Домашен пастет от пилешки дробчета

  • 60 241
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 3 784
Подсетихте ме за тази приятна рецепта, правех я редовно до миналата зима, когато я правех често на тате. Но него вече го няма  Cry и съответно и рецептата позабравих, а толкова много я харесвахме. Особено с джоджен, кимион  и градинска чубрица.
Трябва пак да го направя, през зимата пастетчето върху пресечена филийка е мммммм мммммм......

# 46
  • София
  • Мнения: 2 298
 Аз тази рецепта я правя, но дробчетата са ми 500 гр., и слагам около 800 гр. птиче месо - пилешко, пуешко или патешко, редувам ги. Месото го сварявам предварително. Когато смилам - някой път на блендер за да е фино, някой път на мелачка с фина решетка, слагам 2 яйца и 200 мл прясно мляко или течна млечна сметана, насипвам в бурканчета и варя около час и половина, за да са трайно консервирани. Когато правя с патешко месо, купувам бутчета, при варенето се отделя патешка мас и нея я слагам вместо маслото.
Божествени са тези пастети, особено с патешкото месо.

# 47
  • Мнения: 11
http://digital-bushman.com/?p=565

Адски траен и адски вкусен. В по-старите теми съм описал и рецептура със свински дроб.

# 48
  • София
  • Мнения: 12 651
Радвам се, че ви харесва пастетът. Тези дни и аз ще го приготвя, че ми се дояде.  Heart Eyes

# 49
  • Мнения: 2 653
Имам последно бурканче в хладилника. Правя отвреме на време с около 1 кг и затварям горещ в малки бурканчета. Съхранявам в хладилник. Най-много са се задържали неотворени буркани 2 седмици, може би и по повече издържа.
Благодаря за рецептата!

# 50
  • София
  • Мнения: 12 651
fiona, радвам се, че си намерила начин да го съхраняваш за по-продължително време. Да ви е сладко!  Hug

# 51
  • Мнения: 1 907
Пастета е чуден. Мисля да го използвам за напълване на солени тарталети. Колко време преди сервиране е удачно да ги напълня, за да не изсъхне?

# 52
  • София
  • Мнения: 12 651
Пастета е чуден. Мисля да го използвам за напълване на солени тарталети. Колко време преди сервиране е удачно да ги напълня, за да не изсъхне?

Според мен, не повече от 2 часа.  Peace

# 53
  • Мнения: 3 651
Мноооого обичам пастет и непременно ще опитам рецептата.

# 54
  • София
  • Мнения: 12 651
И няма да сбъркаш.  Peace После пиши за резултата.  Hug

# 55
  • Мнения: 308
Взех и аз да пробвам рецептата - много вкусно се получи Simple Smile
Само дето малко в повече ми идва аромата на дробчета (аз по принцип не обичам)...та се чудех може ли по някакъв начин да се поприкрие?  newsm78

# 56
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Взех и аз да пробвам рецептата - много вкусно се получи Simple Smile
Само дето малко в повече ми идва аромата на дробчета (аз по принцип не обичам)...та се чудех може ли по някакъв начин да се поприкрие?  newsm78
В моята рецепта се слага 50 мл уиски при варенето на дробчетата точно с тази цел. Или можеш да го направиш от дробчета и пилешко месо в каквото искаш съотношение.

# 57
  • Мнения: 308
 Shocked Мерси! Ще взема да пробвам и двата варианта  Rolling Eyes

# 58
  • Мнения: 1
Видях рецептата, пробвах я и мога да кажа само ....   ммммммммммм вкусотия ....Yum

# 59
  • София
  • Мнения: 12 651
Влади, много се радвам, че си опитал рецептата и пастетът ти е харесал! Да ти е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт