Възрастови разлики

• 68 228
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Аз ли нещо имам объркани представи, но жена на 50 за мен е баба (или поне около мен жените на тази възрост вече се радват на поне едно внуче). Да, може да е добре изглеждаща, да има интересен и пълноценен живот, но все пак...
Моите родители са на една възраст, но баща ми ще се пенсионира мнооого преди майка ми (такива неща е работил). Нима това означава, че той е дядо, щом се е пенсионирал, а тя - неговата връстница, е още млада, защото ходи все още на работа?

Да, имаш нещо объркани представи. Жена около 50 съвсем не е баба, говоря по мислене, манталитет и външност. А иначе да, някои могат да имат и внучета. Аз приближавам 50, но все още съм с мерки 178/75 и нося тесни панталони, модерни блузки, дълга коса и скъпи аксесоари. Животът е хубав дори на 50! Hug

Напълно съгласна съм с Popule. Само силно ограничена и потисната жена може да твърди, че жените на 50 са баби. Има такива "баби", че младите момичета могат само да им завиждат за фигурата, опита и мисленето. Мерките са й чудесни, nofelet, след като тя се чувства добре. Трябва да си по-широко скроен, не се вторачвай само в цифрите Wink

Не говоря за външност, а за поведение. Поздравления за жените и мъжете на 50 и повече, които се грижат за външния си вид. Става въпрос за поведение. Струва ми се нормално за един човек на 50 или повече вече да се радва на внуци и да се осъзнава, че вече не е първа младост (за каквато се опитва сам да си докаже, че е), а не да очаква бебе (първо или не), да се облича супер младежки (някои хора в тази възраст в стремежа си да се покажат изглеждат смешни, но не заради фигурата си, а защото не им прилича на годините).

# 271
Ми изобщо не съм съгласна..
Много зависи от опита и манталитета на "възрастните"..
Моята среда е 40+ (и 50+)годишни жени и 50+ мъже..
Някои имат внуци, други - съвсем малки деца.
Но когато си с еднакви разбирания и възприемания на живота - това е просто част от него.
Не съм се забавлявала така никога - пълноценно и смислено. И до зори редовно.

# 272
Има голям процент млади мъже и жени, умрели в кожата си. Ще ме прощавате за грозния израз. Млади хора по на 20-30 г., че и тийнове, които са отпуснати, неглиже, нямат възможност и усет да се грижат за себе си. Аз в момента съм в средата на 30-те и смея да твърдя, че изглеждам по-добре, отколкото, когато бях на 20 г., защото придобих увереност и стил и се грижа повече и по-добре за себе си.

# 273
Винаги съм се радвала, когато видя мъж и жена на възраст да вървят и да се държат за ръка, но някак си не мога да се радвам на жена около 40 да държи за ръката мъж на 60. Между другото като се коментира възрастовата граница, защо никой не обсъжда обратния вариант /поне от дамите, които твърдят, че възрастта няма значение/, а именно жена на 40+ с младеж на 20. За мен е някак неприемливо /и двата варианта/. Колкото и да се поддържа човек, годините са си години /тук - там нещичко провисва, появяват се бели косъмчета - не по главата/, а се променя и поведението

# 274
Тук фокусът на темата се измести тотално и се правят свободни импровизации. Въпросът беше зададен за 8 години разлика между партньорите, а не за 20-30 г. Сами разбирате, че има разлика, нали?
Аз не бих имала сериозни отношения с мъж, който е по-голям от мен с повече от 10 години, че и това ми се вижда леко множко, но хич не ме вълнува, ако някой иска да бъде с 20 г. по-възрастен или млад партьнор. Не аз ще живея с него, не аз ще лягам с него. За мен, с оглед на сравнително еднаквите интереси и житейски опит, златният вариант, е партьнорите да имат не повече от 5-6 г. разлика помежду си. За сведение - ние сме на еднаква възраст.

# 275
.....Не говоря за външност, а за поведение. Поздравления за жените и мъжете на 50 и повече, които се грижат за външния си вид. Става въпрос за поведение. Струва ми се нормално за един човек на 50 или повече вече да се радва на внуци и да се осъзнава, че вече не е първа младост (за каквато се опитва сам да си докаже, че е), а не да очаква бебе (първо или не), да се облича супер младежки (някои хора в тази възраст в стремежа си да се покажат изглеждат смешни, но не заради фигурата си, а защото не им прилича на годините).
Баба е била баба ти на 50. Какво поведение, какви 5 лева? Всичко е човек - едни са абсолютни пънове и на 20, други са свежарки и на 60.  Ако жените на 50 са баби, значи и мъжете на 50 са дядовци. А какво изобщо значи баба и дядо? Има жени, които раждат и на 50 и това е много похвално, щом могат. И тук по принцип става въпрос за възрастови разлики. А и годините нямат никакво значение, ако някой изглежда и се чувства супер на определена възраст, какво - да се прави на стар и грохнал и да носи грозни дрехи, само защото в свидетелството му за раждане пишело еди какво си?? Не чак да преиграва и да ходи с плитки и панделки все пак де.. Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 10:29 от White Magic

# 276
Ми изобщо не съм съгласна..
Много зависи от опита и манталитета на "възрастните"..
Моята среда е 40+ (и 50+)годишни жени и 50+ мъже..
Някои имат внуци, други - съвсем малки деца.
Но когато си с еднакви разбирания и възприемания на живота - това е просто част от него.
Не съм се забавлявала така никога - пълноценно и смислено. И до зори редовно.
Ай...ай... и ако се появи някой младеж или девойка на твойта възраст или няколко години по-малки от теб, които вземат че ти харесат, ще ги изхвърлиш като мръсно коте, така ли? Или хич няма да ги допуснеш в класацията? Щото не можели да имат разбирания като твоите, и специално мъжете трябвало да са 10 години по-стари (може би за да може ти да се чувстваш млада спрямо тях, глупости)  hahaha  Опитът и манталитетът въобще не зависят от възрастта.
За сведение: с мъжа ми сме с разлика 1 месец, не че има някакво значение. НО ако сега трябва да си търся нов мъж не бих търсила по-възрастен от мен или най-много няколко години по-голям може да е... ако нещо хептен много ми хареса... важно е да има взаимно харесване. Но чак такива с по 8-10 г. и повече по-големи мъже не ми ги хвалете. Всъщност въобще не ми хвалете разни клишета за възрастови разлики.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 02:51 от White Magic

# 277

Ай...ай... и ако се появи някой младеж или девойка на твойта възраст или няколко години по-малки от теб, които вземат че ти харесат, ще ги изхвърлиш като мръсно коте, така ли?

Колко да ми хареса - за една нощ ли? Нп..))
[важно е да има взаимно харесване.

Именно.
Аз отдавна съм надскочила чисто физическото харесване. При мен, и при съпруга ми е на друго ниво.
Както искаш го разбирай.
Но нали епо взаимно харесване..Wink

# 278
Но чак такива с по 8-10 г. и повече по-големи мъже не ми ги хвалете. Всъщност въобще не ми хвалете разни клишета за възрастови разлики.

А няколко реда по-нагоре пишеш как възрастта нямала значение. Последно, кое от двете ?

Имам по-голяма разлика с моя, чувствам се чудесно.

# 279
Аз съм на 21, а приятелят ми е на 32. С никого не съм се чувствала по-щастлива досега. След 1-2 седмици вече ще е факт съвместното съжителство. Като малка бях гледала някакъв филм, вече не си спомням името, та там малкото момиченце изреди какво иска от мъжа на мечтите си и направи магия като стане голяма да го срещне. Аз тогава направих същото заради филма и сега откривам, че все едно се е сбъднало. Е, какво, да го върна, защото не е на 20 ли?  newsm78

Искам също да кажа, че всички приказки за смърт и вдовици са ужасно грозни и повече подхождат на махленски клюкарки и бабички, отколкото на зрели жени, претендиращи, че са хора. Нито знаете кой кога какво го чака, нито има някакво значение. Предпочитам да съм живяла, колкото време ни се даде заедно, ама с него точно, отколкото още 20 години с някой, когото не харесвам по същия начин и няма да ми предложи същия живот. То не е само до количество, а е и до качество. Егати... кой кога щял да умре... Вие въобще четете ли се какво пишете?

# 280
Аз съм на 21, а приятелят ми е на 32. С никого не съм се чувствала по-щастлива досега. След 1-2 седмици вече ще е факт съвместното съжителство. Като малка бях гледала някакъв филм, вече не си спомням името, та там малкото момиченце изреди какво иска от мъжа на мечтите си и направи магия като стане голяма да го срещне. Аз тогава направих същото заради филма и сега откривам, че все едно се е сбъднало. Е, какво, да го върна, защото не е на 20 ли?  newsm78

Искам също да кажа, че всички приказки за смърт и вдовици са ужасно грозни и повече подхождат на махленски клюкарки и бабички, отколкото на зрели жени, претендиращи, че са хора. Нито знаете кой кога какво го чака, нито има някакво значение. Предпочитам да съм живяла, колкото време ни се даде заедно, ама с него точно, отколкото още 20 години с някой, когото не харесвам по същия начин и няма да ми предложи същия живот. То не е само до количество, а е и до качество. Егати... кой кога щял да умре... Вие въобще четете ли се какво пишете?
Пожелавам ти и като станеш на 41 да се чувстваш все така.

Иначе... не разбирам какво странно има в това, че се говори кой кога щял да умре. Да, не се знае кой кога ще умре, ама нали затова има статистика официална и винаги можеш долу-горе да си направиш изводите по нея. Факт ли е, че средната продължителност на живота на жените у нас е 73-74 г. Факт е. Факт ли е, че СПЖ на мъжете е 69-70 г. Факт е. Тогава какъв е проблемът да се обсъждат факти.

Съобразно теорията на вероятностите, например, излиза, че при запазване на тези тенденции, мъжът ти ще почине около 14-15 г. преди теб. И това, че на теб не ти пука от това, не значи, че на много други жени също не им пука....

Пенсионната възраст, средната продължителност на живота, работоспособната възраст - всичко това са фактори, които за теб, понеже не ти е удобно, може би нямат значение. Знаеш ли обаче какво става, когато някой на 50 г. отиде и поиска 30 г. ипотечен кредит??? Знаеш ли какво става, когато някой на 50 г. отиде да си прави застраховка "Живот"?

Това, че ти си решила да играеш ва банк и предпочиташ да игнорираш статистиката, не значи, че трябва да обиждаш или да се подиграваш на всички останали жени, които предпочитат да се облегнат на нея.

# 281
Има една добра причина жената да вземе мъж с 10 г. по-голям: ако тя иска да си роди децата млада и да е спокойна. Между 20 и 27, че и по-рано, жената може да е приключила с 2-3 деца, да й остане време за образование и да почне работа. На 30 мъжът не е толкова презрял, тъкмо се е стабилизирал в работа и цели в живота.

Обратното: да започнете с ниски доходи, да бачкате до 30 и чак тогава да родите едно дете, не е много комфортно.

А това, че мъжът ще превари- не сме в Индия, не горим вдовиците на клада заедно с тялото на съпруга...

Но виж разликата ако се качи към 15-20 години, вече има доста повече проблеми.

# 282
Аз не казвам, че горим вдовиците. Само казва, че "вдовица" е социален статус, който някак си съм забелязал, че не е особено желан от жените.... Поне аз така мисля. Не знам, може и аз да греша. Забелязвам, че някак си на жените принципно не им се иска да са вдовици.

А които пък мечтаят да са вдовици, някак си винаги мечтаят да е само временно Wink

# 283
Да, социален статус е, но истинската дефиниция е- жена, загубила мъжа си и без пораснали деца и други роднини, които биха могли да я подкрепят.

А на стари години е съвсем друго. Жалко само, че съвременното общество се преструва, че няма нужда от мъдри стари бабки в черно, които ги разбират нещата...

# 284
  • София
Аз само весели вдовици познавам. И млади, и стари. Видимо разцъфтяват и са като отвързани след смъртта на съпрузите си. Дори повече от разведените.

Общи условия

Активация на акаунт