Възрастови разлики

• 68 216
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Според някои теории жената съзрява рано и общо взето от 18 г. е като с акъла на 28-годишен мъж. Мъжете пък съзряват късно, но след 30 разширяват мисленето си, докато жените остават на ниво 28, на което са били през последното десетилетие. Така че от един момент нататък мъжът започва да се променя по-бързо от жената и е нормално да има разминавания. Мъжете поумняват, макар и бавно.

# 616
Според някои теории жената съзрява рано и общо взето от 18 г. е като с акъла на 28-годишен мъж. Мъжете пък съзряват късно, но след 30 разширяват мисленето си, докато жените остават на ниво 28, на което са били през последното десетилетие. Така че от един момент нататък мъжът започва да се променя по-бързо от жената и е нормално да има разминавания. Мъжете поумняват, макар и бавно.

Болднатото в червено е невярно и няма никакво научно нито емпирично доказателство за това.

# 617
Емпирично на всички е ясно, че жените се вписват в обществото по-млади и всички ги смятат за по-отговорни в сравнение с момчетата.

След 30 обаче наистина мъжете започват да се задълбочават и да стават по-интересни.

Иначе още преди това се вижда: момичетата са читанки и изпреварват в училище, но в университета започват да окапват яко, докато мъжете едва тогава почват да дърпат и да учат.

# 618
Емпирично на всички е ясно, че жените се вписват в обществото по-млади и всички ги смятат за по-отговорни в сравнение с момчетата.

След 30 обаче наистина мъжете започват да се задълбочават и да стават по-интересни.

Иначе още преди това се вижда: момичетата са читанки и изпреварват в училище, но в университета започват да окапват яко, докато мъжете едва тогава почват да дърпат и да учат.

Не окапват изобщо, да не говорим, че жените висшистки са много повече отколкото мъжете. "Окапват", когато родят и то съвсем не без основание, защото не може хем деца да раждат, хем да поддържат и висок стандарт и по - висок умствен капацитет от мъжа, защото така за мъжете нищо няма да остане за вършене. Не е справедливо жените да "огряват" на всякъде, пък мъжа нищо. То жените, че могат да се справят с всичко е ясно, но трябва и мъжете да вършат нещо. След 30 обикновено масата мъже стават чичковци с коремчета, напълно закърнели пред телевизора или бирата с приятели, интересните както сред мъжете, така и сред жените са много, много малък процент, за съжаление.

# 619
От студентските ни приятелства и познанства, почти всички жени изкараха или второ висше, или допълнителни курсове и квалификация, пък намериха време и да родят деца, някои и собствен бизнес развиха. Мъжете повечето работят работата, която започнаха след завършването и не знам някой да се е обучил нещо допълнително, че да трупа опит, знания и по-интересен да е станал.

# 620
Аз не говоря за формално образование, което е феминизирано- говоря за разбиране и зрялост, което няма нищо общо ни с курсове, ни с квалификация.

Просто жените от един момент нататък, ако ще на 70 да станат, са си вечни момиченца. Голяма рядкост е жена със зрял характер. Пунтират зрялост, но всъщност не е точно това. Голям процент си остават невротички.

Докато мъжете помъдряват и узряват.

# 621
Това последното са глупости за мен.
Пак някакви генерални обобщения и то на база пол.  Shocked

# 622
Аз не говоря за формално образование, което е феминизирано- говоря за разбиране и зрялост, което няма нищо общо ни с курсове, ни с квалификация.

Просто жените от един момент нататък, ако ще на 70 да станат, са си вечни момиченца. Голяма рядкост е жена със зрял характер. Пунтират зрялост, но всъщност не е точно това. Голям процент си остават невротички.

Нито помъдряват, нито узряват, напротив вдетиняват се и изглупяват, особено към средната възраст, когато децата са големи и започват да се чудят как да си вдигнат егото. Мъдростта няма пол. Изключително рядко явление е, за да бъде обобщено като "мъжете помъдряват.."

# 623

Сериозно?.... Tired

# 624

Толкова глупости изписа, че не знам как не се усещаш да спреш!
Така или иначе сме на темата, та ми е интересно ти като каква се определяш и къде се позиционираш?

# 625
  • София

Е, не, това просто ме разби... Любопитно откъде ги вземаш тези данни, статистика някаква ли си правила или съдиш по обкръжението си?
Присъединявам се към въпроса на Херц относно твоята особа.

# 626
Жена да си зареже семейството и децата и да хукне да гони михаля не се наблюдава често. Виж мъжете след 40 те яко им захлопва дъската и са способни тотално да си загубят акъла. Какво улегване, какво помъдряване?

# 627
"Любопитно откъде ги вземаш тези данни"

Като се започне от очебийното, а то е, че момичетата от бебета се адаптират по-лесно и съзряват по-бързо, а след това университетите непрекъснато публикуват данни и проучвания.

Това, че жените си налягат парцалите и не бягат не е задължително признак на зрялост. По-скоро жените още си пазят позата "аз съм добро и отговорно момиче", а и освен това нямат ресурс да бягат.

А всъщност именно да хукнеш да гониш михаля може да е признак за помъдряване.

# 628
  • София

Като се започне от очебийното, а то е, че момичетата от бебета се адаптират по-лесно и съзряват по-бързо, а след това университетите непрекъснато публикуват данни и проучвания.

Всички знаем, че момичетата наистина съзряват по-бързо, но въпроса ми беше друг, а именно , защо смяташ, че жените си остават вечни момиченца и че само мъжете порастват и узряват?

Това, че жените си налягат парцалите и не бягат не е задължително признак на зрялост. По-скоро жените още си пазят позата "аз съм добро и отговорно момиче", а и освен това нямат ресурс да бягат.

И да си зарежеш семейството ли? Дали това би било признак на зрялост?

# 629

Joy Със сигурност е точно признак на помъдряване, да знаеш. Laughing По - това се познава мъдростта като оставиш питомното и гониш дивото и то на зряла възраст.

Въпросът беше на какво почива твърдението ти, че мъжете помъдряват с възрастта, пък жените и на 70 оставали момиченца, т.е. незрели, а не това което си написала за университетите. Това го дискутирахме вече и знаем, че жените са по - добрите студентки, че и повече на брой.

Общи условия

Активация на акаунт