Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 043
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
Чудо голямо , парцал, па било и купен за 600 лв. . Дано не ми се случва , ама за дреха толкова драма  ooooh! Най- вероятно и тези 300 лв. ще ги даде служителката от заплатата и която е 500 .

Black Cat 13, не е ОК някой да ти я повреди , явно не си ги купува всеки ден , а и е купена и от там цялата драма. Такъв скандал за дреха , все едно някой е умрял , си личи кой е елементарния тука. 

И малко лирично отклонение : http://shvargalo.com/konkretno/9/12/99

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 23:18 от adelinda

# 31
Ако си ОК да дадеш 600 лв за сако, не би трябвало да е такава драма да се разделиш с него, не мислиш ли Laughing
Разбира се, че не. Що за простотия?
Помисли пак.
Помислих Grinning
Притежанието на сако от 600, 700 или 1000 лева няма нищо общо със стандарта ми. Поне не и с моя. Това, че притежавам подобни дрехи не значи, че ще се разделя с тях без проблем. Не мога и да ги заменя без проблем. Или пък вече не мога. Лишила съм се от нещо за да си ги купя. Ценни са ми и толкоз.

# 32
Най тъжното е че дори може да не става въпрос за сако от 600 лева.Традиционно във форума -совите не са това което са. Twisted Evil

# 33
Абсолютно.

# 34
  • София
Ако си ОК да дадеш 600 лв за сако, не би трябвало да е такава драма да се разделиш с него, не мислиш ли Laughing
Разбира се, че не. Що за простотия?
Помисли пак.

Ако притежанието на сако за 600 лв е в пропорционално на стандарта на човек, то загубата на такава вещ би била еквивалентна на загуба на дреха на стойност 100 лв (примерно), съотнесено към средния стандарт за страната.
Да, кофти, че са ти затрили нещо, ама чак пък толкова?

Оттам и комичното в случката.

Нищо комично не виждам, дори съотнесено към стандарта. Защото ако взимаш заплата 500 лв. на месец и ти изчезне сако за 100 лв. си е драма отвсякъде, независимо колко се опитваш да омаловажиш случилото се. Авторката я разбирам и й съчувствам.

# 35
Сакото е 600 лв. и не вярвам някой със здрав разум на заплата да си го купи . Или е подарено или човека се предполага , че има много повече пари от някъде. Ако е подарено и не си  купува на такава стойност всеки ден , чак това мога да влезна в положение , че се ядосва, и пак не е въпрос на живот и смърт. Има хора няма какво да ядат, е те това вече е драма .

# 36
  • София
Сакото е 600 лв. и не вярвам някой със здрав разум на заплата да си го купи . Или е подарено или човека се предполага , че има много повече пари от някъде. Ако е подарено и не си  купува на такава стойност всеки ден , чак това мога да влезна в положение , че се ядосва, и пак не е въпрос на живот и смърт. Има хора няма какво да ядат, е те това вече е драма .

Темата не е за хора, които няма какво да ядат. Надявам се, че не това имаш предвид, като пишеш в нея. Човек работи здраво, за да си позволява разни неща. Не бере парите по дърветата, а и да ги бере, на нас какво ни влиза в бизнеса? Важното е, че разбирам жената и й съчувствам, защото това да дадеш скъпа вещ за извършване на услуга по нея и после тази вещ да ти изчезне или да бъде повредена, не е никак приятно и си е за яд отвсякъде. Освен това, хората, които извършват съответната услуга, трябва да си свършат работата както трябва, защото иначе не заслужават доверието, което им се оказва. Ако искаме да станем "бяла" държава, трябва да се научим да си вършим работата както трябва!

# 37
Авторката я разбирам и й съчувствам.
Това защото не и видя оригиналния пост и заглавие  Laughing Първоначално пораждащи смях съчувствието дойде по късно...

Нищо комично не виждам, дори съотнесено към стандарта. Защото ако взимаш заплата 500 лв. на месец и ти изчезне сако за 100 лв. си е драма отвсякъде, независимо колко се опитваш да омаловажиш случилото се.
Колко хора на 500 лева заплата носят сака по 100 лева.Я се осъзнайте къде живеете.Хората със заплата 500 лева се обличат от втора употреба, и не крещят във форума: Въх Боже сакото ми, няма го, дават ми 300 лева, ама на аз, си искам сакото
Не било комично!Не е комично ама друг път.

# 38
  • София
Авторката я разбирам и й съчувствам.
Това защото не и видя оригиналния пост и заглавие  Laughing Първоначално пораждащи смях съчувствието дойде по късно...

Нищо комично не виждам, дори съотнесено към стандарта. Защото ако взимаш заплата 500 лв. на месец и ти изчезне сако за 100 лв. си е драма отвсякъде, независимо колко се опитваш да омаловажиш случилото се.
Колко хора на 500 лева заплата носят сака по 100 лева.Я се осъзнайте къде живеете.Хората със заплата 500 лева се обличат от втора употреба, и не крещят във форума: Въх Боже сакото ми, няма го, дават ми 300 лева, ама на аз, си искам сакото
Не било комично!Не е комично ама друг път.

Може би ти се вижда комично, защото не се е случило на теб. На мен ми се е случвало и съм чувала коментари като твоя, но от това никак не ми е ставало по-леко. Истината е, че тия в химическото чистене трябва да платят солидно обезщетение, за да се научат как да работят. Ако бях съдия, щях да ги осъдя да платят сакото в двоен размер. Да видим следващия път дали ще се объркат.

# 39
  • София
Не давам нищо не химическо чистене, защото ме е гнус. Всичко пера в пералня.
А "драмата" на авторката е напълно основателна, не толкова заради цената, а затова, че е открадната лична вещ, която може да има и емоционална стойност и пр.

# 40
Сакото е 600 лв. и не вярвам някой със здрав разум на заплата да си го купи.
Айде пак глупости.
Точно със заплатите си съм си купувала саката. Има скъпи дрехи, които може да си ги носиш почти цял живот. Ако не ти ги отмъкнат някъде, де.

# 41
Popule, явно не си следила коментарите. Бъзиках се. Друг е въпросът, че и аз не виждам как реално може да се накара химическото чистене да плати подобаващо обезщетение. Защото и доста по-скъпи от 600 лева дрехи се дават там.

# 42

Може би ти се вижда комично, защото не се е случило на теб. На мен ми се е случвало и съм чувала коментари като твоя, но от това никак не ми е ставало по-леко. Истината е, че тия в химическото чистене трябва да платят солидно обезщетение, за да се научат как да работят. Ако бях съдия, щях да ги осъдя да платят сакото в двоен размер. Да видим следващия път дали ще се объркат.
Вече писах, случката е неприятна, но реакцията на авторката беше един път. Laughing
Предложили са 300 лева обезщетение,като си спомня къде се намираме, най вероятно служителката ще го плати,как да и го платят в двоен размер.На честна дума?Тя може да каже че струва 6 000... newsm78

# 43
  • София

Вече писах, случката е неприятна, но реакцията на авторката беше един път. Laughing
Предложили са 300 лева обезщетение,като си спомня къде се намираме, най вероятно служителката ще го плати,как да и го платят в двоен размер.На честна дума?Тя може да каже че струва 6 000... newsm78

Има си експерти, да ги викнат да оценят като вещи лица. Лесно може да се докаже цената. А как ще плати химическото чистене, си е техен проблем. За служителката никак даже не ми е мъчно - блейка някаква, трябва да се научи да работи както трябва. И не само тя е виновна, а и шефът, който я е наел. То по тая логика, ако някой доктор вземе да те пре...бе, дай да го пуснем метър, понеже нещо му било кофти ден...Не може така да се разсъждава.

# 44
Само докторите какво общо имат с химическото чистене  newsm78
Изтървах му края, а уж внимавам...

Общи условия

Активация на акаунт