Как да бъдем щастливи :)

• 1 996
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Чела съм някои неща за цялата идея за позитивното мислене, зная ги и кои са най-популярните гурута. На въдицата се хващат хора, които са в някаква личностова криза, някакви стресиращи житейски обстоятелства или просто хора с по-инфантилно поведение, които се чудят как да се самооправдаят за някакви неща, смятат се за неоценени, жертви и др, също и хора, на които нещо моралният им компас клони към егоизма. Изобщо, потенциални клиенти колкото щеш! Изпадат в еуфория, а тя е като дрога, след която идва абстиненцията.

# 16
Чела съм някои неща за цялата идея за позитивното мислене, зная ги и кои са най-популярните гурута. На въдицата се хващат хора, които са в някаква личностова криза, някакви стресиращи житейски обстоятелства или просто хора с по-инфантилно поведение, които се чудят как да се самооправдаят за някакви неща, смятат се за неоценени, жертви и др, също и хора, на които нещо моралният им компас клони към егоизма. Изобщо, потенциални клиенти колкото щеш! Изпадат в еуфория, а тя е като дрога, след която идва абстиненцията.
[/quote
При всяко положение винаги има хора,които изпадат в крайности.Аз имам предвид,че когато търсиш изход от някаква ситуация трябва да си положителен и да вярваш в най добрия изход.Разбира се и да работиш за това,но с вяра.Ставам,че една от сбъднатите ми мечти ми пречи да пиша Simple Smile

# 17
  • София
Е, ако човек не вярва, че ще постигне желания от него резултат (който за него е положителен, а не обективно положителен), то и мотивацията му намалява, а без мотивация вероятността за постигане на желан резувтат става все по-ниска.

# 18
Ами просто да бъдем Simple Smile 

# 19
Съжалявам, че има хора, които не вярват,че силата на мисълта съпроводена с действия е възможно да промени живота ни Simple Smile
Не съм в личностна криза или стресираща житейска мисъл.
Да, зависима съм от позитивното мислене и то ръководи живота ми, но благодарение на него се сбъдна най-голямата ми мечта. Сбъдна се и в най-малкия детайл! А тази мечта мога спокойно да кажа,че беше буквално НЕВЪЗМОЖНА за изпълнение! Но думата невъзможно в моя речник не значеше нищо и имаше друг смисъл - нещо което ще стане след малко повече време и с полагане на малко повече усилия.

# 20
  • Ямбол
Д-р Пламен Димитров: Позитивното мислене невротизира и прави хората зависими
....
Това е една положителна и смислена статия.

Щастието не зависи от това как се напъваме да мислим. Това е илюзия и 100% комерс.

.....А тази мечта мога спокойно да кажа,че беше буквално НЕВЪЗМОЖНА за изпълнение! Но думата невъзможно в моя речник не значеше нищо и имаше друг смисъл - нещо което ще стане след малко повече време и с полагане на малко повече усилия.
Противоречиш си.

П.П. А това само по празниците да сме добри и щастливи вече е гнусно.

# 21
  • София
Съжалявам, че има хора, които не вярват,че силата на мисълта съпроводена с действия е възможно да промени живота ни Simple Smile

Моля?

# 22
Според мен тези статии /мантри разни за позитивизъм/ и книги направо са вредни.

Позитивно немислене, бих казала.

# 23
Не вярвам в Тайната.
Положителни мисли - хубаво, но без действия са едно голямо нищо.

# 24
  • Стара Загора
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН! Здраве, мир и любов! easter

Общи условия

Активация на акаунт