Нов автомобил на лизинг. Кой да избера?

• 18 465
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • по морето
Коли много, Шкода Рапид Спейсбак в момента е с много добри условия. Тойота Ярис е приятно автомобилче за градско, карал съм, удобна е доста, багажника е много малък, но за две пазарски чанти стига. Пежо 208, 308, ситро Ц3, Корса, Форд Фиеста, Фокус, Мазда 2 или 3, Шкода фабия, голф, поло - все градски коли. Пежо 2008 е също добро, имах тест драйв, другото с добри условия е фиат 500L.

# 16
  • София
Трудно ми е, защото и "претенциите" са много.
Да е до 25 х. някъде...
Да е с 4 врати, но компактен - тип градска кола. Отзад да се събират двама души, на които да им е комфортно за поне едни 300 км. Laughing

Гледам офертите и съвсем се обърках...
Давайте идеи,
Загледах Шкода Фабия и.. добре изглежда. Ситроен 3, Пежо 208...
Някой има ли мнение за българските Voleex?

Дачия Сандеро ми е в таргета, ама....много дървена нещо... newsm78

Ще я карам предимно аз в града.

Нямаш ли някой близък мъж, който да попиташ. Тук в женския форум....

# 17
Аз ще препоръчам Хонда Джаз. Градски автомобил, много компактен, а в същото време с достатъчно пространство в купето. Колата е маневрена, с комфортна возия и нисък разход на гориво. Моторът е с верига, а не с ремък, което прави обслужването й доста евтино. Можете да проверите в Гугъл за надеждността на тази кола и ще видите само отлични резултати Simple Smile Задните седалки могат да се свалят и по този начин багажникът става огромен. Вписва се и в бюджета, който сте определили за нов автомобил.

# 18
Мазда 2 - 8 години гаранция или 160 000 км
Опел Корса
Рено Клио
Ситроен С3
Хюндай i20
Форд Фиеста

На изложението в Интер Експо Център края на юни правят големи отстъпки. Освен това можеш да ги видиш всичките на едно място и да съпоставиш, да им видиш комфорта отвътре.

# 19
Аз съм фен на КИА - и личната и служебната са ми от тази марка. Изключително здрави, много добре оборудвани.

# 20
  • Бургас
Аз съм фен на КИА - и личната и служебната са ми от тази марка. Изключително здрави, много добре оборудвани.
Напълно споделям! До 25 хил. може да се вземе много добре оборудвано Рио и отговаря на всички изисквания, вкл. комфорт на задните седалки, проверен до Будапеща и обратно:). Гаранционните срокове са повече от чудесни и въобще за двете Кии, които имаме, лична и служебна също като Атенан, нямам никакви забележки.

# 21
Да обобщя Wink, японските марки са добър избор, френски-не особено

# 22
  • по морето
Тойота айго и ситроен ц1 и съответното пежо от гамата са еднакви автомобили, като бензиновия двигател 1.0 е на тойота, а дизела 1.4 е на пежо.
Още примери : Рено-Нисан-Дачия, Митсубиши-Пежо-Ситроен.

Последна редакция: нд, 20 апр 2014, 00:06 от asg

# 23

А някоя по-голяма глупост да кажеш? Ако може и пак не се обосновавай...

# 24
Скрит текст:

Шевролет не знам как са, но в последно време виждам все повече коли на пътя.

# 25

А някоя по-голяма глупост да кажеш? Ако може и пак не се обосновавай...
Френската кола след 5г. каране в Бг, е за боклука/ не визирам марка/, прекалено често дават дефекти и се чупят. Френските коли са с най-добри цени, на това се дължат феновете им.
Имаш ли финансова възможност караш висок клас немски автомобили/ бмв, мерцедес, ауди/, добър техен еквивалент са японските коли / по-евтина поддръжка, като здравина и качество се доближават до немския висок клас/.
Колата да е с 4 цилиндъра, каквото и да избереш.
Колите с 3 цилиндъра не са добре балансирани, не са препоръчителни, особено 3 цилиндров екобус/ турбо двигател/ турбо. 100 000км и е в кофата за боклук, много харесван, препоръчван двигател Wink

Последна редакция: нд, 20 апр 2014, 08:07 от aniram***

# 26
Записвам се да следя темата. Също от известно време търся Тойота Аурис или в краен случай Хонда Джаз. Повече френски и италиански коли - категорично НЕ!

# 27
Линк към един много атрактивен Аурис съм дала малко по-напред. Ако ми трябваше щях да си го взема. Аз лично не бих взела кола от най-ниския клас (Ярис, Ситроен С2 и пр.) Прекалено са малки - багажникът е за една дамска чанта, няма място за краката на задните. Но освен това и безопасността им куца. Големите - Авенсис, Пасат, Мазда 6 и пр. пък се паркират трудно. Все пак когато един голф освободи място в това място не може да се намърда Пасат. Затова оптимални за предимно градско каране и за жена са колите от класа на Голфа - Аурис, Мазда 3, Ситроен С4 и т.н.

А съвета да си купуваме коли от високия клас - БМВ (5 и нагоре), Мерцедес (Е и нагоре), Ауди (6 и нагоре) ще го игнорирам. Такава кола се купува за демонстрация на стандарт, но няма кой знае каква ефективност в нея. Колата е най-лошото възможно капиталовложение - още като я изкараш от магазина и 10-20% от цената и се стапят. И при това положение защо да даваш 100 хиляди за Мерцедес вместо 50 за пасат? Да не би да вози чак два пъти по-добре?

# 28
КИА Венга също може да е вариант. Преди няколко месеца беше на много добра оферта, а ппокрива и изискванията ти

# 29
Черна станция, не си ме чела внимателно Wink под висок клас кола посочих съответните марки, но не конкретизирах модели, и поясних, че добър техен заместител са японските коли. Въпроса не е във возенето, а в качеството на самата кола, какво и колко често ще ти се разваля и чупи Winkако трябва да сме честни, бмв, вози доста твърдо.
Въпрос на избор е, човек дали да си купи нова кола или втора употреба.

Общи условия

Активация на акаунт