Това си е кражба и отговорност трябва да се търси от него, не от служителката.

Защото служителката е дала грешното сако на грешния човек. Ако си му беше дала неговото сако, нямаше да четем тази случка във форумите. А онзи/онази може дори и да не е забелязал грешката, а може да е крадец, какъвто всъщност излиза, че е, ако не го върне, може да е взимал сако на някого (домашна помощница или пък съпруг изпълняващи поръчка "вземане на сако от химическото"), може много неща, а може и служителката да го е свила в крайна сметка. Така че, вината е на служителката отвсякъде.

# 66

'Щото сако за 600 лв е изгъзица.
Само че - както някой сподели - има хора, които действително се лишават от разни неща, само и само да се отчетат с парцалка за 600 лв.
И това е нелепо.
И последното нещо, което би събудило у един разумен човек, е съчувствие.

# 67
  • София

'Щото сако за 600 лв е изгъзица.
Само че - както някой сподели - има хора, които действително се лишават от разни неща, само и само да се отчетат с парцалка за 600 лв.
И това е нелепо.
И последното нещо, което би събудило у един разумен човек, е съчувствие.

Съчувствие е най-нормалната човешка реакция в случая. Коя си ти, че да съдиш другите какво правят с парите си? Техни са си, харчат си ги както намерят за добре.

# 68

Ама на теб 100 лв. (двоен размер на 50 лв.) малко ли са ти? Май май ти си нещо баровка... hahaha

Нещо не разбирам . Нито знам как се работи в пералня , но би трябвало да се маркират по някакъв начин дрехите, щом не е първата грешка значи системата им е сбъркана не служителката.

Popule, Не ти разбирам момиче какви ги пишеш и какво искаш да кажеш .

# 69
  • София

Нещо не разбирам . Нито знам как се работи в пералня , но би трябвало да се маркират по някакъв начин дрехите, щом не е първата грешка значи системата им е сбъркана не служителката.

Не ти разбирам момиче какви ги пишеш и какво искаш да кажеш .

Именно, маркират се, аз често ползвам химическо чистене, знам им системата - пишат номер на бележката и на дрехата. Познай защо служителката е дала грешно маркирана дреха (все някой е объркал маркировката, може да се издири кой без проблем), без да засече номерата. Аз ще ти кажа - говорела си е по джиесема със сигурност, 100 процента!

# 70
Popule, такива глупости пишеш, че ще ти игнорирам писаниците . Не си струва да ти се отговаря.

# 71
  • София
Popule, такива глупости пишеш, че ще ти игнорирам писаниците . Не си струва да ти се отговаря.

Ами ще игнорираш, я, като няма какво да кажеш...
Кое от писаниците ми ти се видя глупости, мила Аделинда?

# 72
  • София
Ако взелият сакото не е недобросъвестен, то тогава най-вероятно ще го върне в химическото рано или късно и всичкото това философстване от наша страна е безсмислено  Laughing

А дамата може да не се е лишавала чак толкова, че да си купи сакото. Ние няма как да знаем колко изкарва, нито ни влиза в работата. Може пък да не ѝ пречи да си купи две нови, но просто това конкретно много да си го харесва, да ѝ е седяло страхотно и вече няма откъде да си купи същото, а възможно е и вече да не може да си го позволи... варианти десетки, няма смисъл да се гадае. Въпросът в случая е не колко струва дадената дреха, нито колко изкарва авторката, а ОК ли е да ти загубят нещо и кой е виновен в случая, поне аз така разбирам темата  Thinking

# 73
А защо Популе да пише глупости, питам аз? Едно време, за сега не знам, кат вземеш книжка от библиотеката и я затриеш, се плащаше в троен размер по цена на корица. Не си спомням някой да е казвал, че книжката не е била нова и затова трябва да плати само половината, или че не е била интересна и де факто трябва на него да му платят, че си е загубил времето. Камо ли че библиотеката всъщност има бюджет за тая работа и няма нужда от неговите скътани левчета. Ама видиш ли, някоя си позволила да си купи сако за 600 лв. и край. Щом е могла веднъж, ще може пак, изгъзици там да си купува. Все едно аделинда и сие и планират семейния бюджет...

Друг случай, съвсем наскоро, не в България. Колега си даде риза на химическо, дизайнерска. Съсипаха му копчетата. Предложиха да ги сменят, не прие. Платиха ризата, цена като нова.

Дали ще дам сако за 50 или 600 лв. си е моя работа. Работа на химическото е да го изчисти и да ми го върне в същия вид. Ако не го направи, носи финансова отговорност, че и трябва да ми плати неустойка, не само цената на сакото, но това за България сигурно още е мираж. Не виждам защо служителката ще го плаща от заплатата си, би трябвало химическото да го плати като юридическо лице. Тя надали е материално отговорна.

# 74
Може да си мислят , че тяхното са дали другаде и няма какво да се занимават. Може като го е вземал човека , да не е бил притежателя и да не е видял веднага грешката , после да не им се занимава...

Излязло от магазина сакото не струва стойността като ново , щом и дават 300 лв. чисто глезене ми се вижда. Не е приятна случка при всички положения , ако не беше това крещене и набиване на цената , никой нямаше да се заяжда. Ако имаше емоционална стойност сакото , нямаше да му се афишира цената, а това че и подарък от любим човек примерно или " изгубили са любимото ми сако " примерно , то е ясно, няма какво да се коментира.

Това за едни копчета , да му я платят цялата риза , че и тройно си е чисто дребнавост  на "дребни" хора.

Това за библиотека , се предполага, че има книги които вече не се печатат и на комунистически цени пак беше стотинки .Никой никого не е спрял да купи същата книга и да я върне нея не оригинала, просто да се върне . Иначе всеки ако взема и не връща библиотеки няма да има, няма база за сравнение , за протокола книгите ги даваха безплатно.

Стигам до извода , ако си съсипя блуза за 20 лв. да си купя 3 такива или една за 60 щото съм много хубава . Е те това не е лоша идея  Whistling Wink

Последна редакция: сб, 19 апр 2014, 02:37 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт