Домашен пастет от пилешки дробчета

  • 59 339
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 653
Earth80, махнах го от котлона преди да е останал без сосче, после в част от него добавих портокалов сок, после смесих двете части. Въпреки това, при престой в хладилника се стяга и беше труден за мазане директно върху меки филийки. На сухарите обаче се размазваше добре.

Моята пълна дози издържа 3 дни в хладилника, преди да свърши. Колко е максималното време за съхранение според вас, без да консервирам? Дали ще се получи 50:50 свински и пилешки дроб?

# 31
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Oще сега ще го направя и ще пиша как е станал, мисля да го сложа още горещ в нчколко бурканчета с надеждата да се консервира, но можи и във фризера да сложа малко, зависи колко излече, че не мога да преценя по дробчетата. Освен това мисля да добавя малко кимион и чесън на прах, звучи адски вкусно  bouquet

# 32
  • Русе
  • Мнения: 2 153
така, моя пастет от свински дроб - 500гр. по половин от всичко и цялото масло. Подправките са ми други и малко вино сложих.  Стана някак зърнест но вкусен - като го опитах топъл. Наистита има вкус на дроб Grinning. Стигна за две малки бурканчета и половин купичка. като истине ще кажа как е.

# 33
  • Мнения: 13 544
така, моя пастет от свински дроб - 500гр. по половин от всичко и цялото масло. Подправките са ми други и малко вино сложих.  Стана някак зърнест но вкусен - като го опитах топъл. Наистита има вкус на дроб Grinning. Стигна за две малки бурканчета и половин купичка. като истине ще кажа как е.

И аз съм решена да го пробвам през почивните дни.
Споменаваш бурканчета, ще го стерилизираш ли? Или просто така го разпредели?
Въпрос към вече правилите рецептата- Може ли да се съхранява по-дълго.
Вкъщи една опакова от Т....м се изяжда за около 7 дни.

# 34
  • Русе
  • Мнения: 2 153
Нямам такава идея. Сложих го топъл, затворих и в хладилника - незнам дали ще се стерилизира така. Нямах други съдинки - затова в бурканчета, а и ми е по хигиенично като са затворени.

# 35
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Аз го направих в четвъртък и го затворих топъл в бурканчета. Вчера отворих второто. Беше се стерилизирал, защото капачката изпука. Беше си същия и грам не беше почернял отгоре.

# 36
  • Мнения: 13 544
Нямам такава идея. Сложих го топъл, затворих и в хладилника - незнам дали ще се стерилизира така. Нямах други съдинки - затова в бурканчета, а и ми е по хигиенично като са затворени.

Благодаря ти за отговора.

# 37
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Направих пастета и стана адски вкусен, следващия път може би ще добавя и малко месо и пилешка кожичка за да стане малко по-лек. Смелих го в блендера и стана разкошно копринен, но оставих малко повече течност за да се смели добре там. Сега го чакам да изстине за да си намажа препечена филийка с кисела краставичка или маслинка  Mr. Green Mr. Green

# 38
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Здравейте. Направих пастета в събота вечерта - много ни хареса! Но... цялото семейство ни натръшка грип и от неделя сутринта не можем да хапнем нищо, камо ли пастет... Имам един голям и един малък буркан, вече стоят 3 дни в хладилника. Не са консервирани. Как да го запазя? Във фризера? Много ме е яд, буквално само опитахме по една хапка и решихме в неделя да закусваме препечени филийки с пастет Sad

# 39
  • София
  • Мнения: 10 858
Без да се консервира, пастетът може спокойно да изкара в хладилника 1 седмица. Трябва обаче, да се затваря плътно, за да не изсъхва и хваща коричка.

Може да се комбинират няколко вида дроб, но тогава, трябва предварително да се свари всеки вид поотделно. Не трябва да се преваряват. След това, се добавят към вече задушените лук и моркови и се оставят още малко заедно на котлона.

# 40
  • Мнения: 13 544
Пастета е много хубав. Като зная, че в него няма никакви Е-та или други добавки съм много доволна, че го направих.
Дозата я намалих /използвах 500гр. дробчета/, следващия път ще сложа около 250гр. за семейството ми тази доза ще е добре. Прибавих маслинова паста.
Благодаря на авторката за споделената рецепта   bouquet

# 41
  • София
  • Мнения: 3 789
Издържа и 2 седмици в плътно затворена стъклена кутия.
Изпробвано е!

# 42
  • Мнения: 13 544
Издържа и 2 седмици в плътно затворена стъклена кутия.
Изпробвано е!

Ок. Благодаря.

# 43
  • Русе
  • Мнения: 2 153
Моят е от 02-ри - до днес в бурканче - нищо му няма. Другото бурканче още не е отворено, но първото като го отворих изпука. така че предполагам, че и на другото няма да му има нищо. В хладилника стоят. Отзивите на домашните са, че можело повечко зеленчуци да се сложат. Твърде им бил дробен - и го смесват с купешкия.Simple Smile

# 44
  • Мнения: 7 418
   Разкошна рецепта! Много благодаря на авторката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт