Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 086
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Joy

Ама хора, моля ви, да карам Вартбург, за да не ме помислят за парвеню?

Така бих си наместила задничето в една хубава колица, луксозна, лимузинка, ама нямам толкова пари.

Между Ягуара и Вартбурга да не би да няма други коли? За мен покупката на Ягуар е много глупаво изхвърляне, понеже един Пасат или един Авенсис ще ме возят достатъчно добре. Ягуар бих си купила само ако имам много милиони, а не просто пари за ягуар. Така правят и в белите страни. Но в България има маса позьори, които живеят в панелна кутийка, но са събрали всичките си пари за мерцедес втора ръка и демонстрират просперитет Joy

# 181
Не ги познавам аз тия, не съм им чела данъчните декларации Wink

# 182
  • Велико Търново
Че има позьори, каквито визира Черна станция, има, но при тях бързо лъсва дереджето - щот' "просперитета" не се изчерпва само с мерцедеса, трябва и друга демонстрация Wink
Факт е обаче, че наблюдавам все повече хора, които карат скъпи возила/защото последно за това стана дума в темата/, и те не са единствените скъпи вещи/било то и недвижими/, които притежават - откъде и как имат пари Laughing -  не ми е работа, нито пък ме интересува за кое колко харчат. Интересува ме за кое аз колко не мога да похарча Simple Smile и търся начин да променя това.

# 183
  • София
Махатма Ганди и Майка Тереза за теб успели или неуспели хора са? Не са карали ягуари. Очаквам отговор с да или не.

Не знам, не съм им фен. Честно казано, не съм впечатлена. Не разбирам живота като тях, друг човек съм.
Но и да са успели според някои, така като гледам, няма много желаещи да бъдат като тях.  Wink

# 184
  • Sofia
   Леле, колко страници сте изписали. Shocked Няма ли празници за вас, бре. Mr. Green hahaha

Не, просто ми стана странен начинът на мислене на някои от съфорумките – защо носенето на сако от 600 лв. и слънчеви очила от 3000 автоматично те превръща в кифла, доста безумна логика...  Rolling Eyes

Аз казах първа, че твоята позната е кифла, но го казах заради очилата за 3000 лева. За сакото не съм казвала нищо. Сако за 600 мога да приема. Тази цена се вмества в границите, в които по-скъпо (може да) значи и по-качествено. Става дума и за плат, и за кройка. Мисля, че и аз имам подобно, вече не помня колко точно беше. Но 3000 за очила са много. И най-най-най-добрата оптика не струва толкова. Тази цена не се връзва с високо качество, а с някакви снобски предимства. Освен това каза, че били подарък. Значи не е сигурно, че на познатата ти това и е стандартът. А и ако за нея 3000 лева бяха както са 50 лева за обикновен човек нямаше да си развали почивката (нали така каза ти) заради загубата Grinning Тя явно очилата са били скъпички за стандарта и, а аз не приемам големи инвестиции в такова малотрайно и крехко нещо. Такава инвестиция се оправдава само с показност и имидж сред себеподобните кифли. Ей затова казах, че е кифла. Но сакото е в приемливите за качеството граници и не съм го коментирала.

Точно тук много бъркаш в разсъжденията си. Peace На моята позната стандартът е ... меко казано, нелепо висок – просто не исках да го споменавам в предишното си мнения, защото не обичам да обсъждам трети лица по форумите, а и не виждам какво отношение има този факт към темата. Мислиш ли, че на някой със сравнително скромни финансови възможности биха му подарили чак толкова скъпа вещ? Моите близки също знаят каква слабост имам към слънчевите очила, но дори и да разполагаха с 3 000 лв. и бяха решили да ме сюрпризират с подарък-изненада, най-вероятно щяха да поделят сумата за очила, екскурзийка и още нещо (например).  Mr. Green Просто не мога да я разбера твоята (и на някои други съфорумки) логика – щом се тръшкаш за нещо, значи неминуемо те е яд, че си го загубил / разсипал, само поради факта, че не можеш да си купиш ново...  newsm78 Аз си обичам абсолютно всички вещи – от марковите очила до джинсите за 30 лв. Laughing

NinoTino, много готини постове, седя сама и си се смея на това, което си написала за колата – и аз така като теб, та, по случая едно поздравче за всички, пишещи в темата, с колата на Ralph Lauren – Bugatti на, внимание, рекордната цена от 40 млн. щатски долара – к'ви Ягуари, к'ви чудесии... Да, правилно сте прочели цената, на която се оценява колата му; мисля, че се води най-скъпото возило на всички времена. Та, чудя се, какъв ли е във вашите очи този всеизвестен дизайнер, изкарал парите си само с помощта на собствената си креативност и умения? Mr. Green Турбо-кифльок, предполагам. Joy

Enjoy...

# 185
  • София
А ако някой има пари за ягуар, но не си купува такъв, защото го смята за парвенющина, той успял ли е? Или според теб ако не е купил ягуар не е успял?

