Моите родители са на една възраст, но баща ми ще се пенсионира мнооого преди майка ми (такива неща е работил). Нима това означава, че той е дядо, щом се е пенсионирал, а тя - неговата връстница, е още млада, защото ходи все още на работа?
Да, имаш нещо объркани представи. Жена около 50 съвсем не е баба, говоря по мислене, манталитет и външност. А иначе да, някои могат да имат и внучета. Аз приближавам 50, но все още съм с мерки 178/75 и нося тесни панталони, модерни блузки, дълга коса и скъпи аксесоари. Животът е хубав дори на 50!

Напълно съгласна съм с Popule. Само силно ограничена и потисната жена може да твърди, че жените на 50 са баби. Има такива "баби", че младите момичета могат само да им завиждат за фигурата, опита и мисленето. Мерките са й чудесни, nofelet, след като тя се чувства добре. Трябва да си по-широко скроен, не се вторачвай само в цифрите

Не говоря за външност, а за поведение. Поздравления за жените и мъжете на 50 и повече, които се грижат за външния си вид. Става въпрос за поведение. Струва ми се нормално за един човек на 50 или повече вече да се радва на внуци и да се осъзнава, че вече не е първа младост (за каквато се опитва сам да си докаже, че е), а не да очаква бебе (първо или не), да се облича супер младежки (някои хора в тази възраст в стремежа си да се покажат изглеждат смешни, но не заради фигурата си, а защото не им прилича на годините).