Може да не си купи Ягуар, но ще си купи скъп дом или нещо друго и не само едно, което е скъпо, може да си купи скъпо бельо - гащи за 3000 евро примерно. hahaha Има много малко богаташи, които живеят като бедняци или дори като средна класа и пресата се скъсва да ги подиграва... Mr. Green

# 186
И предполагам, че Ралф Лорен редовно слиза от тази кола пред дискотеката за да се покаже:35:

Не бъркай инвестицията ( в картина, винтидж кола или друго) с гъзарията. Освен това на неговите пари им отива скъпа кола.

# 187
  • София
И предполагам, че Ралф Лорен редовно слиза от тази кола пред дискотеката за да се покаже:35:

Не бъркай инвестицията ( в картина, винтидж кола или друго) с гъзарията. Освен това на неговите пари им отива скъпа кола.

Въпросът с "гъзарията" го изяснихме. "Гъзарите" са хора, които "искат да бъдат нещо, което не могат да бъдат". Обаче въпросът е, що решихте, че дамата със сакото от 600 лв. е такава? Какво, ако може да си го позволи и въпреки това й е неприятно, че са й го унищожили (загубили, откраднали)?

# 188

Въпросът с "гъзарията" го изяснихме. "Гъзарите" са хора, които "искат да бъдат нещо, което не могат да бъдат". Обаче въпросът е, що решихте, че дамата със сакото от 600 лв. е такава? Какво, ако може да си го позволи и въпреки това й е неприятно, че са й го унищожили (загубили, откраднали)?

За кой път да кажа да не питаш мен за сакото? Нищо нямам против сакото за 600.

# 189
  • Sofia
   Е, то, излиза, че и Ралф Лорън не трябва да се тръшка много, ако му задигнат колицата – нали може да си купи друга.  Mr. Green

# 190
А ако някой има пари за ягуар, но не си купува такъв, защото го смята за парвенющина, той успял ли е? Или според теб ако не е купил ягуар не е успял?

Може да не си купи Ягуар, но ще си купи скъп дом или нещо друго и не само едно, което е скъпо, може да си купи скъпо бельо - гащи за 3000 евро примерно. hahaha Има много малко богаташи, които живеят като бедняци или дори като средна класа и пресата се скъсва да ги подиграва... Mr. Green
И дреме им на тях какво пише в пресата. То пък една преса,само жълти вестници, които биват четени от също толкова жълти кухи лейки, чиято единствена гънка се интересува само от това кой колко кинти е изкарал и каква таратайка си е купил.
Наскоро гледах интервю със Зукербърг и сподели,че след първите милиони е продължил да живее на същия таван като преди. Кой знае как го е разкостила пресата, а той,милият, е посърнал.

# 191

Айде ти малко да седнеш да прочетеш какво ти пиша и да се опиташ да вникнеш в прочетеното. Нямам нужда от разясняване на понятието успех. Зная какво е. Това което ти казвам е, как РЕАЛНО той може да бъде измерен - как ще разбереш, че филмът например има голям успех? По приходите. Как ще разбереш, че певицата гастролира с голям успех - чрез приходите. За оценките в училище не коментираме. Как ще разбереш, че съседът до теб успява в бизнеса? Като му видиш материалните придобивки. Wink
Защо?Оценките в училище не са ли успех?За теб,например, едно дете завършило математическа гимназия със златен медал, и прието да учи в престижен университет, не е ли УСПЕХ?
А,да вярно за теб всичко е пари.Забравих, че ако не може да го пипнеш успеха, не е успех.
Баси държавата,баси обществото... doh doh doh

# 192
  Е, то, излиза, че и Ралф Лорън не трябва да се тръшка много, ако му задигнат колицата – нали може да си купи друга.  Mr. Green

Със сигурност обаче няма да се жалва в бг мамма и да търси съчувствие  Joy

И да напомня ,че говорим за България , където с честен труд никой не е станал милионер , в най-добрия случай живее добре. Също сме бивша комунистическа държава , където едно време всички бяха "равни " . В България богатството няма блясък , за класа да не говорим . Тук хората дават маса пари да изглеждат 'ЕВТИНО " , просперитет по български.

# 193
Бугатито за 40 млн. ми се вижда разумно пред тези очила. Егати кифлите и кифлочите неморални, неуспели и нещастни, дето ги купуват.
http://blog.visionweb.com/bid/171448/25-of-The-Most-Expensive-Ey … Wear-In-The-World

Скрит текст:
За какво въобще го махнаха социализЪма? Чудно щеше да им е на повечето, като гледам.

# 194
Бугатито за 40 млн. ми се вижда разумно пред тези очила. Егати кифлите и кифлочите неморални, неуспели и нещастни, дето ги купуват.
http://blog.visionweb.com/bid/171448/25-of-The-Most-Expensive-Ey … Wear-In-The-World

Скрит текст:
За какво въобще го махнаха социализЪма? Чудно щеше да им е на повечето, като гледам.

От показаните по-горе, някои не бих сложила, ако и да ми дават парите, но някои от другите с удоволствие бих носила, както се казва "очите ми останаха". Жалко, че съм късогледа и нося само специални слънчеви очила с диоптри.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт